Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου

Status
Not open for further replies.
Τα μεγάλα ατού του εν λόγω PVR σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι:
1. η αυτόματη εγραφή σειρών
2. το τεχνολογικό πλεονέκτημα που δίνει η χρήση αναμεταδότων ίδιας μπάντας - πόλωσης, κάτι που επιτρέπει την ταυτόχρονη εγγραφή 2 καναλιών ΟΤΕ TV με ένα καλώδιο.

Ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και επιλέγει.
Πήραμε μαζί με ένα φίλο πριν 3 χρόνια δέκτη του εμπορίου HD στα 250 ευρώ.
Μόλις έβαλα τον ΟΤΕ τον πούλησα σε λιγότερα χρήματα από το 1/3 της αξίας του.
Με βόλευε τότε γιατί είχε δυνατότητα pvr αλλά δεν είχε εσωτερικό δίσκο.
Του φίλου μου αμέσως μετά τη 2χρονη εγγύηση ένας κεραυνός έστειλε το δέκτη αγκαλιά με τα σκουπίδια.
Ασύγκριτα καλύτερα για εμένα το χρησιδάνειο.
O συγχωρεμένος ο θείος μου έζησε στην Αμερική και μας έλεγε τη δεκαετία του 80 ότι δεν είχε αγοράσει ολόκληρο αυτοκίνητο στη τιμή του αλλά με ένα τρόπο σαν leasing πλήρωνε ένα ποσό και κάθε 2-5 χρόνια είχε καινούργιο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας.
Μήπως τελικά σε πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερο το χρησιδάνειο.
Ας μην είμαστε αρνητικοί σε όλα και εγώ τον έχω επικρίνει τον ΟΤΕ αλλά και τα καλά του θα τα γράψω.
Αυτή τη στιγμή με 4 ευρώ μου δίνει ένα pvr έτοιμο plug and play ούτε να τραβώ καλώδια, ούτε να ψάχνω αν είναι συμβατός ο ένας σκληρός ή το άλλο usb και πολλά άλλα.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν το κάτι παραπάνω είναι δύσκολο ο κάθε ιδιοκτησιακός δέκτης να τους το καλύψει.

υπαρχει περιπτωση στο μελλον ο ΟΤΕ να βαλει καναλια απο διαφορετικη μπαντα και να ψαχνομαστε? σε περιπτωση που λανσαρει multiview αργοτερα θα χωραει και δευτερο quad lnb στο 1.20 πιατο μου?

να ρωτησω μηπως ξερει κανεις 1)αυτα που θα γραφω μπορω να τα βγαζω και να τα σωζω στο pc ? 2)με ποιοτητα εικονας παιζει ρολο? 3) προσωπικα μπουκετα θα εχει ευχαριστω

υπαρχει περιπτωση στο μελλον ο ΟΤΕ να βαλει καναλια απο διαφορετικη μπαντα και να ψαχνομαστε? σε περιπτωση που λανσαρει multiview αργοτερα θα χωραει και δευτερο quad lnb στο 1.20 πιατο μου?

Για ποιο λόγο να βάλεις και δεύτερο lnb ??

Το δεύτερο lnb το βάζεις αν θέλεις να έχεις και άλλο δορυφόρο εκτός από αυτόν που είναι ο ΟΤΕ..

μάλλον μπερδεύτηκες..

να ρωτησω μηπως ξερει κανεις 1)αυτα που θα γραφω μπορω να τα βγαζω και να τα σωζω στο pc ? 2)με ποιοτητα εικονας παιζει ρολο? 3) προσωπικα μπουκετα θα εχει ευχαριστω

1) λογικά όχι
2) ????
3) δεν ξέρω αν το είδαν τα παιδιά στην παρουσίαση.. θα μας πουν..

Last edited by a moderator:
εγω δεν βλεπω ασχημη την λυση του χρησιδανειου.
εαν υποθεσουμε οτι ο δεκτης εχει περιπου 150 ευρω(βαση του 865 της nova)θες 3 χρονια για να φτασεις το ποσο που στοιχιζει ο δεκτης.θα εισαι συνδρομητης μεχρι τοτε?γιατι να τα εχεις δωσει εφαπαξ?
σε χρεωνει οσο καιρο τον χρησιμοπ/εις.
αλλωστε,μου μεινει δεν μου μεινει,τι να τον κανω εαν δεν μπορω να πιασω τους δορυφορους της αρεσκειας μου,ή δεν μπορω να γραψω?
τουλαχιστον αυτα με βαση τους περιορισμους του 865.

εγω δεν βλεπω ασχημη την λυση του χρησιδανειου.
εαν υποθεσουμε οτι ο δεκτης εχει περιπου 150 ευρω(βαση του 865 της nova)θες 3 χρονια για να φτασεις το ποσο που στοιχιζει ο δεκτης.θα εισαι συνδρομητης μεχρι τοτε?γιατι να τα εχεις δωσει εφαπαξ?
σε χρεωνει οσο καιρο τον χρησιμοπ/εις.
αλλωστε,μου μεινει δεν μου μεινει,τι να τον κανω εαν δεν μπορω να πιασω τους δορυφορους της αρεσκειας μου,ή δεν μπορω να γραψω?
τουλαχιστον αυτα με βαση τους περιορισμους του 865.

Εγώ το πρόβλημα που βλέπω με το χρησιδάνειο, είναι ότι σου αφαιρεί την ευκολία της σύνδεσης/αποσύνδεσης. Έχεις ΟΤΕ. Θα μείνεις υποχρεωτικά 12 μήνες, αλλιώς πρόστιμο. Το κόβεις. Αν θες να συνδεθείς, άλλους δώδεκα μήνες...

Στην νόβα, μετά το 1ο 12μηνό, έχεις τον δέκτη και την κάρτα. Συνδέεσαι 6-8 μήνες, βλέπεις π.χ. το πρωτάθλημα, και σταματάς. Με τον εξοπλισμό δικό σου, δεν υπογράφεις συμβόλαιο...

Γενικά υπάρχουν διάφορα θεματάκια, όπως ότι συνεχίζεις να πληρώνεις και μετά τα 3 χρόνια, το πιθανό κόστος επιστροφής του δέκτη αν διακόψεις (που δεν έχω ιδέα τι ισχύει), αν διακόψεις θα χάσεις για πάντα τις εγγραφές, κλπ.

το 1.1 το ξεχνάς, δεν δουλεύει απευθείας 8άρι και 16άρι diseqc...

Γιατί, τι το εμποδίζει να δει τις 4 πρώτες θέσεις από ένα 8αρι και ένα 16άρι;

Τις πρώτες 4 θέσεις ναι.. από εκεί και πέρα γεια σας !!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύει σαν 1.1 !!!!

Τα μεγάλα ατού του εν λόγω PVR σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι:
1. η αυτόματη εγραφή σειρών
2. το τεχνολογικό πλεονέκτημα που δίνει η χρήση αναμεταδότων ίδιας μπάντας - πόλωσης, κάτι που επιτρέπει την ταυτόχρονη εγγραφή 2 καναλιών ΟΤΕ TV με ένα καλώδιο.

1. Το κάνει και ο Pace.
2. Σύντομα το ίδιο θα ισχύει και στη Nova, αφού θα κλείσει η 10930. Μένει να δούμε αν θα το εκμεταλευτούν με νέο firmware.

diseqc 1.1 υποστηρίζει κανονικά ο Pace, απλώς μόνο τις θέσεις 1 ως 4. Οπότε απλώς βάζεις τον Hotbird σε μία από τις πρώτες 4 θέσεις στο 8/10/16 πλο diseqc σου και είσαι ΟΚ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Συζήτηση περί ενδεχόμενης υπηρεσίας pvr από τον ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου

που να το ξέρω ο έρημος !!!! :BDGBGDB55:
sorry ξεχασα να το αναφερω. σκεφτομουν να βαλω δευτερο quad lnb ωστε να ειμαι ετοιμος σε περιπτωση multiview απο τον ΟΤΕ.

Τις πρώτες 4 θέσεις ναι.. από εκεί και πέρα γεια σας !!!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύει σαν 1.1 !!!!

Γιατί; Ένας diseqc 1.0 δέκτης δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα 1.1 switch. Ακόμα και αν είναι 4 θέσεων. Ένας δέκτης 1.1 μπορεί να λειτουργήσει και τους 2 τύπους switch. Ακόμα και αν μπορεί να δει μόνο τις 4 πρώτες θέσεις (όπως ο 865).

Βέβαια είμαστε εκτός θέματος, απλά το έγραψα για ενημέρωση ότι ο 865 είναι diseqc 1.1.

Άλλο αυτό Γιώργο, όταν λέμε όμως ότι ένας δέκτης έχει και diseqc 1.1 αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί όπως πρέπει και όχι μισαδάκια !!!

Όπως πρέπει λειτουργεί. Δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα, συνεργάζεται άψογα με diseqc 1.1. Απλώς δε σε αφήνει να έχεις τον Hotbird σε θέση μεγαλύτερη της 4. Από τη στιγμή που δε βλέπει άλλους δορυφόρους ο Pace, η υποστήριξη που έχει για diseqc 1.1 είναι υπέρ αρκετή και μάλιστα μου έχει φανεί χρήσιμη στην περίπτωσή μου (ο Hotbird απλώς μετακινήθηκε από τη θέση 6 στη θέση 4 του 16πλου 1.1 diseqc switch μου).

Ας επιστρέψουμε on topic, μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ η παρουσίαση που ανέβηκε στο youtube, αναλυτική και επεξηγηματική των δυνατοτήτων του νέου δέκτη. Φαίνεται πολύ καλό μηχάνημα, από PVR δυνατότητα το μόνο που λείπει είναι skip forward - backward χωρίς χρήση rewind/ff αλλά με συγκεκριμένο βήμα (έχει μόνο 10λεπτο βήμα απ' ότι είδα). Το timeshift κάνει reset σε αλλαγή καναλιού, όπως συνηθίζεται πλέον στους PVR δέκτες αν και κάποιοι προτιμούν τον συνεχόμενο buffer. Από την παρουσίαση δε φαίνεται αν μπορείς να συμπεριλάβεις τον timeshift buffer σε μία εγγραφή. Πχ, ξεκινάς και βλέπεις μία ταινία στο Ote Cinema αλλά ξαφνικά πρέπει να φύγεις. Η ταινία από την αρχή της είναι ήδη στον timeshift buffer και τώρα είσαι στο 20'. Αν πατήσεις να γίνει εγγραφή της ταινίας, θα συμπεριλάβει τα πρώτα 20 λεπτά;

Πολύ καλή δουλειά στον ΟΤΕ, μπράβο.

η καλύτερη σύνδεση για τον pvr είναι με twin lnb και 2 καλώδια που θα κουμπώνουν στο δέκτη
στο lnb 1 και lnb 2,έτσι ώστε να εκμεταλευόμαστε όλες τις δυνατότητες του pvr, σωστά?
αυτή την στιγμή έχω έναν Dreambox DM8000 HD με 4 lnb ( 2 twin και 2 μονά για Astra-Hotbird-Eurobird-Sirius)
και τα 4 lnb καταλήγουν σε ένα 4πλο diseqc 2.0 όπου και οι 4 δορυφόροι καταλήγουν στο tuner 1 του Dreambox.
από τα 2 twin lnb που έχω για Astra-Hotbird οι εξόδοι που έχουν μείνει καταλήγουν σε ένα 2πλο diseqc 2.0 και
καταλήγουν στο tuner 2 του Dreambox.
Γι'αυτό σας ρωτώ, σκέφτομαι να καταργήσω τον Eurobird από τον Dreambox και να βάλω ένα twin lnb στο πιάτο στην θέση
του μονού που έχω τώρα για τον Eurobird και 2 καλώδια που θα κουμπώνουν στο δέκτη pvr του OTE στο lnb 1 και lnb 2.
στον Dreambox οι υπόλοιποι δορυφόροι θα μείνουν όπως είναι με τα diseqc 2.0.
ποια είναι η καλύτερη σύνδεση για μένα?

Status
Not open for further replies.