Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν σε υποχρεωσε κανεις να παρεις Mac..

Με συγχωρείς αλλά αυτή η συνήθης απάντηση που μου δίνετε όλοι, δεν είναι απάντηση σ'αυτό που λέω. Δε με υποχρέωσε κανείς, αλλά εσείς με το να τα σκάτε στην Apple αδιαμαρτύρητα τόσα χρόνια για μηχανήματα που "αναλώσιμα" εξαρτήματα όπως δίσκο και ram έχουν ό,τι τα pc πριν 5 χρόνια, είστε οι βασικοί υπεύθυνοι που συνεχίζει αυτή την απαράδεκτη πολιτική.

Δηλαδή πραγματικά δε σας ενοχλεί αυτό?

Και η Mercedes κοστίζει 5 φορές ακριβότερα από το Atos που λέτε παραπάνω, επειδή πουλάει ασφάλεια και αξιοπιστία, και μαγκιά της, αλλά δε στη δίνουν χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα και χωρίς κεντρικό κλείδωμα, ούτε με λάστιχα του 50ευρου...

Last edited:
Δεν καταλαβες καλα εγω Mac τωρα πηρα εχει 2 βδομαδες..Δεν τα σκαω χρονια οπως λες.

Η λογικη που τα εσκασα και δεν τα εκλαψα ειναι οτι με καλυπτει σαν μηχανιμα + τα extra που ανεφερα εχει σαν λειτουργικο..

Εσυ μονος σου ειπες θα παρεις Macbook αλλα κολλας στα λεφτα...

Τι θελεις να σε πω δλδ????? Δεν σε υποχρεωνει κανεις να παρεις Mac

Έχω σκάσει πολλά στην Apple... χρόνια πριν, όπου τα PC τότε απλά δε μπορούσαν... όμως αυτή η υπεροχή κλονίστηκε μετά τα windows XP, όπου πλέον τα PC δούλευαν απροβλημάτιστα για καθημερινές χρήσεις. Τότε το γύρισα κι εγώ εξ'ολοκλήρου σε pc, γιατί με συνέφερε και οικονομικά και πρακτικά. Το laptop των ονείρων μου όμως παρέμεινε mac για λόγους μεγέθους και βάρους..

Τώρα έχω macbook white, τουμπανιασμένο φυσικά, με 320άρη δίσκο και 2GB RAM, γιατί αλλιώς δε θα μπορούσα να δουλέψω, και είμαι ικανοποιημένος. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θέλω να αναβαθμιστώ, κυρίως λόγω της δυνατής αυτονομίας του Pro.. Θα είναι αστεία αναβάθμιση λοιπόν εν έτει 2010 να πληρώσω 1217 ευρώ και να πάρω ένα μηχάνημα που θα έχει καλύτερο επεξεργαστή, την ίδια ραμ και τον μισό δίσκο απ'αυτόν που έχω εδώ και 2 χρόνια...

Last edited:
το λειτουργικο ειναι πολυ καλο

και ο διπυρηνος 2.93 μια χαρα ειναι ... επαρκης ...

τωρα επρεπε να κανει λιγοτερο ...

συμφωνοι ...

η με την τιμη που εχει να εχει i5- i7 ...

παταει ομως στο mac os x το οποιο φαινεται τελικα οτι εχει το μεγαλυτερο κοστος ... ουτε ο δισκος ουτε cpu ουτε τπτ

το φτηνο 13,3 ( φτηνο τελος παντων ) 959 ευρω

επαρκει για

avi ( φανταζομαι ναι )

mkv 720p / 1080i ( κυριως 720p ) απο αποψης επεξεργαστη και οθονης

1080p m2ts
μετατροπης τυχον avi σε mp4 μεσω handbrake 64 bit για iphone ...

dvd playback ...

toρρents ?

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

ρε συ μαέστρο ξεκόλλα ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ !!! ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΟ ΤΟ configuration ΑΛΛΗ μ/β άλλη μνήμη άλλο μόνιτορ αλλού λειτουργικό άλλο πληκτρολόγιο
άλλο πακέτο

μόνο η cpu και ο σκληρός είναι ίδια

και το ατος 4 τροχους χειρόφρενα και 1000 κυβικά έχει

αλλα δεν είναι mazda !!!

φάγαμε στη ΜΟΥΡΗ πανάκριβα laptop toshiba , dell ,vaio και λοιπές αηδίες
με σερνόμενα windows και διαλογής σκληρους πληρώνοντας 500αρες χιλιάδες δραχμές και πνίξιμο το κουνέλι ... και τωρα μας χαλάει το μακ

ασε μας μορέ βαρέθηκα

Mε ποια λογικη βγαζεις τα macos mazda και τα windows atos , τα δευτερα με βαση τιμη αποδοση ριχνουν στα αυτια των πρωτων σε επιδοσεις , ομοιως θα συμβαινει και σε ενα dream pc σε σχεση με το αντιστοιχο macos pro στα ιδια χρηματα

Aπο ποτε μονο ο παραγοντας σταθεροτητα (που ειναι και αμφιλεγoμενη , γιατι αν εισαι καλος χρηστης δεν εχεις ποτε προβλημα στα windows) το κανει κορυφαιο σε ολους τους τομεις , σε σχεση με τα αλλα?

Tα ολοκληρωμενα ειναι ΙΔΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , δεν ειναι πατατες στα windows
Για το πληκτρολογιο απορω πως καυχιεστε

Aυτο εδω το φλεσουρο http://www.sxc.hu/pic/m/y/yo/yored/268679_mac_keyboard.jpg το θεωρεις ποιοτητα ? αυτο φοβασαι να το αγγιξεις μη παθει τιποτα :flipout:

τι εχει να ζηλεψει αυτο http://www.emarket.gr/uploaded//19000869.jpg απο το πανω?

http://www.emarket.gr/uploaded//19000869.jpg

Οσο για τα monitor μια απο τα ιδια , lcd το ενα lcd το αλλο κοινως αστα να πανε , lcd monitor και ποιοτητα ειναι ολιγον ανεκδοτο
Αλλα τι να κανουμε αναγκαιο κακο αφου δεν υπαρχει αλλη τεχνολογια θα τα υποστουμε υποχρεωτικα

Περιμενουμε πειστικοτερη επιχειρηματολογια , με αυτα που ακουμε συνεχιζουμε να λεμε οτι τα mac δεν αξιζουν τα λεφτα τους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Περιμενουμε πειστικοτερη επιχειρηματολογια , με αυτα που ακουμε συνεχιζουμε να λεμε οτι τα mac δεν αξιζουν τα λεφτα τους

Αυτό είναι το πρόβλημα, αν δεν δουλέψεις με έναν mac δεν μπορείς να καταλάβεις όσο και να ακούς.

Για κάνε και κάνα γκάλοπ μεταξύ αυτών που τα χρησιμοποιούν να σου πουν αν αξίζουν ή όχι τα λεφτά τους ή αν θα αγόραζαν ξανά mac ή όχι;

οπότε ολοκληρώνουμε και κλείνουμε τη συζήτηση

mac = μόνιτορ του συρμού , cpu σέρνεται , μνήμη λάσπη , design σιγά τα αυγα , αξιοπιστία χάλια , λειτουργικό που μετά τα w7 δεν έχει λόγο ύπαρξης ,
παράξενο σύστημα αρχείων που δεν το βλέπουν τα win , κάρτα γραφικών που την βρίσκεις στο πλαίσιο 13 ευρώ

τι το παιδεύουμε ?

πάρτε πισια

δεν φτάνουν για ολους τα mac

Εγώ θέλω απλά να μου απαντήσει κάποιος μετά από 55 σελίδες:

Μια εταιρία εν έτει 2010 προσφέρει με 1217 ευρώ (ήτοι 200% την τιμή του ανταγωνισμού) έναν υπολογιστή με (κλασσικού τύπου και αργό) 160GB σκληρό δίσκο και 2GB RAM. Την τιμή τη δικαιολογώ επειδή προσφέρει ξεχωριστό λειτουργικό και ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με αυξημένη αυτονομία... Τις μνήμες όμως? που έχουν ξεφτιλιστεί ως τιμή?

Το βρίσκετε λογικό ή παράλογο? Θεμιτό ή αισχροκέρδεια προς το κοινό της?

Αυτό ήθελα να ξέρω...

Το τι είναι καλύτερο και όχι το έχουμε εξαντλήσει: Για κάποιες χρήσεις τα mac είναι έτη φωτός μπροστά, για κάποιες άλλες είναι άχρηστα.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για λογική και... ευαισθησία στις τιμές.

Last edited:

οπότε ολοκληρώνουμε και κλείνουμε τη συζήτηση
mac = μόνιτορ του συρμού

Tου συρμού δεν είναι σίγουρα, όμως δεν είναι και αυτή όπως υποννοεί η διαφορά κόστους ;)

Tου συρμού είναι οι δίσκοι και οι μνήμες... του καλαθιού με τα αζήτητα για να'μαστε πιο ακριβείς.

Την κάρτα γραφικών δεν την συζητάω γιατί καταννοώ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται τόσο χαμηλών επιδόσεων chipset για λόγους αυτονομίας στο laptop, οπότε πάω πάσο.

Μα τί κάθεστε και υπερασπίζεστε εκατέρωθεν δύο εταιρείες κολοσσούς οικονομικούς, που μόνο γνώμωνα έχουν το δικό τους συμφέρον? Δεν υπάρχουν απόλυτα επιχειρήματα υπέρ του ενός ή του άλλου. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Μια χαρά αναπτύχθηκαν από όλους, ας διαλέξει ο καθένας ότι θέλει.
Εγώ πάντως, προς το παρόν ψηφίζω pc. Και αυτό γιατί η χρήση μου είναι htpc, μουσική & παιχνίδια (μόνο PES δηλαδή:cool:). Και αν έχω καταλάβει καλά (μπορεί να κάνω λάθος), για htpc (bluray, mkv 1080 κάθε απαιτήσεων) τα mac δεν είναι απολύτως επαρκή.

Εγώ πάντως, προς το παρόν ψηφίζω pc. Και αυτό γιατί η χρήση μου είναι htpc, μουσική & παιχνίδια (μόνο PES δηλαδή:cool:). Και αν έχω καταλάβει καλά (μπορεί να κάνω λάθος), για htpc (bluray, mkv 1080 κάθε απαιτήσεων) τα mac δεν είναι απολύτως επαρκή.

Το 1080 το έχουν τα περισσότερα (από τα τωρινά βέβαια, γιατί το δικό μου 2 ετών δεν το πολυέχει)... το bluray κανένα... αλλά για HTPC είναι τελείως ακατάλληλα συνολικά λόγω κακού software και ελλείψεων hardware... όπως και για games... (θυμάμαι μια φορά που έβαλα στο macbook white στο win partition το PES 2008... έπιανε ίσα με 3 fps μέχρι που κόλλησε... :flipout::flipout:)

Last edited:

τώρα αυτό με τα μόνιτορ .... άστο κάηκες

μια που εισαι και στο καταλληλο forum ριξε μια ματια στο post plasma vs lcd , καθεσαι και θεωρεις τεχνολογια το lcd monitor :flipout::flipout:

μια που εισαι και στο καταλληλο forum ριξε μια ματια στο post plasma vs lcd , καθεσαι και θεωρεις τεχνολογια το lcd monitor :flipout::flipout:

πσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

τι ιπες τωρα !!! σικλονιισττοικα

και τρεμο

:afro::guitarist::a0210:

ρε σεις εάν θέλετε να λέτε κάτι που ΑΡΜΟΖΕΙ διαλόγου
θα μιλάτε με καταστάσεις επί του πρακτέου

που έχει ρε μεγάλε πλάσμα μόνιτορ για υπολογιστή ?

και εξήγησε μου με απλή θεωρία γιατί τα lcd είναι μουφα

( μην ανοιχτείς πολύ εάν δεν ξέρεις τι σημαίνει καθοδικός σωλήνας φώσφορος και ηλεκτρονικό πυροβόλο )

Last edited:
Εγώ θέλω απλά να μου απαντήσει κάποιος μετά από 55 σελίδες:

Μια εταιρία εν έτει 2010 προσφέρει με 1217 ευρώ (ήτοι 200% την τιμή του ανταγωνισμού) έναν υπολογιστή με (κλασσικού τύπου και αργό) 160GB σκληρό δίσκο και 2GB RAM. Την τιμή τη δικαιολογώ επειδή προσφέρει ξεχωριστό λειτουργικό και ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με αυξημένη αυτονομία... Τις μνήμες όμως? που έχουν ξεφτιλιστεί ως τιμή?

Τί ακριβώς σε προβληματίζει; Αν έχει το στοκ των συγκεκριμένων μνημών και δίσκων στην αποθήκη της, να τα πετάξει; Να μην τα πουλήσει;

Όταν εξαντληθεί το στοκ και γίνει νέα παραγγελία, θα πλασαριστεί από το τμήμα marketing ως "αναβάθμιση" του μοντέλου χωρίς αύξηση της τιμής του.

Δυστυχώς, στα κλειστά συστήματα, υπάρχουν και αυτές οι παρενέργειες...

Δεν ξέρω, οι εταιρίες σ'αυτά είναι "γάτες" για να παρήγγειλαν τόσο παραπάνω στοκ και να τους ξέμεινε...

... πιο πιθανό είναι απλά να σκέφτονται ότι ο 160GB κοστίζει 20 ευρώ και ο 320GB 40, οπότε έχουν επιπλέον κέρδος 20 euros σε κάθε κομμάτι... και γι'αυτό σπάζομαι...

"Γάτες" δε λες τίποτα... :flipout:

H Sony, στις αρχές τις δεκαετίας του '80, είχε παραγγείλει ένα τόσο μεγάλο στοκ ενός συγκεκριμένου τύπου ολοκληρωμένου για τηλεοράσεις CRT, που το χρησιμοποιούσε μέχρι και στις τελευταίες σειρές της, ενώ έχει ακόμα περισσεύματα. Καθώς δε το εργοστάσιο κατασκευής σταμάτησε να το παράγει από τα μέσα της δεκαετίας του '80, κατέληξε το συγκεκριμένο τσιπ να γίνει κάτι σαν proprietary technology για την Sony... :laugh: