Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Θα ήθελα να τονίσω κάτι :

Μπορεί οι επεξεργαστές των mac να είναι πια intel, ΑΛΛΑ οι μητρικές είναι σχεδίασης ειδικά για την apple, παρόλο που χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα κοινά με τα pc.

Επίσης, ότι νέο βγάζει η intel πρώτα το δίνει στα νέα apple κ μετά στους υπόλοιπους υπολογιστές.

Τα παραπάνω κάτι λένε.

Επαναλαμβάνω, κοινά ολοκληρωμένα αλλά άλλης σχεδίασης μητρικές.

Καταλαβαίνετε την σημασία της σχεδίασης, έτσι ;

Μιχάλη, ας το πω διαφορετικά, μπορεί κάποιος να "φτιάξει", mac?

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν θυμάμαι το όνομα της εταιρίας, η οποία για λίγο καιρό, πούλαγε pc με mac λειτουργικό μέσω Internet....

Βέβαια επενέβει η μαμακα Apple και τους έκοψε τα @@!!!!!!:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Όχι δεν μπορεί νόμιμα, αφού το λειτουργικό έχει άδεια να τρέχει μόνο σε υπολογιστές από την Apple.

Το είχα βάλει στο δικό μου aspire one (το Leopard 10.5, δεν θυμάμαι ποια ακριβώς έκδοση) πριν ένα χρόνο περίπου. Το μόνο που δεν δούλευε (αφού δεν υπήρχε driver) ήταν η κάρτα wlan της realtek. Πρότειναν την αντικατάστασή της με κάποια άλλη, της Dell νομίζω, αλλά ίσως να δουλεύει και με κάποια εξωτερική σε usb.

http://www.mydellmini.com/forum/mac...-improvements-not-nbi-updated-12-20-09-a.html

Το ειχα βαλει στο Dell Mini 9 για δοκιμη και το εβγαλα..Απο Hardware τα εβλεπε ολα εκτος το Bluetooth αλλα τωρα βλεπω δουλευει και αυτο...Ειναι σαν να εχεις ενα Apple Mac Mini...Δεν υπαρχει κανενα κολλιμα και καμια δυσλειτουργια.

Μαλλον το Dell θα εχει σχεδιαση για Apple γιαυτο εκατσε..:flipout::flipout:

οποιος τα καταφερε ας μου πει αναλυτικα σε τι netbook και πως ...

ειχα ψαξει για κανεναν τεχνικο αλλα τπτ

κανενας δεν αναλαμβανε και δεν πηρα netbook ...

Να παραθέσω και εγώ το μικρό contribution μου στη κουβέντα. Κυρίως από την πλευρά του επαγγελματία.

Βασικός λόγος για να έχω Mac: Final Touch (πλέον Color στη Final Cut Pro Suite)

Βασικός λόγος για να πάω σε Windows: (καθόλου επαγγελματικός αλλά έχει να κάνει με την Κ@υλα μου) Falcon 4.0 (κυρίως online και στις free εκδόσεις του community), Cadence

Βασικός λόγος για να πάω σε Unix: Simulation/electrical analysis στο Cadence.

οποιος τα καταφερε ας μου πει αναλυτικα σε τι netbook και πως ...

ειχα ψαξει για κανεναν τεχνικο αλλα τπτ

κανενας δεν αναλαμβανε και δεν πηρα netbook ...

boot error again....
κάτι πάει λάθος, μάλλον δεν....:slapface:

boot error again....
κάτι πάει λάθος, μάλλον δεν....:slapface:

Μμμμ, controller μπορεί, πολλά μπορει, μέχρι και τι ταχύτητα έγραψες το dvd(θέλει πάντα την χαμηλότερη)...

Αρχίζεις δοκιμές με switch στο boot....

-f για αρχή..

Μα δεν είναι σχεδιασμένο για Apple λειτουργικό το Dell ;;
:flipout:

Σίμο πλάκα κάνω.

Αν τελικά το καταφέρεις, άνοιξε ένα θέμα με τις προσπάθειες σου κ τις εντυπώσεις σου.

Άλλος έχει το Dell, ο Σίμος ένα Aspire One...

ΥΓ. Δυστυχώς η Apple δεν φρόντισε να διευκολύνει την εγκατάσταση του λειτουργικού της σε άλλα μηχανάκια, το αντίθετο μάλιστα. Κάνει ό,τι μπορεί για να το εμποδίσει (για παράδειγμα, με την έκδοση 10.6.2 του Snow Leopard είχε σταματήσει την υποστήριξη των Atom, που έχουν τα περισσότερα netbook).

http://www.macworld.com/article/143766/2009/11/1062_hackintosh.html

Με ενα patch βαζοντας τον kernel του 10.6.1 καθεται και η 10.6.2 (http://www.meklort.com/?p=123)

Mπαινουν ολα τα add ons το μονο που μενει ιδιο δυστιχος που ειναι και βασικο ειναι ο πυρινας τις 10.6.1 μαγηρεμενος για να βλεπει τον Atom για να δουλευει στην 10.6.2 ετσι το ειχα κανει στο dell mini μου...To εβγαλα γιατι πηρα IMac.

Οσω για την συμβατοτητα δειτε εδω:
http://gizmodo.com/5322698/mac-os-x-netbook-compatibility-chart-updated

Last edited:
Ουφφφ διαβασα και τις 50!!! σελιδες αυτης της κουβεντας...

Αλλα ακομα δεν καταλαβα τι συζηταμε...

Απο τη μια αν μιλησουμε για hw εφοσον ολα πια χρησημοποιουν τους συνηθεις υποπτους (intel , amd κλπ.) δεν υπαρχει θεμα συγκρισης... ειναι ιδια!
Αυτο που αλλαζει ειναι το design καθε φορα...
Και φυσικα η ευελιξια στην αλλαγη hw που ειναι υπερ των PC.

Τωρα οσον αφορα τα λειτουργικα,

Τα Windows , κατ'εμε τουλαχιστον, ειναι πραγματι τραγικα σε καποια σημεια τους, και ειδικα για εναν μεσο χρηστη (ιοι, mallware, spyware, trojan και αλλα τετοια) οπως επισης και λογω αυτης της ακατανομαστης της BSOD...
Ασε που πρεπει να εχεις λιστα με things to do καθε φορα που πρεπει να κανεις format (ή πολυ απλα να εχεις ενα image, αλλα ειπαμε μιλαμε για το μεσο χρηστη, και οι εννοιες αυτες δεν ειναι και τοσο ευκολες).
Ασε που πρεπει για καθε ρημαδι προγραμμα να τρεχεις ξεχωριστα updates και που αν πληρωσεις το καθε ενα ξεχωριστα θελεις και εκει μια μικρη περιουσια... Ναι υπαρχουν και καποια freeware αλλα λιγα απο αυτα ειναι καλα και αξιοπιστα.

Το OSX εν γενει ειναι πολυ σταθερο (οπως και ολες οι *nix πλατφορμες) και οπως ειπαν πολλοι, ευχαριστο, εχει ομως ενα τεραστιο, κατ'εμε παλι, μειον. Ειναι κλειστο! Πρεπει να "παντρευτεις" το hw για να το εχεις και αυτο ειναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο.
Επιπλεον δεν εχει μεγαλη πικοιλια στο sw. Θα πει κανεις βεβαια, τι σε νοιαζουν τα παραπανω προγραμματα εφοσον εχει λιγα αλλα καλα; Με νοιαζει γιατι οσο και να ειναι καλοι οι προγραμματιστες της Apple παντα μπορει να βρεθει και καποιος καλυτερος. Εγω λοιπον θελω να μπορω να τον χρησιμοποιω αυτον. Ετσι κι αλλιως σαν καταναλωτης θελω να μπορω να κανω οτι καλυτερο για μενα.

Υπαρχει ομως και μια τριτη λυση, πλεον ακομα και για το μεσο χρηστη, που μονο απο τη φιλοσοφια της, εμενα με κερδιζει ηδη.
Αυτες ειναι οι πλατφορμες διαφορων linux διανομων (π.χ. debian, arch, gentoo, ubuntu, puppy...) οι οποιες ειναι ραμενες και κομμενες αναλογα με της απαιτησεις του καθε χρηστη.
Για παραδειγμα ubuntu ή OpenSuse μπορει να χρησιμοποιησει ο οποιοσδηποτε, αν καποιος ειναι λιγο πιο "μαμουνι" μπορει ειτε να πειραξει σε οποιο βαθμο θελει τις πιο πανω ή να παει σε αλλες οπως arch ή gentoο κλπ.
Αν θελει κανεις να μπει ακομα βαθυτερα πηγαινει και σε ακομα πιο εναλλακτικα λειτουργικα οπως BSD κλπ.
Και φυσικα ολα δωρεαν για home χρηση, ετσι οπως πρεπει να ειναι τα λειτουργικα κατα τη γνωμη μου.
Και οσο για σταθεροτητα, οι apache servers αυτου του κοσμου σας χαιρετουν...

Τελος μια τελευταια σημαντικη παραμετρος που και τα δυο mainstream λειτουργικα υστερουν κατα τη γνωμη μου ειναι η δυνατοτητα τους να τρεξουν σε παλιοτερο hw, γιατι θα πρεπει να πεταξω το PIII laptop μου ή να του βαλω τιποτα αθλια 98 (για OSX δεν το συζηταμε καν) για να το χρησημοποιησω;
Βαζεις ενα puppy και φωρτωνει gui με διαφορα eyecandy με καταναλωση 32Μb RAM (ναι, αν ειναι καλα γραμμενος ο κωδικας γινεται και αυτο) και δουλευεις καθημερινες λειτουργιες μια χαρα.

My 2 cents

Last edited: