Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

H φρεζα τριβειο που εχει βγαλει στα 40 ευρω ειναι σχεδον ομοια με αυτη της dremel που κανει 3 φορες παραπανω!
Αν ηξερα οτι βγαζει τετοιο εργαλειο η parkside, ισως να μην αγοραζα το dremel trio της dremel.

http://www.amazon.co.uk/Dremel-F0136800JB-Trio/dp/B004MKMWT6

Για το δραπανακι καλο ειναι αλλα μακαρι να ηταν και κρουστικο και ας ηταν ακριβοτερο.
Το φτηνοτερο 10βολτο που βγαζει, ειναι μια χαρα για το σπιτι, σε ιδανικο μεγεθος μιας και δεν εχει τον ογκο του παραπανω.

δεν σας φαίνεται περίεργο που λείπει το 12ρι κλειδί από την σειρά των γερμανικών;

πάντως έβαλα στο μάτι την θήκη κινητού για το μπράτσο. Φοβερή τιμή τα 3 ευρώ

Δεν μου γεμίζουν το μάτι τα συγκεκριμένα γερμανοπολυγωνα με καστάνια...αλλα θα τα δώ και από κοντά...

Δεν μου γεμίζουν το μάτι τα συγκεκριμένα γερμανοπολυγωνα με καστάνια...αλλα θα τα δώ και από κοντά...

Σκεψου οτι ενα γερμανοπολυγωνο καστανιας μετριας ποιοτητας της πιατσας, κοστιζει παραπανω απο το σετακι των πεντε του lidl...

Το μονο προβλημα ειναι οτι το σετ δεν ειναι ολοκληρωμενο. Εγω θα το αγοραζα αν ειχε μεσα τουλαχιστον και το 19αρι κλειδι. Ας ειχε και πιο ακριβα το σετ :)

Οι λίμες / ρασπες λένε κάτι τις έχει κάποιος?

Εχω το μεγαλυτερο σετ που εβγαζε παλια. Φαινεται οτι πουλανε λιγοτερα τεμαχια για να ειναι μικροτερη η τιμη. Κριμα που δεν ειναι πληρη τα σετ πλεον.
Η ποιοτητα ειναι αρκετα καλη και τα χερουλια βολικα. Αξιζουν τα λεφτα τους με λιγοτερο απο 1.5 ευρω το τεμαχιο.

Μπορεις να μην αγορασεις το σετ, που δεν ειναι πληρες ουτως η αλλως, και να παραγγειλεις συγκεκριμενα μεγεθη απο την αγορα, αυτα που χρειαζεσαι. Ειναι φτηνα ειδη γενικοτερα οι λιμες και οι ρασπες.

Μιας και το έφερε η κουβέντα στα προηγούμενα σχόλια για μάσκα αναπνοής, ευκαιρία είναι οι γνώστες να προτείνουν μια καλή για γενική χρήση (κόψιμο mdf, τριψίματα, βάψιμο κτλ) . Εγώ π.χ. έχω πάρει μία που καλύπτει μύτη - στόμα και μου έχει σπάσει τα νεύρα, δεν μου εφαρμόζει καλά , μου πέφτει μικρή, γλιστράει όταν ιδρώνω κτλ. Οπότε προτιμώ να μην τη φοράω με αποτέλεσμα κάθε φορά τα ρουθούνια μου και τα πνευμόνια μου να υποφέρουν.

Last edited:

3M μισού προσώπου και είσαι μια χαρα...

Επίσης παλιο κόλπο οικοδόμων και οχι μονο μετα απο δούλεια με σκόνές κτλ ή πετρέλαια με έντονες μυρωδιές 1/2 λίτρο γάλα...
Νιώθεις ότι σε καθαρίζει εσωτερικα

Καλησπέρα στα μαστορόπαιδα!.
Μετά από μέρες ξεφυλίσματος, κατάφερα να φτάσω από την σελίδα No 1 στην τρέχουσα. Είδα αρκετά πράγματα, έμαθα γιά εργαλεία που δεν ήξερα ότι υπάρχουν, αλλά και διάβασα απόψεις, ιδέες και μαστοριές που κάνετε και πραγματικά θα με χαροποιούσε να με εντάξετε στην παρέα σας και στην κουβέντα σας και να μου επιτρέψετε φυσικά να συστηθώ!.

Μιας και το έφερε η κουβέντα στα προηγούμενα σχόλια για μάσκα αναπνοής, ευκαιρία είναι οι γνώστες να προτείνουν μια καλή για γενική χρήση (κόψιμο mdf, τριψίματα, βάψιμο κτλ) . Εγώ π.χ. έχω πάρει μία που καλύπτει μύτη - στόμα και μου έχει σπάσει τα νεύρα, δεν μου εφαρμόζει καλά , μου πέφτει μικρή, γλιστράει όταν ιδρώνω κτλ. Οπότε προτιμώ να μην τη φοράω με αποτέλεσμα κάθε φορά τα ρουθούνια μου και τα πνευμόνια μου να υποφέρουν.

http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=920

Ολες οι μασκες -χωρις εξαιρεση- ειναι αβολες, δεν εφαρμοζουν τελεια, γλιστρανε κλπ κλπ.
Αν η δικη σου ειναι η κοινη με το ενα λαστιχο, παρε αυτες με τα 2 λαστιχα. Η 3Μ ειναι μια αξιοπιστη μαρκα.

Εχει και αυτη που συστηνει και ο asotos, στο παραπανω ποστ.

Προσωπικα εχω τις απλες στις οποιες εχω αλλαξει το λαστιχο, προσαρμοσμενο ωστε να μου ειναι σωστα η μασκα.
Αν αγοραζα αλλες θα πηγαινα στις απλες με τα 2 λαστιχακια. Καποιες βαριες με φιλτρα που εχω, δεν τις εχω χρησιμοποιησει ποτε. Ο λογος ειναι οτι ειναι εξαιρετικα αβολες, τοσο απλος.

Για περιστασιακη, ερασιτεχνικη χρηση νομιζω οτι οι απλες μασκες ειναι αρκετες. Εκτος αν υπαρχει προβλημα υγειας/αλλεργιας.

Καλησπέρα στα μαστορόπαιδα!.
Μετά από μέρες ξεφυλίσματος, κατάφερα να φτάσω από την σελίδα No 1 στην τρέχουσα. Είδα αρκετά πράγματα, έμαθα γιά εργαλεία που δεν ήξερα ότι υπάρχουν, αλλά και διάβασα απόψεις, ιδέες και μαστοριές που κάνετε και πραγματικά θα με χαροποιούσε να με εντάξετε στην παρέα σας και στην κουβέντα σας και να μου επιτρέψετε φυσικά να συστηθώ!.

Καλως τον Μike!

Aφου κατορθωσες και διαβασες 360+ εργαλειοσελιδων, εχεις ηδη ενταχθει -επαξια- στην παρεα μας :))

Χιώτη είσαι σήμα κατατεθέν του thread!...με τιμά που με καλωσορίζεις εσύ!

Καλώς ήρθες στην εργαλείο παρέα...

Το όνομα μου λοιπόν είναι Μιχάλης. Είμαι κρητικός (όχι θεάτρου) και δηλώνω Ερασιτέχνης - εκ του Εραστής της τέχνης και όχι της ποιότητας της δουλειάς μου-. Το πτυχίο μου είναι ηλεκτρονικός μηχανικός Τ.Ε. Γνωρίζω ωστόσο πολύ καλά τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά από τον πατέρα μου που με μύησε από πολύ μικρό.
Κατά τα άλλα πιάνουν γενικά τα χέρια μου και θα ασχοληθώ με κάθετί το οποίο βρίσκεται εντός πεδίου βολής - των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μου - βάσει των παραπάνω.
Αυτά πολύ γρήγορα και πρόχειρα και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας φωτογραφίες μου από πρότζεκτ που έχω υλοποιήσει ή που θα υλοποιήσω, καθώς επίσης και γνώσεις και ιδέες με όποιον απλά το ζητήσει.
Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα.

Hρθε σημερα το μινι εργαλειακι ξυλουργου http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003BPX2S8/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Να πω την αληθεια οτι για 3 λιρες δεν περιμενα και πολλα πραγματα αλλα το μονο που το ηθελα ηταν να τραβαω ευθειες/παραλληλες γραμμες σε μεγαλες επιφανειες και να ελεγχω καμμια γωνια 45 μοιρων.

Ομως το εργαλειακι ειναι μια χαρα, περα απο καθε προσδοκια! Ο χαρακας ειναι stainless steel και το προσαρτημα γωνιας απο αλουμινιο. Πολυ καλοφτιαγμενο, στιβαρο και ακριβες!
Εχει και ενα εξαρτημα που βιδωνει στο προσαρτημα, μια ακιδα χαραξης, που το βλεπετε στη φωτο. Συνισταται ανεπιφυλακτα.

12935135863_8c066ee13f_b.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τελικά δεν άντεξα...
Πήρα τη μεγάλη απόφαση και το πήρα σήμερα. Για μια ματσόλα και μια κόλλα Bison πήγα στο Ντέτσικα, το είδα που μου χαμογέλαγε, το λυπήθηκα γιατί ήταν και μόνο του στο ράφι αφού είχε μείνει τελευταίο και αποφάσισα να το υιοθετήσω. :ernaehrung004:

BOSCH-xeo-cisaille-B.jpg

Παίδες, έχει κανείς εμπειρία με τη συγκεκριμένη κόλλα?. Έχω ακούσει καλά λόγια!. Επίσης που μπορώ να τη βρω σε τιμή ανεκτή (κάτω των 10 )?. Δεκτές και άλλες προτάσεις γιά τυχόν εφάμιλλα ή καλύτερα προϊόντα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    44.4 KB · Views: 215