Συζήτηση για όλα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Καμια ανακριβεια δεν έγραψα...
Για το θεμα της συνδεση ειπα αυτα που ειδα, σε 2 μηχανηματα δεν μπηκε , σε καποια αλλα μπήκε.
Δεν ξερω ακομη τι φταίει... αν βρω κατι θα το πω, μη φοβάσαι.

Οσο για τα υπόλοιπα, εσεις λετε ανακρίβειες... οτι πχ δε παιζει το iphone Avi, mkv κλπ....
Και φυσικα παιζει , μεσω τριτων εφαρμογών.

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ γινεται και στο δικό μου android κινητο (για αλλα αρχεια φυσικά), που τυχαινει για μενα πιο σημαντκο.

Καθε εταιρεια αποφασιζει να φτιαξει μια έκδοση του android συμφωνα με τα "γούστα" της, κι αυτο ειναι που δημιουργει αρκετα προβλήματα.
Αυτο το μπαχαλο εσεις τολετε ελευθερια.... κανενα προβλημα.

Απλα, το επαναλαμβάνω.... εσεις κατηγορειτε συνεχως σε αυτη τη κατηγορια (δε μπηκα ποτε να κραξω-γκρινιαξω σε αλλη κατηγορια) αυτο το "κλειστο" οιοκοσυστημα.
Το οτι εμεις απολαμβανουμε αυτο το συστημα, εσεις το θεωρειτε "ελιτιστικο" - "fanboy στικο " , ουτοπικό, κλπ.

Εγω εκανα το switch, γιατι απλα ηθελα να δω ακριβως τι ψανω τοσο καιρο....
Αυτο που ειδα λοιπον, ειναι απλα ενα αλλο συστημα, με τους δικους του περιορισμούς , τον ιδιο (για μένα) αναχρονιστικο τροπο σκέψης και οργάνωσης .

Δεν το κατηγορώ, απλα τονιζω οτι καθε συστημα τελικα εχει τους δικους του κανονες , που αν δεν τους ακολουθησεις , δεν βγαζει πουθενά!

Τι σημασια εχει λοιπον, να κραζεις καποιον αλλο που εχει απλα "αυστηρότερους" κανονες .... κυριως για λογους ενοποιησης - ευχρηστιας- αποδοσης - αξιοπιστιας και ασφαλειας ?

Βρε Γιαννη θα με τρελάνεις…
Ποιος γραφει ανακρίβειες μεχρι τωρα ;
Μηπως θελεις να σου ξαναδείξω τι εγραψες στις προηγούμενες σελιδες;
Και αν υποτίθεται πως θελεις να προσαρμοστείς στην νεα πλατφορμα γιατι δεν το επιχειρείς πραγματικά κανοντας ερωτήσεις σε αυτους που γνωρίζουν και που θα σε βοηθήσουν να λύσεις τα θεματα που σε απασχολούν;
Εδώ ακομα και τωρα μιλας για το οικοσύστημα της apple λεγοντας χαρακτηριστικά πως " περάσατε αλλα δεν το ακουμπήσατε" (οποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει )…

Και στην τελική είναι δυνατον να πιστεύεις πραγματικα πως ενδιαφέρει τον μεσο χρήστη που εχει pc και είναι η συντριπτική πλειοψηφία στα σπιτια αλλα και στις επιχειρήσεις ,το οικοσύστημα της apple;
Πιστευεις πως ενδιαφερει το οικοσύστημα της apple στο home entetaiment όταν είναι ελάχιστοι αυτοι που χρησιμοποιούν προιοντα της αφου αλλων εταιριών είναι οι συσκευες που εχουν κυριαρχήσει σε αυτόν το χορο;
Χρηστικό είναι το οικοσύστημα που δεν σε δεσμεύει και που μπορείς να εχεις διαφορετικών εταιριών και φιλοσοφιών συσκευες με την δυνατότητα σύνδεσης τους.
Τι να το κανω να πρεπει να ειμαι υποχρεωμένος να αγορασω μονο μιας εταιρίας τις συσκευές για να εχω διασύνδεση…
Μου θυμιζει τις βλακειες της Sony, philips , panasonic που στο μαρκοσούτζουκο τηλεοκοντρολ τους, ειχαν και το χειριστήριο για το dvd και το vhs αλλα που δούλευαν μονο με τις συσκευές της ιδιας εταιρείας.
Δηλαδη θα έπαιρνα Tv της sony και θα έπρεπε να παρω Vhs της ιδιας εταιρείας για να χρησιμοποιήσω πληρως το τηλεκοντρολ τους…
Μα αν θελω vhs δεν θα παρω από σενα βρε sony θα αγοράσω panasonic που είναι κορυφή στο ειδος της.
Αυτοι οι μεθοδοι είναι αναχρονιστικοί και όχι η δυνατότητα παντρέματος οσο το δυνατών περισσοτέρων διαφορετικών συσκευών

Μ αρεσει ο τροπος που τα προσπερνάς ολ αυτα που εμενα απλως με τρελλαινουν.

Ειδες λοιπον ποσο υποκειμενικα ειναι όλα?

Εγω πχ δε θελω διαφημισεις πουθενα, ουτε σε εφαρμογες , ουτε σε παιχνίδια , ουτε σε βίντεο... και προτιμω να πληρωνω παρα αυτο το μπάχαλο, που ειναι αντιαισθητικο, ριχνει τις επιδόσεις, αυξανει το data usage.

Με τρελλαινει επισης που δεν μπορω να εχω τις ιδιες εφραμογες με το φίλο μου τον Ευρωπαίο - Αμερικανο κλπ.

Μου τη δινει που δεν μπορω να βαλω σε κινητο 4 μηνών, το νεο λειτουργικο android , ουτε καν τη προηγουμενη version , και δεν ξερω αν και ποτε θα έρθει.

Μη λες λοιπον για "φυλακες" κλπ αρλούμπες... κι εσυ το ιδιο κανεις, απλα κοροιδευεις τον εαυτό σου κι εμάς μαζι.

Παρεξήγησις! Δεν προσπαθώ να ανοίξω τα μάτια κανενός. Τα δικά μου μόνο. Και ευτυχώς τα άνοιξα. Όπως έχω γράψει πολλάκις, "προσπάθησα" για 1,5 - 2 χρόνια (δεν το λες και λίγο καιρό αυτό το διάστημα) με όσα διάβαζα και άκουγα να γίνω φίλος της Απλ με όλο το σετ για μια πλήρη εμπειρία (iphone4-ipad1 3g-macbook pro 17 i7(για βασικό μηχάνημα)-Ipod 30gb), τυχαία βρέθηκα με ένα galaxy s2 (δώρο από εταιρία), για 1-1,5 μήνα είχα galaxy s2 - 4 μαζί. Εεε αυτό ήταν. Το διαζύγιο (που είχε ξεκινήσει νωρίτερα βέβαια με την πώληση του macbook και την επιστροφή στο φορεμένο ρούχο = windows) ήταν οριστικό. :-)

Δεν κατηγορώ τους χρήστες που μπορεί να έχετε βρει όσα δεν βρήκα εγώ. Τις πρακτικές τις εταιρίας κατηγορώ. Φυσικά και η Google-Android κάνει τα δικά της, που έχει πει και ο Γιάννης (Google Earth όχι διαθέσιμο στην Ελλάδα, όπως και η πλοήγηση στους χάρτες) αλλά σαφώς λιγότερο ενοχλητικά όσα κάνει. Τουλάχιστον δίνει δωρεάν εδώ και 7 χρόνια ένα ποιοτικό mail (gmail) και δεν ζητούσε χρήματα για ένα επιεικώς μέτριο mail (me). Τώρα δωρεάν μεν αλλά πριν 1 χρόνο όχι. Έφτιαξε χάρτες επιπέδου και τους δίνει δωρεάν και δεν έκανε τους χρήστες beta testers ("στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας για τα λάθη στους χάρτες. Θα χαρούμε να τις ακούσουμε") και ένα σωρό άλλα. Ξέρω τέλος ότι η Google είναι ο "μεγάλος αδελφός" της εποχής μας με κόστος στοχευμένες διαφημίσεις. Το έχω αποδεχτεί αυτό όμως και προσέχω όπου πρέπει.

Υ.Γ. : αναμένω (όχι από σένα, ρητορικό είναι περισσότερο το ερώτημα) μια απάντηση για το κλειδωμένο bluetooth. Τι φοβάται? Τους ιούς?

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Παρεξήγησις! Δεν προσπαθώ να ανοίξω τα μάτια κανενός. Τα δικά μου μόνο. Και ευτυχώς τα άνοιξα. Όπως έχω γράψει πολλάκις, "προσπάθησα" για 1,5 - 2 χρόνια (δεν το λες και λίγο καιρό αυτό το διάστημα) με όσα διάβαζα και άκουγα να γίνω φίλος της Απλ με όλο το σετ για μια πλήρη εμπειρία (iphone4-ipad1 3g-macbook pro 17 i7(για βασικό μηχάνημα)-Ipod 30gb), τυχαία βρέθηκα με ένα galaxy s2 (δώρο από εταιρία), για 1-1,5 μήνα είχα galaxy s2 - 4 μαζί. Εεε αυτό ήταν. Το διαζύγιο (που είχε ξεκινήσει νωρίτερα βέβαια με την πώληση του macbook και την επιστροφή στο φορεμένο ρούχο = windows) ήταν οριστικό. :-)

Δεν κατηγορώ τους χρήστες που μπορεί να έχετε βρει όσα δεν βρήκα εγώ. Τις πρακτικές τις εταιρίας κατηγορώ. Φυσικά και η Google-Android κάνει τα δικά της, που έχει πει και ο Γιάννης (Google Earth όχι διαθέσιμο στην Ελλάδα, όπως και η πλοήγηση στους χάρτες) αλλά σαφώς λιγότερο ενοχλητικά όσα κάνει. Τουλάχιστον δίνει δωρεάν εδώ και 7 χρόνια ένα ποιοτικό mail (gmail) και δεν ζητούσε χρήματα για ένα επιεικώς μέτριο mail (me). Τώρα δωρεάν μεν αλλά πριν 1 χρόνο όχι. Έφτιαξε χάρτες επιπέδου και τους δίνει δωρεάν και δεν έκανε τους χρήστες beta testers ("στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας για τα λάθη στους χάρτες. Θα χαρούμε να τις ακούσουμε") και ένα σωρό άλλα. Ξέρω τέλος ότι η Google είναι ο "μεγάλος αδελφός" της εποχής μας με κόστος στοχευμένες διαφημίσεις. Το έχω αποδεχτεί αυτό όμως και προσέχω όπου πρέπει.

Υ.Γ. : αναμένω (όχι από σένα, ρητορικό είναι περισσότερο το ερώτημα) μια απάντηση για το κλειδωμένο bluetooth. Τι φοβάται? Τους ιούς?

Καταλαβαινω την προσπαθεια σου να ανασκευάσεις τους υποτιμητικούς σου χαρακτηρισμους για τους χρηστες apple οποτε δεν θα το συνεχίσω.
Επι των παραπάνω: Καθε ενας μας εχει δικαίωμα να επιλεγει το "σύστημα" που του ταιριαζει καλύτερα, εσυ καταληξες στο android, εγω στο ios. Η διαφορα μας ειναι πως εγω δεν προκειται να προσβάλλω ή υποβιβασω τους χρηστες android, ενώ αντιθετως οσοι εχουμε επιλεξει τον "δρομο του μηλου" ακουμε πολυ (αδικο) κράξιμο όπως εσυ καλη ωρα στο προηγουμενο μήνυμα σου.
Αλλα και περαν των αντιπαραθεσεων ποδοσφαιρικου επιπεδου, καλο ειναι να διατηρουμε την αντικειμενικοτητα μας: Και η apple αλλα και η google (οπως και η MS) χρησιμοποιουν συχνα πρακτικες που δυσαρεστουν τους καταναλωτες προκειμενου να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα τους.
Γιατι νομιζεις η apple βιαστηκε να βγαλει τους δικους τις χαρτες (περαν του γεγονοτος πως η google ειναι πλεον ανταγωνίστρια); Μα διότι η τελευταία, δεν επετρεπε στην apple να προσθέσει turn by turn navigation και vector mapping στην google maps εφαρμογη στο IOS! Οποτε, η apple αποφασισε να κινηθεί μονη της. Και ναι, βιαστηκε και οι χαρτες της θελουν βελτίωση (ειναι θεμα χρόνου) πλην όμως, σε εμας προσφερουν πλεον δωρεαν turn by turn navigation και πιο εξελιγμενο συστημα λογισμικου (vector maps). Οσον αφορα το παλιο mail (.me) εχει αντικατασταθεί πλεον με τo εξαιρετικό icloud που ως σουίτα (email, calendar, notes, photos, music, apps etc) προσφερει πιο ολοκληρωμενο και ευχρηστο πακέτο σε σχεση με τις αντιστοιχες υπηρεσιες της google και ειναι φυσικα και αυτο δωρεάν. Το ξέρω καλα διοτι χρησιμοποιω και τις δυο πλατφόρμες. Και ως ενδειξη σεβασμού για τους πελατες που ειχαν πληρωσει το παλιο me email, τους έδωσε δωρεαν μεγάλο χώρο (50 γίγα?) στο cloud για αρκετα χρονια..
Τελος, αναφορικα με το bluetooth, ειναι πολυ γνωστος ο λόγος που δεν το εχει πληρως ξεκλειδώσει η apple: πνευματικα δικαιώματα. Δεν ηταν δυνατον το μεγαλυτερο δισκοπωλείο στον πλανήτη (itunes store) να επιτρεπει να στέλνει ο ενας στον αλλον τραγούδια μέσω bluetooth! Δεν θα το επετρεπαν ποτε οι δισκογραφικές! Οποτε, ξεκλειδωνει το bluetooth μονο για νομιμη χρήση (πχ BT headphones, audio etc).

Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

Μ αρεσει ο τροπος που τα προσπερνάς ολ αυτα που εμενα απλως με τρελλαινουν.

Ειδες λοιπον ποσο υποκειμενικα ειναι όλα?

Εγω πχ δε θελω διαφημισεις πουθενα, ουτε σε εφαρμογες , ουτε σε παιχνίδια , ουτε σε βίντεο... και προτιμω να πληρωνω παρα αυτο το μπάχαλο, που ειναι αντιαισθητικο, ριχνει τις επιδόσεις, αυξανει το data usage.

Με τρελλαινει επισης που δεν μπορω να εχω τις ιδιες εφραμογες με το φίλο μου τον Ευρωπαίο - Αμερικανο κλπ.

Μου τη δινει που δεν μπορω να βαλω σε κινητο 4 μηνών, το νεο λειτουργικο android , ουτε καν τη προηγουμενη version , και δεν ξερω αν και ποτε θα έρθει.

Μη λες λοιπον για "φυλακες" κλπ αρλούμπες... κι εσυ το ιδιο κανεις, απλα κοροιδευεις τον εαυτό σου κι εμάς μαζι.

Δε θες διαφημίσεις??? ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ την κανονική έκδοση και ξεμπερδευεις

Θες τις ιδιες εφαρμογές?? Εκτος οτι δεν ειναι πολλες οι διαφορές υπαρχει παντα ο πλάγιος τρόπος όπως γινεται και στο iOS εξαλλου

Η νεα version διατιθεται official για μικρο διάστημα σε καθε συσκευη. εαν προλάβεις εισαι μέσα. οι εταιρειες διαρκως βγαζουν νεες συσκευλες δεν ειναι apple μια φορα τον χρονο! ΕΕξαλλου υπαρχουν παντοι οι custom ΡΟΜ ποτ δουλευουν εξισουν καλα απροβλημάτιστα και εισαι σχεδον παντα - ΟΚ
Δυστυχως υπαρχει ενα android OS και 10 διαφορετικοι κατασκευαστές. ΔΕΝ θα μπορουσε να ηταν ολα ιδια. Εαν εβγαινε MONO nexus android τοτε δε θα υπηρχε πρόβλημα. Πολλοι vendors πολλες επιλογές πολλα διαφορετικα setup, λογικοτατο να ειναι ετσι, οπως και τα pc.
για σκεψουν να υπηρχαν 10 κατασκευαστε με διαφορετικο hardware και να παιρνουν ολοι iOS? πανικος θα γινοταν. Οπότε...

αν ειναι να πληρωνω, μενω στο ios που ειναι σαφως ομορφότερο και πιο εύχρηστο.

αν θελω "πλάγιο" τρόπο να βαλω εφαρμογες της google, μενω στο iOs που ειναι ασφαλέστερο και δε χρειαζεται να κανω μαγικα για να βαλω εφαρμογες της Apple!

Ευτυχως που βγαζουν νεες συσκευες καθε λίγο και αφηνουν τους πελατες τους εκτεθιμενους.... ειστε με τα καλα σας ?
Γκρινιαζατε μεχρι τωρα που η αππλε δεν υποστηριζει μηχανηματα 4-5 χρονων.... και δε σας πειραζει που δεν υπσοτηριζονται συσκευες 4-6 μηνων ?!!!:SFGSFGSF:

Δεν υπαρχουν δυστυχως rom gia ολες τις συσκευές και αυτες που βγαινουν εχουν αρκετα προβλήματα.
Δοκιμασα να βαλω μια στο δικο μου και δε δούλευε bluetooth kai fm radio.
Ειχε επισης αποσυνδεσεις και στο wi-fi.... ασε που θελει unlock kai rooting (εφαγα τα ματια μου για να το κάνω)
Θελω να ξαναδω καποιον να γραφει κατι αντιστοιχο λοιπον για την Apple .... kai τα ξαναλέμε.

Οπως θελετε τα λέτε... και το ξερετε .

Last edited:
Καμια ανακριβεια δεν έγραψα...
Θα μπορουσα να σου παραθέσω αυτή την στιγμη μια προς μια ολες τις ανακρίβειες των προηγούμενων σελίδων αλλα δεν θα το κανω γιατι και ευκολο είναι και σίγουρα ξερεις τι εγραψες… ( τα γραπτά τουλάχιστον μένουν)

Θα προτιμούσα να κανω την προσπάθεια ( αν μπορω) να σε βοηθήσω σε όποια απορία εχεις για τον νέο λειτουργικό που επέλεξες αλλα από ότι βλεπω εισαι βαριά ερωτευμένος και φυσικα αρνητικά προδιαθετιμενος .

Τέλος, θα το αναφερω για ακομη μια φορα .

Δεν πηρα τη συσκευη για να κραξω.... το αντίθετο.
Θελω πραγματικα να το ξεζουμσω και θα το κάνω.

Μεσα σε μια βδομαδα μολις, το εχω κανει ηδη unlock kai rooting , εχω περασει πολλες εφαρμογές, ψαχνω λύσεις (κι ευχαριστω οσους με βοηθούν) και δεν προκειται να το αλλαξω συντομα οπως πολλοι νομίζουν.

Αυτο που κάνω, ειναι απλα να ξεκαθαρισω μερικα πράγματα, να βοηθησω αργοτερα οσους θελουν κι αυτοι ν αλλαξουν και να δω απο κοντα τα καλα και τα στραβα του Android.

Αυτο θα κάνω, αν μπορεσω , αργοτερα κια με τα win 8 mobile.

Ειμαστε ενα τεχνολογικο φόρουμ, παλιοτερα καναμε πολλα συγκριτικα και δε φοβομασταν να δοκιμάσουμε τα παντα .
Αυτό πρεπει να κανουμε ολοι μας, να ειμαστε ανοιχτοι και ν ακούμε .... χωρις παρωπίδες (αυτο ισχυει για ολους μας).

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

...Και ως ενδειξη σεβασμού για τους πελατες που ειχαν πληρωσει το παλιο me email, τους έδωσε δωρεαν μεγάλο χώρο (50 γίγα?) στο cloud για αρκετα χρονια..
Τελος, αναφορικα με το bluetooth, ειναι πολυ γνωστος ο λόγος που δεν το εχει πληρως ξεκλειδώσει η apple: πνευματικα δικαιώματα. Δεν ηταν δυνατον το μεγαλυτερο δισκοπωλείο στον πλανήτη (itunes store) να επιτρεπει να στέλνει ο ενας στον αλλον τραγούδια μέσω bluetooth! Δεν θα το επετρεπαν ποτε οι δισκογραφικές! Οποτε, ξεκλειδωνει το bluetooth μονο για νομιμη χρήση (πχ BT headphones, audio etc).
Tον "Σεβασμό" της Apple τον βίωσα γερά στο πετσί μου όταν ανανέωσα για ένα χρόνο το mail μου εγώ@me.com (50-60 ευρώ αν θυμάμαι καλά ή λίγο λιγότερο) και μετά από 10 μέρες το κάνει ... δωρεάν. Παρόλο που και καλά ανακοινώθηκε ότι θα υπήρχε refound για τις ανανεώσεις των 45 τελευταίων ημερών (δλδ αυτός που ανανέωσε στις 46 είναι χάπατο) τα δικά μου 3-4 mails που έστειλα έστω και για ένα μερικό refound απλά έμειναν ... αναπάντητα. Εννοείται ότι σταμάτησα να το χρησιμοποιώ και πέταξα και τις κάρτες που είχα τυπώσει το γίδι, θεωρώντας ότι αριθμό κινητού και mail δεν θα ξαναλλάξω.

Για το ΒΤ το γνωρίζω αυτό. Ζούμε στην εποχη των δικαιωμάτων. Και είναι δικαίωμα την Απλ να τα προφυλάξει. Δικαιώμα όμως και δικό μου να κρίνω πόσο αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν παράπλευρα την καθημερινότητα μου. Αλλά όμως, οι δισκογραφικές δεν είχαν πρόβλημα τόσα χρόνια με Νοκια και Android με αυτά τα δικαιώματα? Τώρα ξαφνικά τα θυμήθηκαν? Επίσης τι σχέση έχει το Αppstore και οι δισκογραφικές με τις ΔΙΚΕΣ μου φωτογραφίες και βίντεο που θέλω να στείλω σε ένα φίλο από το χθεσινό πάρτυ π.χ.? Η με κάποια αρχεία word/excel/pdf που θέλω επίσης να στείλω και να λάβω. Η λογική αυτή είναι της κατηγορίας "πονάει δόντι, κόβει κεφάλι". Φίλος φανατικός με Iphone (την εποχή που είχα και εγώ το 4) μου έλεγε "έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι θα τα στέλνουμε με μέιλ". Οκ του είπα, θα σου στείλω με μέιλ (από το σπίτι φυσικά γιατί από το κινητό τι μέιλ να στείλω με επισυναπτόμενα δεκάδων ΜΒ)και το βίντεο των 180 ΜΒ που τράβηξα χτες ή το pdf των 40ΜΒ. Θα μου πάρει κανά μισάωρο να τα ανεβάσω σε κάποια υπηρεσία (ή στο cloud πλέον) και κανά 10λεπτο σε σένα να το κατεβάσεις. Φυσικά το ότι το βίντεο (προσωπικό ή μη) είναι πλέον στην κατοχή της κάθε υπηρεσίας cloud ακόμη δεν μας έχει απασχολήσει αλλά τα παιδιά μας σίγουρα θα τα απασχολήσει.

Εdit: Γιάννη, πόσο καιρό έχεις το Android? Αν είναι λιγότερο από 2-3 μήνες κάνε λίγο υπομονή. Θα δεις το φως σε λίγο καιρό από τώρα. Μέρα με τη μέρα.. ;-)

Re: Απάντηση: Συζήτηση για όλα...

Δεν ειμαι καθόλου αρνητικά προδιαθετιμενος.
Απλα, αυτο που περιμενα , ακουγοντας τοσα απο εσάς (δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα φυσικά) δεν το είδα ακόμη.
Ξεκινησα να βαλω τ αρχεια μου στο κινητό και τα μισα δε παιζανε .
Προσπαθησα να βαλω απλες εφαρμογες της google και δεν μπορώ.

Ειπα να δω κι εγω το περιφημο turn by turn navigation με την ακριβεια της Google και απλα δεν υπαρχουν για Ελλάδα!

Προσπαθω ακομη να βρω ευκολο τροπο να συγχρονισω μοθσικη-φωτό και βιντεο μετο mac και δεν βρισκω απλο και δωρεαν τροπο.

Ειλικρινα , ξεινησα με πολυ θετικη σκεψη... απλα οσο περανει ο καιρος διαπιστωνω οτι ειναι απλα αλλο ενα "ημι-ανοιχτό" σύστημα.

Το προσπαθω όμως.... χωρις πλακα, μ αρεσει κιόλας (επειδη εχει τοσα νεα πραγματα να δω) , και γι αυτο δεν εχω ανοιξει ακομη καποιο νήμα.

Θα μπορουσα να σου παραθέσω αυτή την στιγμη μια προς μια ολες τις ανακρίβειες των προηγούμενων σελίδων αλλα δεν θα το κανω γιατι και ευκολο είναι και σίγουρα ξερεις τι εγραψες… ( τα γραπτά τουλάχιστον μένουν)

Θα προτιμούσα να κανω την προσπάθεια ( αν μπορω) να σε βοηθήσω σε όποια απορία εχεις για τον νέο λειτουργικό που επέλεξες αλλα από ότι βλεπω εισαι βαριά ερωτευμένος και φυσικα αρνητικά προδιαθετιμενος .

Last edited:
.... ειπα πουθενα οτι μ αρεσει η μεγαλη οθονη ?:ernaehrung004:
Χορταστική όντως.... δε το χειριζεσαι με ενα χέρι, αλλα χαλαλι του!
Φυσικα, εφαγα τρελο κραξιμο στη δουλεια οταν εμφανιστηκα μπροστά στους συναδελφους με τη "παντοφλα" μου!
Με κοιταγαν σαν "προδότη" ... εχουν όλοι iphone (που τους παροτρεινα να πάρουν) και νομιζαν οτι τους εκανα πλακα.

Ακομη περιμενουν να εμφανιστω με το iphone 5 ... :smash:

θα το κάνω... οταν ειμαι έτοιμος (οπως ειδες ακομη ψαχνομαι , kai μπορει να κανω και λάθη).

Περιμενω και το νεο 4.1, μηπως βγει συντομα.

Ευχαριστω παντως για την υποστήριξη, γι αυτο ειναι το φόρουμ.... οχι για αψιμαχίες !
Απλα , μερικες φορες ενθουσιαζομαστε υπέρμετρα .

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση για όλα...

οσοι εχουμε επιλεξει τον "δρομο του μηλου" ακουμε πολυ (αδικο) κράξιμο όπως εσυ καλη ωρα στο προηγουμενο μήνυμα σου.
Πέραν του ότι δεν το ακούτε/με όλοι, έχεις αναλογιστεί γιατί το ακούτε (όσοι το ακούτε).........;

(σπανίως ο γιαλός είναι στραβός....)

Δεν είναι θέμα γιαλου Συριε, αλλά της τάσης ορισμένοι να ποδοσφαιροποιουν την τεχνολογική κουβέντα. Αλλο μου αρέσει/προτιμώ μια εταιρία/τεχνολογια/οικοσύστημα και άλλο να προσπαθώ να υποτιμησω όσους έχουν ακολουθήσει άλλη οδό..

Tον "Σεβασμό" της Apple τον βίωσα γερά στο πετσί μου όταν ανανέωσα για ένα χρόνο το mail μου εγώ@me.com (50-60 ευρώ αν θυμάμαι καλά ή λίγο λιγότερο) και μετά από 10 μέρες το κάνει ... δωρεάν. Παρόλο που και καλά ανακοινώθηκε ότι θα υπήρχε refound για τις ανανεώσεις των 45 τελευταίων ημερών (δλδ αυτός που ανανέωσε στις 46 είναι χάπατο) τα δικά μου 3-4 mails που έστειλα έστω και για ένα μερικό refound απλά έμειναν ... αναπάντητα. Εννοείται ότι σταμάτησα να το χρησιμοποιώ και πέταξα και τις κάρτες που είχα τυπώσει το γίδι, θεωρώντας ότι αριθμό κινητού και mail δεν θα ξαναλλάξω.

Για το ΒΤ το γνωρίζω αυτό. Ζούμε στην εποχη των δικαιωμάτων. Και είναι δικαίωμα την Απλ να τα προφυλάξει. Δικαιώμα όμως και δικό μου να κρίνω πόσο αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν παράπλευρα την καθημερινότητα μου. Αλλά όμως, οι δισκογραφικές δεν είχαν πρόβλημα τόσα χρόνια με Νοκια και Android με αυτά τα δικαιώματα? Τώρα ξαφνικά τα θυμήθηκαν? Επίσης τι σχέση έχει το Αppstore και οι δισκογραφικές με τις ΔΙΚΕΣ μου φωτογραφίες και βίντεο που θέλω να στείλω σε ένα φίλο από το χθεσινό πάρτυ π.χ.? Η με κάποια αρχεία word/excel/pdf που θέλω επίσης να στείλω και να λάβω. Η λογική αυτή είναι της κατηγορίας "πονάει δόντι, κόβει κεφάλι". Φίλος φανατικός με Iphone (την εποχή που είχα και εγώ το 4) μου έλεγε "έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι θα τα στέλνουμε με μέιλ". Οκ του είπα, θα σου στείλω με μέιλ (από το σπίτι φυσικά γιατί από το κινητό τι μέιλ να στείλω με επισυναπτόμενα δεκάδων ΜΒ)και το βίντεο των 180 ΜΒ που τράβηξα χτες ή το pdf των 40ΜΒ. Θα μου πάρει κανά μισάωρο να τα ανεβάσω σε κάποια υπηρεσία (ή στο cloud πλέον) και κανά 10λεπτο σε σένα να το κατεβάσεις. Φυσικά το ότι το βίντεο (προσωπικό ή μη) είναι πλέον στην κατοχή της κάθε υπηρεσίας cloud ακόμη δεν μας έχει απασχολήσει αλλά τα παιδιά μας σίγουρα θα τα απασχολήσει.

Είπαμε, κάθε σύστημα έχει τους περιορισμούς της. Ζύγιζεις τα υπέρ και τα κατα και αποφασίζεις.
Για εσένα το θέμα του ΒΤ μπορεί να είναι σημαντικό, για μένα είναι ασήμαντο. Απλά σου απάντησα για τον λόγο του περιορισμού από την apple διότι φαινόταν να μην τον γνωρίζεις.
Και προς ενημέρωση σου, υπάρχουν εφαρμογές για sharing μέσω wifi που είναι και πιο γρήγορο, αλλά στην εποχή του Dropbox το Bluetooth sharing δεν είναι και τόσο απαραίτητο για πολλούς από εμάς...

ΥΓ Ως πρώην χρήστης ME και εσύ δικαιούται τον έξτρα χώρο νομίζω..

Last edited:
ΥΓ 2 μόλις τσεκαρα το AppStore και είδα αρκετές εφαρμογές Bluetooth sharing χωρίς jailbreak γιατί μέσω jailbreak υπήρχε εδώ και χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με το cnet πιθανότατα πολυ σύντομα η apple να επιτρέψει και επισήμως το BT sharing χωρίς 3rd party apps: http://reviews.cnet.com/8301-19512_7-57487855-233/ios-could-get-bluetooth-file-sharing/

ΥΓ 2 μόλις τσεκαρα το AppStore και είδα αρκετές εφαρμογές Bluetooth sharing χωρίς jailbreak γιατί μέσω jailbreak υπήρχε εδώ και χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με το cnet πιθανότατα πολυ σύντομα η apple να επιτρέψει και επισήμως το BT sharing χωρίς 3rd party apps: http://reviews.cnet.com/8301-19512_7-57487855-233/ios-could-get-bluetooth-file-sharing/

Άργησε αρκετά η apple. Την έριξα την μαύρη πετρά τώρα πια! Όχι για το ΒΤ αλλα για πολλά αλλα που έχω αναφέρει λιγο πολυ. Το ΒΤ sharing υπήρχε σε jb χρονιά τωρα αλλα ποτέ δεν δουλεψε σωστά. Τουλάχιστον μέχρι 4.3.χ που παρακολουθούσα. Και όταν δούλευε δούλευε μονό μεταξύ iphone με το ίδιο προγραμμα. Δεν μπορούσες να στείλεις π.χ. σε ασχετο κινητό.
Για το ότι στην εποχή του cloud το bt φαίνεται "παλιο" συμφωνώ εν μέρει. Το δικο μου "cloud" θέλω να είναι εκτός των server της απλ και της Γκόγκλ. Είναι απλα η κάρτα μνήμης και ο σκληρός μου δίσκος. Χρησιμοποιούσα dropbox παλαιοτερα και drive πλεον αλλα για συγκεκριμένους λόγους και περιστασιακα. Άλλωστε το ότι το βτ δεν πέθανε φαίνεται και από την εξέλιξή που έχει. Το προσον του είναι η ευθεία σύνδεση μεταξύ των συσκευών χωρίς ανάγκη μεσάζοντα. Ούτε wifi ούτε ιντερνέτ χρειάζονται.

Re: Απάντηση: Συζήτηση για όλα...

Δεν ειμαι καθόλου αρνητικά προδιαθετιμενος.
Απλα, αυτο που περιμενα , ακουγοντας τοσα απο εσάς (δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα φυσικά) δεν το είδα ακόμη.
Ξεκινησα να βαλω τ αρχεια μου στο κινητό και τα μισα δε παιζανε .
Προσπαθησα να βαλω απλες εφαρμογες της google και δεν μπορώ.

Ειπα να δω κι εγω το περιφημο turn by turn navigation με την ακριβεια της Google και απλα δεν υπαρχουν για Ελλάδα!

Προσπαθω ακομη να βρω ευκολο τροπο να συγχρονισω μοθσικη-φωτό και βιντεο μετο mac και δεν βρισκω απλο και δωρεαν τροπο.

Ειλικρινα , ξεινησα με πολυ θετικη σκεψη... απλα οσο περανει ο καιρος διαπιστωνω οτι ειναι απλα αλλο ενα "ημι-ανοιχτό" σύστημα.

Το προσπαθω όμως.... χωρις πλακα, μ αρεσει κιόλας (επειδη εχει τοσα νεα πραγματα να δω) , και γι αυτο δεν εχω ανοιξει ακομη καποιο νήμα.

http://osxdaily.com/2011/11/05/sync-itunes-with-android-winamp/

Άργησε αρκετά η apple. Την έριξα την μαύρη πετρά τώρα πια! Όχι για το ΒΤ αλλα για πολλά αλλα που έχω αναφέρει λιγο πολυ. Το ΒΤ sharing υπήρχε σε jb χρονιά τωρα αλλα ποτέ δεν δουλεψε σωστά. Τουλάχιστον μέχρι 4.3.χ που παρακολουθούσα. Και όταν δούλευε δούλευε μονό μεταξύ iphone με το ίδιο προγραμμα. Δεν μπορούσες να στείλεις π.χ. σε ασχετο κινητό.
Για το ότι στην εποχή του cloud το bt φαίνεται "παλιο" συμφωνώ εν μέρει. Το δικο μου "cloud" θέλω να είναι εκτός των server της απλ και της Γκόγκλ. Είναι απλα η κάρτα μνήμης και ο σκληρός μου δίσκος. Χρησιμοποιούσα dropbox παλαιοτερα και drive πλεον αλλα για συγκεκριμένους λόγους και περιστασιακα. Άλλωστε το ότι το βτ δεν πέθανε φαίνεται και από την εξέλιξή που έχει. Το προσον του είναι η ευθεία σύνδεση μεταξύ των συσκευών χωρίς ανάγκη μεσάζοντα. Ούτε wifi ούτε ιντερνέτ χρειάζονται.

Το ΒΤ δεν πέθανε σαφως, αλλα παραμενει πολυ αργό σε ταχύτητες. Καλο ειναι να υπάρχει, αλλα δεν μου ειναι πλεον απαραίτητο και σιγουρα δεν ειναι deal breaker για την πλειονοτητα του κόσμου (οπως φαινεται και απο την επιτυχια του iphone). Η μη μεχρι σημερα υποστηριξη του, ειναι βεβαια όπως είπα, ένας περιορισμός που υπαγορεύτηκε απο νομικούς/επιχειρηματικους παράγοντες..
ΥΓ Πλεον διαβαζα πως υπάρχει μέσω cydia bluetooth sharing και μεταξυ ios και android συσκευων εαν σε ενδιαφερει..

Δεν είναι θέμα γιαλου Συριε, αλλά της τάσης ορισμένοι να ποδοσφαιροποιουν την τεχνολογική κουβέντα. Αλλο μου αρέσει/προτιμώ μια εταιρία/τεχνολογια/οικοσύστημα και άλλο να προσπαθώ να υποτιμησω όσους έχουν ακολουθήσει άλλη οδό..
Λέω απλώς ότι οι χρήστες Apple, μέρος αυτών τουλάχιστον, δεν είναι τυχαίο που γίνονται αποδέκτες κραξιματος....