Συζήτηση για όλα...

Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Δεν ειπα οτι έκραξες εσυ προσωπικά. Αλλοι όμως το κανουν συχνα εδω μεσα.
Και καθολου προφανη δεν ειναι αυτα που λες, απλα η δικη σου άποψη την οποια φυσικα δεν συμμερίζομαι.

το κανουν αλλοι,αλλα σε μενα απαντας ομως.
Φυσικα και ειναι προφανη,για σενα δεν ειναι.
Πως θα μπορουσες αλλωστε να συμμεριζεσαι την αποψη μου,αφου εχουμε αντιδιαμετρικα αντιθετες αποψεις;

το κανουν αλλοι,αλλα σε μενα απαντας ομως.
Φυσικα και ειναι προφανη,για σενα δεν ειναι.
Πως θα μπορουσες αλλωστε να συμμεριζεσαι την αποψη μου,αφου εχουμε αντιδιαμετρικα αντιθετες αποψεις;

Ναι όντως, η αποψη σου μου φαινεται παραλογη..
Fanboys και hateboys υπαρχουν σε ολους τους χώρους, απο τα φόρουμ για ενυδρεία μεχρι τους πυραυλους..
Ειναι στην φυση του ανθρώπου..
Μην μας τσουβαλιαζεις ολους ομως με γενικότητες.. Αν πραγματικα ήμασταν φανμποις με την κακη έννοια του ορου, θα τρολαραμε ασυστολα στις "ανταγωστικες" κατηγοριες, οπως κανουν καποιοι εδω μεσα. Δεν το κανουμε ομως, διότι εχουμε σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθουμε..

Re: Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Μην μπερδευεις το φανατιζομαι με το εκνευρίζομαι.. Οταν διαβαζουμε ανακρίβειες, λογικο ειναι να τσαντιζομαστε..
Αντιθετως φανατισμό βλέπω απο καποιους που βλεπουν μηλο και γίνονται έξαλλοι, κανοντας την τριχα-τριχιά..
Ειδες κανενα απο εμάς, να μπαινουμε σε αλλες κατηγοριες και να θάβουμε pc/android κλπ;
Μονο στο apple corner διαβαζουμε συνεχεια επιθεσεις και ειρωνιες! Οταν δε, αυτες ειναι ανακριβείς, τι θες να πούμε "έχεις δίκιο";
Και να σου πω κάτι; Εγω προσωπικα δεν έχω μετοχες στην apple ωστε να εχω λογο να την υπερασπιστώ.
Έχω ομως να καταθεσω την οποια εμπειρία μου ως μακροχρονιος χρηστης pc/htpc και σχετικα προσφατως (3 χρονια) καθημερινός χρηστης mac.
Εαν ήμουν εξ' ισου ευχαριστημένος απο το windows γιατι να το κρύψω; Το εχω ξαναγράψει: Το κομπιουτερικο μου ζειν το οφειλω στην Microsoft, αλλα το κομπιουτερικο μου "ευ ζειν" στην apple..

δεν νομιζω οτι εγω τουλάχιστον, εγραψα ανακρίβειες.. και αν ειρωνευτικα ειναι για τον καταλογο του itunes store και σε καμια περιπτωση προς εσενα. οσο για τα 1080p απο itunes ανεφερα και εγω οτι εδω και λιγο καιρο διαθέτουν, απλα ειναι πολυ συμπιεσμένα (αρχεια 3-4GB) και φυσικα δεν εχουν DTS HD ηχο αλλα απλο DTS.. οπως επισης και οτι ο καταλογος που διαθετουν (τουλαχιστον εδω, μιας και σχολιαζουμε για τα εδω τεκταινόμενα και οχι για το που απευθύνονται) ειναι πολυ περιορισμένος και απευθυνεται κυριως σε νεανικό κοινο και μαλιστα σχετικα απαίδευτο με τον κινηματογραφο. πχ θα μπορουσε καλιστα να εχει τίτλους απο criterion collection (οπως το Hulu Plus), ανεξάρτητες εταιριες, ευρωπαϊκό και ασιατικό κινηματογράφο.

Τελος, κατανοώ οτι υπαρχουν hate boys... αλλα δεν ειναι και λιγο λογικο, για καποιον (δεν αναφερομαι στα hate boys) που εχει ξοδεψει αρκετα χρηματα παραπανω για να παρει apple να ειναι περισσότερο επικριτικός και απαιτητικός;
πχ διαφορετικές απαιτήσεις, θα εχεις απο μια κινεζικη ταμπλετα των 100ε απο μια των 500ε..

Ναι όντως, η αποψη σου μου φαινεται παραλογη..
Fanboys και hateboys υπαρχουν σε ολους τους χώρους, απο τα φόρουμ για ενυδρεία μεχρι τους πυραυλους..
Ειναι στην φυση του ανθρώπου..
Μην μας τσουβαλιαζεις ολους ομως με γενικότητες.. Αν πραγματικα ήμασταν φανμποις με την κακη έννοια του ορου, θα τρολαραμε ασυστολα στις "ανταγωστικες" κατηγοριες, οπως κανουν καποιοι εδω μεσα. Δεν το κανουμε ομως, διότι εχουμε σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθουμε..

Δε τσουβαλιαζω ολους,εσυ κυριως κι ο Γιαννης ειστε τοσο πολυ παθιασμενοι.
Ο Γιαννης ειναι πολυ προσεκτικος στις εκφρασεις του,ενω εσυ παλι εισαι αρκετα επιθετικος,εξ ου και το φαν μποι.
Εδω κοντεψατε πριν λιγο να ''σκοτωθειτε'' με τον Συριο που ειστε και φιλοι,που να μην εισαστε δηλαδη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

δεν νομιζω οτι εγω τουλάχιστον, εγραψα ανακρίβειες.. και αν ειρωνευτικα ειναι για τον καταλογο του itunes store και σε καμια περιπτωση προς εσενα. οσο για τα 1080p απο itunes ανεφερα και εγω οτι εδω και λιγο καιρο διαθέτουν, απλα ειναι πολυ συμπιεσμένα (αρχεια 3-4GB) και φυσικα δεν εχουν DTS HD ηχο αλλα απλο DTS.. οπως επισης και οτι ο καταλογος που διαθετουν (τουλαχιστον εδω, μιας και σχολιαζουμε για τα εδω τεκταινόμενα και οχι για το που απευθύνονται) ειναι πολυ περιορισμένος και απευθυνεται κυριως σε νεανικό κοινο και μαλιστα σχετικα απαίδευτο με τον κινηματογραφο. πχ θα μπορουσε καλιστα να εχει τίτλους απο criterion collection (οπως το Hulu Plus), ανεξάρτητες εταιριες, ευρωπαϊκό και ασιατικό κινηματογράφο.

Τελος, κατανοώ οτι υπαρχουν hate boys... αλλα δεν ειναι και λιγο λογικο, για καποιον (δεν αναφερομαι στα hate boys) που εχει ξοδεψει αρκετα χρηματα παραπανω για να παρει apple να ειναι περισσότερο επικριτικός και απαιτητικός;
πχ διαφορετικές απαιτήσεις, θα εχεις απο μια κινεζικη ταμπλετα των 100ε απο μια των 500ε..

Δεν διαφωνώ.. Εαν εχεις απαιτησεις για ποιοτικο home cinema δεν θα στραφεις στα itunes ως αποκλειστικη λύση.. Αυτα απευθυνονται σε αλλη αγορα, που δεν ειναι niche, αλλα mass market. Για εναν λοιπον μεσο ανθρωπο που θελει να δει μια ταινιουλα στην τηλεοραση του, ευκολα και απλα, μια χαρα ειναι οι ταινιες μέσω του itunes store.
Για εμας τους "πορωμενους" τιποτα λιγοτερο απο bluray και DTS MA δεν αρκεί. Εμείς ομως δεν ειμαστε ο μεσος καταναλωτής..
Περαν του bluray παντως, δεν χρησιμοποιω το htpc μου για οτιδηποτε αλλο (φωτος, μουσική, home made videos) διοτι με τα mac εχω καλύτερη ποιότητα/ευκολια..
Με λιγα λογια, δεν εχω απαιτηση απο τα mac να κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ καλύτερα, μου αρκει που κανουν καλυτερα το 90% των καθημερινών μου ασχολιών, οποτε δεν μπορω να ειμαι επικριτικος πχ στο οτι δεν έχω dts ma στις ταινιες του itunes store, αφου εγω προσωπικα ποτε δεν θα εβλεπα ταινια μεσω itunes store. Εδω δεν βλεπω ουτε καν ματροσκες στον προβολέα..

Το ότι κάποιος δεν μπαίνει σε κάποια νήματα για να κράξει, αυτόματα σημαίνει ότι αυτός είναι πορωμένος και fanboy και απαξιώνει τους άλλους ;;;;;;;;;
Κ επίσης είναι σίγουρο ότι αλλού δεν υπάρχουν πορωμένοι κ υπάρχουν μόνο στα Apple ;;;;;;;;

Ναι οκ !! :grinning-smiley-043 -bye-

αυτοματα δεν υπαρχουν Μιχαλη,ουτε ισοδυναμιες,μονο συνεπαγωγες.
Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν αλλου πορωμενοι;
μη βαζεις λογια στο στομα μου.

αυτο εξηγησα πιο πριν βρε Γιαννη,δεν μπαινετε και κοινως αδιαφορειτε,πρωτον γιατι ειστε πωρωμενοι(δεν το λεω προσβλητικα) και απαξιειτε και δευτερον,εκει τι να κραξετε,αφου δεν υπαρχουν αντιστοιχα πωρωμενοι.

αυτοματα δεν υπαρχουν Μιχαλη,ουτε ισοδυναμιες,μονο συνεπαγωγες.
Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν αλλου πορωμενοι;
μη βαζεις λογια στο στομα μου.

Εγώ βάζω λόγια στο στόμα σου ;
Δες τι έγραψες λίγο πιο πίσω !
Δεν μπαίνουν οι χρήστες των apple σε άλλες κατηγορίες γιατί είναι πορωμένοι και απαξιώνουν, συν ότι εκείνοι δεν είναι αντίστοιχα πορωμένοι... -bye-

Δε τσουβαλιαζω ολους,εσυ κυριως κι ο Γιαννης ειστε τοσο πολυ παθιασμενοι.
Ο Γιαννης ειναι πολυ προσεκτικος στις εκφρασεις του,ενω εσυ παλι εισαι αρκετα επιθετικος,εξ ου και το φαν μποι.
Εδω κοντεψατε πριν λιγο να ''σκοτωθειτε'' με τον Συριο που ειστε και φιλοι,που να μην εισαστε δηλαδη!

Φιλε μου, δεν με γνωρίζεις προσωπικά, οποτε δεν ξερεις τι σχέση εχω με τον Συριο και τα αλλα παιδια εδω μεσα. Μπορει κατα καιρους να διαφωνουμε έντονα, αλλα δεν ξεπερναμε καποια όρια. Απλα επειδη εχουμε θαρρος ο ενας με τον αλλο, δεν κολλαμε στο να συζηταμε οπως θα κάναμε απο κοντα (χωρίς τυπικες ευγένειες)..
Το αν παθιάζομαι ή οχι, ειναι κατι που αφορα εμενα οποτε θα σου συνιστουσα να αφήσεις τους χαρακτηρισμους τυπου φανμποι για εμενα, διοτι αφενος εισαι τελειως λαθος και αφετερου επειδή ειναι πολυ ευκολο ο καθενας αναιτια μας να αρχιζει να χαρακτηριζει τον άλλο πισω απο το πληκτρολόγιο.
Αλλο εχω παθος με την τεχνολογια, αλλο είμαι fan (=fanatic)boy. ΟΚ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

Δεν διαφωνώ.. Εαν εχεις απαιτησεις για ποιοτικο home cinema δεν θα στραφεις στα itunes ως αποκλειστικη λύση.. Αυτα απευθυνονται σε αλλη αγορα, που δεν ειναι niche, αλλα mass market. Για εναν λοιπον μεσο ανθρωπο που θελει να δει μια ταινιουλα στην τηλεοραση του, ευκολα και απλα, μια χαρα ειναι οι ταινιες μέσω του itunes store.
Για εμας τους "πορωμενους" τιποτα λιγοτερο απο bluray και DTS MA δεν αρκεί. Εμείς ομως δεν ειμαστε ο μεσος καταναλωτής..
Περαν του bluray παντως, δεν χρησιμοποιω το htpc μου για οτιδηποτε αλλο (φωτος, μουσική, home made videos) διοτι με τα mac εχω καλύτερη ποιότητα/ευκολια..
Με λιγα λογια, δεν εχω απαιτηση απο τα mac να κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ καλύτερα, μου αρκει που κανουν καλυτερα το 90% των καθημερινών μου ασχολιών, οποτε δεν μπορω να ειμαι επικριτικος πχ στο οτι δεν έχω dts ma στις ταινιες του itunes store, αφου εγω προσωπικα ποτε δεν θα εβλεπα ταινια μεσω itunes store. Εδω δεν βλεπω ουτε καν ματροσκες στον προβολέα..

πολυ σεβαστα τα οσα αναφερεις, αλλα εδω μιλαμε και εκφέρουμε αποψη για εμάς και οχι για τον μεσο καταναλωτή που και αυτος μπορει να κανει την δουλεια του με προιοντα αλλης εταιριας φθηνοτερα. πχ ενα τεραστιο ποσοστο iphone χρηστων το χρησιμοποιει ΜΟΝΟ σαν κανονικο κινητο αντε και καμια φορα να μπει ιντερνετ, youtube, maps και facebook και να βγαλει καμια φωτογραφια... ως εκει.. ε αυτα τα κανεις εξισου καλα και με ενα smartphone των 200-300ε..

τελος ποτε δεν κατάλαβα καποιον που βλεπει ματροσκα (και μαλιστα 720p) σε προβολέα, ποσο μάλιστα αν διαθέτει κάλο προβολεα... ειναι σαν να αγοραζεις τα κορυφαία ηχεια για να ακους απο κασετόφωνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iPad Mini: Παρουσίαση στις 17 Οκτωβρίου!

πολυ σεβαστα τα οσα αναφερεις, αλλα εδω μιλαμε και εκφέρουμε αποψη για εμάς και οχι για τον μεσο καταναλωτή που και αυτος παλι μπορει να κανει την δουλεια του με προιοντα αλλης εταιριας φθηνοτερα. πχ ενα τεραστιο ποσοστο iphone χρηστων το χρησιμοποιει ΜΟΝΟ σαν κανονικο κινητο αντε και καμια φορα να μπει ιντερνετ, youtube, maps και facebook και να βγαλει καμια φωτογραφια... ως εκει.. ε αυτα τα κανεις εξισου καλα και με ενα smartphone των 200-300ε..

τελος ποτε δεν κατάλαβα καποιον που βλεπει ματροσκα (και μαλιστα 720p) σε προβολέα, ποσο μάλιστα αν διαθέτει κάλο προβολεα... ειναι σαν να αγοραζεις τα κορυφαία ηχεια για να ακους απο κασετόφωνο.

Δεν μπορεί ενα προιον, οσο advanced και να ειναι να ικανοποιεί ολους, απο τον πιο απαιτητικο μεχρι τον πιο απλοοικο, σε ολους τους τομείς!
Για την δικη (απαιτητικη) καθημερινοτητα σε δουλεια και διασκέδαση, τα mac ειναι μονο υποδεεστερα στην υποστήριξη bluray. Κατα τα αλλα, δεν συγκρινονται ΙΜΟ.

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

θα συμφωνήσω με το review (και το conclusion στο τελος του βιντεο) και μια αποψη του digital life

Εγώ βάζω λόγια στο στόμα σου ;
Δες τι έγραψες λίγο πιο πίσω !
Δεν μπαίνουν οι χρήστες των apple σε άλλες κατηγορίες γιατί είναι πορωμένοι και απαξιώνουν, συν ότι εκείνοι δεν είναι αντίστοιχα πορωμένοι... -bye-

βρε Μιχαλη μιλαω για δυο τρεις συγκεκριμενους,που γενικευω;
αφου και γω χρηστης απλ προιοντων ειμαι!
Και το εξηγησα σε αλλο ποστ,οτι ο Τακης κι ο Γιαννης,ειναι υπερ το δεον παθιασμενοι.
Απλα εχετε μια καραμελα που λεγεται τσουβαλιασμα,τη πετατε και περιμενετε ο αλλος να φυγει και να σας αφησει ησυχη τη γωνια.
Το πες το ξαναπες,το ειπε κι ο Τακης καποια στιγμη.
Το διευκρινιζω,δεν τσουβαλιαζω,μιλαω ειδικα.

βρε Μιχαλη μιλαω για δυο τρεις συγκεκριμενους,που γενικευω;
αφου και γω χρηστης απλ προιοντων ειμαι!
Και το εξηγησα σε αλλο ποστ,οτι ο Τακης κι ο Γιαννης,ειναι υπερ το δεον παθιασμενοι.
Απλα εχετε μια καραμελα που λεγεται τσουβαλιασμα,τη πετατε και περιμενετε ο αλλος να φυγει και να σας αφησει ησυχη τη γωνια.
Το πες το ξαναπες,το ειπε κι ο Τακης καποια στιγμη.
Το διευκρινιζω,δεν τσουβαλιαζω,μιλαω ειδικα.

Και ποιος εισαι εσυ ρε Λάκη; Ο Μεγας Κριτης του ποιος ειναι υπερ του δεοντος παθιασμενος; Εκδιδεις πιστοποιησεις fanboys?
Πρεπει μηπως να σου ζητησουμε την αδεια για το πως θα ποσταρουμε εφ' εξης;
Ασχολησου σε παρακαλω με την apple και ασε τους προσωπικους χαρακτηρισμους..

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

K εγώ θα διαφωνήσω. :music-smiley-005:
και με την αποψη;

Πέρα από τα παραπάνω, που αφορούν την παραγωγή της συσκευής και όχι την Ελλάδα συγκεκριμένα, η κάθε Apple ξέρει, (όσο κι αν εμείς καμιά φορά κάνουμε να το ξεχνάμε όταν μιλάμε για μία τόσο ακριβή συσκευή όταν το ποσοστό ανεργίας έχει φτάσει στο 25,1%), ότι έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Και ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ένα iPhone 5, αλλά δεν είναι και τόσοι ( τόσο αφοπλιστικά πολλοί) που θα τρέξουν να το αγοράσουν. Έτσι, σίγουρα δεν είμαστε οι Έλληνες καταναλωτές η πρώτη προτεραιότητα μίας εταιρείας, το ρευστό της οποίας θα μπορούσε να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος μας. Κι ίσως, δεν χρειάζεται. Αν είναι να γίνουμε προτεραιότητα για μία εταιρεία, ας γίνουμε για μία εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει τη χώρα μας για να παράγει κάτι, όχι να πουλάει. Τι λέτε;

Φιλε μου, δεν με γνωρίζεις προσωπικά, οποτε δεν ξερεις τι σχέση εχω με τον Συριο και τα αλλα παιδια εδω μεσα. Μπορει κατα καιρους να διαφωνουμε έντονα, αλλα δεν ξεπερναμε καποια όρια. Απλα επειδη εχουμε θαρρος ο ενας με τον αλλο, δεν κολλαμε στο να συζηταμε οπως θα κάναμε απο κοντα (χωρίς τυπικες ευγένειες)..
Το αν παθιάζομαι ή οχι, ειναι κατι που αφορα εμενα οποτε θα σου συνιστουσα να αφήσεις τους χαρακτηρισμους τυπου φανμποι για εμενα, διοτι αφενος εισαι τελειως λαθος και αφετερου επειδή ειναι πολυ ευκολο ο καθενας αναιτια μας να αρχιζει να χαρακτηριζει τον άλλο πισω απο το πληκτρολόγιο.
Αλλο εχω παθος με την τεχνολογια, αλλο είμαι fan (=fanatic)boy. ΟΚ?

δεν χρειαζεται να σε γνωριζω προσωπικα,διαβαζω τι γραφεις και απανταω σ'αυτα.
Αυτοαναιρεισαι λεγοντας απ'τη μια οτι παθιαζεσαι κι απ'την αλλη να μη σε χαρακτηριζω μ'αυτο το τροπο.
Αφου μονος σου λες οτι παθιαζεσαι,δεν νομιζω να ειναι κακος χαρακτηρισμος αν πεις σε καποιον οτι παθιαζεται.
Τωρα για το φανμποι ισως εχεις δικιο,γιατι αν δεν βλεπεις εκεινη την ωρα αυτον που το λεει,το εκλαμβανεις ως υποτιμητικο σχολιο κι εγω δεν εχω τετοια προθεση.

Και ποιος εισαι εσυ ρε Λάκη; Ο Μεγας Κριτης του ποιος ειναι υπερ του δεοντος παθιασμενος; Εκδιδεις πιστοποιησεις fanboys?
Πρεπει μηπως να σου ζητησουμε την αδεια για το πως θα ποσταρουμε εφ' εξης;
Ασχολησου σε παρακαλω με την apple και ασε τους προσωπικους χαρακτηρισμους..

σου απαντησα πιο κατω,τωρα αν θες χαλαρωσε λιγο...

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Νοιωθω σαν πιτσιρικι σε candy shop....:p :p :p

δεν χρειαζεται να σε γνωριζω προσωπικα,διαβαζω τι γραφεις και απανταω σ'αυτα.
Αυτοαναιρεισαι λεγοντας απ'τη μια οτι παθιαζεσαι κι απ'την αλλη να μη σε χαρακτηριζω μ'αυτο το τροπο.
Αφου μονος σου λες οτι παθιαζεσαι,δεν νομιζω να ειναι κακος χαρακτηρισμος αν πεις σε καποιον οτι παθιαζεται.
Τωρα για το φανμποι ισως εχεις δικιο,γιατι αν δεν βλεπεις εκεινη την ωρα αυτον που το λεει,το εκλαμβανεις ως υποτιμητικο σχολιο κι εγω δεν εχω τετοια προθεση.

Καλό είναι να μιλάμε Ελληνικά όπως αρμόζει στην γλώσσα μας..
ΑΛΛΟ παθιαζομαι ΑΛΛΟ παθιαζομαι υπέρ του δέοντος ΑΛΛΟ φανατιζομαι..
Εάν κατανοεις τις διάφορες θα κατανοησεις γιατί ενοχληθηκα...
Τέλος από εμένα.