Σύστημα ακουστικών με απαιτήσεις

Κοιταξε, και να έκοβα τις φλεβες μου για καποιο συστημα δεν θα το εγραφα εδω. Μολις διοργανωσα με τα υπολοιπα παιδια ενα φεστιβαλ, καταλαβαινεις οτι δυσκολα θα απαντησω σε ερωτησεις του τυπου περισσοτερο ή λιγοτερο. Τα συστηματα που αναφερεις ηταν ευκολα για εμενα μεσα στα 4-5 καλυτερα της εκθεσης και νομιζω πως θα συμφωνησουν πολλοι φιλοι με αυτο.

Μετα απο ενα σημειο φτανεις στο προσωπικό γουστο, το δικο μου ειναι και λιγακι ιδιορρυθμο-απαιτητικο με εμφαση στον σωστο ηχο (έστω μια προσεγγιση του τι ακουω στις συναυλιες που πηγαίνω και κατω απο ιδανικες συνθηκες. μεγαλη κουβεντα, ασ την αφησουμε για αλλη φορα).

Το καλο εδω ειναι οτι η εκθεση μολις εγινε και υπαρχουν στην Αθηνα ολα τα παραπανω. Μια βολτα σε 2-3 μαγαζια και θα παρεις ιδεα απο πρωτο χερι (αυτι). Αν δεν βιαζεσαι παμε και μαζι σε καμια επισκεψη αν και ιδανικα πρεπει να αποφασισεις με το δικο σου γουστο και μονο. Το ακουστικο ειναι προσωπικη υποθεση.

Κοιταξε, και να έκοβα τις φλεβες μου για καποιο συστημα δεν θα το εγραφα εδω. Μολις διοργανωσα με τα υπολοιπα παιδια ενα φεστιβαλ, καταλαβαινεις οτι δυσκολα θα απαντησω σε ερωτησεις του τυπου περισσοτερο ή λιγοτερο. Τα συστηματα που αναφερεις ηταν ευκολα για εμενα μεσα στα 4-5 καλυτερα της εκθεσης και νομιζω πως θα συμφωνησουν πολλοι φιλοι με αυτο.

Μετα απο ενα σημειο φτανεις στο προσωπικό γουστο, το δικο μου ειναι και λιγακι ιδιορρυθμο-απαιτητικο με εμφαση στον σωστο ηχο (έστω μια προσεγγιση του τι ακουω στις συναυλιες που πηγαίνω και κατω απο ιδανικες συνθηκες. μεγαλη κουβεντα, ασ την αφησουμε για αλλη φορα).

Το καλο εδω ειναι οτι η εκθεση μολις εγινε και υπαρχουν στην Αθηνα ολα τα παραπανω. Μια βολτα σε 2-3 μαγαζια και θα παρεις ιδεα απο πρωτο χερι (αυτι). Αν δεν βιαζεσαι παμε και μαζι σε καμια επισκεψη αν και ιδανικα πρεπει να αποφασισεις με το δικο σου γουστο και μονο. Το ακουστικο ειναι προσωπικη υποθεση.

Σωστος

Merci και παλι

:)

Επειδη εχω ακουσει συστηματα με sync USB και async και υπάρχει μεγαλη διαφορα στην ποιότητα , λογω του μεγαλου jitter που έχει η πρωτη υλοποίηση, θα το διαπιστωσεις αν προχωρήσεις σε coaxial ή σε async.

Θεωρω οτι ειναι bottleneck για το συστημα σου το dac και θα δεις και εσυ πως οταν πας σε ενα απο τα παραπανω θα ακουσεις αισθητα την διαφορα.

Γενικοτερα πιστευω οταν σε μια αλυσιδα , υπαρχει αδυναμος κρικος , η ποιτητα ειναι αντιστοιχη του αδυναμου κρικου , συγκρκτικά παντα με το τι θα μπορουσε να αποδοσει το συστημα αυτο οταν ολα ηταν ισαξιας αποδοσης.

Last edited:
Άκουσα σήμερα τον quad με τα 600 και τα king 3 με τον h20

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω εμπειρία με ακουστικά.

Ο πρώτος συνδυασμός (quad / 600) ηταν πολύ καλός.

Ο ηχος ηταν γενικα πολύ ισσοροπημενος, χωρίς την σκληράδα που έχω συνηθίσει απο το σύστημα μου και με ότι περίμενα απο ακουστικά (εικόνα κλπ).

Μετά απο αυτό, περίμενα να ακούσω τα King με τον h20 και να πάθω πλάκα.

Έλα όμως που συνέβη ακριβώς το αντίθετο:

Ο ηχος ηταν εντελώς μουντός, σα να άκουγες πίσω απο ένα τοίχο ένα πράγμα και γενικα σκληρός και χωρίς δυναμικά.

Καταλαβαίνω φυσικά ότι αυτά που ακούω (metal με κακές ηχογραφήσεις / καρασυμπιεσεμενες) επηρεάζουν το αποτέλεσμα όμως μου έκανε εντύπωση η χαώδης διάφορα.

Ο άνθρωπος στην αντιπροσωπεία μου είπε ότι αυτό ηταν αναμενόμενο και οι τα ηλεκτροστατικά δεν κάνουν για τέτοια μουσική.

Μου είπε επίσης ότι τα Audeze ειναι άλλης τεχνολογίας, μαγνητοσταστικα, και μπορεί να παίζουν διαφορετικά απο τα King. Ισχύει αυτό;

Τέλος άκουσα και τον Quad με τα μεγάλα ηχεία της εταιρίας (μεμβράνες) και ο ηχος ηταν αντίστοιχα (κακός) με τα king.

Ξεχνάω δλδ τις μεμβράνες για ηχεία κυρίως συστήματος;

Για μεταλ τα ηλεκτροστατικα ακουστικα δεν κανουν, ή ας πουμε οτι υπάρχουν και καλύτερες λυσεις. Κλασσικα ηλεκτροδυναμικά δλδ ή μαγνητοστατικα οπως τα Audeze. Για μουσικες τυπου τζαζ παλι τα ηλεκτροστατ δεν παιζονται.

Τον ενισχυτη/dac της Auralic τον ακουσες?

Τον ενισχυτη/dac της Auralic τον ακουσες?

Νομίζω ότι με αυτό το dac παίξαμε με τα king (αλλά και στο τέλος μια με τον quad / 600)

Δεδομένου ότι άκουγα πρώτη φορά ακουστικά και είχα επικεντρωθεί εκεί, δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διάφορα (σε σχέση με το dac του quad πχ)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κλασσικα ηλεκτροδυναμικά δλδ ή μαγνητοστατικα οπως τα Audeze

Θα κοιτάξω να ακούσω και αυτά.

Τα Senh 800 btw διαβάζω ότι μπορεί να ειναι υπεραναλυτικα / σκληρά.

Δεδομένου ότι δέν τα άκουσα με τον quad και ίσως δεν μπορέσω γενικα, αν καταλήξω στον quad μήπως ειναι ρίσκο να πάω στα 800 αλλά να μείνω στα 600 που τα άκουσα (και δε τσιρίζουν) ;

ΥΓ απο ηχεία δλδ να κοιτάξω σε magnepan; (Για μεμβράνες πάντα)

Τα Martin Logan, "παίζουν";

Οκ. Σειρά έχουν τα audeze. Άλλη τεχνολογία από τα ΚS και τα sennheiser. Εκεί θα βρεις και ενιχυτες, dac .

Ηχεία είναι άλλη ιστορία. Επικεντρωσου σε μια αγορά την φορά καλύτερα.

Για metal και rock πηγαινε σε grado , τα sr225 που ακουσα ηταν πολυ ομορφα . Και με πολυ καλη τιμη , μεταχειρισμένα τα βρισκεις και με 200ευρω.

Γενικα ποτε δεν εχω ακουσει ασχημα λογια για τα grado. Το μονο μειον που μπορεί να εχουν ειναι η ανεση γιατί ειναι on the air και ισως μετα απο πολυωρη ακροαση να πονανε τα αυτια.

Οσο αφορά λαμπατο , μπορείς με πολύ λιγοτερα λεφτα να βρεις πολυ καλο ss ενισχυτη/dac οπως τον Centrance Dacmini CX,LAVRY DA10 ή να αναζητήσεις απο εταιριες οπως η yulong και η audio-gd

Οσο αφορά hd600 και quad , ειναι πιστευω overkill για την κατηγορία τους.

Για τα 800 (αυτό που ρωτάω για τον κίνδυνο σκληραδας), τι λες;

Επίσης, επειδή μου γυάλισε γενικα ο quad, σαν pro, έχουμε εικόνα τι κάνει με τα Audeze;

Για τα ηχεία ρωτάω γενικα, τι τεχνολογίας ειναι τα Martin Logan. Ηλεκτροστατικά ή μαγητοσταστικα όπως τα Audeze (και τα Magnepan) ;

Οσο αφορά hd600 και quad , ειναι πιστευω overkill για την κατηγορία τους.

Πως το εννοείς αυτό;

Αν παρεις 800 , να εισαι ετοιμος να παρεις και αντιστοιχα οτι καλυτερο υπαρχει σε dac και amp,δηλαση να εισαι ετοιμος να επενδυσεις.

Για να λαμψουν θελουν οτι καλυτερο υπαρχει αλλιως δεν προκειτα να δειξουν τον χαρακτηρα τους.... Ναι πολυ τα χαρακτηριζουν υπεραναλυτικα , αλλα εχουν το καλυτερο soundstage εκεί εξω.

overkill εννοω χαραμιζονται τα quad...

Ναι, κατάλαβα

Τα 800 τα σκεφτόμουν με τον quad (δεδομένου ότι τον άκουσα με τα 600 και όλοι προτείνουν την "αναβάθμιση" σε 800 - την οποία όμως φοβάμαι λόγω της υπεραναλυτικοτητας που ακούω για τα 800 και της μουσικής που ακούω (τα 600 ηταν μια χαρά))

Εγω επιμενω για GRADO...

Το υπεραναλυτικο χανει σε μουσικότητα....Εμενα προσωπικα δεν μαρεσει :)

Magneplanar για μέταλ ; ΟΧΙ ... θα παίξουν, αλλά δεν είναι το δυνατό τους σημείο ... είχα τρία ζεύγη στην ζωή μου, τα λατρεύω, αλλά είναι μανούλα για άλλα πράγματα ... μπορεί να είναι μαζεμένα τα υψηλά, αλλά θα χάσεις σε αίσθηση δυναμικών και punch ...

Και στα ηχεία, για τέτοιες μουσικές θέλεις γουφεράκλες ... για να μαζέψουν τα ψηλά, κοίτα κανένα chario ursa major με το τεράστιο αλλά και μαλακόηχο τουήτερ ... αυτά τα έχω τώρα (δεν πουλάω), αν σε βγάλει κάποτε ο δρόμος προς Ωρωπό, έλα να τα ακούσεις ...

...επίσης τα martin logan είναι υβριδικά ηλεκτροστατικά ... ήτοι τα χαμηλά ανατίθενται σε κλασσικό ηλεκτροδυναμικό γούφερ και τα μεσοϋψηλά σε ηλεκτροστατική μεμβράνη ...

...επίσης τα martin logan είναι υβριδικά ηλεκτροστατικά ... ήτοι τα χαμηλά ανατίθενται σε κλασσικό ηλεκτροδυναμικό γούφερ και τα μεσοϋψηλά σε ηλεκτροστατική μεμβράνη ...

Τα οποια πως τα βλεπεις για τη χρηση που θελω;

btw γι αυτό:

''Τα 800 τα σκεφτόμουν με τον quad (δεδομένου ότι τον άκουσα με τα 600 και όλοι προτείνουν την "αναβάθμιση" σε 800 - την οποία όμως φοβάμαι λόγω της υπεραναλυτικοτητας που ακούω για τα 800 και της μουσικής που ακούω (τα 600 ηταν μια χαρά)) ''

εχεις γνωμη;

thx :)

Τι να σου πω, τώρα ... ML έχω ακούσει πολλές φορές, είναι από πολύ καλά έως εξαιρετικά, αλλά δεν τα άκουσα με τις μουσικές σου ... έχω κανά-δυo φιλαράκια που έχουν ML, θα μπορούσα να κανονίσω να πας να ακούσεις ... γενικότερα, στις τιμές που θέλεις να κινηθείς, αμαρτία είναι να αγοράσεις χωρίς να ακούσεις ...

Tα 800άρια δεν τα έχω ακούσει ... πόσο μάλλον με τον quad ... διεπίστωσα πως την άποψη μου για τον συνδυασμό της έκθεσης (quad -600άρια) μοιράσθηκαν σχεδόν όλα τα παιδιά, αλλά και εσύ ... τα 800άρια είχε ένα μέλος (Chris 1967) που δυστυχώς εδώ και λίγο καιρό δεν γράφει και ο οποίος έλεγε τα καλύτερα γι' αυτά ... το ότι είναι ακριβότερα από τα 600άρια, προσωπικά δεν μου λέει τίποτε όσον αφορά το πάντρεμα με τον quad ... κάλλιστα μπορεί να μην παίξουν καλύτερα, ενώ σε άλλο συνδυασμό να διαπρέψουν ...

Είμαι και εγώ στα πρόθυρα αγοράς νέου σετ ενισχυτή / ακουστικών, πλην αυτή την φορά θα ακούσω οπωσδήποτε πριν εκταμιεύσω ... πέρυσι είχα πάρει καινούρια τα Senns 650 (που υποτίθεται είναι καλύτερα από τα 600) με λαμπάτο otl ενισχυτή, πολύ γνωστό και συνιστώμενο από όλους τους head-fiers, πλην εγώ δεν βρήκα την νιρβάνα μου ... καλό ήταν, αλλά καμμιά σχέση πχ. με το άκουσμα των quad/600 ...