Σύστημα ακουστικών με απαιτήσεις

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,804
Απο αυτό που διαβάζω ψηνομαι για τα Audeze.

Βασικός στόχος να γλυκάνει ο ηχος (χωρίς να χάσω σε μπάσο και ατάκα - ακούω ροκ / metal)

Σκεφτόμουν τα Χ (λόγω εμφάνισης κυρίως) αλλά κάποιοι φίλοι είπαν ότι έπαιζαν χειρότερα απο τα 3 (μπάσο) - αν κατάλαβα καλα.

Ισχύει;

Για ενισχυτή άκουσα καλα λόγια για τον m2tech (τον Marley φαντάζομαι) αλλά και για τον Quad.

Γνώμες επ αυτών;

Για dac είπε κάποιος για το σετακι της m2tech (αλλά δεν κατάλαβα ποιον απο τους 2 εννοούσε - τον Young η τον Vaughan).

Τέλος, μια πιο compact και φτηνή λύση τύπου IFI idsd παίζει η θα ειναι λίγη για τα ακουστικά αυτά;

Re: 1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Το LCD-3 είναι κορυφαίο ακουστικό με μπάσο 2die4. Και δεν κουράζει με τίποτα. Θα τα δοκίμαζα με τον Quad ο οποίος είναι εξαιρετικός. Αλλά σαν βασικό κανόνα οδήγησης - προσωπικά - δεν θα έπεφτα κάτω από 2 W @ 50 Ω.

Απάντηση: Re: 1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Βασικός στόχος να γλυκάνει ο ηχος (χωρίς να χάσω σε μπάσο και ατάκα - ακούω ροκ / metal)

Σκεφτόμουν τα Χ (λόγω εμφάνισης κυρίως) αλλά κάποιοι φίλοι είπαν ότι έπαιζαν χειρότερα απο τα 3 (μπάσο) - αν κατάλαβα καλα.

Ισχύει;

Για ενισχυτή άκουσα καλα λόγια για τον m2tech (τον Marley φαντάζομαι) αλλά και για τον Quad.

Γνώμες επ αυτών;

Για dac είπε κάποιος για το σετακι της m2tech (αλλά δεν κατάλαβα ποιον απο τους 2 εννοούσε - τον Young η τον Vaughan).

Τέλος, μια πιο compact και φτηνή λύση τύπου IFI idsd παίζει η θα ειναι λίγη για τα ακουστικά αυτά;

Ροκ,μέταλ και παρόμοιες εγγραφές,εγώ τα απόλαυσα με τα Mo-fi-Grace.
Είχαν το πλούσιο μπάσο που απαιτείται για ζεστό άκουσμα που σε καμιά περίπτωση δεν 'καβαλούσε´το υπόλοιπο φάσμα.
Τα δυναμικά ήταν εξαιρετικά.
Και μόνα τους όμως,με το κινητό ως πηγή δεν πήγαν πίσω.
(Ψάχνοντας εν τω μεταξύ την καμπύλη απόκρισης,ανακάλυψα πως δεν είμαι εγώ μπασάκιας,οι άλλοι είναι πριμάκιδες :flipout: )

Τα υπόλοιπα,(μαζί και τα Audeze) θα τα έπαιρνα για άλλες μουσικές,που οι καλές ηχογραφήσεις είναι συχνότερες.
Βεβαίως με ένα Viva πίσω τους,ήταν καταιγιστικά αλλά εκεί πάει ψηλά...

Ισχύει;

Γνώμες επ αυτών;

Συζητάς κορυφαία μηχανήματα. Το Young ειναι ηδη εξαιρετικό, το Vaughn ειναι σε αλλη κατηγορια (και αντιστοιχο κοστος). Τα προϊόντα της iFi ειναι καλο VFM αλλα δεν πιάνουν τα κατα πολυ ακριβότερα που ανεφερες. Ο Quad εχει διαφορετικο χαρακτηρα, λαμπα = αρμονικο πλουτο, και εχει ενσωματωμένο DAC που φτάνει στα 24/192.

Τα ακουσες στην εκθεση? Πως σου φανηκαν?

Αν σας πω ότι δεν κατάφερα να έρθω στην έκθεση και "αποφάσισα" απο αυτά που διάβασα και άκουσα απ όσους πήγαν, θα γελάσετε :p

Βασικά επειδή είμαι "πονεμενος" με τη μουσική που ακούω (metal = συνήθως κακή ηχογράφηση και πολλή παραμόρφωση) με την έννοια ότι πάντα το σύστημα μου (ηχεία, όχι ακουστικά/ με ακουστικά δεν έχω ασχοληθεί ακομα) ξυρίζει στα ψηλά, ψάχνω να το γλυκανω

Άκουσα λοιπόν καλα λόγια για τα Audeze και είδα ότι ειναι και μαγνητοσταστικα (που λογικά γλυκαίνουν τις ψηλές ; ) και για τον m2tech (που ειναι λέει "μέλι") και ψήθηκα.

Τώρα λέει ο φίλος παραπάνω βέβαια για τα mofi και μπλέκομαι...:p

Ποια ειναι η γνώμη σου Dr. ?(Btw τώρα συνειδητοποίησα ότι εισαι ο ίδιος που με έκανε να αποφασίσω για το MF m1 phono που πήρα / όταν έψαχνα review στο net και είχα πέσει στο δικό σου :) )

Αν σας πω ότι δεν κατάφερα να έρθω στην έκθεση και "αποφάσισα" απο αυτά που διάβασα και άκουσα απ όσους πήγαν, θα γελάσετε :p

Βασικά επειδή είμαι "πονεμενος" με τη μουσική που ακούω (metal = συνήθως κακή ηχογράφηση και πολλή παραμόρφωση) με την έννοια ότι πάντα το σύστημα μου (ηχεία, όχι ακουστικά/ με ακουστικά δεν έχω ασχοληθεί ακομα) ξυρίζει στα ψηλά, ψάχνω να το γλυκανω

Άκουσα λοιπόν καλα λόγια για τα Audeze και είδα ότι ειναι και μαγνητοσταστικα (που λογικά γλυκαίνουν τις ψηλές ; ) και για τον m2tech (που ειναι λέει "μέλι") και ψήθηκα.

Τώρα λέει ο φίλος παραπάνω βέβαια για τα mofi και μπλέκομαι...:p

Ποια ειναι η γνώμη σου Dr. ?(Btw τώρα συνειδητοποίησα ότι εισαι ο ίδιος που με έκανε να αποφασίσω για το MF m1 phono που πήρα / όταν έψαχνα review στο net και είχα πέσει στο δικό σου :) )

Ωχ, ελπιζω να μην με @#$% τα βραδια..

Τα Audeze ειναι εξαιρετικα ακουστικα, στο χαμηλο τοσο καλα που οταν τα ειχα πρωτοδει πιστευα οτι οι μετρησεις τους εχουν σφαλμα. Δεν εχουν..

Τα ΜοΦι που εκαναν πολυ καλη εντυπωση, και η τιμη ειναι εξαιρετικη. Θα ηθελα να τα ακουσω ξανα με ησυχια.

Ολα εξαρτονται απο το budget, εκει καταληγει παντα η κουβεντα. Το MF v1nl ειναι μια πολυ καλη προταση στα χρηματα του, προφανως υπαρχουν και καλυτερα σε αλλες κατηγοριες.. Θα ελεγα οτι καλο ειναι να σκεφτεις πρωτα ποσα εισαι διατεθιμενος να δωσεις και τι/ποση χρηση θα κανεις. Μετα παμε σε dedicated νημα για προτασεις.

Αφήνοντας το budget στην άκρη καταρχήν, να ρωτήσω αν ισχύει η υπόθεση μου ότι τα Audeze θα "μαλακώσουν" τον ήχο μου λόγω τεχνολογίας; (Η ίδια απορία που έχω και στο σχέδιο αλλαγής των ηχείων μου: αν πάω σε μεμβράνες (πχ Martin Logan) θα γλυκάνει η τσιρίδα των ηλεκτροδυναμικων που έχω τωρα; )

Σε γενικές γραμμές ναι

Σε γενικές γραμμές ναι

Thx

η γνώμη σου για τον m2tech vs quad;

(Ελπίζω ότι δεν είμαστε πολύ ot)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και για τα Audeze 3 vs X

Ισχύει το περί χειρότερου μπάσου των Χ;

Thx και πάλι

(Οχι για το mf δε σε βρίζω .... Άλλοι με βρίζουν που το πήρα :p)

Η τιμη των 3 σε σχεση μετα Χ ειναι απ οσο θυμάμαι πολυ κοντα. Οι διαφορές αν και μικρες υπάρχουν, αλλιώς η Audeze δεν θα ειχε λογο να κυκλοφορήσει δυο προϊόντα. Καλο θα ηταν να τα ακούσεις και μονος.

Αν το βασικό σου θέμα είναι να γλυκάνει κάπως το άκουσμα, πήγαινε ν' ακούσεις (στον Ορφέα) τα ακουστικά μεμβράνης Ergo 2 μαζί με τον ενισχυτή τους.

Είχα την ευκαιρία να τ' ακούσω στην Έκθεση. Εξαιρετικά για την την τιμή τους, κάπου ένα 500ρικο το σύνολο. Άκουσμα εντελώς διαφορετικό απ' όσα έχουμε ακούσει, κατά τον κατασκευαστή προσομοιάζουν σε άκουσμα τα ηλεκτροστατικά ηχεία.

Σίγουρα θέλουν αρκετό χρόνο για να τα εκτιμήσει κανείς πλήρως και να βγάλει συμπεράσματα. Στα 20 λεπτά περίπου που τους αφιέρωσα άκουσα κλασσική, τζαζ, ροκ, όχι όμως μέταλ. Είναι ταχύτατα, το μπάσο τους επίσης το ίδιο. Είναι όμως και σαν να φοράς συνέχεια ένα κράνος πάνω στο κεφάλι σου.

Το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω, είναι ότι αξίζουν την προσοχή.

Υ.Γ.1 Σου σύστησα τα μεσαία μοντέλα. Υπάρχουν και τα πιο μεγάλα τριπλάσιας και βάλε τιμής το σύνολο ακουστικά κι' ενισχυτής μαζί.

Υ.Γ.2 Μην προσπαθείς ν' αποφασίσεις από τα δικά μας γραφόμενα. Χρησιμοποίησε τα ως ενδείξεις ή ιδέες μόνο και κατόπιν πήγαινε ν' ακούσεις ο ίδιος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσωπικό στο άκουσμα και στη χρήση από τ' ακουστικά...

Η τιμη των 3 σε σχεση μετα Χ ειναι απ οσο θυμάμαι πολυ κοντα. Οι διαφορές αν και μικρες υπάρχουν, αλλιώς η Audeze δεν θα ειχε λογο να κυκλοφορήσει δυο προϊόντα. Καλο θα ηταν να τα ακούσεις και μονος.

Ναι, η διαφορα τιμης είναι μικρη.

Ο μονος λόγος για να παω στα Χ είναι η εμφανιση.

Για ενισχυτή ποια η γνωμη σου μεταξυ m2tech Marley (ηταν όντως ''μελι'' όπως μου ειπαν; ) vs Quad;

Αν το βασικό σου θέμα είναι να γλυκάνει κάπως το άκουσμα, πήγαινε ν' ακούσεις (στον Ορφέα) τα ακουστικά μεμβράνης Ergo 2 μαζί με τον ενισχυτή τους.

Είχα την ευκαιρία να τ' ακούσω στην Έκθεση. Εξαιρετικά για την την τιμή τους, κάπου ένα 500ρικο το σύνολο. Άκουσμα εντελώς διαφορετικό απ' όσα έχουμε ακούσει, κατά τον κατασκευαστή προσομοιάζουν σε άκουσμα τα ηλεκτροστατικά ηχεία.

Σίγουρα θέλουν αρκετό χρόνο για να τα εκτιμήσει κανείς πλήρως και να βγάλει συμπεράσματα. Στα 20 λεπτά περίπου που τους αφιέρωσα άκουσα κλασσική, τζαζ, ροκ, όχι όμως μέταλ. Είναι ταχύτατα, το μπάσο τους επίσης το ίδιο. Είναι όμως και σαν να φοράς συνέχεια ένα κράνος πάνω στο κεφάλι σου.

Το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω, είναι ότι αξίζουν την προσοχή.

Υ.Γ.1 Σου σύστησα τα μεσαία μοντέλα. Υπάρχουν και τα πιο μεγάλα τριπλάσιας και βάλε τιμής το σύνολο ακουστικά κι' ενισχυτής μαζί.

Υ.Γ.2 Μην προσπαθείς ν' αποφασίσεις από τα δικά μας γραφόμενα. Χρησιμοποίησε τα ως ενδείξεις ή ιδέες μόνο και κατόπιν πήγαινε ν' ακούσεις ο ίδιος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσωπικό στο άκουσμα και στη χρήση από τ' ακουστικά...

Χμμμ τα ειδα αυτά αλλα οντως είναι σαν κρανος....

Μία βασική παραμετρος επιλογής είναι να είναι σχετικα ανετα. Με ενοχλεί ιδιαίτερα το βάρος / όγκος στο κεφαλι.

Από αυτή την άποψη τα Audeze πως είναι γενικά;

Είναι όντως πολύ άνετα στα αφτιά (λόγω των κορυφαίων pads). Με προβληματίζει όμως - προσωπικά - η κατασκευή του συστήματος ρύθμισης ύψους. Ίσως κουράσει μετά από πολύωρη χρήση. Είναι πολύ βαριά. Ειδικά τα XC. Δεν είναι τα πιο άνετα μαγνητοστατικά που έχω χρησιμοποιήσει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα έλεγα ότι τα Audeze είναι και πολύ όμορφα να τα βλέπεις (κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν τα ακούς :) ).

Τα XC είναι όντως βαριά, τα υπόλοιπα είναι σε λογικά για τον τύπο και το φινίρισμα επίπεδα.

Ο ενισχυτής της m2tech είναι σε τάξη Α οπότε και καίει όσο και οι λάμπες. ΘΑ οδηγήσει τα μανγητοστατικα πιο εύκολα με χαμηλότερη παραμόρφωση και σε μεγαλύτερες στάθμες.

Ο Εγγλέζος από την άλλη έχει μεγαλύτερο αρμονικό πλούτο και προσδίδει όγκο στις ηχογραφήσεις.

Είναι λίγο και θέμα γούστου

Είναι όντως πολύ άνετα στα αφτιά (λόγω των κορυφαίων pads). Με προβληματίζει όμως - προσωπικά - η κατασκευή του συστήματος ρύθμισης ύψους. Ίσως κουράσει μετά από πολύωρη χρήση. Είναι πολύ βαριά. Ειδικά τα XC. Δεν είναι τα πιο άνετα μαγνητοστατικά που έχω χρησιμοποιήσει...

Χμμμ

Τα XC είναι και 50g βαρύτερα (650 vs 600) από τα 3 που σκέφτομαι.

Οποτε τα 600 θεωρούνται ηδη πολλά για ακουστικά;

Αν ναι, υπάρχει άλλη αντίστοιχη πρόταση σε μαγνητοστατικά αντίστοιχης απόδοσης και τιμής αλλά πιο άνετα;

Να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για συνεχόμενη χρήση πέραν της μίας ώρας περίπου.

Εγώ έχω μία πρόταση, αλλά δεν αντιπροσωπεύονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Είναι όμως ΠΟΛΥ απαιτητικά στο θέμα ενίσχυση (τόσο που δεν φαντάζεσαι), οπότε μάλλον άκυρο...

Συριε, γενικως εχεις αποψη για ακουστικα?

Θελω να πω, αν εχεις "συμβιωσει" σαν αισθηση μαζι τους, και και τι ηταν αυτο που σε "στραβωσε" (αν υπηρχε κατι τετοιο)

Οποτε τα 600 θεωρούνται ηδη πολλά για ακουστικά;
Από αυτό που εγραψε ο Παναγιώτης, να υποθεσω πως όχι;

Εγώ έχω μία πρόταση, αλλά δεν αντιπροσωπεύονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Είναι όμως ΠΟΛΥ απαιτητικά στο θέμα ενίσχυση (τόσο που δεν φαντάζεσαι), οπότε μάλλον άκυρο...
Δλδ;

Ας πουμε ο Marley που λεμε πχ πιο πάνω δεν τα παλεύει;

Ειπες ότι εχεις ακουσει και αλλα μαγνητοστατικα, πιο άνετα;

Συριε, γενικως εχεις αποψη για ακουστικα?

Θελω να πω, αν εχεις "συμβιωσει" σαν αισθηση μαζι τους, και και τι ηταν αυτο που σε "στραβωσε" (αν υπηρχε κατι τετοιο)

Όχι, δεν ειχα ποτε.

Εχω ακουσει κατά καιρους λιγο και μου αρεσε αυτό που ''ακους τα παντα'' (το λεω λιγο αγαρμπα).

Και σκεφτηκα ότι ισως είναι μια λυση (του φτωχου, όπως ειπε ο Sonus νομίζω παραπανω) στο γενικα προβληματικό συστημα / ήχο μου.

Γι αυτό ρωταω για την ανεση. Είναι ένα θεμα που φοβάμαι λίγο....

Αφού επιμένεις: Hifiman HE-6 + ενισχυτής τάξης Α που να μπορεί να δώσει 5-10 W στα ακουστικά. Για μένα καλύτερος ήχος από Audeze (LCD-3) + λίγο πιο άνετα.
Είναι όμως τρομερά inefficient ακουστικό (ιδιαίτερη σχεδίαση, ελάττωμα?). Το ξέρω ότι δεν θα βρω και πολλούς υποστηρικτές...