Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Μα η Apple δεν θέλει με ΤΙΠΟΤΑ να υποστηρίξει άλλους υπολογιστές εκτός των δικών της !!

Οπότε κάνει ότι περνά από το χέρι της για εμποδίσει τους πάντες από το να χρησιμοποιούν το λειτουργικό της αλλού.

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Μα η Apple δεν θέλει με ΤΙΠΟΤΑ να υποστηρίξει άλλους υπολογιστές εκτός των δικών της !!

Οπότε κάνει ότι περνά από το χέρι της για εμποδίσει τους πάντες από το να χρησιμοποιούν το λειτουργικό της αλλού.

Μα βρε Μιχαλη, σε ενα κοσμο που η ευελιξια ειναι το παν, ποσο ακομα πιστευεις οτι θα στεκεται αυτο το μοντελο της Apple;

Και περα απο αυτο, εσυ το βρισκεις λογικο αυτο;
Ειναι σαν να ελεγε η Michell οτι αν παρεις το Gyrodec θα βαζεις μονο τη δικη μας κεφαλη, ή αντιστοιχα η Pro-ject (μιας και βλεπω και το avatar σου).
Θα αγοραζες κατι τετοιο; Και αν ναι γιατι;

H Apple (όπως και η κάθε εταιρεία) ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάζει κάτω τα νούμερα και αποφασίζει τι τελικά τη συμφέρει οικονομικά. Εδώ δεν χωράνε ιδεολογίες. Money talks. Αν βλέπει ότι τη συμφέρει η πλατφόρμα της να είναι κλειστή, την κρατάει κλειστή. Στο κάτω κάτω, είναι καθαρά δική της απόφαση, παρότι σε εσένα και εμένα (και κάτι δις κόσμου ακόμα) αυτό ακούγεται απαράδεκτο.

Προφανώς θεωρεί ότι τη συμφέρει να μείνει στο μονοψήφιο μερίδιο αγοράς που έχει. Τι να το κάνει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αν τελικά βγάζει λιγότερα λεφτά;

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

H Apple (όπως και η κάθε εταιρεία) ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάζει κάτω τα νούμερα και αποφασίζει τι τελικά τη συμφέρει οικονομικά. Εδώ δεν χωράνε ιδεολογίες. Money talks. Αν βλέπει ότι τη συμφέρει η πλατφόρμα της να είναι κλειστή, την κρατάει κλειστή. Στο κάτω κάτω, είναι καθαρά δική της απόφαση, παρότι σε εσένα και εμένα (και κάτι δις κόσμου ακόμα) αυτό ακούγεται απαράδεκτο.

Προφανώς θεωρεί ότι τη συμφέρει να μείνει στο μονοψήφιο μερίδιο αγοράς που έχει. Τι να το κάνει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αν τελικά βγάζει λιγότερα λεφτά;

+1

και κάνει και ανοίγματα σε άλλους χώρους ipod, iphone, itnues κλπ και μαζεύει πολύ χρήμα και από εκεί.
Για να δούμε πως θα πάει και το ipad......

Η εύρυθμη λειτουργία ενός συστήματος υπόκειται στο όλο σύνολο hw-sf
η στενή ενασχόληση σε μια τέτοια διαδικασία επιφέρει άριστα λειτουργικά αποτελέσματα και θεωρητικά άλλα και πρακτικά εντέλει

ως εκ τούτου υπάρχουν και κέρδη ... εφόσον έχουμε και άριστο προϊόν

δλδ πουλάει ένα καταπληκτικό hw καρφωμένο σε ένα άψογο Unix παραθυρικό λειτουργικό

τι καλύτερο για ένα υπολογιστή ?

Amiga Archimedes Atari κτλ κτλ

την δεκαετια του 80 ήτανε ΑΙΩΝΕΣ μπροστά από τα πισια της εποχής

ποιο εντέλει έκατσε ?

το χειρότερο το πιο ασταθής και το πιο ηλίθιο

pc με dos ... με 16 χρώματα !! και μπιπερ για ήχο και με ένα κειμενογράφο που αδυνατούσε να γράψει παράγραφο και να μην κάνει 7 ρεσετ σερι ...

Η εύρυθμη λειτουργία ενός συστήματος υπόκειται στο όλο σύνολο hw-sf
η στενή ενασχόληση σε μια τέτοια διαδικασία επιφέρει άριστα λειτουργικά αποτελέσματα και θεωρητικά άλλα και πρακτικά εντέλει

ως εκ τούτου υπάρχουν και κέρδη ... εφόσον έχουμε και άριστο προϊόν

δλδ πουλάει ένα καταπληκτικό hw καρφωμένο σε ένα άψογο Unix παραθυρικό λειτουργικό

τι καλύτερο για ένα υπολογιστή ?

Μια χαρά, αλλά δεν φτιάχνει υπολογιστές για όλα τα γούστα! Λείπει ένα τυπικό desktop, που να μην είναι πανάκριβο Mac Pro. Δεν θέλουν όλοι iMac...

Μια χαρά, αλλά δεν φτιάχνει υπολογιστές για όλα τα γούστα! Λείπει ένα τυπικό desktop, που να μην είναι πανάκριβο Mac Pro. Δεν θέλουν όλοι iMac...
ε πάρε Pc

είπαμε πουλάει σετ μόνο έτσι δουλεύει η συνταγή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

ε πάρε Pc

είπαμε πουλάει σετ μόνο έτσι δουλεύει η συνταγή

Αυτό κάνω, παίρνω pc! Δεν καταλαβαίνω πάντως σε τι θα χαλούσε η συνταγή των σετ αν είχε και μία σειρά από τυπικά desktop κόστους 800-1500 , αντί μόνο τα iMac, και η επόμενη επιλογή να είναι ουσιαστικά επαγγελματικοί υπολογιστές workstation...

εμένα πάντως το τελευταίο μου pc στοίχισε 1200 ευρώ το οποίο πούλησα μετά από κάνα τρίμηνο και πήρα ιμακ 1100
μην κοιτάτε τα επιμέρους στοιχειά

όλο το σύνολο κάνει την διάφορα

Εμένα πάντως σύνολο που δεν μπορείς να βάλεις "χέρι" δεν μου λέει και πολλά! Πως θα γίνει, δεν παίρνω τηλεόραση (black box) αλλά υπολογιστή και έχω συνηθίσει να τους "πειράζω"! :flipout:

να σου δώσω να καταλάβεις πόσο μετράει το hw

επί 4 μήνες έφτιαχνα ενα pos system ( point of sale ) σε access και visual basic για μια μικρή επιχείριση που είχα στο κέντρο της Αθήνας , με σκοπό να το πουλήσω σε αντίστοιχα καταστήματα με το δικό μου
το όλο project ειχε να κάνει με χρωμα νούμερο και συγκεκριμένο προϊόν , σε συνάρτηση με αυτοματοποιημένο σύστημα bar code αποθήκης και λιανικής ταμείο κλπ
η έτοιμη λύση κόστιζε γύρω στα 6 χιλιάρικα και δεν κάλυπτε τις ανάγκες

ε λοιπόν σε 5 μηχανάκια το έβαλα ... άλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα

πουθενά δεν τσούλησε όπως πρέπει , μέχρι που μου κάηκε και η motherboard η δικιά μου και μετά την αλλαγή της δεν δούλεψε ποτέ του

ναι ξέρω δεν είμαι κανας development master

άλλα εάν το είχα στήσει σε mac , θα δούλευε ακόμα και σήμερα

Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ περισσότερες οι εταιρείες που δουλεύουν πάντως σε pc, παρά σε mac. Το ό,τι υπάρχουν προβλήματα, δεν το αρνείται κανείς (παρεμπιπτόντως, τα mac δεν καίγονται; γιατί έχω δει διάφορα και γι αυτά! ). Αλλά τα pc όπως και να το κάνεις είναι πολύ πιο ευέλικτα στη διαμόρφωσή τους και ως προς το θέμα του hardware που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προς το λογισμικό που είναι απείρως περισσότερο. Και γι αυτά τα θέματα φταίει και η ίδια η Apple με τον τρόπο που λειτουργεί, απευθυνόμενη με τα μηχανήματά της σε πολύ στενότερο κύκλο χρηστών από αυτόν που θα μπορούσε αν ήταν πιο ανοιχτή.

Εμένα πάντως σύνολο που δεν μπορείς να βάλεις "χέρι" δεν μου λέει και πολλά! Πως θα γίνει, δεν παίρνω τηλεόραση (black box) αλλά υπολογιστή και έχω συνηθίσει να τους "πειράζω"! :flipout:

ναι βρε συμφωνώ .. αλλά δεν είναι υπολογιστής πλέον είναι χημεία και τέρατα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

ναι βρε συμφωνώ .. αλλά δεν είναι υπολογιστής πλέον είναι χημεία και τέρατα

Μπα δε νομίζω, εκτός κι αν αυτός που τα φτιάχνει είναι ο ...

Kyros_and_glompos.jpg

:flipout::flipout:

να σου δώσω να καταλάβεις πόσο μετράει το hw

επί 4 μήνες έφτιαχνα ενα pos system ( point of sale ) σε access και visual basic για μια μικρή επιχείριση που είχα στο κέντρο της Αθήνας , με σκοπό να το πουλήσω σε αντίστοιχα καταστήματα με το δικό μου
το όλο project ειχε να κάνει με χρωμα νούμερο και συγκεκριμένο προϊόν , σε συνάρτηση με αυτοματοποιημένο σύστημα bar code αποθήκης και λιανικής ταμείο κλπ
η έτοιμη λύση κόστιζε γύρω στα 6 χιλιάρικα και δεν κάλυπτε τις ανάγκες

ε λοιπόν σε 5 μηχανάκια το έβαλα ... άλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα

πουθενά δεν τσούλησε όπως πρέπει , μέχρι που μου κάηκε και η motherboard η δικιά μου και μετά την αλλαγή της δεν δούλεψε ποτέ του

ναι ξέρω δεν είμαι κανας development master

άλλα εάν το είχα στήσει σε mac , θα δούλευε ακόμα και σήμερα

Καλά, σε assembly το έγραφες και δεν σου δούλευε στο καινούργιο motherboard? :flipout:

Σοβαρά όμως, αν το είχες κάνει web based όλα θα ήταν καλά.. και ίσως μπορούσες να το δουλέψεις και από mac clients (αν υπάρχουν για αυτά drivers για barcode scanners ;)).

Γιατί όμως; Το 90% των χρηστών δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν το τάουερ και να πειράξουν κάτι, θα φωνάξουν τεχνικό ή απλά δεν θα κάνουν τίποτα. Η παρουσία αυτού του τεράστιου κουτιού πάνω στο γραφείο έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον (πέραν του ψυχολογικού) από τη στιγμή που όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή χωράνε στην οθόνη; Δηλαδή ο μέσος χρήστης θέλει να αλλάζει κάθε τόσο το σκληρό δίσκο ή τη μνήμη RAM;

Δεν υπάρχει "μέσος" χρήστης. Υπάρχουν χρήστες που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, άλλοι ελάχιστες, άλλοι περισσότερες. Η Apple επιλέγει να ικανοποιεί δύο άκρα, κάποιους που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν τι είναι αυτό που βάζουν πάνω στο γραφείο τους (iMac), αρκεί να δουλεύει, και κάποιους επαγγελματίες ή πολύ απαιτητικούς (σε ισχύ) χρήστες με τους Mac Pro. Λείπει η ενδιάμεση κατηγορία, των συνηθισμένων desktop, λείπει η κατηγορία αυτών που θέλουν να φτιάχνουν ή να αλλάζουν μόνοι τους τον υπολογιστή τους, λείπει η κατηγορία των φτηνών desktop, πχ για χρήστες με ελάχιστες απαιτήσεις (ας πούμε για τη γραμματέα σε ένα γραφείο, που θα ανοίγει το word και το excel). Οι χρήστες που ανήκουν σ' αυτές τις κατηγορίες δε νομίζω να είναι λίγοι...

Δεν υπάρχει "μέσος" χρήστης. Υπάρχουν χρήστες που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, άλλοι ελάχιστες, άλλοι περισσότερες. Η Apple επιλέγει να ικανοποιεί δύο άκρα, κάποιους που δεν ενδιαφέρονται ούτε καν τι είναι αυτό που βάζουν πάνω στο γραφείο τους (iMac), αρκεί να δουλεύει, και κάποιους επαγγελματίες ή πολύ απαιτητικούς (σε ισχύ) χρήστες με τους Mac Pro. Λείπει η ενδιάμεση κατηγορία, των συνηθισμένων desktop, λείπει η κατηγορία αυτών που θέλουν να φτιάχνουν ή να αλλάζουν μόνοι τους τον υπολογιστή τους, λείπει η κατηγορία των φτηνών desktop, πχ για χρήστες με ελάχιστες απαιτήσεις (ας πούμε για τη γραμματέα σε ένα γραφείο, που θα ανοίγει το word και το excel). Οι χρήστες που ανήκουν σ' αυτές τις κατηγορίες δε νομίζω να είναι λίγοι...

http://www.apple.com/macmini/