Συζήτηση για όλα...

Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ΟΚ πολύ μπροστά, αλλά έχουμε 2012 και μετά από πόοοοοοοοοοοοσες εκδόσεις; ναι ή όχι;

Ενω αυτή η κλασσική fluid αίσθηση , υπήρχε από το πρώτο iphone. Δυστυχώς όμως μόνο στην fluid αίσθηση έμεινε το iphone.

Ε, οχι και μονο η fluid αισθηση Τασο. Retina οθονη, ακομα να βαλει ο ανταγωνισμός. Ουτε icloud. Καμερα εχει κορυφαία. Ειναι σφαιρα σε επιπεδο ταχυτητας. Εχει τις περισσοτερες & ποιοτικότερες εφαρμογες. Την καλυτερη ποιοτητα κατασκευης. Την καλυτερη υποστήριξη.
Δεν εχει οθονη παντοφλας. Ε, για εμενα αυτο δεν ειναι deal breaker. Για εσενα είναι. Life goes on..

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Τι σε κάνει να πιστευεις ότι η retina ειναι αιχμή της τεχνολογίας σήμερα? Έχει πείσει η apple ότι τα ppi είναι το σημαντικότερο επίτευμα; Γιατί LG και Samsung ήδη έχουν ξεπεράσει τα ppi της retina (με μεγαλύτερη φωτεινότητα και καλυτερες γωνίες θέασης).

Τα προβλήματα των retina με Image Retention στο Mac book είναι κάτι που μπαίνει στην συζήτηση ή πρέπει να μένουμε μόνο στα ppi?

Πέρα απο την retina, πραγματικά με παραξενέψε πολύ πρόσφατα ένας φίλος με apple cinema που μου είπε ότι η οθόνη του παρουσιάσε image retention. Εγω εχω την Dell u2711 που υποτίθεται φοράει ακριβώς το ίδιο panel και ενω στο net αναφέρουν πολλοί retention για την cinema, δεν βρήκα γενικευμένες αναφορές για την δική μου. Άσχετα με το πρόβλημα το ίδιο panel η Dell το έδινε 620 Ευρω και η apple 1000-1200? Μαλλον θα είναι το design....

Εντάξει μωρέ λεπτομέρεια...όπως λένε μερικοί: "απολαμβάνουμε κινηματογραφική εικόνα στην νέα μας υπερτηλεόραση..... 50" ιντσών.... " :flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Τι σε κάνει να πιστευεις ότι η retina ειναι αιχμή της τεχνολογίας σήμερα? Έχει πείσει η apple ότι τα ppi είναι το σημαντικότερο επίτευμα; Γιατί LG και Samsung ήδη έχουν ξεπεράσει τα ppi της retina (με μεγαλύτερη φωτεινότητα και καλυτερες γωνίες θέασης).

Τα προβλήματα των retina με Image Retention στο Mac book είναι κάτι που μπαίνει στην συζήτηση ή πρέπει να μένουμε μόνο στα ppi?

Πέρα απο την retina, πραγματικά με παραξενέψε πολύ πρόσφατα ένας φίλος με apple cinema που μου είπε ότι η οθόνη του παρουσιάσε image retention. Εγω εχω την Dell u2711 που υποτίθεται φοράει ακριβώς το ίδιο panel και ενω στο net αναφέρουν πολλοί retention για την cinema, δεν βρήκα γενικευμένες αναφορές για την δική μου. Άσχετα με το πρόβλημα το ίδιο panel η Dell το έδινε 620 Ευρω και η apple 1000-1200? Μαλλον θα είναι το design....

Κοίταξε, "προβολακιας" ειμαι και ειμαι αρκετα "anal" στο θεμα ποιοτητας εικόνας. :p
Όχι, δεν ειναι η αναλυση ο μοναδικός παραγοντας. Ειναι και το κοντραστ, η χρωματικη συμπεριφορα, το σωστο λευκο κλπ. Το μονο καλυτερο που ειχα δει στο Samsung ηταν το επιπεδο μαυρου, διοτι τα χρωματα ειναι για κλαμματα και η αναλυση υποδεέστερη. Γενικα οι οθονες της apple παντα ειναι προσεγμενες, ανεξαρτητως μοντελου..

Εντάξει μωρέ λεπτομέρεια...όπως λένε μερικοί: "απολαμβάνουμε κινηματογραφική εικόνα στην νέα μας υπερτηλεόραση..... 50" ιντσών.... " :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ναι λεπτομέρεια Τασο.. Οπως το να βλεπεις ταινιες στο κινητο σου τηλεφωνο (λεγε με Samsung) και να να αρνείσαι να αγορασεις το 10' ipad που στο φιναλε θα μπορουσες ισως να πεις οτι βλέπεται ως μεγεθος.. :p

Γενικά είναι πολύ καλό που ανέβηκαν τόσο σημαντικά τα ppi στα monitor (κινητά, οθόνες υπολογιστή κτλ) αλλά πλέον έχουν φτάσει στο όριο της ικανότητας του ανθρώπινου ματιού, 300ppi λέει το wikipedia (απο πια απόσταση όμως αυτό, δεν το πήρε το...μάτι μου). Ακόμα και επεξεργασία εικόνας να κάνεις, υποτίθεται ότι θέλεις να κάθεσαι σε μια λογική απόσταση απο την οθόνη σου, φαντάζομαι απο ένα σημείο και μετά, σε αυτή τη λογική αποσταση (40-50εκ?) δεν έχει νόημα γιατί θα πρέπει ήδη βάλεις την μούρη σου μέσα στην οθόνη για να δεις τις λεπτομέριες που καταφέρνει να δείξει η οθόνη, και το παθαίνω συχνά ήδη (Dell U2711, 27", 2560x1440, 110 ppi) όταν για κάποιο λόγο δεν θα κάνω zoom.

Εκεί που πραγματικά νομίζω ότι θα ήθελα περισσότερα ppi (αναλυση να το έλεγα καλύτερα) απο αυτό που είναι στανταρντ σήμερα είναι στους προβολείς. Ενω ακόμα και σε 60άρες τηλεοράσεις το 1080p δείχνει μια χαρά (δεν καταλαβαίνεις ιδιαίτερη διαφορά έυκολα μεταξύ 1080 και 720 αν κάθεσαι σε "κανονική" απόσταση 3-4m), όταν έχεις μπροστα σου μια >100" οθόνη προβολής (106" στηνδ ική μου περίπτωση), νομίζω ότι είναι εμφανής η ανάγκη για μετάβαση στα 4k.

Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, κάποια amoled panel που χρησιμοποιεί η Samsung σε κινητά της έχω διαβάσει πράγματι ότι έχουν υπερκορεσμένα χρώματα, φαντάζομαι ότι θα τα έχουν ρυθμίσει έτσι για λόγους εντυπωσιασμού, μέχρι να συγκρίνεις την ίδια εικόνα σε άλλο πάνελ βέβαια. Κακως.

(ιδιαίτερα offtopic, αλλα μιας και άλλαξε ο τίτλος του θέματος... με πέρνει και δεν με πέρνει)

Στους προβολεις και το 1080p υλικό, αλλου ειναι το προβλημα: Το 1080p υλικο που βλέπουμε σπιτι μας (ακομα και σε BR) ειναι.. στα λογια 1080p, αφου κουρευεται σημαντικα η πραγματικη αναλυση με τα διαδοχικα conversions στο post production. Αποδειξη πως οταν ειχαμε κανει παλαιοτερα blind test μεταξύ 720-1080 προβολέων, δεν μπορουσαν οι θεατες να καταλάβουν ποιος ηταν ποιος. Αντιθετα, εαν βαλεις ενα windows desktop και στα δυο, οι διαφορες αναλυσης ειναι ευδιακριτες.. Κοινως, ας βελτιωσουν πρωτα το υπαρχον υλικο και ας δουμε αργοτερα το 4Κ

(off topic )

Last edited:

Όπως και να'χει...."1080p κουτσουρεμένο υλικό" με "4k κουτσουρεμένο υλικό" ίσως είναι το κάτι παραπάνω που θα ήθελα προσωπικά και φαντάζομαι και άλλοι.
Και για να μπω όσο μπορω ontopic, με την αναπόφευκτή μετάβαση κάποια στιγμή σε 4k θα είναι αστείο να δούμε τηλεοράσεις 32 και 40" σε τέτοιες αναλύσεις. Αντιστοιχα, τα ppi των retina και των αντίστοιχων panel μάλλον πρέπει να έχουν φτάσει στο όριο της "χρηστικότητας". Σκοπός ήταν να εξαλειφθεί η έννοια του pixel (να μην είναι ορατό) και νομίζω τα έχουν καταφέρει ήδη...

Octap και εγώ με την ίδια dell είμαι..
Θα περιμένουμε αναγκαστικά μέχρι που να φτάσει στα χέρια μας σοβαρή οθόνη με τα διπλά ppi

Εδώ νομίζω τα λέει ωραία για τα ppi http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2012/03/07/eyeballing-the-ipad-3-retinal-display/

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Κοίταξε, "προβολακιας" ειμαι και ειμαι αρκετα "anal" στο θεμα ποιοτητας εικόνας. :p
Όχι, δεν ειναι η αναλυση ο μοναδικός παραγοντας. Ειναι και το κοντραστ, η χρωματικη συμπεριφορα, το σωστο λευκο κλπ. Το μονο καλυτερο που ειχα δει στο Samsung ηταν το επιπεδο μαυρου, διοτι τα χρωματα ειναι για κλαμματα και η αναλυση υποδεέστερη. Γενικα οι οθονες της apple παντα ειναι προσεγμενες, ανεξαρτητως μοντελου..

Γουστα ειναι αυτα ....

:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPh

Πάντα μέτρο,

Σίγουρα καλά κάνεις και το γράφεις

Παντός και εγώ με τα τότε κομπιουτέρια και κονσόλες δεν έπαθα τίποτε lol αν και φσσσσσς κάτι σφυρά στον εγκέφαλο :D

Είδα άλλο ανιψιό μου στα 2,5 να παίζει ένα γεωμετρικό παιχνίδι στο iPad (δε θυμάμαι το όνομα του),
Ξύλινα πλακάκια σε διάφορα σχέδια τραπέζια, τρίγωνα, ορθογώνια που πρέπει να τα βάλεις με τη σειρά να καλύψεις το γεωμετρικό ζητούμενο

Αν του κάνεις αυτού του παιδιού τεστ IQ με γεωμετρικά τεστάκια – το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μετρά καλύτερα από ότι εγώ στην ηλικία του…

Καλά δε λέω ότι είναι το πιο σημαντικό, ούτε το μόνο, ούτε ότι θα γίνει τέρας της γεωμετρίας ο πιτσιρίκος, ούτε επιστημονικό δεν είναι το παραπάνω απλά μια παρατήρηση - μια από τις πολλές ιστορίες …
Η διαφορά είναι προφανής: Τότε η εξάρτηση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο τώρα.

Πλέον, ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει σχεδόν ''αποκλειστικα ψηφιακά'' / χωρίς να βγαινει από το σπίτι του.

Τότε, δεν μπορούσε να γίνει αυτό (για πολλούς λόγους).

Φυσικα το ότι η τεχνολογία ακονίζει το μυαλό ισχύει. Όπως ισχύει ότι μπορεί να σε αποβλακώσει (σε πολλά επιπεδα). Ειναι θεμα χρήσης. Απλώς το μέσο πλεον ειναι τοσο βολικό και απολαυστικό που η εξαρτηση από αυτό ειναι πολύ εύκολο να έρθει.

χαχαχα
Αρίμπα Πεπίτο! :p

Last edited:

Ενας φιλος αγορασε μια μαιμου οπως αποδειχτικε S3 απο Κινα. Το ειδα σημερα και το παιξα αρκετα. Ενταξει δεν υπαρχει περιπτωση να το αναγνωρισεις με την καμια. Ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ!!! Android 4 με camera 8mp κλπ κλπ.

Και λεω εγω τωρα. Γιατι να παω να δωσω 700 ευρω για να παρω το original οταν με το ιδιο λειτουργικο και πανω κατω τα ιδια specs μπορω να το παρω 150 ευρω?

Ακουω....

Ενας φιλος αγορασε μια μαιμου οπως αποδειχτικε S3 απο Κινα. Το ειδα σημερα και το παιξα αρκετα. Ενταξει δεν υπαρχει περιπτωση να το αναγνωρισεις με την καμια. Ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ!!! Android 4 με camera 8mp κλπ κλπ.

Και λεω εγω τωρα. Γιατι να παω να δωσω 700 ευρω για να παρω το original οταν με το ιδιο λειτουργικο και πανω κατω τα ιδια specs μπορω να το παρω 150 ευρω?

Ακουω....
1) sar.. τσεκαρε τα νούμερα του 4s (ψήνω δεινόσαυροι) του siii και του Κινέζους (του κινεζου δεν θα τα βρεις. Μην ψάχνεις. :-) εδώ ζητάς ce και σου λέει "δεν έχω αλλά μπορώ να σου βγάλω σε 1-2 ώρες").
2) οθόνη. Πήγαινέ μαζί με τον κινεζο σε κανένα πλαίσιό που το έχει live και βαλτα διπλά διπλά.

Αν χρησιμοποιεί bluetooth τοτε για όσο του αντέξει είναι Αρίστο! Εγώ παντως ανώνυμο κινεζο διπλά στο κεφάλι μου δεν θα έβαζα. Εδώ νοκια και apple βγάζουν κάτι τορπίλες ποσο μάλλον δε ο σχιστοματης με το ce σε μια ωριτσα.

Εξαιρετικό το galaxy s3 το έπιασα προ ημερών στα χέρια μου. Υπέροχη οθόνη, υπέροχο feeling... αν ήταν και λίγο πιο στιβαρή κατασκευή....

Αυτό με την στιβαρή κατασκευή δεν μπορώ να το καταλάβω.
Σου μεινε κανά κομμάτι στο χέρι; Τρίζει; "Παίζουν" τα πλαστικά;
Δεν νομίζω. ΟΚ, δεν έχει την κατασκευή του iPhone αλλά όπως θα χεις δει και σε βιντεάκια και το iPhone αν πέσει , άνετα μπορεί να σπάσει η οθόνη ή να γδαρθεί. Δεν το σώζει καμιά στιβαρή κατασκευή.
Προσωπικά όπως το έχω ξαναπεί, προτιμώ να είναι ελαφρύ παρά βαρύ χάριν της στιβαρής κατασκευής. Για κινητό μιλάμε που το κουβαλάς πάνω σου. Δεν μιλάμε για αυτοκίνητο για να σε σώσει σε σύγκρουση.

Re: Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Αυτό με την στιβαρή κατασκευή δεν μπορώ να το καταλάβω.
Σου μεινε κανά κομμάτι στο χέρι; Τρίζει; "Παίζουν" τα πλαστικά;
Δεν νομίζω. ΟΚ, δεν έχει την κατασκευή του iPhone αλλά όπως θα χεις δει και σε βιντεάκια και το iPhone αν πέσει , άνετα μπορεί να σπάσει η οθόνη ή να γδαρθεί. Δεν το σώζει καμιά στιβαρή κατασκευή.
Προσωπικά όπως το έχω ξαναπεί, προτιμώ να είναι ελαφρύ παρά βαρύ χάριν της στιβαρής κατασκευής. Για κινητό μιλάμε που το κουβαλάς πάνω σου. Δεν μιλάμε για αυτοκίνητο για να σε σώσει σε σύγκρουση.

για την αίσθηση που αφήνει στο χέρι λέω... μου άφησε μια αίσθηση ψεύτικου... η κατασκευή πρέπει να είναι στιβαρή ώστε μετά από καιρό χρήσης να μην σου μείνει τίποτα στο χέρι... και το galaxy s3 δεν μου άφησε αυτή την αίσθηση...

Re: Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

για την αίσθηση που αφήνει στο χέρι λέω...
η αισθηση στο χερι, στο ματι, στο touch....αυτο ειναι απλουστατα που κανει τη διαφορα.....