Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

looooool

Εχω λιώσει λέμε!

Το thread αποκτά επιτελους (εστω και inside) ενδιαφέρον.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Apple, τον Steve, τον Takis και τον Dimis για την χαρά που μου προσφέρουν.

:p

Γιατί "μαλώνετε" ρε παιδιά;
Κάποιοι σαν και εμένα, επιλέγουν ανοικτό hardware στα μισά ή και πολύ λιγότερα λεφτά, ανοικτό ή και "παράνομο" λογισμικό πολύ φθηνά ή δωρεάν, να είναι συμβατό το σύστημά μου με όλες τις πρόσκαιρα δημοφιλείς τεχνολογίες (βλέπε flash κ.λ.π), να χρησιμοποιώ την ίδια πλατφόρμα στη βιομηχανία που δουλεύω αλλά και στο σπίτι για media ή παιχνίδια, να είναι πάντα συμβατές όλες οι φορητές συσκευές μου, κινητά κ.λ.π, να επιλέγω/διαμορφώνω προσωπικά την εμφάνιση/αισθητική των μηχανημάτων που χρησιμοποιώ και αποδέχομαι τα όποια προβλήματα π.χ. στήσιμο-drivers της τάδε κάρτας που αγόρασα σε γελοία τιμή, κίνδυνο από ιούς τους οποίους ακούω δεκαετίες και δεν έχω αξιωθεί να πάθω μια ζημιά προσωπικά να έχω και γω μια ιστορία να λέω κ.α.
Επίσης αποδέχομαι την ύπαρξη άλλης πλατφόρμας που ίσως να είναι εφάμιλη ή και καλύτερη με ενδιαφέρον, όταν μπορώ τις δοκιμάζω και χρησιμοποιώ, εκτός αν κάποιος παράγοντας το απαγορεύει όπως παράδειγμα το πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά κόστος ή η αδυναμία της πλατφόρμας να κάνει κάτι που θέλω. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει η λέξη "ΑΝΩΤΕΡΟ" όταν αναφερόμαστε σε πλατφόρμες... το FreeBSD based σύστημα που έχω δίπλα μου αυτή τη στιγμή έχει χαρακτηριστικά μακράν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά θα ήταν γελοίο να προσπαθούσα να γράψω αυτό το σχόλιο από εκεί αντί για το windows σύστημα.

Σε κάποιους αρέσει να αγοράζουν έτοιμα όμορφα, συγκεκριμένης αισθητικής, πανάκριβα κουτιά τα οποία δεν θα ανοίξουν ποτέ να δουν "τι έχει μέσα", όποια επέκταση τους κάνουν θα είναι μόνο απο τη μαμά εταιρία και σε ανάλογη τιμή (τελευταία έχουμε και τη θεία Intel στην οικόγενεια), θα εκτελούν μόνο τις εργασίες που έχει προβλέψει η μαμά Μήλο και μόνο με τον τρόπο που τους υποδεικνύει, είπα ότι είναι πολύ ακριβότερα; Είναι "σταθερά" και virus free; Έτσι ακούω και το πιστεύω, δεν έχω κάνει μακροχρόνια χρήση Μήλων για τους λόγους που έγραψα παραπάνω, αυτό θα έλειπε, τόσο που κοστίζουν και τόσο "κλειστά"που είναι να ήταν κι ασταθή, θα είχε κλείσει η Μηλιά την άλλη μέρα...
Αλλά γιατί θα πρέπει να σκίζουμε τα ρούχα μας για να αποδεχτούμε όλοι το χαρακτηρισμό ΑΝΩΤΕΡΟ; Θα δουλεύουν καλύτερα τα συστήματά σας αν αποδεχτούμε το χαρακτηρισμό; Ή αν ακόμη αγοράσουμε κι εμείς ένα; (πρέπει να στήσω ειδικό κουμπαρά και να μαζεύω για καιρό...) Το τι αρέσει σε καθένα να αγοράζει και χρησιμοποιεί είναι υποκειμενικό, το πόσο καλό είναι αυτό, εξαρτάται από την ικανότητα του χρήστη και τη διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει το σύστημα που επέλεξε.

Κ ξαφνικά η κουβέντα στο νήμα πήρε φωτιά...............!!!

Εγώ ξέρω πάντως ότι, από την 1η ημέρα που αγόρασα mac υπολογιστή, δεν ξανασχολήθηκα με ιούς κ trojans.

Φυσικά, ουδέποτε εγκατέστησα κάποιο αντι-τέτοιο πρόγραμμα.

Το ίδιο κ σε firewall, απλά ενεργοποίησα το ενσωματωμένο του λειτουργικού.

Κ φυσικά μπαίνω στα ίδια sites που έμπαινα πάντα, ενώ όταν ψάχνω κάτι περίεργο, κάτι δυσεύρετο, για τον υπολογιστή του γραφείου μου που τρέχει windows, το κάνω από το σπίτι στο mac μου για να είμαι ήσυχος με αυτό της δουλειάς.

Εγώ ξέρω πάντως ότι, από την 1η ημέρα που αγόρασα mac υπολογιστή, δεν ξανασχολήθηκα με ιούς κ trojans.

Και γω το ίδιο από τη πρώτη μέρα που πήρα PC! Βέβαια, εγκατέστησα το δωρεάν Microsoft Security Essentials, και από τότε ξέχασα ότι υπάρχει.

Και στα 20+ χρόνια που έχω PC δεν κόλλησα ποτέ ιό και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται θέμα από κάποιους. Προφανώς και όποιος τρέχει το λειτουργικό BeOS δεν ασχολείται με ιούς, επειδή απλούστατα κανείς δεν θα καθήσει να φτιάξει ιο γι αυτό.

Εγώ από την άλλη, έχω πάντα σε windows pc, εγκατεστημένα το zonealarm firewall, antivirus avg free κ τρέχω συχνά πυκνά το adaware antispyware.

Μόνο έτσι γλυτώνει το pc της δουλειάς.

Κ πάντα βρίσκει διάφορα το adaware...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εγώ από την άλλη, έχω πάντα σε windows pc, εγκατεστημένα το zonealarm firewall, antivirus avg free κ τρέχω συχνά πυκνά το adaware antispyware.

Μόνο έτσι γλυτώνει το pc της δουλειάς.

Κ πάντα βρίσκει διάφορα το adaware...

Το παρακάνεις μωρέ. Firewall δεν χρειάζεσαι επιπλέον, έχουν τα windows. Το avg είναι χειρότερο από το security essentials που έχει μέσα και antispyware. Οπότε αντί για τα τρία που λες, χρειάζεσαι ένα και μόνο.

Όσο για αυτά που λες ότι βρίσκει το antispyware, τι είναι άραγε; Μήπως σου βρίσκει cookies, όπως αυτό του avclub που κάνει το αυτόματο login;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Το παρακάνεις μωρέ. Firewall δεν χρειάζεσαι επιπλέον, έχουν τα windows. Το avg είναι χειρότερο από το security essentials που έχει μέσα και antispyware. Οπότε αντί για τα τρία που λες, χρειάζεσαι ένα και μόνο.

Όσο για αυτά που λες ότι βρίσκει το antispyware, τι είναι άραγε; Μήπως σου βρίσκει cookies, όπως αυτό του avclub που κάνει το αυτόματο login;

Από θέμα ιών δεν έχω κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα με το avg free. :a0210:

Firewall έχω βάλει κ μπορώ κ περιορίζω πανεύκολα την 'κίνηση' μέσα-έξω... :BDGBDGB53:

Το adaware μου βρίσκει κάτι trojanάκια...:violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Κοιτα, απο οτι εχω δει στην πραξη, το Macosx μου εχει βρει αυτοματα drivers για οποιαδηποτε συσκευη του εχω συνδεσει πανω. Δλδ θεωρω οτι πλεον πρεπει να υποστηριζει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των περιφερειακων που κυκλοφορουν.
Τα windows αντιθετως, ακομα και τα 7 δεν μου βρισκουν παντα ή τοσο ευκολα drivers... Σιγουρα αλλη η βαση του ενος και του αλλου, αλλα με βαση την εως τωρα εμπειρια μου, θεωρω οτι ακομα και αν υποστηριζαν τον ιδιο αριθμο μηχανηματων-προγραμματων δεν θα επεφτε η ποιοτητα υποστηριξης του Macosx... Αλλα αυτο ειναι δυσκολο να το υποστηριξεις for a fact..

Παντως αλλο η φτωχη εμπειρια μας και αλλο η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
το mac os x υποστηριζει πολυ λιγοτερες συσκευες-drivers..
Πχ η καρτα τηλεορασης των 25 που εχω (με αριστο σημα) δεν αναγνωριζεται απο το mac os x και θα χρειαζομουν να παρω μια των 100+ (τοσο κανει μια βρισκω διαθεσιμη).
Επισης η δορυφορικη καρτα παλι δεν υποστηριζεται απο mac os x.

Ακομα και σε απλες καμερες υπολογιστη, δεν υπαρχουν παντα drivers σε mac os x.

Οσο για το θεμα της ασφαλειας:
σε windows υπαρχουν οι ιοι. Θεμα βεβαια το οποιο λυνεται με το δωρεαν antivirus της ms ή αλλες δωρεαν λυσεις..

Ομως ο πραγματικο φοβος ειναι να μην αποκτησει καποιος αλλος ελεγχο του μηχανηματος. Αυτο ειναι ασχετο απο ιους και ειναι αυτο που φοβουνται και ολοι οι admins και γενικοτερα ακομα και τα server μηχανηματα..
Εκει το mac os x και οι εφαρμογες του χωλαινει σε σχεση με τα windows vista/win7 , οντας πιο τρυπιο σαν λειτουργικο.
Eχει περισσοτερα(βεβαιωμενα) κενα ασφαλειας , ενω πχ και προπερσι σε διαγωνισμο hacking ηταν το πρωτο λειτουργικο που επεσε μεταξυ linux,windows , mac os x.

Last edited:
Αυτή η ιστορία με τα antivirus είναι μια παρανόηση που συνεχίζεται επί χρόνια.

Antivirus υπάρχουν και για Mac και για Linux:

http://antivirus.about.com/od/antivirussoftwarereviews/tp/aamacvir.htm

http://www.iantivirus.com/

http://www.avast.com/linux-home-edition

Η μόνη διαφορά των Windows είναι ότι επειδή έχουν το 90% της αγοράς, οι περισσότεροι συγγραφείς virus θα ασχοληθούν με τα Windows και όχι με τα άλλα που έχουν λιγότερο από το 5% της αγοράς. Αυτό είναι απλό και λογικό. Σκεφτείτε τον εαυτό σας, αν θέλατε να αφιερώσετε χρόνο για να γράψετε ένα δύσκολο πρόγραμμα που να κάνει κακό, θα το γράφατε για το 5% των υπολογιστών ή για το 90% των υπολογιστών;

Αυτό είναι το θέμα. Όχι ότι τα Mac και τα Linux είναι καλύτερα ενώ τα Windows είναι χάλια. Ούτε καλύτερους προγραμματιστές έχουν, ούτε τίποτα. Απλώς τα Mac δεν έχουν μερίδιο της αγοράς και γι αυτό δεν ασχολείται ο υπόκοσμος μαζί τους.

χαχα αυτο το ειχε σε μια διαφημιση της αππλε και ειπα να το δοκιμασω στην πραγματικοτητα ...

βαλτε στο google

i want a computer that works

κατα τη γνωμη μου τα apple ειναι καλα μηχανηματα.αυτο που με ενοχλει τα τελευταια χρονια ειναι οτι εχουν γινει συσκευες lifestyle για χλιμιτζουρες.τσαντιζομαι οταν βλεπω κατι γκομενες στιλατε να βλεπουν τα email στην καφετερια σε macbook μιλανε στο iphone και στο λαιμο κρεμεται το ipod!!
η apple θα βρει το μαστορα της μονο αν βγαλει laptop ο gucci η ο ασλανης.
και η sony παλευει να καθιερωσει τα δικα της καγκουρομηχανηματα στο χωρο των pc τα vaio δηλαδη αλλα δε φαινεται να τα καταφερνει!
ειναι απιστευτο να βλεπεις ουρες εξω απο μαγαζια και προπαραγγελιες για τα iphone,ipad απο χλιμιτζουρες!!
γινεται αυτο για samsung κλπ;
γ....μενο μαρκετινκ και lifestyle αυτο ειναι που πρεπει να πληρωσω κεγω που θα ηθελα να παιξω μια φορα με ενα macbook να δω πως ειναι το ρημαδι.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

κατα τη γνωμη μου τα apple ειναι καλα μηχανηματα.αυτο που με ενοχλει τα τελευταια χρονια ειναι οτι εχουν γινει συσκευες lifestyle για χλιμιτζουρες.τσαντιζομαι οταν βλεπω κατι γκομενες στιλατε να βλεπουν τα email στην καφετερια σε macbook μιλανε στο iphone και στο λαιμο κρεμεται το ipod!!
η apple θα βρει το μαστορα της μονο αν βγαλει laptop ο gucci η ο ασλανης.
και η sony παλευει να καθιερωσει τα δικα της καγκουρομηχανηματα στο χωρο των pc τα vaio δηλαδη αλλα δε φαινεται να τα καταφερνει!
ειναι απιστευτο να βλεπεις ουρες εξω απο μαγαζια και προπαραγγελιες για τα iphone,ipad απο χλιμιτζουρες!!
γινεται αυτο για samsung κλπ;
γ....μενο μαρκετινκ και lifestyle αυτο ειναι που πρεπει να πληρωσω κεγω που θα ηθελα να παιξω μια φορα με ενα macbook να δω πως ειναι το ρημαδι.
χαλαρωσε ρε φιλε κ μιλα καλυτερα, που βρισκεσαι................... ελα να σου δωσω το δικο μου να παιξεις

Ειναι σιγουρα θεμα lifestyle και αισθητικης, αλλα δεν ειναι μονο αυτο: Τα mac ειναι και στην αιχμη της τεχνολογιας, ειδικα σε επιπεδο λειτουργικου. Οταν δουλεψεις με mac, τα πισια σου φαινονται πρωτογονα..
ΥΓ. Και η prada εβγαλε κινητα (samsung?) αλλα πηγαν ακλαφτα.. Ο λογος που ο κοσμος συνωστιζεται εξω απο τα apple store δεν εχει να κανει μονο με το ποσο ομορφα ειναι.. ;)