Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

ειδα τον τιτλο και δεν αντεξα να μην ανεβασω αυτην την φωτο :)´

Και εγώ δεν άντεξα μάνα μου

attachment.php

Attachments

• web.jpg
    web.jpg
    41.4 KB · Views: 45
βρε παιδια, ευτυχως που υπαρχουν τα pc για να δουλευουν και οι επαγγελματιες του ειδους!

ps
ωραια φωτο pontios ;)

... και η αληθεια ειναι οτι δεν χρειαζεται να το κανω , μιας κ δεν εχω κατι με κανεναν κ δε χρειαζεται να αποδειξω τιποτα, ετσι δεν ειναι?

Όταν γράφεις κάτι τόσο βαρύγδουπο όσο το " ΟΛΟΙ οι απαιτητικοι επαγγελματιες ανα την υφηλιο δουλευουν σε Mac" οφείλεις να το υποστηρίξεις με στοιχεία.

βρε παιδια, ευτυχως που υπαρχουν τα pc για να δουλευουν και οι επαγγελματιες του ειδους!

ps
ωραια φωτο pontios ;)

Τι εννοείς επαγγελματίες του είδους? Και με το ωραία φώτο εννοείς ότι που την πήρα από εσένα?

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Γιατί δεν κάνετε ένα γκάλοπ ρε παιδιά να δούμε τι γίνεται;
Πόσοι από Mac πήγαν σε PC και δεν γυρίζουν πίσω;
Πόσοι από PC πήγαν σε Mac και δεν γυρίζουν πίσω;

Τι γκαλοπ να κανεις ρε Μπαμπη. Αφου η ερωτηση 1 δεν υφίσταται :flipout:

Όταν γράφεις κάτι τόσο βαρύγδουπο όσο το " ΟΛΟΙ οι απαιτητικοι επαγγελματιες ανα την υφηλιο δουλευουν σε Mac" οφείλεις να το υποστηρίξεις με στοιχεία.

με λιγα κ συντομα λογια θα πω για τον τομεα της Φωτογραφιας κ του Video(κυριως editing).για αρχη.επισης σε δημιουργους μουσικων κομματιων.

Τι εννοείς επαγγελματίες του είδους? Και με το ωραία φώτο εννοείς ότι που την πήρα από εσένα?
εννοω τεχνικοι υπολογιστων φυσικα!

ps
a.πραγματικα μου αρεσε η φωτο
b.τι μαρκα ειναι κ ποσο κανει?

βεβαια τα δικαμου επιχειρηματα μπορει να μην ειναι σωστα για καποιους.Το ιδιο ομως ισως να ισχυει κ απ την αντιθετη πλευρα.Δηλαδη να μη δεχομαι κατι επειδη ειναι ως επιχειρημα σωστο η σαν γενικη παραδοχη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ok, αλλά για θύμισε μας λίγο τα χαρακτηριστικά των δύο μηχανημάτων, αν ήταν παρόμοια έχει νόημα η σύγκριση...
Δεν θυμαμαι απ'εξω, αλλα θα σου πω οτι ειχαν σιγουρα ιδιο intel επεξεργαστη και 2 GB μνημης..
Τεσπα, αρκετα για σημερα guys! :)

με λιγα κ συντομα λογια θα πω για τον τομεα της Φωτογραφιας κ του Video(κυριως editing).για αρχη.επισης σε δημιουργους μουσικων κομματιων.

Συνεπώς απαιτητικοί επαγγελματίες κατά την άποψή σου είναι μόνο αυτοί που εργάζονται με φωτογραφίες/video/μουσική, και όχι ας πούμε αυτοί που σχεδιάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα, ή σχεδιάζουν κτίρια, ή αναλύουν τη συμπεριφορά σωματιδίων σε ατομικό επίπεδο, ή κάνουν εκτιμήσεις για τις κλιματικές αλλαγές, ή ή ή ...

Μεταξυ μας:
στον τομεα της φωτογραφιας(image processing) τα ποσοστο χρησης mac os x ειναι μικροτερα απο το παρελθον(που ειχε χαλαρα την μεριδα του λεοντος),που τοτε πραγματι τα mac ηταν πολυ πιο γρηγορα.

Τωρα , που για ιδιο hardware οι επιδοσεις ειναι ιδιες ή λιγο καλυτερες σε windows,το ποσοστο χρησης mac μικραινει σε σχεση με το παρελθον,γιατι ολο και περισσοτεροι προτιμουν τα φθηνοτερα pc.

Τελος, στον χωρο του 3d design(ενας αλλος τομεας που απαιτει πολυ δυνατο hardware), ειναι σαφης η επικρατηση των pc .
Καλυτερο hardware, καλυτεροι drivers κλπ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Nα ναι καλα τα mac με τα πανακριβα ανταλλακτικα και service και την μικρη εγγυηση!
Δινουν αρκετο ψωμι στους τεχνικους η/υ!

Συνεπώς απαιτητικοί επαγγελματίες κατά την άποψή σου είναι μόνο αυτοί που εργάζονται με φωτογραφίες/video/μουσική, και όχι ας πούμε αυτοί που σχεδιάζουν ηλεκτρονικά κυκλώματα, ή σχεδιάζουν κτίρια, ή αναλύουν τη συμπεριφορά σωματιδίων σε ατομικό επίπεδο, ή κάνουν εκτιμήσεις για τις κλιματικές αλλαγές, ή ή ή ...

οχι φυσικα! απαιτητικοι επαγγελματιες ειναι ολοι αυτοι που διαπρεπουν στον κλαδο τους η ειναι καλοι γνωστες του αντικειμενου τους.(βεβαια ποιος θα λεγε για τον εαυτο του το αντιθετο αλλα anyway...)

any way εδω σταματαω κ εγω!
Πληροφοριακα ομως να σας πω οτι απο τοτε που σχεδον ολοι μου οι φιλοι-ες αγορασαν καποιο απο τα προιοντα της Apple ΗΣΥΧΑΣΑ (format, μου κολλησε το pc, εχω ιους τι να κανω κλπ κλπ κλπ

Μεταξυ μας:
στον τομεα της φωτογραφιας(image processing) τα ποσοστο χρησης mac os x ειναι μικροτερα απο το παρελθον(που ειχε χαλαρα την μεριδα του λεοντος),που τοτε πραγματι τα mac ηταν πολυ πιο γρηγορα.

Τωρα , που για ιδιο hardware οι επιδοσεις ειναι ιδιες ή λιγο καλυτερες σε windows,το ποσοστο χρησης mac μικραινει σε σχεση με το παρελθον,γιατι ολο και περισσοτεροι προτιμουν τα φθηνοτερα pc.

Τελος, στον χωρο του 3d design(ενας αλλος τομεας που απαιτει πολυ δυνατο hardware), ειναι σαφης η επικρατηση των pc .
Καλυτερο hardware, καλυτεροι drivers κλπ.

δεν ξερω αν εχεις δικιο η οχι αλλα εμενα το δειγμα κ η εμπειρια μου μου λεει το αντιθετο..οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον.

οχι φυσικα! απαιτητικοι επαγγελματιες ειναι ολοι αυτοι που διαπρεπουν στον κλαδο τους η ειναι καλοι γνωστες του αντικειμενου τους.(βεβαια ποιος θα λεγε για τον εαυτο του το αντιθετο αλλα anyway...)

Άρα συμφωνείς πως η φράση "ΟΛΟΙ οι απαιτητικοι επαγγελματιες ανα την υφηλιο δουλευουν σε Mac" είναι ψευδής, αφού υπάρχουν κλάδοι όπου οι "απαιτητικοί επαγγελματίες" δε χρησιμοποιούν Mac.

Και εγώ δεν άντεξα μάνα μου

Κ βέβαια το ξέρει. Το χρησιμοποιεί ως backup ή γενικά ως μέσο εγγραφής δεδομένων.

Από εκεί κ πέρα δεν το υποστηρίζει ως μέσο αναπαραγωγής ταινιών.

Θέλω όμως μια ειλικρινή απάντηση στην εξής ερώτηση :

Πόσες ταινίες σε δισκάκι bd έχεις δει στον υπολογιστή σου ;

Βέβαια, ξέρω τι θα ακούσω, θα μου πεις για htpc...ναι εκεί έχεις δίκιο. Αν κ πάλι, τα htpc παίζουν κατά κόρον rip ταινίες σε αρχεία, όχι bd δισκάκια...

Εν κατακλείδι όμως κ εγώ μαζί σου στο θέμα του bd. Έπρεπε να το υποστηρίζει, αλλά δεν είναι πανάκεια.

ps
a.πραγματικα μου αρεσε η φωτο
b.τι μαρκα ειναι κ ποσο κανει?

Νόμιζα ότι είχες καταλάβει τι είναι. Είναι το DELL XPS 2410. Πάει σχεδόν στα 2000 ευρώ το μεγάλο και 1200 το μικρό. Δεν έρχονται όμως Ελλάδα.

http://www1.euro.dell.com/uk/en/bus...fid=desktop-xps-a2420&s=bsd&cs=ukbsdt1&~ck=mn

Processor & Chipset
Intel® CoreTM 2 Quad (on XPS One 24)
Chipset
Intel® G45 Chipset (on XPS One 24)

Memory
2GB1 Dual-Channel DDR2 SDRAM (800MHz, 2 DIMMs)

Hard Drives
Hard Drive Options
Single 3.5" HDD bay for factory installed disk up to 500GB

Optical Disc Drive
Blu-ray DiscTM (reads and writes CDs, DVDs and high-capacity Blu-ray discs)

Graphics & Video
Integrated Intel graphics
Intel® GMA X4500HD Graphics

Optional discrete graphics
NVIDIA GeForce 9600M GT (on XPS One 24 only)

TV Tuner and Remote
Hybrid TV tuner can be configured for either analog or digital reception.

TV Tuner inputs:
COAX Cable
Ports for S-Video, composite video and L/R stereo
IR blaster connector to change channels on external set-top box.

Display
24" Widescreen, High Definition Display
WUXGA (1900x1200) resolution at 16.7 million colours
Contrast Ratio (up to 1200:1 typical)
Wide Viewing Angle (up to 89 degrees)
Fast pixel-response rate (6ms typical)

Display Features
Integrated 2M pixel webcam
Integrated microphone
Tilts for easy viewing (5 degrees back to 25 degrees forward)

Sound Cards
Audio support
Integrated High Definition (HD) Audio
Sound Blaster® AudigyTM HD Software

Built-in Speakers
25W (total) Premium JBL Stereo Speakers with integrated Subwoofer

Communications
Integrated Gigabit Ethernet (10/100/1000Base-T) standard
Dell-branded and internally installed Wi-Fi: (802.11 a/b/g/n Draft 2.0) standard

Wireless Keyboard and Mouse
XPS One wireless mouse
XPS One wireless keyboard

Pre-paired at the factory (pairing instructions underneath)
Keyboard slides under system (stowage when not in use)
Capacitive Multimedia keys
MCE TV Guide button
Power-save feature
Spill resistant
Rubberised Soft-Touch Paint

Ports
Wireless connections via Wi-Fi, Bluetooth®

USB 2.0 Ports
Six: 2 side, 4 back

Rear ports
IEEE 1394a
S/PDIF
2.1 audio out/in
S-video and analog RCA jacks for audio and video (included as cabled TV Input Device)
RJ-45 (Gigabit Ethernet)

Side ports
Mini IEEE 1394a
Headphone jack
Microphone jack

8-in-1 Media Reader

All-in-One Design
Form Factor
Small footprint All-in-One design

Last edited:
Άρα συμφωνείς πως η φράση "ΟΛΟΙ οι απαιτητικοι επαγγελματιες ανα την υφηλιο δουλευουν σε Mac" είναι ψευδής, αφού υπάρχουν κλάδοι όπου οι "απαιτητικοί επαγγελματίες" δε χρησιμοποιούν Mac.

ελα ρε παιδια δεν υπαρχει λογος να πιανομαστε απο λογια κ λεξεις κ φρασεις κ να κανουμε λογοπαιγνια...

Κ σε ότι αφορά επαγγελματίες :

Τι εννοούμε με τον όρο αυτό ;;

Γραφίστες ;

Αρχιτέκτονες ;

Προγραμματιστές ;

Γιατρούς ;

Μηχανικούς ;

Τι ;;

Γιατί στον κάθε κλάδο, χρησιμοποιούν κ διαφορετικά μηχανήματα, με πλειοψηφία φυσικά pc + windows.