Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Για πεταμα???!!! Εγω βλεπω ακριβως το αντιθετο: λογω πολυ καλυτερου/ελαφρυτερου/ πιο efficient λειτουργικου, ενα Mac πενταετιας λειτουργει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ σε αντιθεση με ενα πισι, οχι πενταετιας αλλα τριετιας!
Δεν εχεις δουλεψει Mac, ετσι; Αν ειχες, αποκλειεται να ελεγες τετοια πραγματα.. Και οσοι τα επιλεξαμε δεν το καναμε για να γινουμε μερος ενος cult ή whatever, αλλα επειδη διαπιστωσαμε στην πραξη, ποσο καλυτερα λειτουργουν σε σχεση με τα windows based pcs. Simple as that...

+1

Υπαρχει μια λογικη fanboysmou γενικότερα απο οσους δεν εχουνε δουλεψει OSX

Για πεταμα???!!! Εγω βλεπω ακριβως το αντιθετο: λογω πολυ καλυτερου/ελαφρυτερου/ πιο efficient λειτουργικου, ενα Mac πενταετιας λειτουργει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ σε αντιθεση με ενα πισι, οχι πενταετιας αλλα τριετιας!
Δεν εχεις δουλεψει Mac, ετσι; Αν ειχες, αποκλειεται να ελεγες τετοια πραγματα.. Και οσοι τα επιλεξαμε δεν το καναμε για να γινουμε μερος ενος cult ή whatever, αλλα επειδη διαπιστωσαμε στην πραξη, ποσο καλυτερα λειτουργουν σε σχεση με τα windows based pcs. Simple as that...

Υπάρχει πρόβλημα συννενόησης μάλλον! Και ένα PC πενταετίας κάλιστα μπορεί να τρέχει σύγχρονα προγράμματα, λειτουργικά (ειδικά το Win 7 που "προσαρμόζεται" στα χαρακτηριστικά του μηχανήματος). Όταν λέμε "πέταμα" εννοούμε ότι σε κανονικές συνθήκες δεν θα πουλούσαμε ένα μηχάνημα πενταετίας, και μάλιστα ακριβά. Είτε θα το "σκοτώναμε", είτε μπορεί να το χαρίζαμε κάπου (αν δεν είχε χαλάσει εννοείται).

ΥΓ. Αν μάλιστα πάμε με το λειτουργικό και το πόσο "ελαφρό" είναι, τότε αν βάλουμε κάποια από τις ειδικές έκδοσεις Linux για "ασθενικά" μηχανήματα θα μπορούσαμε να δουλέψουμε ακόμα υπολογιστές 15ετίας!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για

btw εκανα edit στο προηγούμενο Post μου.

PC 5 ετων δεν ξερω κάποιον να αγοράζει ή να πουλάει.

Αυτη την στιγμη σου γραφω απο ενα επωνυμο lenovo a60 4ετιας (athlon 4200) το οποιο πηρα πηρα πριν λιγο καιρο απο μελος του forum εναντι 200 με εγγυηση (την οποια χρειαστικα κιολας και εξυπηρετηθηκα αψογα).

ΑΑΑ και τρέχω win7 με 1gb (οριακα αλλα και παλι για την δουλεια που τον θελω παει μια χαρα)

Ένα φιλαράκι έχει ένα λαπτοπάκι απο το 97 με επεξεργαστή 768 και σε πληροφορώ οτι τρέχει αξιοπρεπέστατα το τελευταίο λειτουργικό μετά απο 12 χρόνια. Τα mac και τα pc διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά τους διαθέσιμος πόρους. Άσε που κάποιοι (αυτοί που ξέρουν δλδ) του το χρυσοπληρώνουν να το πάρουν και μάλιστα με το παλαιό του λειτουργικό.

ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ!
Μην λεμε οτι θελουμε...

Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

Τι πάει να πει "αξιοπρεπέστατα"; Αναφέρεσαι προφανώς σε powerpc mac για να λες για 5 χρόνια πίσω. Τις τελευταίες εφαρμογές που είναι intel only δε μπορεί καν να τις τρέξει ένα τέτοιο mac, τι να λέμε τώρα. Φυσικά αν τρέχει τις παλιές εφαρμογές, όλα είναι ωραία και καλά, όπως άλλωστε και σε ένα wintel pc.

Υπάρχει πρόβλημα συννενόησης μάλλον! Και ένα PC πενταετίας κάλιστα μπορεί να τρέχει σύγχρονα προγράμματα, λειτουργικά (ειδικά το Win 7 που "προσαρμόζεται" στα χαρακτηριστικά του μηχανήματος).
Οι περισσοτεροι χρηστες mac νομιζουν οτι επειδη τα μηχανηματα 5 ετων που εχουν ειναι ασθενικα οτι το ιδιο ισχυει και για τα pc..

Ενημερωτικα ενα pc 4-5 ετων (πχ τελους 2005) εχει διπυρηνο Athlon x2 στα 2.0GHz kαι 1gb Ram (που παει πχ στα 3Gb ram με μολις 40 ).

Δεν ειναι καθολου αργο μηχανημα ενα διπυρηνο με 2.0GHz.

Τα pc 5 ετων ειναι χαλαρα πιο γρηγορα απο ενα mac 5 ετων αντιστοιχων χρηματων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα

Αυτη την στιγμη σου γραφω απο ενα επωνυμο lenovo a60 4ετιας (athlon 4200) το οποιο πηρα πηρα πριν λιγο καιρο απο μελος του forum εναντι 200 με εγγυηση (την οποια χρειαστικα κιολας και εξυπηρετηθηκα αψογα).

ΑΑΑ και τρέχω win7 με 1gb (οριακα αλλα και παλι για την δουλεια που τον θελω παει μια χαρα)

Και καλα εκανες και το πηρες αλλα απο κει και περα ειναι γνωστο οτι μηχανήματα 5ετιας PC δεν πωλούνται γιατι δεν υπάρχει ζήτηση.

Υπάρχει πρόβλημα συννενόησης μάλλον! Και ένα PC πενταετίας κάλιστα μπορεί να τρέχει σύγχρονα προγράμματα, λειτουργικά (ειδικά το Win 7 που "προσαρμόζεται" στα χαρακτηριστικά του μηχανήματος). Όταν λέμε "πέταμα" εννοούμε ότι σε κανονικές συνθήκες δεν θα πουλούσαμε ένα μηχάνημα πενταετίας, και μάλιστα ακριβά. Είτε θα το "σκοτώναμε", είτε μπορεί να το χαρίζαμε κάπου (αν δεν είχε χαλάσει εννοείται).

ΥΓ. Αν μάλιστα πάμε με το λειτουργικό και το πόσο "ελαφρό" είναι, τότε αν βάλουμε κάποια από τις ειδικές έκδοσεις Linux για "ασθενικά" μηχανήματα θα μπορούσαμε να δουλέψουμε ακόμα υπολογιστές 15ετίας!

Υπαρχει προφανως προβλημα συννενοησης οταν χαρακτηριζεις ενα προιον που μετα απο 5 χρονια παιζει σαν την πρωτη μερα και καλυτερα, ως "για πεταμα" ο,τι και αν εννοουσες.. Ο σκοπος των Η/Υ δεν ειναι η αξια μεταπωλησης, αλλα να λειτουργουν καλα/σταθερα/γρηγορα για πολλα χρονια και να δεχονται τις αναβαθμισεις λειτουργικου χωρις να χρειαζονται δυνατοτερο hardware.. Εγω ξερω πως, οσα win based laptops, περασαν απο τα χερια μου μετα απο λιγο καιρο ηταν για αποσυρση διοτι η επομενες εκδοσεις των windows απαιτουσαν δυνατοτερο hardware! Ακομα κλαιω τα 600.000 που ειχα δωσει για ενα σουπερ ντιζαινατο/ποιοτικο τοτε Sony Vaio το οποιο ετρεχε σε windows 3.11 και μολις βγηκαν τα XP και τα εβαλα σερνοταν απιστευτα.. :(

Για την ευκολια και την ταχυτητα, ας αλλξω λιγο το προηγουμενο ερωτημα σου:

Για να αλλαξω λιγο το ερωτημα σου:

Ειδικός δεν είμαι άλλα θέτω το εξής ερώτημα. Υπάρχει Mac που δεν μας πολυενδιαφερει πολυ το κοστος που να μπορει να παιζει ταυτοχρονα ενα βαρυ 1080p mkv 30mbit/sec video μεσω hdmi στην τηλεοραση, ενα 1080p video στο youtube και παραλληλα να μετατρεπει μια ταινια απο dvd σε mp4-iPhone format?

Γιατι αυτην την στιγμη, ο ταπεινος υπολογιστης μου των 500 (με 3 χρονια εγγυηση) μπορει και μαλιστα με χαμηλο cpu usage (κατω απο 40%) ωστε να μπορω να κανω και κατι αλλο αν θελω .

Αν υπάρχει σε λογικη τιμη πάω πάσο.

( Τσεκαρε εδω . )

multitasking.jpg

Σε πάω - για το on screen keyboard …
Στο HTPC Και εγώ το χρησιμοποιώ μόνιμα , συνήθως ένα δυο κουμπιά θέλω να πατήσω άντε και κάνα keyword στο google. Το πληκτρολόγιο απλά το παρκάρω σε μια κρυφή γωνιά.

Στα mac πάντα με πείραζε που δεν είχαν backspace.
Ενώ τώρα τελευταία η MS σε πληκτρολόγια της έχει βάλει τα 6 κουμπιά insert/home/pgUp - delete/end/pgDn σε διάταξη 2χ3 αντί του κλασικού 3χ2
Όποτε έχω να πω τα χειρότερα και για τις δύο :-)

Φυσικά βολεύομαι καλύτερα στον vi χωρίς να λειτουργούν τα backspace & delete … σβήνω με το x . Είχαν γνώση….

:BDBDG54:

Ακομα κλαιω τα 600.000 που ειχα δωσει για ενα σουπερ ντιζαινατο/ποιοτικο τοτε Sony Vaio το οποιο ετρεχε σε windows 3.11 και μολις βγηκαν τα XP και τα εβαλα σερνοταν απιστευτα.. :(

Δε πάτε καλά.

Windows 3.11 (1993)
Windows XP (2001)

Περίμενες φορητό 8 ετών να μη σέρνεται;

Φέρε μου ένα φορητό mac 8 ετών και βάλε του Snow Leopard ... Oops, δε γίνεται ...

Και καλα εκανες και το πηρες αλλα απο κει και περα ειναι γνωστο οτι μηχανήματα 5ετιας PC δεν πωλούνται γιατι δεν υπάρχει ζήτηση.

Και αυτό είναι το σωστό, και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για τους Mac. Γι αυτό μιλάω για cult, διαφορετικά δεν μπορώ να το εξηγήσω το φαινόμενο...

Υπαρχει προφανως προβλημα συννενοησης οταν χαρακτηριζεις ενα προιον που μετα απο 5 χρονια παιζει σαν την πρωτη μερα και καλυτερα, ως "για πεταμα" ο,τι και αν εννοουσες.. Ο σκοπος των Η/Υ δεν ειναι η αξια μεταπωλησης, αλλα να λειτουργουν καλα/σταθερα/γρηγορα για πολλα χρονια και να δεχονται τις αναβαθμισεις λειτουργικου χωρις να χρειαζονται δυνατοτερο hardware.. Εγω ξερω πως, οσα win based laptops, περασαν απο τα χερια μου μετα απο λιγο καιρο ηταν για αποσυρση διοτι η επομενες εκδοσεις των windows απαιτουσαν δυνατοτερο hardware! Ακομα κλαιω τα 600.000 που ειχα δωσει για ενα σουπερ ντιζαινατο/ποιοτικο τοτε Sony Vaio το οποιο ετρεχε σε windows 3.11 και μολις βγηκαν τα XP και τα εβαλα σερνοταν απιστευτα.. :(

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά το θέμα της μεταπώλησης δεν το έθιξα εγώ, αλλά ο =silent= σε σχέση με το μηχάνημα της HP που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα. Τώρα όσο για τις αναβαθμίσεις, το βλέπω ακόμα και στους Mac το τι συζήτηση γίνεται κάθε φορά που βγαίνουν οι νεώτερες εκδόσεις τους. Προφανώς κάποιοι τους αγοράζουν, και δεν είναι πάντα νέοι αγοραστές. Τώρα από ανάγκη, από μόδα, δεν ξέρω. Ο καθένας έχει τους λόγους του...

παιδια μαλλον αναλλωνομαστε χωρις λογο γιατι αυτη η συζητηση δεν εχει τελειωμο...Γιατι ειναι δυσκολο με λεξεις να αιτιολογησουμε μια επιλογη μας κ ο καθενας οσα επιχειρηματα κι αν φερει σαν παραδειγμα..με την ιδια λογικη ειναι αχρηστη η πχ Μercedes αφου με τα ιδια χρηματα παιρνεις ενα αυτοκινητο πιο γρηγορο-καλυτερο εξολπισμο -κρατηματα κτλπ κλτπλ κτλπ.Για να μη φερω ακραια παραδειγματα αλλα..οποτε δεν επρεπε να ειχε πουληθει ουτε μιa πχ Jaguar η Bentley η Πορσε κτλπ κτλπ..Κ δεν ειναι ΑΤΥΧΕΣ παραδειγμα γιατι απ εξω απ εξω ολοι οσοι εχουμε MAC k τα χρησιμοποιουμε κ βγαζουμε ψωμακι απ αυτα..εεε.. κατι θα παιζει δε μπορει να μαστε κ κοροιδα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δε πάτε καλά.

Windows 3.11 (1993)
Windows XP (2001)

Περίμενες φορητό 8 ετών να μη σέρνεται;

Φέρε μου ένα φορητό mac 8 ετών και βάλε του Snow Leopard ... Oops, δε γίνεται ...

Γραψε λαθος. Απο XP pro σε Vista εννοουσα...

+1

Υπαρχει μια λογικη fanboysmou γενικότερα απο οσους δεν εχουνε δουλεψει OSX

+1

δουλεψτε πρωτα σε MacOs και οχι απλα να το δειτε κ ισως αλλαξετε γνωμη, λεω ισως.

Υπαρχει προφανως προβλημα συννενοησης οταν χαρακτηριζεις ενα προιον που μετα απο 5 χρονια παιζει σαν την πρωτη μερα και καλυτερα, ως "για πεταμα" ο,τι και αν εννοουσες.. Ο σκοπος των Η/Υ δεν ειναι η αξια μεταπωλησης, αλλα να λειτουργουν καλα/σταθερα/γρηγορα για πολλα χρονια και να δεχονται τις αναβαθμισεις λειτουργικου χωρις να χρειαζονται δυνατοτερο hardware.. :(
Εχεις μεινει πισω.

Ενα pc μηχανημα του 2005 ειναι πιο γρηγορο με το τελευταιο λειτουργικο , τα win7, απο οτι τα win xp.
Ενας iMac g5 του 2005, χωρια οτι ειναι αρκετα αργος, δεν μπορει καν να παρει το τελευταιο λειτουργικο..

Ε , δε νομιζω οτι υπαρχει και ιδιαιτερη ζητηση για τον iMac g5 17" του 2005(αρχικο κοστος 1600 )
Και η τιμη που πιανει ειναι αρκετα χαμηλη..

Και αυτό είναι το σωστό, και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για τους Mac. Γι αυτό μιλάω για cult, διαφορετικά δεν μπορώ να το εξηγήσω το φαινόμενο...

Προσωπικά να στο πω ποιο απλα δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το αγοράσει και τι λόξα έχει περί cult κλπ. Ο άνθρωπος μπορεί να ειναι βλαμμένος μπορεί να είναι χαζός whatever. Το θεμα ειναι οτι εγω θα παρω κάποια λεφτά απο αυτη την ιστορία και αυτό ειναι το μονο που με νοιάζει. Δεν μίλησα για ΤΑ λεφτά προς θεου.

παιδια μαλλον αναλλωνομαστε χωρις λογο γιατι αυτη η συζητηση δεν εχει τελειωμο...Γιατι ειναι δυσκολο με λεξεις να αιτιολογησουμε μια επιλογη μας κ ο καθενας οσα επιχειρηματα κι αν φερει σαν παραδειγμα..με την ιδια λογικη ειναι αχρηστη η πχ Μercedes αφου με τα ιδια χρηματα παιρνεις ενα αυτοκινητο πιο γρηγορο-καλυτερο εξολπισμο -κρατηματα κτλπ κλτπλ κτλπ.Για να μη φερω ακραια παραδειγματα αλλα..οποτε δεν επρεπε να ειχε πουληθει ουτε μιa πχ Jaguar η Bentley η Πορσε κτλπ κτλπ..Κ δεν ειναι ΑΤΥΧΕΣ παραδειγμα γιατι απ εξω απ εξω ολοι οσοι εχουμε MAC k τα χρησιμοποιουμε κ βγαζουμε ψωμακι απ αυτα..εεε.. κατι θα παιζει δε μπορει να μαστε κ κοροιδα...

Και απο τα φθηνοτερα pc βγαζουμε το ψωμακι μας..
Και μαλιστα ειναι πολυ περισσοτεροι οι επαγγελματιες που βγαζουν το ψωμακι τους με pc..

Ειναι τελειως ατυχες το παραδειγμα σου.

Εχεις μεινει πισω.

Ενα pc μηχανημα του 2005 ειναι πιο γρηγορο με το τελευταιο λειτουργικο , τα win7, απο οτι τα win xp.

Αληθεύει αυτό? Αν ειναι να βαλω 7 στο γραφείο που εχω XP

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Προσωπικά να στο πω ποιο απλα δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το αγοράσει και τι λόξα έχει περί cult κλπ. Ο άνθρωπος μπορεί να ειναι βλαμμένος μπορεί να είναι χαζός whatever. Το θεμα ειναι οτι εγω θα παρω κάποια λεφτά απο αυτη την ιστορία και αυτό ειναι το μονο που με νοιάζει. Δεν μίλησα για ΤΑ λεφτά προς θεου.

Πολύ καλά κάνεις, δεν λέω ότι θα έπρεπε να πεις δεν το πουλάω εφόσον βρίσκονται αγοραστές! :a0210: