Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

και τώρα ειδικά με gnome3 http://www.gnome3.org/

Ωραίος! Που θα συμπεριλαμβάνεται στην νέα έκδοση του λειτουργικού.

28/4 βγαίνει η νέα έκδοση 11.04 των Ubuntu τσάμπα βεβαίως βεβαίως. Μόλις βγεί να δούμε πώε θα τρέχουν τα λοντάρια και τα παραθυρόφυλλα.....

Κατέβασέ το από εδώ είτε σε Cd είτε σε USB stick. Βάλε το cd στο drive και μόλις φορτώσει το cd έχει μια επιλογή όπου μπορείς να πειριηγηθείς στο λειτουργικό (να δουλέψεις κανονικά για να πάρεις μια ιδέα) χωρίς να το εγκαταστήσεις.

Και εγώ στην αρχή είχα ενδοιασμούς αλλά μόλις το έβαλα τέρμα μετά όλα τα άλλα....

μα το έχω εγκατεστημένο σαν κυρίως λειτουργικο στο κατεβαστήρι παραπανω απο 1 έτος και το ψάχνω σιγα σιγα... ωρες ωρες δε σκαμπαζω ομως οπως drivers και installation διαφορων προγραμματων και φυσικά την κονσόλα.., ειπαμε εντελως ασχετως απο Linux με ψιλοδιάθεση να μάθω...

Last edited:
Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

μα το έχω εγκατεστημένο σαν κυρίως λειτουργικο στο κατεβαστήρι παραπανω απο 1 έτος και το ψάχνω σια σιγα...

Sorry δεν το κατάλαβα. Προγράμματα σου έδειξε κανείς πώς να περνάς? Για ότι απορία έχεις στείλε μου πμ.

Ωραίος! Που θα συμπεριλαμβάνεται στην νέα έκδοση του λειτουργικού.

28/4 βγαίνει η νέα έκδοση 11.04 των Ubuntu τσάμπα βεβαίως βεβαίως. Μόλις βγεί να δούμε πώε θα τρέχουν τα λοντάρια και τα παραθυρόφυλλα.....

στην έκδοση natty narwhal default θα είναι το unity

ναι αλλά μπορείς να εγκαταστήσεις και το gnome3. Μόλις πάω σπίτι θα κατεβάσω την δοκιμαστική έκδοση να δούμε τί γίνεται.

Τετοιες επιλογές ούτε στα όνειρα "των άλλων....."

μα το έχω εγκατεστημένο σαν κυρίως λειτουργικο στο κατεβαστήρι παραπανω απο 1 έτος και το ψάχνω σιγα σιγα... ωρες ωρες δε σκαμπαζω ομως οπως drivers και installation διαφορων προγραμματων και φυσικά την κονσόλα.., ειπαμε εντελως ασχετως απο Linux με ψιλοδιάθεση να μάθω...

Αυτό είναι το πραγματικά εύκολο της υπόθεσης! Είτε από το synaptic, είτε από το software center... :music-smiley-005:

Οσο για την κοσόλα, ΟΚ. Αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος ώστε να την αποφύγεις...

Θα μπορουσε καποιος που ξερει apo linux , να ανοιξει ενα νεο νημα, και να μας παρουσιασει με απλα λογια αυτο το λειτουργικο , τις εκδοσεις του, τα προγραμματα που υπαρχουν κλπ?

Σαν ενα μικρο οδηγο ....πως μπορουμε να το βαλουμε κι εμεις να το δοκιμασουμε ?
Μπορει να μπει και σε mac ?

Η πολυφωνια , μονο καλο μπορει να κανει !

Last edited:
Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

ναι αλλά μπορείς να εγκαταστήσεις και το gnome3. Μόλις πάω σπίτι θα κατεβάσω την δοκιμαστική έκδοση να δούμε τί γίνεται.

Τετοιες επιλογές ούτε στα όνειρα "των άλλων....."

Φραγκ οταν ξανακατεβεις θελω σεμιναριο -bye-

Θα μπορουσε καποιος που ξερει apo linux , να ανοιξει ενα νεο νημα, και να μας παρουσιασει με απλα λογια αυτο το λειτουργικο , τις εκδοσεις του, τα προγραμματα που υπαρχουν κλπ?

Σαν ενα μικρο οδηγο ....πως μπορουμε να το βαλουμε κι εμεις να το δοκιμασουμε ?
Μπορει να μπει και σε mac ?

Η πολυφωνια , μονο καλο μπορει να κανει !

Θα το βάλω στο πρόγραμμα και μακάρι να έχω έτοιμη μια ενδεικτική παρουσίαση μέσα στο ΣΚ.....

Ναι μπορεί να μπεί και σε mac side by side και να έχεις dual boot. Οταν το εγκαταστήσεις, στην αρχή θα σου τρέχει το kernel που θα σου δίνει επιλογή να τρέξεις είτε mac είτε linux.

Περισσότερες λεπτομέρεις στην παρουσίαση....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Φραγκ οταν ξανακατεβεις θελω σεμιναριο -bye-

Οποτε μπορείς κατεβαίνω! Ερώτηση : Τις περισσότερες της μιας επιφάνειας εργασίας δυνατότητα στο λειτουργικό της Apple την ξέρεις? Την χρησημοποιείς;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Οποτε μπορείς κατεβαίνω! Ερώτηση : Τις περισσότερες της μιας επιφάνειας εργασίας δυνατότητα στο λειτουργικό της Apple την ξέρεις? Την χρησημοποιείς;;

:award:
Την γνωριζω αλλα δεν την χρησιμοποιω.
Ο λογος ειναι οτι το mac mini μου , κανει 2 συγκεκριμενες δουλειες στο σαλονι (μουσικη - ταινιες) οποτε δεν μου ειναι αναγκαιες.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Θα το βάλω στο πρόγραμμα και μακάρι να έχω έτοιμη μια ενδεικτική παρουσίαση μέσα στο ΣΚ.....

Ναι μπορεί να μπεί και σε mac side by side και να έχεις dual boot. Οταν το εγκαταστήσεις, στην αρχή θα σου τρέχει το kernel που θα σου δίνει επιλογή να τρέξεις είτε mac είτε linux.

Περισσότερες λεπτομέρεις στην παρουσίαση....-bye-

o boot loader (GRUB) εννοείς...? -bye-

Δεν υπάρχει ubuntu ή gnome, το gnome είναι το γραφικό περιβάλλον χρήστη (ας πούμε κάτι σαν το Aero στα Windows 7). Μπορείς να πεις ubuntu ή kubuntu πχ, όπου στο τελευταίο το γραφικό περιβάλλον είναι το KDE. Προσωπικά προτιμώ το gnome πάντως....

Δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσεις, είναι το default γραφικό περιβάλλον του Ubuntu μετά την εγκατάσταση. Αυτό δηλαδή το περιβάλλον είναι του gnome, όπως έχει υλοποιηθεί στην τελευταία έκδοση (10.10) του Ubuntu...

Screenshot.png