Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δηλαδή άμα έχεις Mac είσαι επιδειξιομανής. Μάλιστα...

Χμμ... νομίζω το νόημα ήταν το αντίστροφο, δηλαδή πως αν είσαι επιδειξιομανής, ΤΟΤΕ έχεις Mac ;)
Ελπίζω να μη μας παίρνετε πολύ στα σοβαρά τους αντι-macιστές :)

Αλήθεια όμως, πόσοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούσαν υπολογιστές Apple από τότε όταν δεν ήταν λεπτά και ασημόλευκα και με φωτιζόμενα γιγάντια μηλαράκια;
Δηλαδή από την πριν iPod & iPhone εποχή, τότε που θα μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί κανείς πως κάποιο apple είχε κάποια πλεονεκτήματα συγκρινόμενο με τα PC της εποχής...

Αγαπητέ andre74, έχεις πολύ δίκιο !!

Πολλοί από εμάς, μεταξύ των οποίων κ εγώ, πρωτοασχολήθηκα με Apple στην εποχή του iPod, τότε που είχε έκδοση 20gb, χωρίς καν να είναι έγχρωμη η οθόνη του, όχι πολύ παλιά δλδ.

Αυτή η συσκευή, το iPod δλδ, ήταν αυτή που έδωσε ώθηση στην εταιρεία !!

Χμμ... νομίζω το νόημα ήταν το αντίστροφο, δηλαδή πως αν είσαι επιδειξιομανής, ΤΟΤΕ έχεις Mac ;)

Αλήθεια όμως, πόσοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούσαν υπολογιστές Apple από τότε όταν δεν ήταν λεπτά και ασημόλευκα και με φωτιζόμενα γιγάντια μηλαράκια;
Δηλαδή από την πριν iPod & iPhone εποχή, τότε που θα μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί κανείς πως κάποιο apple είχε κάποια πλεονεκτήματα συγκρινόμενο με τα PC της εποχής...

Ανέκαθεν οι υπολογιστές της Apple ήταν μπροστά σε design αλλά και λειτουργικό.

images
images
images

images
images
images

Απλά στα '90s έπρεπε να πληρώσεις με το ένα σου νεφρό με την απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική της αντιπροσωπείας. Και πάλι δεν ήταν σίγουρο αν θα σου έκαναν την χάρη να σου πουλήσουν. Στην Θεσ/νίκη υπήρχε ένας εξουσιοδοτημένος "αντιπρόσωπος" που φυσικά δεν υπάρχει πια,και αφού έλεγες το σύνθημα έμπαινες μέσα για να σου βγάλει ένα κουστούμι στα 6.000.000 (και τότε ήταν λεφτά έτσι?) όπου έπρεπε υποχρεωτικά να αγοράσεις αναβαθμισμένο μηχάνημα+οθόνη+Claris+ και σου έλεγε με τον τρόπο του "άμα θέλεις και μην με απασχολείς παραπάνω". Ασε που για να βρεις μαγαζί να πουλά έπρεπε να προσλάβεις ντεντέκτιβ.Άλλες εποχές.
Με το second coming του Jobs είδαμε φως γενικά, και σίγουρα ο κόσμος που ήταν ανυποψίαστος για το τι σημαίνει Mac, το έμαθε με το iPod και αργότερα με το iPhone.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Εγώ συμφωνώ... Και να ρωτήσω επίσης, για ποιο λόγο οι mac users κολλάνε και αυτοκόλλητο με δαγκωμένο μήλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (αν δεν υποδηλώνουν κάποιου είδους "διαφορετικότητα - ανωτερότητα" των φανμπόις), δίνει άλογα μήπως? Να βάλω και εγώ τότε... :a0210:
Η πλακα ειναι οτι σε αρκετα αυτοκινητα/μηχανακια/μοτοσυκλετες/ποδηλατα/αεροπλανα/πλοια/καιοτιαλλοθες γνωστων εχω δει το αυτοκολλητο μηλο, μονο ενα 20% εχουν mac. :p

καποτε εκανες το καμποσο με ενα λαπτοπ ανεξαρτητα μαρκας,τωρα που τα δινουν με το κιλο για να φανεις χρειαζεσαι κατι στιλατο. τα mac λοιπον εξυπηρετουν και αυτη την αναγκη ορισμενων

Εγώ από το 2000, 19 χρονών τότε.

Τα 90s ηταν μια αθλια εποχη που σαν χρηστης mac ημουν δυστιχισμενος και σαν χρηστης PC αρκετα ικανοποιημενος. Ειχα ενα LC 475 φυσικα μου το ειχε κανει δωρο η πλουσια θεια απο το Σικαγο και η ατακα του πατερα μου ηταν "με ΑΥΤΟ το computer θα πεθανεις εγω δεν δινω τοσα λεφτα να παρεις καινουριο" μετα ηρθε και το PC που αγορασα με αιματηρες οικονομιες. Στο mac τα προγραμματα (κυριως παιχνιδια) τα ψαχναμε με την καραμπινα. Στο PC πηγαινες σε ενα φιλο σου εκανε αντιγραφη σε δισκετουλα το παιχνιδακι και ησουν αρχοντας. Παρολα αυτα με το mac ημουν και ειμαι ερωτευμενος ενω το pc το θεωρω πολυ καλο μου φιλο. Ηταν ειναι και θα ειναι δυο διαφορετικες πλατφορμες που κανουν τα ιδια πραγματα με διαφορετικους τροπους. Οπως βολευεται ο καθενας! Σαν κυριο μηχανημα εχω το imac giati μαρεσει το interface ΦΥΣΙΚΑ και η εμφανιση του. Σαφως και το PC μου ειναι προσεγμενο εμφανησιακα και τα Win7 θεωρω οτι ειναι ΟΤΙ καλυτερο εβγαλε η microsoft. Αμα εισαι μηχανακιας εισαι μηχανακιας ΤΕΛΟΣ. Αγαπα το computer σου ειτε με μηλο ειτε με αχλαδι ειτε με παραθυρο ειτε με πατζουρι!

Ειμαι αρρωστος το ξερω, εχω παραλληλη σχεση με mac kai pc και ειμαι και ευχαριστιμενος!:coool:
Νικητας

Τα 90s ηταν μια αθλια εποχη που σαν χρηστης mac ημουν δυστιχισμενος και σαν χρηστης PC αρκετα ικανοποιημενος. Ειχα ενα LC 475 φυσικα μου το ειχε κανει δωρο η πλουσια θεια απο το Σικαγο και η ατακα του πατερα μου ηταν "με ΑΥΤΟ το computer θα πεθανεις εγω δεν δινω τοσα λεφτα να παρεις καινουριο" μετα ηρθε και το PC που αγορασα με αιματηρες οικονομιες. Στο mac τα προγραμματα (κυριως παιχνιδια) τα ψαχναμε με την καραμπινα. Στο PC πηγαινες σε ενα φιλο σου εκανε αντιγραφη σε δισκετουλα το παιχνιδακι και ησουν αρχοντας. Παρολα αυτα με το mac ημουν και ειμαι ερωτευμενος ενω το pc το θεωρω πολυ καλο μου φιλο. Ηταν ειναι και θα ειναι δυο διαφορετικες πλατφορμες που κανουν τα ιδια πραγματα με διαφορετικους τροπους. Οπως βολευεται ο καθενας! Σαν κυριο μηχανημα εχω το imac giati μαρεσει το interface ΦΥΣΙΚΑ και η εμφανιση του. Σαφως και το PC μου ειναι προσεγμενο εμφανησιακα και τα Win7 θεωρω οτι ειναι ΟΤΙ καλυτερο εβγαλε η microsoft. Αμα εισαι μηχανακιας εισαι μηχανακιας ΤΕΛΟΣ. Αγαπα το computer σου ειτε με μηλο ειτε με αχλαδι ειτε με παραθυρο ειτε με πατζουρι!

Ειμαι αρρωστος το ξερω, εχω παραλληλη σχεση με mac kai pc και ειμαι και ευχαριστιμενος!:coool:
Νικητας

Να μια ειλικρινής και "σωστή" άποψη που συνοψίζει πολλά από όσα έχουν γραφτεί εδώ...

Re: iPad 2nd Gen

Παιδες μια ερωτηση. Σκεφτομαι να παρω δωρο στη μητερα μου (καθηγητρια μαθηματικων) το 1 ή το 2. Θα της χρησιμευσει? Υπαρχουν ειδικα προγραμματα (μαθηματικων, καρτελες για τους μαθητες, κτλ), μπορει να συνδεθει με προτζεκτορα π.χ.? Ευχαριστω.

Παιδες μια ερωτηση. Σκεφτομαι να παρω δωρο στη μητερα μου (καθηγητρια μαθηματικων) το 1 ή το 2. Θα της χρησιμευσει? Υπαρχουν ειδικα προγραμματα (μαθηματικων, καρτελες για τους μαθητες, κτλ), μπορει να συνδεθει με προτζεκτορα π.χ.? Ευχαριστω.

Τι κρίμα....να μην είμαι η μητέρα σου!
Αν σχετίζεται με υπολογιστές φυσικά και θα χρησιμεύσει, αλλά κι αν δεν χρησιμεύσει ...μπορείς κάλιστα να το πάρεις πίσω για σένα!

Πάρτης ένα ωραίο netbookάκι, να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, και με τα λεφτά που θα περισσέψουν πάρτης ένα iPod touch να ακούει τη μουσική της.

Το iPad είναι (για την ώρα) ακατάλληλο γι'αυτή τη χρήση. Και πανάκριβο, μην ξενχιόμαστε :HTEHETH63:

Πάρτης ένα ωραίο netbookάκι, να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, και με τα λεφτά που θα περισσέψουν πάρτης ένα iPod touch να ακούει τη μουσική της.

Το iPad είναι (για την ώρα) ακατάλληλο γι'αυτή τη χρήση. Και πανάκριβο, μην ξενχιόμαστε :HTEHETH63:
Μαεστρο, χαλασε ο η/υ της, θα το χειριζεται για κανα ε-μαιλ, να ακουει τη μουσικη της, κανα παιχνιδι και φυσικα ιντερνετ και σε οτι εχει σχεση με τη δουλεια της (βαθμολογιες, μαθηματικα, παρουσιασεις,...). Δηλαδη δεν εχει τετοια χρησιμοτητα ακομη? Δεν υπαρχουν τα καταλληλα προγραμματα?

Καλο το νετμπουκ που προτεινεις, αλλα, το αλλο ειναι πιο "κομψο" για δωρο..
Τι κρίμα....να μην είμαι η μητέρα σου!
Αν σχετίζεται με υπολογιστές φυσικά και θα χρησιμεύσει, αλλά κι αν δεν χρησιμεύσει ...μπορείς κάλιστα να το πάρεις πίσω για σένα!

:flipout::flipout::flipout: Eσυ με πιανεις..!

Απάντηση: Re: iPad 2nd Gen

Μαεστρο, χαλασε ο η/υ της, θα το χειριζεται για κανα ε-μαιλ, να ακουει τη μουσικη της, κανα παιχνιδι και φυσικα ιντερνετ και σε οτι εχει σχεση με τη δουλεια της (βαθμολογιες, μαθηματικα, παρουσιασεις,...). Δηλαδη δεν εχει τετοια χρησιμοτητα ακομη? Δεν υπαρχουν τα καταλληλα προγραμματα?

Καλο το νετμπουκ που προτεινεις, αλλα, το αλλο ειναι πιο "κομψο" για δωρο..

Μπορεί να χρησιμοποιήσει το Numbers (το Excel της Apple) και το Keynote για παρουσιάσεις
Για όλα τα άλλα υπάρχει το Bento

http://www.filemaker.com/products/bento/ipad.html

Επίσης υπάρχουν και προγράμματα για μαθηματικά κτλ

Eπειδη ρωτησες για προτζεκτορα, το 2 εχει σιγουρα hdmi out (με ανταπτορα), , δεν ξερω αν θα δουλευει στο 1.

Ρωτα τη επισης, αν χρησιμοποιει ηδη καποια συγκεκριμενα προγραμματα μαθηματικων κλπ sto laptop της.... για να δεις αν υπαρχουν αντιστοιχα για ipad.

Παιδες μια ερωτηση. Σκεφτομαι να παρω δωρο στη μητερα μου (καθηγητρια μαθηματικων) το 1 ή το 2. Θα της χρησιμευσει?

90% για να πουλήσει μούρη και 10% για πραγματική δουλειά.

Παρτης ένα netbook να κάνει άνετα την δουλειά της όπως ξέρει, εκτός αν έχεις σκοπό: α) να καταλήξει σε σένα ή β) να της κάνεις μάθημα ΛΟ και ΛΑ = ΛΟΛΑ , από το μηδέν όλα δηλαδή.

90% για να πουλήσει μούρη και 10% για πραγματική δουλειά.

Παρτης ένα netbook να κάνει άνετα την δουλειά της όπως ξέρει, εκτός αν έχεις σκοπό: α) να καταλήξει σε σένα ή β) να της κάνεις μάθημα ΛΟ και ΛΑ = ΛΟΛΑ , από το μηδέν όλα δηλαδή.

Χχαχαχαχα :music-smiley-005:

Δυστυχως έτσι ειναι..

βεβαια για καθηγητες μουσικης οτι πρέπει ειναι με το ανεκδιήγητο garage band...

Eπειδη ρωτησες για προτζεκτορα, το 2 εχει σιγουρα hdmi out (με ανταπτορα), , δεν ξερω αν θα δουλευει στο 1.

.

Δουλεύει και με το 1. Επίσης υπάρχει και ο αντάπτορας για VGA που είναι πιό συνηθισμένο για σχολικές αίθουσες.

Παιδες μια ερωτηση. Σκεφτομαι να παρω δωρο στη μητερα μου (καθηγητρια μαθηματικων) το 1 ή το 2. Θα της χρησιμευσει? .

Αν σόνι και καλά θέλει μήλο (να φωτίζεται κιόλας το logo και να πέφτουν τα σάλια των μαθητών στο πάτωμα), ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ καλύτερα πάρτης ένα Air να κάνει και καμιά δουλειά παραπάνω λόγω του ότι είναι laptop και μπορεί να τρέχει κανονικά προγράμματα π.χ. Office χωρίς να ψάχνει το application, του application ω application.....