Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

δεν ξερω αν εχεις δικιο η οχι αλλα εμενα το δειγμα κ η εμπειρια μου μου λεει το αντιθετο..οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον.
Η εμπειρια σου για το 3d design σου εχει δειξει οτι χρησιμοποιουν περισσοτεροι mac?
Δεν παιζει αυτο..

Αλλα μαλλον εννοεις για το χωρο της φωτογραφιας.
Προσεξε δεν ειπα οτι απαραιτητα χρησιμοποιουν περισσοτεροι pc, ειπα οτι αυξανεται το ποσοστο χρησης των pc και μεωνεται το ποσοστο χρησης των mac σε αυτον το χωρο..(και παιζει παλι να ειναι μεγαλυτερο των mac)

Αν δηλαδη το 2004 8/10 στο χωρο της φωτογραφιας χρησιμοποιουσαν mac, τωρα εν ετει 2010 παιζει να χρησιμοποιουν 6/10 ή 7/10. (παλι πιθανον περισσοτεροι απο οτι τα pc)

Απλα μειωθηκε το ποσοστο τους στο χωρο της φωτογραφιας(παρολο που γενικοτερα το ποσοστο των mac αυξηθηκε) , γιατι τωρα πια τα pc στο photoshop ειναι εξισου γρηγορα (βασικα ειναι πιο γρηγορα) κοστιζοντας πολυ λιγοτερο και με μεγαλυτερη ευελιξια.

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Βέβαια, ξέρω τι θα ακούσω, θα μου πεις για htpc...ναι εκεί έχεις δίκιο. Αν κ πάλι, τα htpc παίζουν κατά κόρον rip ταινίες σε αρχεία, όχι bd δισκάκια...
Που και εκει υστερουν λιγο τα mac. (βλεπε ηχο)

Χωρια οτι ζοριζονται πολυ παραπανω απο ενα pc που για να παιξει μια mkv τανιας ουτε που ιδρωνει και μπορει να το κανει ενα απο πισω κανει ενα απαιτητικο video conversion.

επισης μπορω να αναφερω κατα τη γνωμη μου παντα την ανωτεροτητα των Mac σε εφαρμογες γραφιστικης -DTP οπως Quark, InDesign, Illustrator, PDFs, RIPs κτλπ οπου οποιος εχει ασχοληθει νομιζω πως θα συμφωνησει μαζι μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Που και εκει υστερουν λιγο τα mac. (βλεπε ηχο)

Χωρια οτι ζοριζονται πολυ παραπανω απο ενα pc που για να παιξει μια mkv τανιας ουτε που ιδρωνει και μπορει να το κανει ενα απο πισω κανει ενα απαιτητικο video conversion.

Ζορίζεται ή όχι, παίζει όμως. Τώρα αν πηγαίνει ο επεξεργαστής 50 ή 80 τι έγινε ;

Εκτός αν λες να κάνεις άλλες 10 δουλειές ταυτόχρονα, όπου εκεί θα τις εκτελεί αυτές πιο αργά, λόγω απασχόλησης του επεξεργαστή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ζορίζεται ή όχι, παίζει όμως. Τώρα αν πηγαίνει ο επεξεργαστής 50 ή 80 τι έγινε ;

Εκτός αν λες να κάνεις άλλες 10 δουλειές ταυτόχρονα, όπου εκεί θα τις εκτελεί αυτές πιο αργά, λόγω απασχόλησης του επεξεργαστή.

Ε , τα πολυ απαιτητικα video δεν τα παιζει ενα απλο mac mini.
Στο 95% των video 1080p δεν εχει προβλημα. Στα πολυ απαιτητικα εχει, οπως και στον ηχο που δεν υποστηριζει τα νεα φορματ.

Αν θελεις πληρη εκμεταλλευση του hardware, τοτε βαζεις στο mac mini windows 7 και παιζει πολυ πιο ανετα τα 1080 hd video κανοντας και δουλειες στο παρασκηνιο.
Πχ εδω ενδεικτικα ενα ταπεινο pc των 500 να παιζει πολυ βαρυ mkv video 1080p 30Mbit/sec, ενα 1080p flash video απο youtube και να κανει ταυτοχρονα και video conversion. Ολα αυτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με cpu usage κατω απο 40%.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Στο 95% των video 1080p δεν εχει προβλημα. Στα πολυ απαιτητικα εχει, οπως και στον ηχο που δεν υποστηριζει τα νεα φορματ.

Αν θελεις πληρη εκμεταλλευση του hardware, τοτε βαζεις στο mac mini windows 7 και παιζει πολυ πιο ανετα τα 1080 hd video κανοντας και δουλειες στο παρασκηνιο.

:violent-smiley-030:

:BDBDG54:

-bye-

εδω ενδεικτικα ενα ταπεινο pc των 500 να παιζει πολυ βαρυ mkv video 1080p 30Mbit/sec, ενα 1080p flash video απο youtube και να κανει ταυτοχρονα και video conversion. Ολα αυτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με cpu usage κατω απο 40%.

Χαίρετε φίλε μου... συγνώμη που παίρνω το θάρρος... αλλά θα μπορούσες να αναλύσεις το configuration αυτού του ΠιΣιού?

(Ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν ποστ που θα χαρακτηριζονται απο ελλειψη επιχειρηματων.. Η αληθεια ομως ειναι οτι τα windows 7 εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware του mac mini.)

Πχ εδω ενδεικτικα ενα ταπεινο pc των 500 να παιζει πολυ βαρυ mkv video 1080p 30Mbit/sec, ενα 1080p flash video απο youtube και να κανει ταυτοχρονα και video conversion. Ολα αυτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με cpu usage κατω απο 40%.
Χαίρετε φίλε μου... συγνώμη που παίρνω το θάρρος... αλλά θα μπορούσες να μου αναλύσεις το configuration αυτού του ΠιΣιού?
Intel core 2 quad, 4gb ram, 9800gt nVidia. Ειναι 2 ετων.

Πιο αδυναμο πχ απο αυτο:
http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Pegasus-M2450.htm

που κανει 590 και εχει intel core i5-nehalem.

Last edited:
Νομίζω η GPU υποστήριξη για media decoding από το MacOSX Snow Leopard είναι θέμα χρόνου. Έχει ανακοινωθεί πως υποστηρίζει OpenCL, οπότε είναι θέμα χρόνου να βγει η εφαρμογή που θα το υποστηρίζει.

Εδώ η nvidia έχει υποστηρίξει το Linux (VDPAU), στο MacOSX θα κολλήσει;

Νομίζω η GPU υποστήριξη για media decoding από το MacOSX Snow Leopard είναι θέμα χρόνου. Έχει ανακοινωθεί πως υποστηρίζει OpenCL, οπότε είναι θέμα χρόνου να βγει η εφαρμογή που θα το υποστηρίζει.

Εδώ η nvidia έχει υποστηρίξει το Linux (VDPAU), στο MacOSX θα κολλήσει;

Για media decoding υπαρχει ηδη , αλλα περιοριζεται μονο σε mov(και γενικοτερα αρχει που παιζει απο default το quicktime,δηλαδη τιποτα διαδεδομενο απο αυτα που παιζουμε στα htpc μας).
Για mkv/m2ts(το 90% δηλαδη των video που παιζουμε) δεν υπαρχει κατι ακομα. Σε windows υπαρχει 2 χρονια σχεδον.

Το ιδιο φυσικα ισχυει και για το flash gpu acceleration λογω των drivers της apple. Σε windows δεν εχεις προβλημα.

Για video encoding(οχι decoding) κααααποια στιγμη στο μελλον θα υπαρξει.
Σε windows υπαρχει ηδη 1 χρονο, εκμεταλλευονται αυτην την στιγμη πολυ καλυτερα το hardware.

Μεγάλε έγραψες ....

:firstprize:

Μεγάλε έγραψες ....
:firstprize:
(οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα, αρχιζουν οι ειρωνιες και ο αποπροσανατολισμος. Οπως μπορει ο καθενας! )

Μεγαλε , δεν προλαβε να περασει ουτε μια ωρα και μας επιβεβαιωσες:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096639#post1096639
(Ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν ποστ που θα χαρακτηριζονται απο ελλειψη επιχειρηματων.. Η αληθεια ομως ειναι οτι τα windows 7 εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware του mac mini.)

Παρεθεσες τρελα επιχειρηματα!:firstprize: (θα ακολουθησουν κι αλλοι?)

Η ανυπαρξια επιχειρηματων σου παντως δεν μπορει να αλλαξει το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ενα mac mini με windows 7(αντι με mac os x) θα παιζει πολυ πιο ανετα(κανοντας και δουλειες στο παρασκηνιο) τα hd 1080p video λογω της καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware.

Last edited:
Για media decoding υπαρχει ηδη , αλλα περιοριζεται μονο σε mov(και γενικοτερα αρχει που παιζει απο default το quicktime,δηλαδη τιποτα διαδεδομενο απο αυτα που παιζουμε στα htpc μας).
Για mkv/m2ts(το 90% δηλαδη των video που παιζουμε) δεν υπαρχει κατι ακομα. Σε windows υπαρχει 2 χρονια σχεδον.

Το ιδιο φυσικα ισχυει και για το flash gpu acceleration λογω των drivers της apple. Σε windows δεν εχεις προβλημα.

Για video encoding(οχι decoding) κααααποια στιγμη στο μελλον θα υπαρξει.
Σε windows υπαρχει ηδη 1 χρονο, εκμεταλλευονται αυτην την στιγμη πολυ καλυτερα το hardware.

Εννοούσα πως δεν υπάρχει κάποια τεχνολογική αδυναμία του MacOSX να υποστηρίξει GPU acceleration. Το API υπάρχει (OpenCL), είναι θέμα χρόνου να βγει η εφαρμογή. Μπορεί και να μη βγει ποτέ, δε το ξέρω, αλλά δεν υπάρχει τεχνολογικός περιορισμός.

edit: OpenCL support μπήκε στο Snow Leopard, δεν υπάρχει πιο πριν.

Last edited:

(οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα, αρχιζουν οι ειρωνιες και ο αποπροσανατολισμος. Οπως μπορει ο καθενας! )

Μεγαλε , δεν προλαβε να περασει ουτε μια ωρα και μας επιβεβαιωσες:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096639#post1096639

Παρεθεσες τρελα επιχειρηματα!:firstprize: (θα ακολουθησουν κι αλλοι?)

Η ανυπαρξια επιχειρηματων σου παντως δεν μπορει να αλλαξει το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ενα mac mini με windows 7(αντι με mac os x) θα παιζει πολυ πιο ανετα(κανοντας και δουλειες στο παρασκηνιο) τα hd 1080p video λογω της καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware.

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1095506&postcount=138

τώρα τι να σου πω αφού ακυρώνεις

το μεγάλο ατου
το λειτουργικό

δεν έχει νόημα

Last edited:
Εννοούσα πως δεν υπάρχει κάποια τεχνολογική αδυναμία του MacOSX να υποστηρίξει GPU acceleration. Το API υπάρχει (OpenCL), είναι θέμα χρόνου να βγει η εφαρμογή. Μπορεί και να μη βγει ποτέ, δε το ξέρω, αλλά δεν υπάρχει τεχνολογικός περιορισμός.
Εν μερει εχεις δικιο.Αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα..
Πρωτον , γιατι βλεπουμε την παρουσα κατασταση , οπου τα windows εκμεταλλευονται καλυτερα το hardware της gpu. (καιρο τωρα , ακομα και σε επαγγελματικες 3d design εφαρμογες)
Δευτερον, γιατι το opencl νομιζω(δεν ειμαι σιγουρος) δεν υποστηριζεται σε leopard, παρα μονο σε snow leopard, ενω πχ hardware acceleration απο gpu μπορεις να δεις ακομα και στα xp(λειτουργικο του 2001) αρκει να εχεις gpu του 2007-2008.
Τριτον, γιατι μεχρι στιγμης το opencl δεν το χρησιμοποιει κανεις για video decoding. (ουτε η ιδια η apple που κανει hardware accelerated decoding με καποιες ελαχιστες καρτες γραφικων σε ελαχιστα video)
Χρησιμοποιουν αλλες τεχνικες-api..

Τελος, ολα αυτα δεν αλλαζουν τα γεγονοτα..
Οτι στην παρουσα φαση δεν υπαρχει κατι.. Σε windows υπαρχει καιρο τωρα!

Last edited:
ναι είναι ακριβά
ναι είναι παράξενα στο ιντερφεις
ναι έχουν το δικό τους τρόπο

αλλα ρε χριστιανέ μου
να συγκρίνεις την unix πλατφόρμα με τα win ....

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1095506&postcount=138

τώρα τι να σου πω αφού ακυρώνεις

το μεγάλο ατου
το λειτουργικό

δεν έχει νόημα

Συνεχιζεις βλεπω να μιλας χωρις επιχειρηματα! :firstprize:

Να σου υπενθυμισω για τι μιλαγαμε:
"τοτε βαζεις στο mac mini windows 7 και παιζει πολυ πιο ανετα τα 1080 hd video κανοντας και δουλειες στο παρασκηνιο."

Αυτο σχολιασες ΕΣΥ και ακομα να δουμε επιχειρηματα.. Δεν πειραζει, next time champ!:firstprize:

Συνεχιζεις βλεπω να μιλας χωρις επιχειρηματα! :firstprize:

Να σου υπενθυμισω για τι μιλαγαμε:
"τοτε βαζεις στο mac mini windows 7 και παιζει πολυ πιο ανετα τα 1080 hd video κανοντας και δουλειες στο παρασκηνιο."

Αυτο σχολιασες ΕΣΥ και ακομα να δουμε επιχειρηματα.. Δεν πειραζει, next time champ!:firstprize:

ρε μάνα μου ναι έχω επιχειρήματα

έχω τα μηχανάκια όλα και δεν ισχύει αυτό που λες