Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Παλι επιμενετε σε κατι που δεν εχει νοημα ....

Χεστηκα αν εχει τη τελευταια καρτα γραφικων με 128 gb ram και ισχυς οσο ενα super computer !!!
Συμφωνούμε.

Αλλά δεν είμαστε ‘εμείς’ που εμμένουμε σε τέτοια επιχειρήματα αλλά ο Μιχάλης (βλ. προηγούμενο post περί ‘πιο γρήγορα τα παίρνει η Apple’, ‘διαφορετική σχεδίαση’ κλπ).

Όσο άτοπο είναι να θες να πείσεις κάποιον ότι το Mac OS δεν είναι πιο αποδοτικό από τα Win σε πολλά πράγματα άλλο τόσο άτοπο (ίσως και περισσότερο) είναι να προσπαθείς να βρεις ανωτερότητα στο hardware (cpu κλπ) του Mac (πάντα vs PC).

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ο Τάσος είναι γνωστό ότι δεν άντεξε ούτε λίγες εβδομάδες να αλλάξει τις συνήθειές του από windows σε pc.

Κ επίσης κ εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. :a0210:

μα αυτο ακριβως θελω ο Τασος οντως εκανε αυτην την κινηση αλλα το iphone δεν το αλλαζει ουτε με

3 (24/7) γκομεναρες τηλεφωνητριες μια να του κραταει το κινητο μια να απαντα και μια να του κανει τα γλυκα ματια....οποτε εχουμε μια εικονα ενος χρηστη Apple με υπερ και κατα

Εγώ θα παρακαλέσω εκ νέου το εξής :

Μην είμαστε όλοι μας άνθρωποι με παρωπίδες και να μην είμαστε τόσο φανατικοί κ υπέρμαχοι των απόψεων μας...

Αντίθετα, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί κ πρόθυμοι να δούμε κάτι διαφορετικό, να αλλάξουμε δλδ τις συνήθειές μας.

υγ : η κουβέντα αυτή του νήματος αυτού, δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Συμφωνούμε.

Αλλά δεν είμαστε ‛εμείς’ που εμμένουμε σε τέτοια επιχειρήματα αλλά ο Μιχάλης (βλ. προηγούμενο post περί ‛πιο γρήγορα τα παίρνει η Apple’, ‛διαφορετική σχεδίαση’ κλπ).

Όσο άτοπο είναι να θες να πείσεις κάποιον ότι το Mac OS δεν είναι πιο αποδοτικό από τα Win σε πολλά πράγματα άλλο τόσο άτοπο (ίσως και περισσότερο) είναι να προσπαθείς να βρεις ανωτερότητα στο hardware (cpu κλπ) του Mac (πάντα vs PC).

Με κατηγορείς για fanboyσμό υπέρ των apple δλδ ;;;;

Άλλο τόσο σε κατηγορώ κ εγώ για υπέρ των windows...

Τονίζω ότι χρησιμοποιώ καθημερινά windows στην εταιρεία που εργάζομαι, εδώ και 10+ χρόνια και mac σπίτι μου τα τελευταία 3 χρόνια περίπου.

Ας έχω λοιπόν τις απόψεις μου κ φυσικά την ελευθερία να τις εκφράζω !

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

με λιγα λογια παρτε ολοι apple να κλεισει το νημα:flipout::flipout::flipout:

Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νήμα...

Κ κανείς δεν πρόκειται να βγάλει συμπέρασμα υπέρ του ενός ή του άλλου...

Είναι σαν να λέμε το cdplayer της χ εταιρείας είναι καλύτερο της ψ εταιρείας κ να αρχίσει ένα νήμα τέτοιου τύπου...ποτέ δεν πρόκειται κάποιος να πείσει τον άλλο, γιατί ο καθένας υποστηρίζει τις απόψεις του...

Μα είναι γνωστό ότι τα Mac δεν φημίζονται για της τελευταίας τεχνολογίας hardware. Ισα ίσα αυτό είναι το πάτημα που βρίσκουν οι φανατικοί με τα PC.

Το θέμα όμως φαίνεται ότι δεν είναι τα υλικά αλλά στο "μαγείρεμα". Γι εγώ αν ρίξω σε ένα μίξερ, αλεύρι, ζάχαρι, βούτυρο, αυγά κλπ δεν θα βγεί το ίδιο αποτέλεσμα αν κάνει το ίδιο και ο Παρλιάρος :grinning-smiley-043

:worshippy::worshippy:

O Τασος τα ειπε ολα με μια προταση....

ειχα pc ειχε κολλησει απειρους ιους κολλαγε καθε μερα σχεδον

εκανα συνεχως restart δε μπορουσε να κανει απλα πραγματα πλεον ειχε κανει δυο φορες φορματ ηδη ... ηθελε τριτη ...

ο browser εκανε δεκα ωρες να ανοιξει ... αργουσε πολυ εκανε σπασιματα ... σα να βλεπεις βιντεο που δε μπορουσε να παιξει ...

και εκανε θορυβο σα φορτηγο !

καμια σχεση με την πρωτη μερα ... τοτε δουλευε αψογα σχεδον ...

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Με κατηγορείς για fanboyσμό υπέρ των apple δλδ ;;;;

Άλλο τόσο σε κατηγορώ κ εγώ για υπέρ των windows...

Τονίζω ότι χρησιμοποιώ καθημερινά windows στην εταιρεία που εργάζομαι, εδώ και 10+ χρόνια και mac σπίτι μου τα τελευταία 3 χρόνια περίπου.

Ας έχω λοιπόν τις απόψεις μου κ φυσικά την ελευθερία να τις εκφράζω !

Δεν κατηγορώ κανέναν και για τίποτα (και προφανώς καλώς εκφράζεις τις απόψεις σου αλλά αντιστοίχως καλώς κι εμείς μπορούμε να τις κρίνουμε και να εκφράζουμε τις δικές μας – τις απόπειρες περί του αντιθέτου να τις ψάξεις αλλού…)

Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο:

<<Όσο άτοπο είναι να θες να πείσεις κάποιον ότι το Mac OS δεν είναι πιο αποδοτικό από τα Win σε πολλά πράγματα άλλο τόσο άτοπο (ίσως και περισσότερο) είναι να προσπαθείς να βρεις ανωτερότητα στο hardware (cpu κλπ) του Mac (πάντα vs PC).>>

Αναφέρεσαι σε hardware πλεονεκτήματα στα mac (πχ μητρικές, chipset κλπ) και λέω απλούστατα, ότι, όπως συμφωνεί κι ο Γιάννης πχ, αυτά δεν έχουν νόημα (ασχέτως του ότι, όπως ειπώθηκε ήδη, δεν ισχύουν καν).

Αδίκως λοιπόν συγχύζεσαι και μπαίνεις στο mode ʽκαλά θα σου δείξω κι εγώʼ. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ʽχάνετε το δίκιο σαςʼ.

ΥΓ Τα ʽεγώ δουλευω στα PC από 2 μηνώνʼ, ʽεγώ γεννήθηκα με ένα iphone στο χέριʼ κλπ (από όλες τις πλευρές) κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι δεν ενισχύουν κανένα επιχείρημα κανενός.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν κατηγορώ κανέναν και για τίποτα (και προφανώς καλώς εκφράζεις τις απόψεις σου αλλά αντιστοίχως καλώς κι εμείς μπορούμε να τις κρίνουμε και να εκφράζουμε τις δικές μας – τις απόπειρες περί του αντιθέτου να τις ψάξεις αλλού…)

Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο:

Αναφέρεσαι σε hardware πλεονεκτήματα στα mac (πχ μητρικές, chipset κλπ) και λέω απλούστατα, ότι, όπως συμφωνεί κι ο Γιάννης πχ, αυτά δεν έχουν νόημα (ασχέτως του ότι, όπως ειπώθηκε ήδη, δεν ισχύουν καν).

Αδίκως λοιπόν συγχύζεσαι και μπαίνεις στο mode ʽκαλά θα σου δείξω κι εγώʼ. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ʽχάνετε το δίκιο σαςʼ.

ΥΓ Τα ʽεγώ δουλευω στα PC από 2 μηνώνʼ, ʽεγώ γεννήθηκα με ένα iphone στο χέριʼ κλπ (από όλες τις πλευρές) κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι δεν ενισχύουν κανένα επιχείρημα κανενός.

Nα στο θέσω κ διαφορετικά :

Εγώ έχω κατασταλάξει τι μου αρέσει να χρησιμοποιώ κ τι με βολεύει να χρησιμοποιώ.

Εκφράζω τις απόψεις μου ελεύθερα, όπως όλοι μας άλλωστε (δεν έχει λογοκριθεί ή σβηστεί κάτι κάπου).

Κ δεν προσπαθώ να πείσω με το έτσι θέλω κάποιον να "αλλαξοπιστήσει".

Αντίθετα, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέει : προσπαθήστε να έχετε ανοιχτούς ορίζοντες, να έχετε την διάθεση να αλλάξετε συνήθειες και να χρησιμοποιήσετε mac σπίτι σας. Μόνο έτσι θα βγάλετε συμπέρασμα μόνοι σας, αν σας αρέσουν. :a0210:

υγ: μην συμπληρώνεις στο μήνυμα σου κομμάτια βρε μάναμ...μετά όταν σου απαντώ, λείπουν... :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Θα ήθελα να τονίσω κάτι :

Μπορεί οι επεξεργαστές των mac να είναι πια intel, ΑΛΛΑ οι μητρικές είναι σχεδίασης ειδικά για την apple, παρόλο που χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα κοινά με τα pc.

Επίσης, ότι νέο βγάζει η intel πρώτα το δίνει στα νέα apple κ μετά στους υπόλοιπους υπολογιστές.

Τα παραπάνω κάτι λένε.

Επαναλαμβάνω, κοινά ολοκληρωμένα αλλά άλλης σχεδίασης μητρικές.

Καταλαβαίνετε την σημασία της σχεδίασης, έτσι ;

Με συγχωρείς αλλά με όλο το σεβασμό είσαι εκτός πραγματικότητας.
Καμία ειδική σχεδίαση δεν έχει το hardware της Apple. Αν είχε, δε θα έτρεχε καθόλου σε Hackintosh. Είναι ακριβώς η ίδια σχεδίαση (αρχιτεκτονική).

Είσαι λάθος και στο ότι η Intel βγάζει πρώτα για Apple. Οι i7 είναι εδώ και πολύ καιρό στη Wintel πλατφόρμα, ο Mac μόλις τώρα τους έχει

Επαναλαμβάνω, καμία διαφορά στη σχεδίαση. Η ΜΟΝΗ διαφορά είναι το EFI boot και το TPM chip.

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εγώ θα παρακαλέσω εκ νέου το εξής :

Μην είμαστε όλοι μας άνθρωποι με παρωπίδες και να μην είμαστε τόσο φανατικοί κ υπέρμαχοι των απόψεων μας...

Αντίθετα, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί κ πρόθυμοι να δούμε κάτι διαφορετικό, να αλλάξουμε δλδ τις συνήθειές μας.

υγ : η κουβέντα αυτή του νήματος αυτού, δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει...

Δεν έχουμε παρωπίδες, εμείς που χρησιμοποιούμε και τα δύο τουλάχιστο.

Εσείς γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν (πχ αυτά περί σχεδίασης).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Με συγχωρείς αλλά με όλο το σεβασμό είσαι εκτός πραγματικότητας.
Καμία ειδική σχεδίαση δεν έχει το hardware της Apple. Αν είχε, δε θα έτρεχε καθόλου σε Hackintosh. Είναι ακριβώς η ίδια σχεδίαση (αρχιτεκτονική).

Είσαι λάθος και στο ότι η Intel βγάζει πρώτα για Apple. Οι i7 είναι εδώ και πολύ καιρό στη Wintel πλατφόρμα, ο Mac μόλις τώρα τους έχει

Επαναλαμβάνω, καμία διαφορά στη σχεδίαση. Η ΜΟΝΗ διαφορά είναι το EFI boot και το TPM chip.

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε κ παραπάνω, όλες οι μητρικές των apple είναι διαφορετικής σχεδίασης, όπως πχ. των φορητών υπολογιστών.

Το ότι τρέχει σε hackintosh pc, δεν το αμφισβητεί κανείς, τρέχει όμως σε συγκεκριμένα hardware κομμάτια, έτσι δεν είναι ;

Από ότι λέτε τουλάχιστον, όσοι το χρησιμοποιείται, έχει θέμα με οδηγούς για αυτό άλλωστε δεν τρέχει σε όλα τα pc.

Κ χρησιμοποιώ καθημερινά στο γραφείο pc/windows κ στο σπίτι mac.

υγ: Η διαφορά σχεδίασης ήταν πριν λίγα χρόνια μεγάλη, λόγω της χρήσης επεξεργαστών powerpc, τώρα αυτό έχει αλλάξει αρκετά με την χρήση intel.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Nα στο θέσω κ διαφορετικά :

Εγώ έχω κατασταλάξει τι μου αρέσει να χρησιμοποιώ κ τι με βολεύει να χρησιμοποιώ.

Εκφράζω τις απόψεις μου ελεύθερα, όπως όλοι μας άλλωστε (δεν έχει λογοκριθεί ή σβηστεί κάτι κάπου).

Κ δεν προσπαθώ να πείσω με το έτσι θέλω κάποιον να "αλλαξοπιστήσει".

Αντίθετα, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέει : προσπαθήστε να έχετε ανοιχτούς ορίζοντες, να έχετε την διάθεση να αλλάξετε συνήθειες και να χρησιμοποιήσετε mac σπίτι σας. Μόνο έτσι θα βγάλετε συμπέρασμα μόνοι σας, αν σας αρέσουν. :a0210:

υγ: μην συμπληρώνεις στο μήνυμα σου κομμάτια βρε μάναμ...μετά όταν σου απαντώ, λείπουν... :)

Μωρέ, δεν μου το θέτεις διαφορετικά αλλά εδώ μου λες κάτι διαφορετικό / άλλο (με το οποίο δεν διαφωνώ καθόλου) :p

ΥΓ lol @ edit habit (old loves die hard – βλ. PC :p)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε κ παραπάνω, όλες οι μητρικές των apple είναι διαφορετικής σχεδίασης, όπως πχ. των φορητών υπολογιστών.

Το ότι τρέχει σε hackintosh pc, δεν το αμφισβητεί κανείς, τρέχει όμως σε συγκεκριμένα hardware κομμάτια, έτσι δεν είναι ;

Από ότι λέτε τουλάχιστον, όσοι το χρησιμοποιείται, έχει θέμα με οδηγούς για αυτό άλλωστε δεν τρέχει σε όλα τα pc.

Κ χρησιμοποιώ καθημερινά στο γραφείο pc/windows κ στο σπίτι mac.

υγ: Η διαφορά σχεδίασης ήταν πριν λίγα χρόνια μεγάλη, λόγω της χρήσης επεξεργαστών powerpc, τώρα αυτό έχει αλλάξει αρκετά με την χρήση intel.

Επιμένεις σε κάτι που αγνοείς. Ως Μηχανικός Η/Υ επέτρεψέ μου να κατέχω το συγκεκριμένο θέμα λίγο παραπάνω.

Καμία διαφορά στη σχεδίαση. Εκτός κι αν εννοούμε κάτι διαφορετικό με τη λέξη "σχεδίαση". Σχεδίαση για μένα είναι η αρχιτεκτονική, διαύλοι, memory bus, memory controller, peripheral devices κτλ κτλ κτλ. Καμία διαφορά εκεί. Απολύτως καμία (εκτός όπως ανέφερα από το EFI boot και το TPM chip για ασφάλεια). Μην επανέρχεσαι.

Αν διαφορά στη σχεδίαση εννοείς ότι η μητρική μπορεί να είναι 8 επιπέδων ή 10 επιπέδων, αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά το ίδιο ισχύει στις ακριβές επώνυμες μητρικές από wintel platform (πχ τις ακριβές Asus με τα πολλά pci-e).

Με τον ρυθμό που προχωράει η τεχνολογία δεν υπάρχουν, χρονικά και οικονομικά, περιθώρια για custom σχεδιάσεις.

Το 99% των κατασκευαστών πάει με το reference design της ‛μαμάς´ (intel, ati, nvidia κλπ).

Oπως ειπε ενας φιλος μου, η apple (εκτος απο design) πουλαει software.....
Δηλαδη το θεμα πρεπει να ειναι, mac λειτουργικο vs windows.

Last edited:
Oπως ειπε ενας φιλος μου, η apple (εκτος απο design) πουλαει software.....

Μακάρι να ίσχυε αυτό. Αν ίσχυε, θα πουλούσε το MacOSX ξεκλείδωτο για όλους. Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιεί το πολλές φορές καινοτόμο λογισμικό της, αλλά και τη φινέτσα, για να πουλάει hardware (και όχι software)

Μακάρι να ίσχυε αυτό. Αν ίσχυε, θα πουλούσε το MacOSX ξεκλείδωτο για όλους. Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιεί το πολλές φορές καινοτόμο λογισμικό της, αλλά και τη φινέτσα, για να πουλάει hardware (και όχι software)
Το ειπες πιο σωστα .....:a0210:

Το περι Hardware ηταν παλια ξεχαστε το Macadeς...Ολα ειναι ιδια τωρα επεξεργαστης,ram,controllers,μητρικη και ουτο καθε εξης...

Δεν υποστυριζω ουτε τα Windows ουτε τα Mac γιατι ως προσφατα αποκτυσα εναν IMAC 21.5..Εχω και ενα λαπτοπ ASUS με windows 7 και ενα netbook Dell με ubuntu 9.10 πανο...

Τα Mac προσφερουν σταθεροτητα λειτουργικου και ασφαλεια ενω τα PC ειναι ποιο φιλικα για Home Users και για Gamers αυτη ειναι η αποψη μου.

Και στα 2 λειτουργικα μπορεις να κανεις ανετα την δουλεια σου απο θεμα δουλειας και περιβαλλοντος...Το πλεονεκτιμα ειναι στα Windows λογο του πλουσιου Software που υποστυριζεται απτις εταιριες ...Ο καθενας επυλεγει αυτο που τον αναλογει τελος:firstprize:

Last edited: