Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Εχω την εντυπωση πως το ac3 είναι το dolby digital, οποτε μια χαρα το υποστηριζει.

Nα προσεχετε αν αναφερεται στα specs αν αποσαφηνιζεται ΠΩΣ δινουν (αν δινουν) τα dts ή ac3 ή και τα δυο.
Παιζει και ρολο για το αν θα περασει στην εξοδο της tv και θα το αποκωδικοποιησει, αν την τροφοδοτησατε με βιντεο μεσω hdmi ή απο τον ενσωματωμενο της player.

Δεν θυμαμαι, αλλα συνηθως (αν εχω δικιο) μεσω hdmi, ισως δεν το κανουν passthrough και απλα το βγαζουν downmix stereo.
ή τουμπαλιν απο τον ενσωματωμενο player, αλλα δεν μπορω να θυμηθω με σιγουρια.

Re: Απάντηση: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Nα προσεχετε αν αναφερεται στα specs αν αποσαφηνιζεται ΠΩΣ δινουν (αν δινουν) τα dts ή ac3 ή και τα δυο.
Παιζει και ρολο για το αν θα περασει στην εξοδο της tv και θα το αποκωδικοποιησει, αν την τροφοδοτησατε με βιντεο μεσω hdmi ή απο τον ενσωματωμενο της player.

Δεν θυμαμαι, αλλα συνηθως (αν εχω δικιο) μεσω hdmi, ισως δεν το κανουν passthrough και απλα το βγαζουν downmix stereo.

Στο Site της Samsung δινει αυτά εδώ...θα βάλω και μια ταινία με dts που υποστηρίζουν σιγουρα και οι 2 συσκευες και ενημερωνω...

Audio

Dolby Digital Plus

Yes
Virtual Surround

DTS Studio Sound
DTS Codec

DTS Premium Sound 5.1
Sound Output (RMS)

20 W (L: 10 W, R: 10 W)
Speaker Type

2CH (Down Firing + Bass Reflex)
HD Audio

Yes
Wallmount Sound Mode

Yes
Multiroom Link

Yes
TV SoundConnect

Yes

Υ.Γ. 1 : Με optical τα έχω συνδέσει...
Υ.Γ. 2 : Ενώ ασχολούμαι με συσκευές τεχνολογίας πρώτη φορά με ταλαιπωρεί κάτι στο σετάρισμα τόσο..έπρεπε όλα να είναι plug n play.
Y.Γ. 3 : Απαράδεκτη η Pioneer που δεν έχει μέσα στο κουτί HDMI, optical kai RCA καλώδια εφόσον είναι βασικά τελικά.

Έχεις δίκιο. Σχεδόν καμία τηλεόραση δεν κάνει passthru πολυκάναλο. Όλες το κάνουν downmix σε στέρεο.
Αυτό μας πειράζει όμως, όταν έχεις εξωτερική πηγή πχ bluray player, δορυφορικό δέκτη, ps4 Κτλ
Eδώ ο φίλος θα παίξει με τον εσωτερικό player της TV οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σε αυτήν την περίπτωση και την σύνδεση από οπτική θα χάσει μόνο το HD audio που θα το έχανε έτσι κι αλλιώς λόγω οπτικής.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω την εντυπωση πως το ac3 είναι το dolby digital, οποτε μια χαρα το υποστηριζει.

Σωστός, το ίδιο πράγμα είναι.

επίσης έβαλα μια ταινία στον player της τηλεόρασης που νομίζω ήταν AC3 (θα το checkarw το βράδυ με το Mediainfo) και δεν εμφανιστηκε καποια ένδειξη στον Pioneer.
Θα πρέπει να εμφανιστεί κάποια ένδειξη έτσι δεν είναι;

Στο κάτω μέρος, στο μέσο της οθόνης θα σου εμφανιστεί το κλασικό σήμα της DD.

Υ.Γ. 2 : Ενώ ασχολούμαι με συσκευές τεχνολογίας πρώτη φορά με ταλαιπωρεί κάτι στο σετάρισμα τόσο..έπρεπε όλα να είναι plug n play.

Κάποιο mode έβαλες καταλάθος στην αρχή και έπαιζε σιγά ο ενισχυτής.
Κατα τα άλλα δεν βλέπω κάτι περίεργο.

Re: Απάντηση: Σύστημα 5.1 τι έκανα λάθος...

Επανέρχομαι μιας και μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλο η απάντηση μου...η Samsung 48JU6740 Παίζει DTS, AAC, AC3. Αυτό που χρειάστηκε τλκ να κάνω ήταν να αλλάξω στις ρυθμίσεις ήχου HDMI της τηλεόρασης από Bitstream(τι είναι αυτό;) σε PCM (τι είναι ξανά αυτό;!) και από την φόρμα ήχου από το PCM σε Dolby Digital ή DTS ανάλογα το αρχείο. Επίσης τελικά παίζει από το HDMI θα έπρεπε να βάλω στον Pioneer VSX-424 σε ένα υπομενού το ARC στο ΟΝ. (δηλαδή γιατί να υπάρχει αυτή η επιλογή και να είναι στο off;;;;;;;).

15 μονάδες κάτω σίγουρα... να μην πω παραπάνω...τι ρύθμιση μπορεί να ήταν αυτή που είχα βάλει χωρίς να το θέλω και το έκανε αυτό πραγματικά απορώ...

Μάλλον θα τον είχες βάλει σε ALC (Auto Level Control) mode αντί Auto Surround ή Direct/Pure Direct...

ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να μου φτιαξετε ενα καλο speaker setup
με sub ενισχητη και 2 monitors (πχ:JBL LSR305 ) με περιπου ολα αυτα μαζι στα 500 ευρα

με sub ενισχητη και 2 monitors (πχ[FONT="]:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT="][/FONT][FONT="]JBL LSR305[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT='inherit'] )[/FONT][/COLOR] με περιπου ολα αυτα μαζι στα 500 ευρα[/QUOTE]

η γενικα dac η οτι χρειαζομαι δεν ξερω τι σημαινουν και μερικα πραγματα η που χρησιμευουν γιαυτο θελω καποιος να μου εξηγησει γενικα τα πραγματα

πχ τι ειναι και που χρησιμευει το ( dac amp και καποια αλλα τετοια πραγματα) εχω μπερδεψει κιολας λιγο τα πραγματα που πανε με τα ακουστικα και τα ηχεια
αχχ το κεφαλαι μου χαχαχαχχα

[COLOR=#ff0000]Φίλε μου καλώς ήρθες, όπως είπε κι ο φίλος Dalanik αυτή η αναζήτηση πρέπει να γίνει στην κατηγορία του δικάναλου οπότε μεταφέρθηκαν [/COLOR][URL="http://avclub.gr/forum/showthread.php/147756-%CE%91%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%92%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-set-up-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD"]εκεί,[/URL] για να αλλάξεις τον τίτλο μπορείς να το ζητήσεις απ τον συντονιστή της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Last edited by a moderator:
με sub ενισχητη και 2 monitors (πχ:JBL LSR305 ) με περιπου ολα αυτα μαζι στα 500 ευρα

η γενικα dac η οτι χρειαζομαι δεν ξερω τι σημαινουν και μερικα πραγματα η που χρησιμευουν γιαυτο θελω καποιος να μου εξηγησει γενικα τα πραγματα

πχ τι ειναι και που χρησιμευει το ( dac amp και καποια αλλα τετοια πραγματα) εχω μπερδεψει κιολας λιγο τα πραγματα που πανε με τα ακουστικα και τα ηχεια
αχχ το κεφαλαι μου χαχαχαχχα

Φίλε μου καλώς ήρθες, όπως είπε κι ο φίλος Dalanik αυτή η αναζήτηση πρέπει να γίνει στην κατηγορία του δικάναλου οπότε μεταφέρθηκαν εκεί, για να αλλάξεις τον τίτλο μπορείς να το ζητήσεις απ τον συντονιστή της συγκεκριμένης κατηγορίας.
χεχε ναι δεν ηξερα που να ρωτησω ευχαριστω που το μετεφερες :)