Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά γιατί να μην προτιμήσουμε λοιπόν το Ubuntu (ή όποια άλλη διανομή προτιμά κάποιος, απλά το ubuntu παραείναι εύκολο, κάτι σαν Macosx!); Τα κάνει όλα, και συμφέρει αφού είναι τσάμπα, και δεν έχουμε και "τύψεις" για "πειρατικό" λογισμικό! :D

"Στο νεο imac 27" , ας μη το συζητησουμε καλυτερα...:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:"

Ποιο αυτο που ειχε προβλημα με την οθονη και δεν υπαρχει για πουλημα ....
οοο YES :BDGBGDB55:

" Originally Posted by Γιαννης Σπυρου View Post
H Αpple, ορθα κατα τη γνωμη μου, εχει επιλεξει να μην ενεργοποιειται παντα o 64bit kernel Πυρηνας ,για λογους συμβατοτητας (με εφαρμογες και driver τριτων κατασκευαστων)."

Μπα; Έχει και η Apple τέτοια; Γιατί κάποιοι υποστηρίζετε ότι αυτά είναι αποκλειστικότητα των Windows.. :rolleyes:

Οπότε, by default έχετε ένα 32bit λειτουργικό σύστημα!! :speechless-smiley-0

Νιώθω τεράστιο πειρασμό να σας δουλέψω για αυτό.. αλλά από την άλλη καταλαβαίνω την Apple. Σιγά μην το πάρουν ποτέ πρέφα αυτό οι "πολλοί" από τους πελάτες της.. :rolleyes:

Eτσι ετσι ΒΕΝΤΟΥΖΑ ....:BDGBGDB55:

Last edited:
Στα windows ρε Δημητρη πρεπει να παρεις ξεχωριστες εκδοσεις... το ξεχασες ?
H Apple στο δινει τσαμπα και τη κριτικαρουμε κιολας ?
Τι θα γινοταν δηλ. αν ετρεχε παντα σε 64bit και σου κολλαγε το συμπαν απο ασυμβατες εφαρμογες ?
Παλι θα τη θαβατε για δηθεν ασυμβατοτητες κλπ.

Αλλα ξερω γιατι τα λετε αυτα ... ζηλευετε !!!:flipout::flipout::flipout:

"Στο νεο imac 27" , ας μη το συζητησουμε καλυτερα...:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:"

Ποιο αυτο που ειχε προβλημα με την οθονη και δεν υπαρχει για πουλημα ....
οοο YES :BDGBGDB55:

Εμενα , δεν εχει κανενα προβλημα .... μαλλον με προσεχει ιδιαιτερα η Apple !!!

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά γιατί να μην προτιμήσουμε λοιπόν το Ubuntu (ή όποια άλλη διανομή προτιμά κάποιος, απλά το ubuntu παραείναι εύκολο, κάτι σαν Macosx!); Τα κάνει όλα, και συμφέρει αφού είναι τσάμπα, και δεν έχουμε και "τύψεις" για "πειρατικό" λογισμικό! :D

Γιατι, ακομη, το Linux δεν ειναι για το "μεσο" χρηστη.
Θελει λιγο ψαξιμο ακομη... και μην συγκρινεις τις εφαρμογες ... δεν υπαρχει συγκριση!!!
Αλλα για αυτες δε λετε τιποτα .... :slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Γιατι, ακομη, το Linux δεν ειναι για το "μεσο" χρηστη.
Θελει λιγο ψαξιμο ακομη... και μην συγκρινεις τις εφαρμογες ... δεν υπαρχει συγκριση!!!
Αλλα για αυτες δε λετε τιποτα .... :slapface:

Γιατί, πόσες έχει δει δηλαδή; Μια χαρά είναι οι περισσότερες, για το "μέσο χρήστη". Από την άλλη, αμάν με αυτόν τον μέσο χρήστη, λες και πρόκειται για κανένα τούβλο, ηλίθιο ή βλάκα! Ή μήπως έτσι θεωρεί τους χρήστες η Apple;

Εσεις αναφερεστε σ αυτον συνεχως ... και το λεω για να τον ξεχωρισω απο εμας, που συνεχως "ψαχνομαστε".
Δεν ειναι ετσι οι περισσοτεροι ανθρωποι ξερεις, οι δικοι μου ας πουμε , δεν ενδιαφερονται για το πως δουλευει ενα υπλογιστης (οπως κι εγω δεν ενδιαφερομαι για το πως δουλευει ενα αμαξι).
Θελουν κατι απλο, σταθερο και ασφαλες και να δουλευει... ετσι απλα.

Αν εσυ καταλαβες κατι αλλο....

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εσεις αναφερεστε σ αυτον συνεχως ... και το λεω για να τον ξεχωρισω απο εμας, που συνεχως "ψαχνομαστε".
Δεν ειναι ετσι οι περισσοτεροι ανθρωποι ξερεις, οι δικοι μου ας πουμε , δεν ενδιαφερονται για το πως δουλευει ενα ςυπλογιστης (οπως κι εγω δεν ενδιαφερομαι για το ποως δουλευει ενα αμαξι).
Θελουν κατι απλο, σταθερο και ασφαλες.

Κακώς, διότι οι υπολογιστές δεν είναι τηλεοράσεις, ψυγεία ή πλυντήρια, και κάποια στιγμή θα πρέπει να ενδιαφερθούν για να μάθουν να δουλεύουν σωστά το μηχάνημά τους. Όχι τίποτε άλλο, αλλά κάτι τέτοιοι είναι κι αυτοί που ενοχλούν κάθε λίγο "Σωτήρη, έλα να δεις τι έγινε εδώ, πως ρυθμίζω αυτό, τι έπαθε το internet, κλπ, κλπ". Άτομα που δεν ενδιαφέροναι να μάθουν πως δουλεύει ένας υπολογιστής. Και δε νομίζω όσα από αυτά χρησιμοποιούν Mac δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Άσε που και για το αμάξι, καλό είναι να ξέρεις πως δουλεύει (εξάλλου και για το δίπλωμα οδήγησης απαιτούνται κάποιες βασικές γνώσεις).

Ενας φιλος εχει ενα μικρο μαγαζακι και πουλαει PC. Επειδη εχει τύχει πολλες φορες να δω και να ακουσω διάφορα απο πελατες ενα πράμα εχω να πω. Ο περισσότερος κόσμος δεν εχει απολύτως ιδεα τι εστι PC. Για απλα πραματα οπως πχ για ενα antivirus παίρνουνε το PC αγκαλιά και τρέχουνε στο μαγαζί.

Καλο ειναι να ξερεις οσο πιο πολλα γινεται... αλλα οχι απαραιτητο.
Εγω , ασ πουμε, δεν σκαμπαζω τιποτα απο αμαξια... γιατι δεν χρειαστηκε.
Αν μεινω καπου, παιρνω την οδικη βοηθεια κι ερχεται.

Εμενα , παντως, συνεχως μ ενοχλουν ατομα με PC !!!:flipout:

Απο τοτε που καποιοι φιλοι πηρανε Mac , χαθηκαμε !!!:flipout:

Ενας φιλος εχει ενα μικρο μαγαζακι και πουλαει PC. Επειδη εχει τύχει πολλες φορες να δω και να ακουσω διάφορα απο πελατες ενα πράμα εχω να πω. Ο περισσότερος κόσμος δεν εχει απολύτως ιδεα τι εστι PC. Για απλα πραματα οπως πχ για ενα antivirus παίρνουνε το PC αγκαλιά και τρέχουνε στο μαγαζί.

Α μπράβο, αυτό λέω κι εγώ. Και απορώ δηλαδή, αν το ποσοστό των Mac ήταν στο 90%, και είχε όλος αυτός ο άσχετος κόσμος Mac, τα προβλήματά του πως θα τα έλυνε; Ή δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ο κόσμος των Mac;

ΥΓ. Θυμήθηκα τώρα μια σκηνή από το νέο animation, "Cloudy with a chance of Meatballs" όπου ο άσχετος από υπολογιστές πατέρας, καλείται να στείλει ένα email στον γιο του! :flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Κακώς, διότι οι υπολογιστές δεν είναι τηλεοράσεις, ψυγεία ή πλυντήρια, και κάποια στιγμή θα πρέπει να ενδιαφερθούν για να μάθουν να δουλεύουν σωστά το μηχάνημά τους. Όχι τίποτε άλλο, αλλά κάτι τέτοιοι είναι κι αυτοί που ενοχλούν κάθε λίγο "Σωτήρη, έλα να δεις τι έγινε εδώ, πως ρυθμίζω αυτό, τι έπαθε το internet, κλπ, κλπ". Άτομα που δεν ενδιαφέροναι να μάθουν πως δουλεύει ένας υπολογιστής. Και δε νομίζω όσα από αυτά χρησιμοποιούν Mac δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Άσε που και για το αμάξι, καλό είναι να ξέρεις πως δουλεύει (εξάλλου και για το δίπλωμα οδήγησης απαιτούνται κάποιες βασικές γνώσεις).

Δεν καταλαβα το σκεπτικο σου. Ειναι υποχρεωμένοι ολοι να μάθουν πως δουλεύει ενα PC ή ενα Μac? Δηλαδη εγω που δεν ξερω πως να πλύνω τα ρούχα στο πλυντήριο πρέπει να μάθω ντε και καλά? Τι σκεπτικό είναι αυτό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν καταλαβα το σκεπτικο σου. Ειναι υποχρεωμένοι ολοι να μάθουν πως δουλεύει ενα PC ή ενα Μac? Δηλαδη εγω που δεν ξερω πως να πλύνω τα ρούχα στο πλυντήριο πρέπει να μάθω ντε και καλά? Τι σκεπτικό είναι αυτό?

Σωστά, ένα πλυντήριο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με έναν υπολογιστή! Ποιος ο λόγος να μάθει κανείς τη λειτουργία του; :rolleyes:

Παρεμπιπτόντως όμως, αν χρειαζόταν να πλύνεις εσύ τα ρούχα στο πλυντήριο, κι όχι κάποιος άλλος στο σπίτι, δεν θα μάθαινες πως να χρησιμοποιείς ακόμα και αυτή την τόσο απλή συσκευή; Για τους υπολογιστές γιατί θα πρέπει να θεωρούμε ότι οι χρήστες τους είναι φυτά που δεν χρειάζεται να ξέρουν τίποτα;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Για τους υπολογιστές γιατί θα πρέπει να θεωρούμε ότι οι χρήστες τους είναι φυτά που δεν χρειάζεται να ξέρουν τίποτα;

Δεν μιλάμε για "θεωρίες" για κατι το οποιο ειναι δεδομενο. Ο περισσότερος κόσμος δεν σκαμπάζει :BDBDG54:

Κι έρχονται και τα Mac να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο λοιπόν, να μη σκαμπάζουν ακόμα περισσότεροι!

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Γιατί, πόσες έχει δει δηλαδή; Μια χαρά είναι οι περισσότερες, για το "μέσο χρήστη". Από την άλλη, αμάν με αυτόν τον μέσο χρήστη, λες και πρόκειται για κανένα τούβλο, ηλίθιο ή βλάκα! Ή μήπως έτσι θεωρεί τους χρήστες η Apple;

Δεν τους θεωρεί μόνο η Apple :flipout:

Με όλο το θάρρος πιστεύω πως θα έπρεπε, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Άχετα αν δεν είναι Η/Υ, μπορεί κάποια στιγμή να το χρειαστείς, γιατί να μη ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις.

Επειδή μερικοί το παρεξηγούν, ποιος ο λόγος που δεν θέλετε να μαθαίνετε νέα πράγματα;
Εγώ έχω τρέλα με το να μαθαίνω όλο και περισσότερα και αυτό εκτός του ότι με κάνει και νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου, πιστεύω πως γίνομαι και πιο ικανός σε σχέση με άλλους που δεν κάνουν το ίδιο.
Αφήστε που έχω γλιτώσει ένα σκασμό χρήματα από το να πλήρωνα άλλους να κάνουν αντίστοιχες εργασίες. Όπως και το ότι δεν κάνουν ακριβώς αυτό που θέλω όπως το θέλω και όταν το θέλω.

Anyway.......τσακωθείτε και λίγο.....το λέει και το νήμα :a0210:

Ελατε να με φατε εδω ειμαι. Μονο που δεν εκανα καμια συγκριση MAC Vs. PC AN TΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ!!!

Απλα μιλησα για το μεσο χρηστη.

Ελεος!!!!