Τα επόμενα Blu Ray players της Sony

Μόλις μου ήρθε το 550 από technikdirect με μόλις 237 (άνευ ΦΠΑ, λόγω εταιρικού ΑΦΜ). Νομίζω ότι για το 550 είναι φοβερή τιμή (στο Electroworld το έχει 366).

Μόλις μου ήρθε το 550 από technikdirect με μόλις 237 (άνευ ΦΠΑ, λόγω εταιρικού ΑΦΜ). Νομίζω ότι για το 550 είναι φοβερή τιμή (στο Electroworld το έχει 366).
Πραγματικα φοβερή τιμή. Με γεια και περιμενουμε εντυπωσεις.

Απλά θα πρέπει να περιμένετε για μετά τις γιορτές που θα γυρίσω με το καλό και θα το συνδέσω.

λοιπόν, έχουμε και λέμε.
Πρώτες εντυπώσεις, αρκετά θετικές. Θα το συγκρίνω με το PS3 που επίσης έχω. Στο τομέα της εικόνας σε Blu-Ray είναι ισάξια. Δεν κατάφερα να διακρίνω διαφορές υπέρ του ενός ή του άλλου. Στο τομέα του ήχου, σίγουρα υπερτερεί το 550, καθώς εκμεταλεύομαι πλέον τις 7.1 αναλογικές συνδέσεις του ενισχυτή μου και ακούω επιτέλους τα νέα format. Ένα θέμα είχα μόνο με το calibration των ηχείων και πιο συγκεκριμένα του sub, όπου το test tone που έδινε το player ήταν είτε πάρα πολύ χαμηλό (σε σχέση με τα υπόλοιπα ηχεία), ή ανύπαρκτο, σε βαθμό να μην έχω μπάσα από τα subs! Αυτό το έλυσα (ίσως εν μέρει), με το να ρυθμίσω τον ενισχυτή σε μη-direct λειτουργία της εισόδου 7.1, ώστε να ελέγχω μπάσα/πρίμα/loudness, αλλά και στάθμη των καναλιών. Βέβαια, αυτό ίσως είναι κατά της τελικής ποιότητας, εντούτοις το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και με ικανοποιεί πλήρως σε σχέση με τα απλά παλαιότερα formats. Να σημειώσω ότι το δισκάκι που δοκίμασα ήταν το Batman Begins (δώρο μέσα στο κουτί του player!) και ο ήχος Dolby True HD.
Κάτι αρνητικό σε σχέση με το PS3, ο χρόνος προσπέλασης του δίσκου Blu-ray που ναι μεν είναι βελτιωμένος σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά, υπολείπεται όμως πολύ του PS3.

Βρήκα και το πρώτο αρνητικό. Δεν παίζει επανεγγράψιμα Blu-Ray διπλής στρώσης (50GB), γραμμένα με το Nero. Αντίθετα, το HTPC μου (και το PowerDVD 8) τα παίζουν κανονικά. Δεν δοκίμασα ακόμη αν παίζει απλά εγγράψιμα ή επανεγγράψιμα 25GB, αλλά το γεγονός αυτό με ξενέρωσε μπορώ να πω. Την ίδια συμπεριφορά έχει και το PS3.

Α, και είδα Blu-Ray με ήχο DTS Master (Bangkok Dangerous) το οποίο αποκωδικοποίησε κανονικά το 550 (και το μετέφερε μέσω των αναλογικών εξόδων του). Εντούτοις, νομίζω ότι πολύς ντόρος γίνεται για τα νέα φορμάτ ήχου (αμάν αυτό το marketing). Εγώ περίμενα ποιότητα τουλάχιστον δύο φορές καλύτερη από το απλό συμπιεσμένο DTS, αλλά πουυυυυυυ; Μικρές οι διαφορές, κυρίως στο βάθος του μπάσου. Μπορεί βέβαια να φταίει και η ταινία. Είδωμεν στις επόμενες...

Και μία ερώτηση: Πώς μπορώ να συνδέσω το 550 στο internet για να δω αν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση λογισμικού; Το συνέδεσα μέσω ethernet με το HTPC, μήπως και πάρω internet από το Wifi του HTPC, καθώς ο ρούτερ είναι 1 όροφο πιο πάνω (σκεπτόμενος ότι αφού το HTPC έχει internet θα μπορεί να το μεταφέρει και στο 550), αλλά τζίφος. Τι να κάνω (μη μου πείτε μόνο να το αποσυνδέσω, να το πάρω αγκαλιά και να το συνδέσω στο ρούτερ του πάνω ορόφου);

εκανες σχετικες ρυθμισεις στο pc να μοιραζεται τη συνδεση?
αυτο που λες με το master audio δεν ισχυει.
εγω καθε φορα που το βαζω το fantastic 4 κοντεβω να κλαψω απο την ποιοτητα του ηχου τουλαχιστον 10 φορες καλητερο απο το απλο dts και να σκεφτεις ενα πολυ φτηνο ενισχυτη χρησιμοποιω

Re: Απάντηση: Τα επόμενα Blu Ray players της Sony

εκανες σχετικες ρυθμισεις στο pc να μοιραζεται τη συνδεση?
αυτο που λες με το master audio δεν ισχυει.
εγω καθε φορα που το βαζω το fantastic 4 κοντεβω να κλαψω απο την ποιοτητα του ηχου τουλαχιστον 10 φορες καλητερο απο το απλο dts και να σκεφτεις ενα πολυ φτηνο ενισχυτη χρησιμοποιω
Φίλε μου, πες μου σε παρακαλώ τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο PC.
Επειδή πιστεύω ότι μάλλον το δισκάκι είναι β' διαλογής/παραγωγής, αυτό πρέπει να φταίει. Θα νοικιάσω και το Fantastic Four και θα επανέλθω!

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω (έχω Vista, βέβαια, αλλά ελπίζω ότι θα παίξει).