Θα συμφωνήσω πλήρως με τον Λουκά!
Και θα συμπληρώσω: "ακούμε" με τον εγκέφαλο ο οποίος "επεξεργάζεται" τους ήχους ανάλογα με τις εμπειρίες μας και τους μετατρέπει σε συναίσθημα...
Να ασχολείται με τα αυτιά και τη φωνή και να έχει όνομα tomatis? :BDBDG54:
Τέλος πάντων. Σχετικά με το τι αντιλαμβανόμαστε ηχητικά σε σχέση με το τι βλέπουμε.
Oταν ακουσεις χωρις να τον βλεπεις,ακουγεται το ιδιο .
Τωρα πως τα καταφερνει αυτος και λεει μπα δαγκωνοντας τα χειλη του δεν ξερω
Φαινεται αλλοι εχουμε προβλημα αυτιων,αλλοι χειλιων.....
Τελικά στρώνουν τ' αφτιά μας μαλλον παρά τα μηχανήματα.:Banane0:
Προσωπικά δεν μπορώ να προσαρμοστώ και ούτε να δεχτώ και να συνηθίσω ένα κακό ήχο. Το μυαλό μου δεν κάνει ό,τι θέλει, δεν φαντάζεται ότι ακούει κάτι καλό ενώ αυτό είναι κακό. Εκτός και αν κάποιος αρέσκεται στο να ωραιοποιεί κάτι ή να έχει αυταπάτες.
Το προσωπικό γούστο είναι κάτι το διαφορετικό.
Τα μηχανήματα όντως στρώνουν. Ένα κακό μηχάνημα δεν πρόκειται να γίνει καλό όσο και αν το στρώσει κανείς. Λ.Σ.
Προσωπικά δεν μπορώ να προσαρμοστώ και ούτε να δεχτώ και να συνηθίσω ένα κακό ήχο. Το μυαλό μου δεν κάνει ό,τι θέλει, δεν φαντάζεται ότι ακούει κάτι καλό ενώ αυτό είναι κακό. Εκτός και αν κάποιος αρέσκεται στο να ωραιοποιεί κάτι ή να έχει αυταπάτες.
Το προσωπικό γούστο είναι κάτι το διαφορετικό.
Τα μηχανήματα όντως στρώνουν. Ένα κακό μηχάνημα δεν πρόκειται να γίνει καλό όσο και αν το στρώσει κανείς. Λ.Σ.
Θα συμφωνησω με τον Λουκα στο σχολιο του , οτι ναι μεν πολλες φορες ο εγκεφαλος μπορει να ωραιοποιει πραγματα , αλλα δεν ειναι παντα ετσι. Ουτε γω για παραδειγμα εχω ακουσει ας πουμε μια κεφαλη πικαπ των 40 ευρω και να την προτιμησω απο τις ακριβοτερες που εχω.
Αυτο σε καμια περιπτωση δεν ειναι,ουτε μπορει να ειναι επιβολη του εγκεφαλου.Ειναι απλη λογικη οπως και να το δει καποιος.
Μακαρι ο εγκεφαλος ολων μας να το πετυχαινε αυτο.Θα την βγαζαμε ολοι με φτηνα/οικονομικα συστηματα και θα ειμασταν ευτυχισμενοι :smile:
Σωκράτη, εγώ προτιμώ να μην ακούω καθόλου μουσική. Δυστυχώς είμαι "μηχανηματάκιας" τύπος....![]()
Πανίκο,εγώ δεν μίλησα για προτίμηση ή σύγκριση,εννοείται πως κι εγώ το το καλύτερο διαθέσιμο θα διάλεγα.
Εδώ το δίλημμα ήταν ή κακό ή καθόλου.
Μόνο που πλέκετε αυτό που εσείς θεωρείτε ως αναφορά με την πραγματικότητα. Εάν στον κόσμο υπήρχε μόνο η κεφαλή των 40 ευρώ, αυτή θα ήταν και η αναφορά του εγκεφάλου μας.
Τι είναι ο κακός ήχος; Γιατί εύκολα το λες, δύσκολα το συγκεκριμενοποιείς.
Τι είναι ο κακός ήχος; Γιατί εύκολα το λες, δύσκολα το συγκεκριμενοποιείς.
Αν τωρα η μονη κεφαλη που υπηρχε ηταν αυτη των 40 ευρω,προσωπικα θα ειχα την ελπιδα οτι καποτε οι κεφαλες πικαπ θα βελτιωθουν .
Καλά,δεν είναι και πολύ δύσκολο.
Ένα σύστημα πχ που σε κάθε κορυφή κλιπάρει,παραμορφώνει,ευνοεί αναρμονικές,κλπ,επόμενο είναι να παράγει κακό αποτέλεσμα.
Απλώς παράδειγμα,έτσι;
Κι επόμενο είναι να διαμαρτύρεται και η ακοή και το μυαλό μας,είτε άμεσα (δεν το αντέχουμε) είτε έμμεσα (περίεργος στρογγυλός πονοκέφαλος,δυσφορία,κλπ. )
Περιγράφεις όμως κι εσύ κάτι σε σχέση με κάτι άλλο. Δηλαδή περιγράφεις συγκριτικά το "κακό" σύστημα σε σχέση με το "καλό" σύστημα. Εάν το κακό σύστημα το συνέκρινες με ένα άλλο ακόμα πιο κακό σύστημα η αναφορά σου θα ήταν το λιγότερο κακό σύστημα.
Άρα, το να λέμε ότι ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να συνηθίσει κάτι, είναι άτοπο. Το συνηθίζει και μάλιστα το θεωρεί αναφορά. Γι' αυτό και ρώτησα τι θεωρείται κακός ήχος. Πόσο κακός δηλαδή;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.