Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs

Συνδυασμός τεχνολογιών !!

Δες ΕΔΩ.

Μία τεχνολογία πχ. http://www-03.ibm.com/systems/z/advantages/pso/index.html

Πολύ καλό ακούγεται....(Κάτι σαν clustering δηλαδή το Parallel Sysplex, προχωρημένο βέβαια με integrity checkin κλπ..)

Εσύ μιλάς για το software βέβαια(σαν programmer), ενώ εγω σου έλεγα για την καρδιά του beast, την cpu του(RISC CPU)....:flipout::flipout:

Γιατι δε λετε τιποτα για τη πληρη απουσια των εργαλειων που εβαλα παραπανω ?
Μηπως γιατι στα win απλα δεν μπορουν γινουν με τιποτα ?

Δε διαφωνώ ότι δε μπορούν να γίνουν (από τον απλό χρήστη πάντα). Όμως όπως είπα πολλές φορές είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Για κάποιον οι άπειρες επιλογές σε software και hardware είναι πολύ πιο σημαντικός παράγοντας από το να μπορεί να κάνει με ένα click encode ένα αρχείο ή ό,τι άλλο... Τι να τις κάνεις τέτοιες ευκολίες όταν τα υπόλοιπα δε σ'αφήνουν να κάνεις τη δουλειά σου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτ

Πολύ καλό ακούγεται....(Κάτι σαν clustering δηλαδή το Parallel Sysplex, προχωρημένο βέβαια με integrity checkin κλπ..)

Εσύ μιλάς για το software βέβαια(σαν programmer), ενώ εγω σου έλεγα για την καρδιά του beast, την cpu του(RISC CPU)....:flipout::flipout:

:flipout:

Δες ΕΔΩ αν έχεις όρεξη για διάβασμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σ

:flipout:

Δες ΕΔΩ αν έχεις όρεξη για διάβασμα.

Έλα ρε κοντά έπεσα...

"Cluster technology
The z/OS Parallel Sysplex® provides cluster technology that achieves availability 24 hours a day, 7 days a week. Cluster technology also provides the capability for horizontal growth. Horizontal growth solves the problems of performance overheads and system management issues that you typically encounter when combining multiple machines to access the same database. With horizontal growth, you achieve more scalability; your system can grow beyond the confines of a single machine while your database remains intact."

Στο θέμα της cpu βέβαια έχει ξεφύγει το θέμα.....
With more powerful, faster processors, such as the System z Integrated Information Processor (zIIP), DB2 achieves higher degrees of query parallelism and higher levels of transaction throughput.

Δε διαφωνώ ότι δε μπορούν να γίνουν (από τον απλό χρήστη πάντα). Όμως όπως είπα πολλές φορές είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Για κάποιον οι άπειρες επιλογές σε software και hardware είναι πολύ πιο σημαντικός παράγοντας από το να μπορεί να κάνει με ένα click encode ένα αρχείο ή ό,τι άλλο... Τι να τις κάνεις τέτοιες ευκολίες όταν τα υπόλοιπα δε σ'αφήνουν να κάνεις τη δουλειά σου?

Oι απειρες ,οπως λες , επιλογες φερνουν και πονοκεφαλους... καλυτερα λιγες και καλες, παρα χαος.
Εξαλου οι παραπανω "εφαρμογες" που εβαλα , δεν ειναι τοσο απλες οσο φαινονται... κρυβουν απο κατω τη δυναμη και ευελιξια του λειτουργικου.
Ειναι στη πραγματικοτητα , πολυ δυνατα εργαλεια, που σου επιτρεπουν να κανεις πολλα για τη δουλεια σου, περισσοτερα απο οσα ετοιμα utilities...
Φτιαχνεις εσυ το λειτουργικο, στα μετρα σου, δεν ειναι λιγο αυτο.

Φυσικα και δεν μπορεις να τα κανεις ολα , οπως και με κανενα μηχανημα...

Εχουμε πλακα παντως... σα μικρα παιδια που συγκρινουν τα παιχνιδια τους κανουμε !!!:guitarist::BDGBGDB55::flipout:

Τώρα εγώ μπορεί να ακουστώ πολύ περίεργα, αλλά το "τέλειο" μηχανάκι στο μυαλό μου είναι κάποιο σαν το macbook pro ή air (σε design και ποιότητα κατασκευής), με ξηλωμένο το OSX [και όλους τους περιορισμούς της apple] και περασμένο ένα ubuntu 9.10... :afro:

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τώρα εγώ μπορεί να ακουστώ πολύ περίεργα, αλλά το "τέλειο" μηχανάκι στο μυαλό μου είναι κάποιο σαν το macbook pro ή air (σε design και ποιότητα κατασκευής), με ξηλωμένο το OSX [και όλους τους περιορισμούς της apple] και περασμένο ένα ubuntu 9.10... :afro:

Δεν είσαι μόνος, είναι συνήθης πρακτική σε κομπιουτεράδες... ;)

Aν άφηναν το Linux να αναπτυχθεί, δεν θα συζητάγαμε εδώ σήμερα.....

ε, δεν φταίμε και εμείς άμα δεν δοκιμάζουμε? Και μιλάμε για εντελώς δωρεάν και νόμιμες καταστάσεις... Μην πω και χωρίς ούτε μία αλλαγή στο σύστημα μας, αν επιλέξουμε liveCD...

Οι MACάδες (αλλά και οι WINdowsάδες της παρέας) πως το βλέπουν το παρακάτω σαν περιβάλλον εργασίας?

http://www.youtube.com/watch?v=gUGtLZelgW4

Last edited:

ε, δεν φταίμε και εμείς άμα δεν δοκιμάζουμε? Και μιλάμε για εντελώς δωρεάν και νόμιμες καταστάσεις... Μην πω και χωρίς ούτε μία αλλαγή στο σύστημα μας, αν επιλέξουμε liveCD...

Οι MACάδες (αλλά και οι WINdowsάδες της παρέας) πως το βλέπουν το παρακάτω σαν περιβάλλον εργασίας?

Εγω μιλάω για τους developers και τα κυκλώματα(Mac,Windows) που "απορροφούν" αυτούς που "θέλουν"....

Από το βίντεο αυτό, το μόνο που βλέπω κ είναι εντυπωσιακό, είναι η εμφάνιση των ενεργών εφαρμογών να γίνεται με εφέ.

Δεν βλέπουμε όμως το υπόλοιπο περιβάλλον εργασίας.

ubuntu είναι ; Έτσι μου μοιάζει.

YellowDog Linux(μοιάζει με ubuntu) έχω εγκαταστήσει στο ps3 μου ! :a0210:

Από το βίντεο αυτό, το μόνο που βλέπω κ είναι εντυπωσιακό, είναι η εμφάνιση των ενεργών εφαρμογών να γίνεται με εφέ.

Δεν βλέπουμε όμως το υπόλοιπο περιβάλλον εργασίας.

ubuntu είναι ; Έτσι μου μοιάζει.

YellowDog Linux(μοιάζει με ubuntu) έχω εγκαταστήσει στο ps3 μου ! :a0210:

Ναι, είναι κάποια από τα εφέ του compiz σε ubuntu στο πεθαμενολάπτοπ μου. Ουσιαστικά τα πολλαπλά desktops (4 για την περίπτωση μου) που εναλλάσσονται σε μορφή κυλίνδρου που περιστρέφεται, και η προβολή των διαφόρων παραθύρων σαν διαφάνειες πάνω από αυτά...

υγ. το συγκεκριμένο βιντεάκι είναι παράδειγμα για αυτό που είχε πει ο malakudi -νομίζω- νωρίτερα, ότι και τα win, και ΟSX, υπολείπονται πια (οπτικά) σε σχέση με linux με ενεργοποιημένο το compiz...

Φίλε malakudi, άλλο τι φτιάχνεις εσύ κ άλλο τι αγοράζεις έτοιμο.....τα έχουμε ξαναπει αυτά.

Συγκρίνουμε μόνο τα έτοιμα μηχανήματα, που έχουν λογισμικό κιόλας.

Κ αν συγκρίνουμε τα έτοιμα λοιπόν μηχανήματα desktop, τότε το iMac είναι αλλού...όχι σε ότι αφορά τα εντόσθιά του, αλλά σχεδιαστικά κ ποιοτικά.

Πιο συγκεκριμένα, το iMac όπως ξέρεις ήδη, απλά είναι μια οθόνη + πληκτρολόγιο + ποντίκι, ενώ οποιδήποτε άλλο desktop pc, έχει το λιγότερο μια κεντρική μονάδα, για να μην πω για ηχεία, κάμερα κτλ.

Στην αγορά έχουν εμφανισθεί pc στυλ iMac αλλά δεν είναι iMac...

Tα δε φορητά κ μόνο που έχουν μπαταρία 8 ωρών αναμονής...όχι όλα, αλλά τα περισσότερα. Ο δε σχεδιασμός τους με καλές οθόνες led, πληκτρολόγιο φωτιζόμενο με αισθητήρα φωτός, αλουμινένιο σασί, είναι επίσης αλλού...

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Συγκρίνω hardware. Κάτι που το συναρμολόγησα μόνος μου με τα καλύτερα επώνυμα parts δεν είναι χειρότερο από ένα Dell ή ένα HP. Συνήθως είναι και καλύτερο. Και φυσικά συμπεριλαμβάνω και το λογισμικό μέσα.

Αν θέλω ένα καλό desktop mac pc πρέπει να πάω στα Xeon με την ECC μνήμη, με πολύ μεγάλο κόστος (ξεκινάμε από τα 2500 ευρώ και ανεβαίνουμε) όταν μπορώ να έχω μεγαλύτερη ισχύ με πολύ φτηνότερο σύστημα (κάτω από τα μισά χρήματα), πχ με ένα i7. Εάν θέλω πιο οικονομικό σύστημα είμαι υποχρεωμένος να πάρω iMac που προσωπικά δε μου αρέσει. Θέλω να μπορώ να αλλάξω σκληρό στο μηχάνημά μου εύκολα, όχι να πρέπει να κάνω χειρουργική επέμβαση. Επίσης, επειδή αναφέρθηκαν οι οθόνες της Apple, να υπενθυμίσω τα παράπονα για τις οθόνες των πρώτων iMac με Leopard.

Συνεπώς το πρόβλημα με το MacOSX είναι αυτό ακριβώς, πως αν μου αρέσει με υποχρεώνει η Apple να πάρω και το hardware της το οποίο όμως δε μου αρέσει. Και επειδή αποκλείεται το hardware της Apple να πιάσει μερίδιο αγοράς πάνω από ένα 10-12% (τώρα είναι χαμηλότερα), δυστυχώς και το MacOSX είναι καταδικασμένο να κινείται σε αυτά τα ποσοστά.

Φυσικά μερικοί από εμάς τρέχουν το MacOSX σε Hackintosh, αλλά αυτό δεν είναι λύση για το μέσο χρήστη.

Μου αρέσουν πολλά στο MacOSX, αλλά δε θα πληρώσω το ίδιο hardware σε διπλάσια τιμή.