Συζήτηση για όλα...

Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

Καλό είναι να μιλάμε Ελληνικά όπως αρμόζει στην γλώσσα μας..
ΑΛΛΟ παθιαζομαι ΑΛΛΟ παθιαζομαι υπέρ του δέοντος ΑΛΛΟ φανατιζομαι..
Εάν κατανοεις τις διάφορες θα κατανοησεις γιατί ενοχληθηκα...
Τέλος από εμένα.

δεν ειπα οτι φανατιζεσαι,αλλα οτι παθιαζεσαι υπερ του δεοντος,δηλαδη παραπανω απ'οσο πρεπει.
Τωρα βεβαια θα μου πεις,ποσο πρεπει;
Και σου απανταω ως αποστασιοποιημενος παρατηρητης της συζητησης,γιατι εμενα ουτε κρυο,ουτε ζεστη μου κανει η απλ,οτι παρακλινεις προς την υπερβολη.
Ουτε βρισια ειναι,ουτε χαρακτηρισμος.
Τελος παντων,αν σ'ενοχλει,το παιρνω πισω,δεν εχω προθεση.

Απάντηση: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

δεν ειπα οτι φανατιζεσαι,αλλα οτι παθιαζεσαι υπερ του δεοντος,δηλαδη παραπανω απ'οσο πρεπει.
Τωρα βεβαια θα μου πεις,ποσο πρεπει;
Και σου απανταω ως αποστασιοποιημενος παρατηρητης της συζητησης,γιατι εμενα ουτε κρυο,ουτε ζεστη μου κανει η απλ,οτι παρακλινεις προς την υπερβολη.
Ουτε βρισια ειναι,ουτε χαρακτηρισμος.
Τελος παντων,αν σ'ενοχλει,το παιρνω πισω,δεν εχω προθεση.

Οταν χαρακτηριζεις καποιον fanboy, τον χαρακτηριζεις ως φανατικό αφου αυτό υποδηλωνει ο ορος.. Περαν του οτι ειναι αναληθες και προσβλητικό, ειναι και απρεπες γενικα να χαρακτηριζεις καποιον τον οποιο δεν ξέρεις..
Τελος παντων, ας το αφησουμε εδώ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone

και με την αποψη;

Πέρα από τα παραπάνω, που αφορούν την παραγωγή της συσκευής και όχι την Ελλάδα συγκεκριμένα, η κάθε Apple ξέρει, (όσο κι αν εμείς καμιά φορά κάνουμε να το ξεχνάμε όταν μιλάμε για μία τόσο ακριβή συσκευή όταν το ποσοστό ανεργίας έχει φτάσει στο 25,1%), ότι έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Και ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ένα iPhone 5, αλλά δεν είναι και τόσοι ( τόσο αφοπλιστικά πολλοί) που θα τρέξουν να το αγοράσουν. Έτσι, σίγουρα δεν είμαστε οι Έλληνες καταναλωτές η πρώτη προτεραιότητα μίας εταιρείας, το ρευστό της οποίας θα μπορούσε να εξαγοράσει το δημόσιο χρέος μας. Κι ίσως, δεν χρειάζεται. Αν είναι να γίνουμε προτεραιότητα για μία εταιρεία, ας γίνουμε για μία εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει τη χώρα μας για να παράγει κάτι, όχι να πουλάει. Τι λέτε;

Έχεις δίκιο! Με το σχόλιο δεν διαφωνώ...το αντίθετο! Με το κείμενο του άρθρου όμως διαφωνώ.

Re: iOS version 6

lol

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Συζήτηση για όλα...μεταξύ των οποίων κ για το νέο iPhone 5...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Apple event @ 23-10-2012

LOL.jpg

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Ωραίο γκατζετάκι φαίνεται το ipad mini. Στο 400άρι που θα καταλήξει να πωλείται εδώ βέβαια θα είναι ακόμη ένα πετυχημένο αστείο της Απλ.

Κάθε παρουσίαση της Απλ είτε για νέο προϊόν είτε για αναβάθμιση υπάρχοντος μου φέρνει πάντοτε στο νου το επόμενο :

1.png

2.png

3.png

4.png

Last edited by a moderator:
Re: Θα αγοράσετε το iPhone 5 ;

Μη τα λες οπως θες....

Εχοντας στη κατοχη μου πια ενα android phone, αν δε κανεις root το κινητο, εχεις μισο τηλεφωνο.
Οπως και στο iphone , που φυσικα κανεις backup πανευκολα μεσω υπολογιστη και cloud, τπ ιδιο ακριβως κανεις και στο android.
Για να κανεις ολικο backup, με ρυθμισεις ων δεδομενων σου, (αυτο αλλωστε θελουν οι περισσοτεροι), πρεπει να κανεις root, αντιστοιχο με το jb στο iphone.
Ειναι μυθος τελικα αυτη η ελευθερια του ανοιχτου android, απλα οι περισσοτεροι που το χρησιμοποιουν θεψρουν δεδομενο το ανοιγμα του bootloader kai kai to rooting.

Μη τα λες οπως θες....

Εχοντας στη κατοχη μου πια ενα android phone, αν δε κανεις root το κινητο, εχεις μισο τηλεφωνο.
Οπως και στο iphone , που φυσικα κανεις backup πανευκολα μεσω υπολογιστη και cloud, τπ ιδιο ακριβως κανεις και στο android.
Για να κανεις ολικο backup, με ρυθμισεις ων δεδομενων σου, (αυτο αλλωστε θελουν οι περισσοτεροι), πρεπει να κανεις root, αντιστοιχο με το jb στο iphone.
Ειναι μυθος τελικα αυτη η ελευθερια του ανοιχτου android, απλα οι περισσοτεροι που το χρησιμοποιουν θεψρουν δεδομενο το ανοιγμα του bootloader kai kai to rooting.

Δεν τα λέω όπως θέλω. Και σόρυ αλλά δεν είναι μύθος η "ελευθερία". Μόλις μπορέσεις από το παλιό σου IPhone (χωρίς JB) να:

- ορίσεις όποιο MP3 θέλεις για ringtone.
- να αναπαράγεις σχεδόν κάθε σύγχρονη μορφή αρχείου βίντεο και να μην χρειάζεται να μετατρέπεις κάτι για να το δεις στο IPhone.
- με ένα καλώδιο των 2 ευρώ να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό, στικάκι, ποντίκι, dslr και να τα ελέγχεις.
- με έναν αντάπτορα hdmi να στέλνεις εικόνα σε τιβι. Ακούγεται άχρηστο στην αρχή αλλά με ένα απλό BLuetooth Ποντίκι συνδεόμενο στο κινητό εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού και της τιβι δείκτης. https://www.youtube.com/watch?v=YXveu7ZHAcY
- να στείλεις και να λάβεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αρχείο (ΚΑΙ apk με κάποιες εφαρμογές) μέσω BT, καλωδίου, WIFI. Είμαι π.χ. σε φίλο και ξέχασα το στικάκι. Συνδέω το κινητό στο wifi του σπιτιού του και από τον υπολογιστή του περνάω στο κινητό οποιοσδήποτε αρχείο οποιουδήποτε μεγέθους. https://play.google.com/store/apps/...t#?t=W251bGwsMSwxLDEsInhjeGluLmZpbGV4cGVydCJd
- να δεις το κινητό σου σαν εξωτερική μονάδα αποθήκευσης και να ανταλλάσσεις αρχεία με τον υπολογιστή χωρίς μεσάζοντα (itunes).
- να του βάλεις κάρτα μνήμης.
- να του βαλεις 10 διαφορετικούς launcher.
- να του βάλεις Live wallpapers (άχρηστο αλλά ΟΜΟΡΦΟ).
- να του κάνεις backup μέσω wifi με το μαμά πρόγραμμα (samsung).

τα οποία κάνεις έτσι απλά σε ένα unrooted σύγχρονο android, τότε μπορεί και να σκεφτείς περί ελευθερίας.

Από τα iPhone χωρίς JB μου έλειπαν ΠΟΛΛΑ (κάτι καταλάβαινα αλλά μόλις βρήκα τα παραπάνω στο android κατάλαβα πολύ περισσότερα). Από ένα androin χωρίς root λείπουν: ηχογράφηση συνομιλίας (υπάρχει αλλά με περιορισμούς από την 4.χ.χ και μετά. Πριν ήταν οκ. ), backup των ρυθμίσεων των εφαρμογών και διάφορα άλλα (επουσιώδη για μένα) χαρακτηριστικά (σβήσιμο μαμά εφαρμογών π.χ.).

ΔΕΝ λέω ότι το Android είναι τέλειο και το iPhone-iOs σάπιο αλλά για μένα είναι χαοτική η διαφορά στην καθημερινότητα. Όταν είχα IPhone "είχα iPhone", τώρα που έχω Android έχω εργαλείο (και χωρίς root).

Φιλικά πάντα. :-)

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αλλη μια καθαρη νικη για το Galaxy SIII :D

δεν χρειαζεσαι ποντικι και πληκτολογιο για το κινητο σου.... γιατι ειναι κινητο και οχι laptop.
Ουτε στη ταμπλετα σου , για παλι δεν ειναι λαπτοπ.

αυτη δυστυχως ειναι η λογικη του "τα κανω ολα και συμφερει..."

Δεν ειναι ετσι, το καθε εργαλειο δεν ειναι φτιαγμενο για ολες τις δουλειες και αν ειναι , δεν τις κανει σωστα.
Ουτε εγω λεω οτι το iOs ειναι τελειο, αλλα ουτε και το Android αχρηστο.

Και τα 2 εχουν τα καλα τους και τα "στραβα" τους.

Αν πας με τα νερα της apple , ολα γινονται πιο ευκολα, αν εισαι "power user" και τη ψαχνεις συνεχως τοτε το Android εχει πιο πολυ ψωμι ....

Επισης , κι εσυ εχεις μεινει πια πισω στο iOS.... καλωδιο για συνδεση με καμερα- τηλεοραση υπαρχει.
Παιζει ολα τα αρχεια με συγχρονους Player, (χωρις JB).

Εμενα παλι το νεο μου HTC δεν παιζει σχεδον τιποτα απο μονο του (εκτος τα συμβατα με αυτο αρχεια - mp4-avi).
Πρεπει να βαλεις εξτρα player για να παιξει τα παντα.

Το ιδιο κανεις και στο iPhone , γιατι λοιπον σε ενοχλει αυτο ?
Το οτι η Apple Υποστηριζει καποια αρχεια δεν ειναι νεο, αλλα δεν ειναι και τα μοναδικα.
Mπορεις επισης, αν θελεις να μηγ χρησιμοποιεις το itunes για sync , αλλα αλλο προγραμμα...
Γιατι πχ εγω να χρησιμοποιω το HTC sync , αμα δε μ αρεσει ?

Μεταφορα αρχειου απο wifi επισης γινεται ευκολα με πολλα προγραμματα πια.

Το οτι ΕΣΕΝΑ σου λειπουν καποια πραγματα , δε σημαινει οτι λειπουν σε ολους...
Δε μπορεις να λες οτι θελεις για εργαλειο το κινητο σου και να σου λειπουν τα live wallpaper!
Εγω τα εβαλα για πλακα, αλλα μολις ειδα τι cpu-memory-battery usage ειχα , τα εβγαλα αμεσως.

Το ιδιο και με τα περισσοτερα widjets... ωραια παιχνιδακια, αλλα μεχρι εκει.
Αν ειναι να εχω κινητο για 5 ωρες μονο, να τα βρασω.

Το οτι η Apple δε τα εχει υιοθετησει μεχρι τωρα στο iOS (ενω αυτη πρωτη τα εβαλε στο OSX), κατι σημαινει.

Αν η τεχνολογια ενεργειας προχωρησει , τα ξαναλεμε...

Last edited:
Γιαννη, πρεπει να εισαι πολυ ευχαριστημενος από το νεο σου κινητο, ε; :p

Δεν τα λέω όπως θέλω. Και σόρυ αλλά δεν είναι μύθος η "ελευθερία". Μόλις μπορέσεις από το παλιό σου IPhone (χωρίς JB) να:

- ορίσεις όποιο MP3 θέλεις για ringtone.
- να αναπαράγεις σχεδόν κάθε σύγχρονη μορφή αρχείου βίντεο και να μην χρειάζεται να μετατρέπεις κάτι για να το δεις στο IPhone.
- με ένα καλώδιο των 2 ευρώ να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό, στικάκι, ποντίκι, dslr και να τα ελέγχεις.
- με έναν αντάπτορα hdmi να στέλνεις εικόνα σε τιβι. Ακούγεται άχρηστο στην αρχή αλλά με ένα απλό BLuetooth Ποντίκι συνδεόμενο στο κινητό εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού και της τιβι δείκτης. https://www.youtube.com/watch?v=YXveu7ZHAcY
- να στείλεις και να λάβεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αρχείο (ΚΑΙ apk με κάποιες εφαρμογές) μέσω BT, καλωδίου, WIFI. Είμαι π.χ. σε φίλο και ξέχασα το στικάκι. Συνδέω το κινητό στο wifi του σπιτιού του και από τον υπολογιστή του περνάω στο κινητό οποιοσδήποτε αρχείο οποιουδήποτε μεγέθους. https://play.google.com/store/apps/...t#?t=W251bGwsMSwxLDEsInhjeGluLmZpbGV4cGVydCJd
- να δεις το κινητό σου σαν εξωτερική μονάδα αποθήκευσης και να ανταλλάσσεις αρχεία με τον υπολογιστή χωρίς μεσάζοντα (itunes).
- να του βάλεις κάρτα μνήμης.
- να του βαλεις 10 διαφορετικούς launcher.
- να του βάλεις Live wallpapers (άχρηστο αλλά ΟΜΟΡΦΟ).
- να του κάνεις backup μέσω wifi με το μαμά πρόγραμμα (samsung).

τα οποία κάνεις έτσι απλά σε ένα unrooted σύγχρονο android, τότε μπορεί και να σκεφτείς περί ελευθερίας.

Από τα iPhone χωρίς JB μου έλειπαν ΠΟΛΛΑ (κάτι καταλάβαινα αλλά μόλις βρήκα τα παραπάνω στο android κατάλαβα πολύ περισσότερα). Από ένα androin χωρίς root λείπουν: ηχογράφηση συνομιλίας (υπάρχει αλλά με περιορισμούς από την 4.χ.χ και μετά. Πριν ήταν οκ. ), backup των ρυθμίσεων των εφαρμογών και διάφορα άλλα (επουσιώδη για μένα) χαρακτηριστικά (σβήσιμο μαμά εφαρμογών π.χ.).

ΔΕΝ λέω ότι το Android είναι τέλειο και το iPhone-iOs σάπιο αλλά για μένα είναι χαοτική η διαφορά στην καθημερινότητα. Όταν είχα IPhone "είχα iPhone", τώρα που έχω Android έχω εργαλείο (και χωρίς root).

Φιλικά πάντα. :-)

+1 και από εμένα

Γιαννη, πρεπει να εισαι πολυ ευχαριστημενος από το νεο σου κινητο, ε; :p

Θ ανοιξω (ελπιζω) συντομα ενα νεο νημα....
Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος, αλλα πρεπει ν αποκτησεις παλι καποιες παλιες συνηθειες (windows like) που εμενα τουλαχιστον δεν μου αρεσουν και δε με βολευουν πια , αφου δουλευω αποκλειστικα σε Mac.

Το "παντρεμα" Android - Mac ειναι σαν τη σχεση iOS - Windows... not the best !

Last edited:
τι εννοεις ?

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα....

Εχω βαλει (με copy-paste !!!) μερικα βιντεο σε φακελους (στο Movies folder του Android) και το ενσωματωμενο player του HTC δεν τα βλεπει ολα (προφανως προβλημα ασυμβατοτητας).

Πρεπει να κατεβασεις αλλο player για να τα παιξει αυτα, ομως ετσι ...
1) γεμιζεις πολλα προγραμματα που κανουν θεωρητικα την ιδια δουλεια (παιζουν βιντεο).
2) Χανεις σε πρακτικοτητα γιατι τα εξωτερικα player δεν "ενσωματωνονται" καλα με το HTC sense GUI και δε δενουν καλα με το ολο λειτουργικο.

Αυτο λοιπον διαφημιζεται σαν ελευθερια και δε ξερω εγω τι αλλο....

Στο iOS που γινεται ακριβως το ιδιο, γιατι το λενε "φυλακη" ... δεν ξερω.
Υπαρχουν Player στο iOS που παιζουν τα παντα πια, αλλα ολοι επιμενουν να το χαρακτηριζουν "κλειστο" συστημα!

Εχω πολλα αλλα τετοια παραδειγματα....

Δευτερο παραδειγμα και πολυ πιο σημαντικο....

Προσπαθησα να συνδεσω το κινητο μου σε pc στη δουλεια (δεν εχω administrator privileges) και φυσικα χωρις Drivers ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ !!!
Ουτε καν σαν photo device (DCIM folder access ) ...
Και φυσικα επειδη η πολιτικη της εταιρειας ειναι αυστηρη... παπαλα το κινητο !

Γιατι τοτε ολοι γκρινιαζουν για το iphone , τουλαχιστον αυτο το βλεπουν σαν mass photo device (για να παρεις πχ τις φωτο σου).

Απάντηση: Re: Θα αγοράσετε το iPhone 5 ;

Μη τα λες οπως θες....

Μύθος δεν είναι
Κατέβασε το source αν θες.
Free software vs free beer