Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ημουν σιγουρος οτι θα τσιμπησεις Ρουλη μου! :p
Εσυ για την ωρα, τουμπεκι μεχρι να δεις τα εκπαιδευτικα videos της Apple!

:p

Χαιρομαι που βλέπω οτι ο Steve ενώνει / φέρνει τους καλούς ανθρωπους πιο κοντα :p

Αναρωτιέμαι πόσοι θα αγόραζαν Apple με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και λειτουργικό αλλά χωρίς το μηλαράκι.... με ονομασία πχ Τσινγκταο...

Όσο για το τρομερό λειτουργικό, επί 60 σελίδες διαβάζουμε για ευκολία στα email και το desktop, και κάτι παρόμοια...Πού είναι το φοβερό; Και το χειρότερο PC αν το έχεις μόνο για Email και κειμενογράφο θα δουλεύει ρολόι σε 30 χρόνια....

Απλά στα PC οι χρήστες βάζουν και το ένα προγραμματάκι, και το τάδε παιχνιδάκι, και δοκιμάζουν και τις δείνα ρυθμίσεις, και κάπου το γονατίζουν. Στο Μακ που δεν έχει τίποτα να κάνεις πλην της δουλειάς σου τί να καταλάβει;

Πραγματικά παντως θα έπαιρνα έναν μικρο μακ για το γραφειο ετσι για πουλ μουρ αν δεν μου ανεβαινε το αίμα στο κεφαλι κάθε φορά που έβλεπα τους τιμοκαταλογους και τις προδιαγραφές τους....Προτιμω να παιρνω 2 νετμπουκ το χρονο και να τα πεταω οταν βαραινουν.....

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Και δεν ξερω σε ποιους "ψαγμενους" χρηστες αναφερεσαι, αλλα εγω ως "ψαγμενος HTPCας" βρηκα στα Mac την ιδανικη πλατφορμα για οτιδηποτε αλλο κανω στην καθημερινοτητα μου, πλην HTPC. Πχ τωρα εχω 8 διαφορετικα virtual desktops, ενα για email,ενα για browsing, ενα για κειμενογραφο κ.ο.κ. τα οποια δουλευω με gestures (Αγγιγμα δακτυλων στο mouse pad). Αυτα τα κολπα, απλα δεν "παιζουν' στα winbased pcs τα οποια μου φαινονται πλεον πρωτογονα ,μονο και μονο λογω λειτουργικου...

Αυτην την στιγμη εχω ανοιχτες καμποσες εφαρμογες και παρολο που ειναι minimized, μπορω να παω με μονο 1 κλικ στο επομενο τραγουδι(ή με 1 gesture στο touchpad), με μονο 1 κλικ να σταματησω την μουσικη, με μονο 1 κλικ να σταματησω το video που παιζει στην μεγαλη τηλεοραση(που δεν εχω οπτικη επαφη) , μπορω με gestures στο touchpad να ανοιγω συγκεκριμενες ιστοσελιδες ενω πχ ημουν στο word(ενδεικτικα), μπορω να ανοιγω ενα link in a new tab απλως κανοντας tap σε μια γωνια στο touchpad και οχι command+tap που πρεπει να κανω σε mac os x κλπ.

To βασικοτερο ομως ειναι οτι εχω πληρη εκμεταλλευση του hardware:
μπορω με ενα τυπικο pc των 500 να βαζω στην μεγαλη τηλεοραση να παιζει ενα απαιτητικοτατο 1080p video των 30mb/sec για να το βλεπουν πχ τα παιδια/η παρεα κλπ, ενω παραλληλα εγω μπορω να βλεπω στην δικη μου οθονη ενα 1080p youtube video και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να κανω και μια μετατροπη μιας ταινιας απο dvd σε mp4 ωστε να την περασω στο iPhone μου..
Και ολα αυτα χωρις καν να ιδρωνει ο υπολογιστης, τα κανει με κατω απο 40% cpu usage , ωστε αν θελω να βαλω να κανει και κατι αλλο απαιτητικο.

Απαιτητικα πραγματα που τα κανεις πολυ ανετα με ενα pc των 500 , αλλα σε mac os x δεν μπορεις ουτε με λιγο ακριβοτερο μηχανημα.
Αραγε το δικο σου μηχανημα μπορει να τα κανει αυτα? Οχι βεβαια, εκτος και αν του βαλεις windows 7 .

http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1096419&highlight=%F4%E1%F5%F4%EF%F7%F1%EF%ED%E1#post1096419

multitasking.jpg

Last edited:
Ρε Χριστοφορε ελεος! Μιλας λες και εμεις δεν εχουμε πιασει ποτε πισια με Win7 να μην ξερουμε τα "προτερηματα" τους! Αυτα που αναφερεις παραπανω ειναι 'ψωμοτυρι" για τα Mac! Ασχολησου πρωτα με αυτα και μετα συζηταμε.. Διοτι με τον τροπο που γραφεις ειναι προφανες οτι δεν εχεις mac, ουτε εχεις ασχοληθει καθολου με αυτα, παρα τους ισχυρισμους σου..

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αναρωτιέμαι πόσοι θα αγόραζαν Apple με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και λειτουργικό αλλά χωρίς το μηλαράκι.... με ονομασία πχ Τσινγκταο...

Όσο για το τρομερό λειτουργικό, επί 60 σελίδες διαβάζουμε για ευκολία στα email και το desktop, και κάτι παρόμοια...Πού είναι το φοβερό; Και το χειρότερο PC αν το έχεις μόνο για Email και κειμενογράφο θα δουλεύει ρολόι σε 30 χρόνια....

Απλά στα PC οι χρήστες βάζουν και το ένα προγραμματάκι, και το τάδε παιχνιδάκι, και δοκιμάζουν και τις δείνα ρυθμίσεις, και κάπου το γονατίζουν. Στο Μακ που δεν έχει τίποτα να κάνεις πλην της δουλειάς σου τί να καταλάβει;

Πραγματικά παντως θα έπαιρνα έναν μικρο μακ για το γραφειο ετσι για πουλ μουρ αν δεν μου ανεβαινε το αίμα στο κεφαλι κάθε φορά που έβλεπα τους τιμοκαταλογους και τις προδιαγραφές τους....Προτιμω να παιρνω 2 νετμπουκ το χρονο και να τα πεταω οταν βαραινουν.....

Ναι, για το email και τον κειμενογραφο καθομαστε και γραφουμε τοσες σελιδες! :p
Φιλε μου, χωρις παρεξηγηση, αν ποτε αγορασεις mac, κατσε και ξαναδιαβασε τι γραφεις παραπανω για να γελασεις! Και δεν στο λεω για να σε θιξω, τετοιες χαζομαρουλες ελεγα και εγω καποτε...

Ρε Χριστοφορε ελεος! Μιλας λες και εμεις δεν εχουμε πιασει ποτε πισια με Win7 να μην ξερουμε τα "προτερηματα" τους! Αυτα που αναφερεις παραπανω ειναι 'ψωμοτυρι" για τα Mac!
Ιδου η Ροδος , ιδου και το πηδημα!
Αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το κανεις!!
Σε mac os x που δεν εκμεταλλευεται πληρως το hardware, δεν μπορεις να κανεις ταυτοχρονα τα παραπανω πραγματα που εγιναν με ενα pc των 500 χωρις καν να ιδρωσει..

Ασχολησου πρωτα με αυτα και μετα συζηταμε.. Διοτι με τον τροπο που γραφεις ειναι προφανες οτι δεν εχεις mac, ουτε εχεις ασχοληθει καθολου με αυτα, παρα τους ισχυρισμους σου..
Οτι πεις.

Picture 1.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ναι, για το email και τον κειμενογραφο καθομαστε και γραφουμε τοσες σελιδες! :p
Φιλε μου, χωρις παρεξηγηση, αν ποτε αγορασεις mac, κατσε και ξαναδιαβασε τι γραφεις παραπανω για να γελασεις! Και δεν στο λεω για να σε θιξω, τετοιες χαζομαρουλες ελεγα και εγω καποτε...

Βρε συνάδελφε, άντε να τον αγοράσω τον Μακ. Τί θα κερδίσω στην επαγγελματική χρήση πέραν του design; Γράφω κείμενα, μπαινω στο νετ, βλεπω τα mail και τελος. Τα κάνει και το aspire one. Αν ήμουν γραφίστας - φωτογράφος θα το σκεφτόμουν.

Όσο για το PC στο σπίτι, με σύζυγο που δουλεύει τα προγράμματα της Autodesk και με μένα που είμαι και λίγο παιχνιδιάρης, πάλι δεν μας κάνει ο Μακ.

Τελικά για ποιούς είναι και τί κάνει το τόσο φοβερό για να αξίζει τα παραπάνω χρήματα; Έχει και μικρό δίσκο, οπότε ούτε για ταινίες στα ταξίδια κάνει ο φορητός.

xistofore, καμία σχέση, τα κάνει άνετα αυτά που περιγράφεις παραπάνω οποιοδήποτε mac σύγχρονο.

Είναι δυνατό να μου λες δλδ ότι δεν μπορεί να εκτελέσει παράλληλα προγράμματα ένα λειτουργικό unix ;;;;

Αν λές κάτι τέτοιο, τότε πολύ απλά δεν ξέρεις πως δουλεύουν τα unix λειτουργικά.

Ανεξάρτητα αν η Cpu έχει 80% πχ φόρτο εργασίας.

xistofore, καμία σχέση, τα κάνει άνετα αυτά που περιγράφεις παραπάνω οποιοδήποτε mac σύγχρονο.

Είναι δυνατό να μου λες δλδ ότι δεν μπορεί να εκτελέσει παράλληλα προγράμματα ένα λειτουργικό unix ;;;;

Αν λές κάτι τέτοιο, τότε πολύ απλά δεν ξέρεις πως δουλεύουν τα unix λειτουργικά.

Ανεξάρτητα αν η Cpu έχει 80% πχ φόρτο εργασίας.

Αφου τα κανει ανετα, γιατι δεν βλεπουμε ενα απλο screenshot που να παιζει ενας προσιτος mac υπολογιστης ενα απαιτητικο 1080p video των 30mb/sec , ενω ταυτοχρονα παιζει και ενα 1080p flash video και ταυτοχρονα μετατρεπει και μια ταινια απο xvid σε mp4?

Δεν σου ειπα οτι δεν μπορει να εκτελεσει παραλληλα προγραμματα, σου ειπα οτι δεν εχει την ισχυ γιατι πολυ απλα δεν εκμεταλλευται πληρως το hardware. (πχ βλεπε gpu acceleration)

Προφανως αναφερεται στην δυνατοτητα να παιξει flash hd και ταυτοχρονα να κανει κατι αλλο ... σιγουρα δυσκολευεται περισσοτερο απο pc (μονο στο συγκεκριμενο θεμα) και αυτο γιατι οι ηλιθιοι της Adobe δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα !!!
Αποδειξη , οτι με silverlight, τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα και φυσικα τρανη αποδειξη οτι πολλοι σπευδουν να υιοθετησουν το νεο προτυπο html5 παρα την αηδια του flash !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Βρε συνάδελφε, άντε να τον αγοράσω τον Μακ. Τί θα κερδίσω στην επαγγελματική χρήση πέραν του design; Γράφω κείμενα, μπαινω στο νετ, βλεπω τα mail και τελος. Τα κάνει και το aspire one. Αν ήμουν γραφίστας - φωτογράφος θα το σκεφτόμουν.

Όσο για το PC στο σπίτι, με σύζυγο που δουλεύει τα προγράμματα της Autodesk και με μένα που είμαι και λίγο παιχνιδιάρης, πάλι δεν μας κάνει ο Μακ.

Τελικά για ποιούς είναι και τί κάνει το τόσο φοβερό για να αξίζει τα παραπάνω χρήματα; Έχει και μικρό δίσκο, οπότε ούτε για ταινίες στα ταξίδια κάνει ο φορητός.

Να σου πω τι κερδισα εγω για να παρεις μια ιδεα:
-Καταρχην πολυ πιο γρηγορη λειτουργια σε συγκριση με το παλιο μου λαπτοπ το οποιο ειχε ιδιο επεξεργαστη/ιδια μνημη/ιδιας χωρητικοτητας σκληρο και εξισου καλη καρτα γραφικων.
-Καθολου κολληματα
-Αστραπιαια επαναφορα απο sleep (ανοιγεις την οθονη και ηταν σαν να μην ειχε μπει ποτε σε sleep!)
-Απιστευτη οθονη, φωτειζομενα πληκτρα,unibody κλπ
-ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ interface
-Δυνατοτητα να δουλευω σε πολλαπλα virtual desktops (τρομερα χρησιμο-προσπαθησε να το δεις εν δραση)
-Εξυπνο λειτουργικο που φροντιζει πριν απο εσενα για εσενα, με απιστευτο universal search.
-Καταπληκτικες δωρεαν εφαρμογες οπως το iphoto, imovies (και παλι, πρεπει να τις δεις εν δραση)
-64bit email client που διαχειριζεται χιλιαδες email χωρις να ιδρωσει
-Εξαιρετικο αυτοματο backup (time machine) που σε απαλλασει μια και για παντα απο το αγχος μην χασεις data
-Παντελη απουσια αναγκης για antivirus/spyware κλπ λογω θωρακισμενου λειτουργικου
-Τελεια λειτουργια με οποιο δικτυο του καρφωσεις,
-ενσωματωμενη υποστηριξη του Exchange server (!)
-Απιστευτες δυνατοτητες παραμετροποιησης με το automator

Αυτα πολυ προχειρα. Οπως ομως ειπα, ειναι αδυνατο να περιγραψω κατι το οποιο για να το εκτιμησεις, πρεπει να το ζησεις! Δεν ειπε κανεις οτι τα Win7 ειναι κακα..Απλα οταν εχεις δει τι κανει το Macosx, σου φαινονται πολυ πρωτογονα..

Προφανως αναφερεται στην δυνατοτητα να παιξει flash hd και ταυτοχρονα να κανει κατι αλλο ... σιγουρα δυσκολευεται περισσοτερο απο pc (μονο στο συγκεκριμενο θεμα) και αυτο γιατι οι ηλιθιοι της Adobe δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα !!!
Δεν ειναι προβλημα της adobe, αλλα της apple που δεν δινει τα καταλληλα api.
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3678&p=6

In Flash Player 10.1, H.264 hardware acceleration is not supported under Linux and Mac OS. Linux currently lacks a developed standard API that supports H.264 hardware video decoding, and Mac OS X does not expose access to the required APIs. We will continue to evaluate adding the feature to Linux and Mac OS in future releases.

But it’s up to Apple to expose the appropriate hooks to allow Adobe to (eventually) enable that functionality.

Βεβαια οτι οι χρηστες mac os x θα προστατευαν την "μαμα" apple και θα κατηγορουσαν την adobe για την μη υποστηριξη gpu acceleration, ενω για αυτο φταιει η apple , ειναι λογικο και αναμενομενο.
Ενδεικτο του ποσο "αντικειμενικοι" μπορει να ειναι!

Last edited:
Κυρίως δηλαδή μιλάμε για πλεονεκτήματα "αίσθησης" και "αισθητικής".

Σεβαστό, αλλά δεν μπορώ να την κοστολογήσω σε τόσα λεφτά παραπάνω. Μάλλον απευθύνεται σε μεγαλύτερα βαλάντια που θέλουν το "κάτι παραπάνω".

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Κυρίως δηλαδή μιλάμε για πλεονεκτήματα "αίσθησης" και "αισθητικής".

Σεβαστό, αλλά δεν μπορώ να την κοστολογήσω σε τόσα λεφτά παραπάνω. Μάλλον απευθύνεται σε μεγαλύτερα βαλάντια που θέλουν το "κάτι παραπάνω".

Η σταθεροτητα και η ταχυτητα δεν αποτελει αισθηση ουτε αισθητικη.. Και παλι, try before you buy...

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Η σταθεροτητα και η ταχυτητα δεν αποτελει αισθηση ουτε αισθητικη.. Και παλι, try before you buy...
Τα οποια (ταχυτητα ,αντοχη στο χρονο για τα λεφτα που εδωσαν) ειναι τα πρωτα που κοιτανε οι επιχειρησεις(μαζι με το support) οταν αγοραζουν μηχανηματα και για αυτο προτιμουν τα pc.

To εχουμε ξαναπει ρε Χριστοφορε !!!
Γιατι τοτε βιντεο με silverlight παιζουν καλυτερα ?
Μηπως η Apple συμπαθει την Microsoft ?:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Kαι σταματα να βαζεις χαζολινκ απο σιτε που γραφουν οτι τους βολευει.
Αυτοι απλως αναφερουν δελτια τυπου της Adobe , που αν κρινω και απο τα κακογραμμενα προγραμματα της (σε pc kai mac) .... τοτε καταλαβαινεις γιατι πιστευω την Apple .

Αλλα και για να σου αποδειξω οτι ακομη κι ετσι ο imac μου , παιζει τα παντα για πλακα , δες εδω - 4 spaces γεματα προγραμματα - HD 1080p youtube + HD 1080 AVCHD απο canon 7d , μαζι με δεκαδες αλλα ΒΑΡΙΑ προγραμματα , και ουτε που ιδρωνει !!!

Το κανει αυτο το PC soy ???:flipout::flipout::flipout:

attachment.php

Attachments

• Screen shot 2010-02-09 at 1.28.04 μ.μ..jpg
    Screen shot 2010-02-09 at 1.28.04 μ.μ..jpg
    66.2 KB · Views: 37
Μα όταν γράφω ή βλέπω τα mail μου έχω αρκετή ταχύτητα, και τα πισάκια στην δουλειά πάνε ρολόι....Οπότε;

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις κάπου έναν Apple; Όχι στο όρθιο σε πολυκατάστημα, να τον έχεις 1-2 μέρες. Αν ήμασταν σε πολιτισμένη χώρα, έπαιρνα έναν και αν δεν μου άρεσε τον επέστρεφα.