Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Upgrade είναι αλλά μπαίνει και σε παλιό μηχάνημα προ Leopard (Tiger)
Δεν "μπαινει" σε Tiger, με την εννοια οτι ειναι παρανομο να μπει σε προ Leopard η upgrade εκδοση των 30 συμφωνα με την EULA. (μην μιλαμε λοιπον για παρανομο, γιατι τοτε υπαρχουν και οι τελειως "δωρεαν" λυσεις)

Σε Tiger πρεπει να δωσεις τα 170 για την πληρη εκδοση του Snow Leopard μαζι με iWork, iLife.

Οπως και να εχει , το να βαλεις το SL σε υπολογιστη 2ετιας κοστιζει 30 (πολυ φθηνοτερα απο οτι τα 100 των win7), ενω το να το βαλεις σε πιο παλιο μηχανημα (2ετιας ως 4ετιας ,δεν μπορει να μπει σε ακομα πιο παλιο , οπως πχ μπαινουν τα win7) θελεις 160 , δηλαδη παραπανω απο οτι τα win7, αλλα παιρνεις και τα iWork,iLife.

Γενικοτερα, η τιμη του mac os x ηταν παντα μια χαρα και τωρα ειναι ακομα καλυτερη.
Το προβλημα ειναι οτι παει ουσιαστικα πακετο με υπερτιμημενο και συγκεκριμενο hardware.
Αλλωστε τα λεφτα η apple δεν τα βγαζει απο το λειτουργικο, αλλα απο τις πωλησεις υπολογιστων.

Last edited:

Δεν "μπαινει" σε Tiger, με την εννοια οτι ειναι παρανομο να μπει σε προ Leopard η upgrade εκδοση των 30 συμφωνα με την EULA. (μην μιλαμε για παρανομο, γιατι τοτε υπαρχουν και οι τελειως "δωρεαν" λυσεις)

Παράνομο μπορεί να θεωρείται όπως λες αλλά παρόλα αυτά τεχνικά γίνεται.

Παράνομο μπορεί να θεωρείται όπως λες αλλά παρόλα αυτά τεχνικά γίνεται.

Εννοειται. Απλα ειναι παρανομο, οπως παρανομο ειναι να το βαλεις τελειως δωρεαν χωρις να το αγορασεις και οπως παρανομο ειναι να βαλεις τα windows χωρις να τα εχεις αγορασει.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Πάντως οι καπνιστές apple users , δείξτε λίγο προσοχή... Σας ενδιαφέρει...

Αν καπνίζετε στον χώρο οπου υπάρχει (Αππλε) υπολογιστής, μπορεί να χάσετε την εγγύηση...

http://consumerist.com/2009/11/smoking-near-apple-computers-creates-biohazard-voids-warranty.html

To είχαμε αναλύσει καιρό αυτό πριν σε άλλο θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Το σχετικό νήμα είναι αυτό : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52356

Δεν το είχα διαβάσει... Τώρα που το διάβασα (και αυτό), και αναλογιζόμενος διάφορες αποφάσεις της apple κατα καιρούς, ενισχύεται η πεποίθησή μου οτι η εταιρεία αυτή δεν βρίσκεται τυχαία εκει που βρίσκεται... Και είναι κρίμα, γιατί - αν και είμαι winuser - θα ήθελα πραγματικά, μια δυνατή apple και με πολύ περισσότερες πωλήσεις macintosh, για τον απλούστατo λόγο οτι αυτό θα ανάγκαζε τις εταιρίες κατασκευής pc εξαρτημάτων και περιφερειακών να προσφέρουν ακόμα καλύτερη ποιότητα, υποστήριξη, κλπ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν το είχα διαβάσει... Τώρα που το διάβασα (και αυτό), και αναλογιζόμενος διάφορες αποφάσεις της apple κατα καιρούς, ενισχύεται η πεποίθησή μου οτι η εταιρεία αυτή δεν βρίσκεται τυχαία εκει που βρίσκεται... Και είναι κρίμα, γιατί - αν και είμαι winuser - θα ήθελα πραγματικά, μια δυνατή apple και με πολύ περισσότερες πωλήσεις macintosh, για τον απλούστατo λόγο οτι αυτό θα ανάγκαζε τις εταιρίες κατασκευής pc εξαρτημάτων και περιφερειακών να προσφέρουν ακόμα καλύτερη ποιότητα, υποστήριξη, κλπ...

Πραγματικά πιστεύεις ότι η Apple ΔΕΝ είναι δυνατή;
http://www.betanews.com/joewilcox/article/Apple-has-91-of-market-for-1000-PCs-says-NPD/1248313624

Αν δεις, μιλάει για κομπιούτερς πάνω απο τα 1000 δολλάρια (δηλαδή για περίπου το 5% παγκοσμίως) και μαλλον αναφέρεται στην αγορά των ΗΠΑ...

Αν δεις, μιλάει για κομπιούτερς πάνω απο τα 1000 δολλάρια (δηλαδή για περίπου το 5% παγκοσμίως) και μαλλον αναφέρεται στην αγορά των ΗΠΑ...

Αυτό έχει να κάνει καθαρά με την εμπορική στρατηγική της εταιρείας. Αυτό που έχει δείξει η ιστορία είναι ότι με όποιο market segment καταπιάνεται η apple, άμεσα γίνεται leader της αγοράς. Το είδαμε με το iPod, το είδαμε με το iPhone, θα το δούμε με το iPad και πάει λέγοντας. Αν η apple δεν είναι δυνατή, τότε πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι. Ρίξε μια ματιά σε αυτό:

http://techcrunch.com/2009/10/19/ap...-more-macs-and-iphones-sold-than-ever-before/

Αν δεν υπήρχε η επανασταση τoυ Ipod (που απορω γιατι εγινε κιολας) δεν θα ασχολουνταν η μάζα -οπως μέχρι τότε- με την ακατανόμαστη....

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αν δεν υπήρχε η επανασταση τoυ Ipod (που απορω γιατι εγινε κιολας) δεν θα ασχολουνταν η μάζα -οπως μέχρι τότε- με την ακατανόμαστη....

Διάβασε αυτό για να σου λυθούν οι απορίες
http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=15393377

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αφού έχω αγοράσει ακόμα και εγώ iPod, πραγματικά μιλάμε για επανάσταση.. :p

Πάντως, οι λόγοι που έπιασε το iPod είναι οι εξής:

1) Design
2) Hardware
3) Design
4) Industry support
5) Design
6) Design

παρά την εξωφρενική του (σε σχέση με τον ανταγωνισμό / για αυτά που προσφέρει) τιμή, και το ελεεινό και τρισάθλιο iTunes (οκ, ουσιαστικά την υλοποίηση των playlists, to be fair).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

και το ελεεινό και τρισάθλιο iTunes (οκ, ουσιαστικά την υλοποίηση των playlists, to be fair).

Ο μοναδικός λόγος που δεν χρησιμοποιώ το Iphone για μουσική...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αφού έχω αγοράσει ακόμα και εγώ iPod, πραγματικά μιλάμε για επανάσταση.. :p

Πάντως, οι λόγοι που έπιασε το iPod είναι οι εξής:

1) Design
2) Hardware
3) Design
4) Industry support
5) Design
6) Design

παρά την εξωφρενική του (σε σχέση με τον ανταγωνισμό / για αυτά που προσφέρει) τιμή, και το ελεεινό και τρισάθλιο iTunes (οκ, ουσιαστικά την υλοποίηση των playlists, to be fair).

Nαι επειδή είχε design γιαυτό τρέχανε όλοι να δώσουν 500 ευ τότε να το πάρουν.Δεν είναι οτι έδειξε τον δρόμο σε πολλά πράγματα.Οσο για το ελλεινό και τρισάθλιο iTunes τα έχουμε πει πολλές φορές.

"Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple, ένα μικρό ποσοστό σκληρών δίσκων που ήταν εγκατεστημένοι σε φορητούς υπολογιστές MacBook κατά το διάστημα Μαΐου 2006 έως Δεκέμβριο 2007, παρουσιάζουν προβλήματα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Αν αγοράσατε το MacBook σας το συγκεκριμένο διάστημα και εμφανίστηκε στην οθόνη σας όσο έχετε ανοιχτό τον υπολογιστή ένα σήμα με ένα ερωτηματικό που αναβοσβήνει, τότε η ανακοίνωση της Apple σας ενδιαφέρει.

Οι σκληροί δίσκοι βρίσκονται σε άσπρα και μαύρα MacBook των 13' ιντσών, με επεξεργαστές των 1.83GHz, 2GHz, ή 2.16GHz. Η χωρητικότητα των προβληματικών δίσκων είναι 60GB, 80GB, 100GB, 120GB και 160GB.

Σε περίπτωση που πληρείτε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό αντιπρόσωπο σύμφωνα με την σχετική ιστοσελίδα της Apple ο οποίος μόλις επιβεβαιώσει το πρόβλημα, θα προβεί στην αντικατάσταση του σκληρού δίσκου."

insomnia.gr

:slapface: