Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα ξύλα τα πήρα απο την Κέρκυρα, σύντροφε. Τα έχω και τα κοιτάζω.
Τα εργαλεία τα παράγγειλα μεσω δικτύου απο μαγαζί στην Αθήνα.
Σκέφτηκα, ας δωσω και 30 ευρω παραπάνω και ας τα δώσω σε Ελληνικό μαγαζί. Μεγάλη επιτυχία η σκέψη μου.

Από ποιο μαγαζί ?

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η σκεψη σου ηταν καλη για παραγγελια σε Ελληνικο μαγαζι, αλλα μου κανει εντυπωση η τεραστια καθυστερηση!

Τι σου ειπαν οταν τους τηλεφωνησες?

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οτι δεν υπήρχε διαθέσιμο το ρούτερ, και θα με έπαιρναν σε μισή ώρα τηλέφωνο αυτοί. Αυτο έγινε 7-8 φορές και δεν με πηραν καμία φορά τηλέφωνο.
Το παράξενο είναι ότι δεν μου έστελναν τίποτα απο την παραγγελία. Εστω να στείλουν όσα ειχαν, και να επιστρέψουν τα χρήματα απο το μη διαθέσιμο.
Ειναι η χειρότερη συμπεριφορά απο κατάστημα που έχω δεί. Λες και το έκαναν επίτηδες για να δημιουργηθεί ασχημη εντύπωση.
Το μαγαζί δεν θέλω να το δώσω έτσι στη φόρα, αν και ειμαι έξω φρενών με την κατάσταση, ισως δεν ειναι σωστό, δεν ξέρω.

Δεν βλέπω τον λόγο για να μην αναφέρεις το κατάστημα.

Παρόμοια συμπεριφορά (και χειρότερη ακόμα) είχα και εγώ από ένα κατάστημα στην Αθήνα που έχει και διαδικτυακή υπόσταση (http://www.buytools.gr/).

Η πρώτη παραγγελία που έκανα μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα έφτασε στα χέρια μου μετά από σχεδόν 20 μέρες !!.

Στην δεύτερη που έκανα αρχές 2013 ακόμα περιμένω τηλέφωνο για να μου πουν πότε θα τα στείλουν (αντικαταβολή) .

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το #Ergaleioagora.gr# ειναι.
Το Μεταίχμιο για ένα βιβλίο που πήρα απο κλήρωση με πήραν 5 τηλέφωνα. Πρίν το στείλουν, μέχρι να το λάβω, και μετά, και πιο μετά αν μου αρεσε.
Τούτοι δω τα 320 ευρώ (που θα γίνονταν πολύ περισσότερα λόγω των bit του ρουτερ. αλλά και για ένα κολονάτο που θέλω) τα απαξιούν.
Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν εκεί, πως συντηρούν αυτα τα μαγαζια θα'θελα νά'ξερα.
Καλα για Κερκυρα δεν το συζητάμε, Ρουτερ 500 ευρω και σε όποιον αρέσει, δισκοπρίονο άλλα τόσα. Μονο επαγγελματικά και με καπέλο 20-25%.
Μόλις γινει η επιστροφή, Amazon και ας κλεισουν όλα.
Πάντως καλό ειναι να υπαρξει και μια καλη κουβέντα απο κάποιον που έμεινε ευχαριστημένος απο Ελληνικό μαγαζί. Εξυπηρέτηση θα κάνει.

Και να μην τα συντηρουν δεν εχουν το μυαλο να καταλαβουν οτι χανουν.
παρτε το αποφαση εχουμe μεινει στην εποχη του 60, τοτε που ακομα και τα μασουρακια πουλουσαν απο μονα τους γιατι ηταν novelty!
:violent-smiley-030:
Ή ειναι ακομα χορτατοι απο το χρημα της οικοδομης της αντιπαροχης

Ε δυστυχώς είναι η νέα μόδα στα μαγαζιά... πουλάμε κάτι χωρίς απόθεμα για να έχουμε τίγκα ανταγωνιστικές τιμές και ο πελάτης τρώει στη μάπα ένα 15ήμερο για να έρθει το προϊόν από την αλλοδαπή.
Όλοι νομίζουν ότι θα βγάλουν λεφτά από το internet και το skroutz χωρίς να διαθέσουν λεφτά για απόθεμα...
Τουλάχιστον κάποια μαγαζιά έχουν τη τσίπα να το λένε στο site τους ότι είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν σύστημα με κοινή αποθήκη οπότε...

Το Μεταίχμιο για ένα βιβλίο που πήρα απο κλήρωση με πήραν 5 τηλέφωνα. Πρίν το στείλουν, μέχρι να το λάβω, και μετά, και πιο μετά αν μου αρεσε.
Τούτοι δω τα 320 ευρώ (που θα γίνονταν πολύ περισσότερα λόγω των bit του ρουτερ. αλλά και για ένα κολονάτο που θέλω) τα απαξιούν.
Καλα για Κερκυρα δεν το συζητάμε, Ρουτερ 500 ευρω και σε όποιον αρέσει, δισκοπρίονο άλλα τόσα. Μονο επαγγελματικά και με καπέλο 20-25%.
Πάντως καλό ειναι να υπαρξει και μια καλη κουβέντα απο κάποιον που έμεινε ευχαριστημένος απο Ελληνικό μαγαζί. Εξυπηρέτηση θα κάνει.

Τυχοδιωκτικο. Ετσι μονο μπορω να χαρακτηρισω επιεικεστερα το συγκεκριμενο ιντερνετομαγαζο.
Προφανως οπως ανοιξε ετσι και θα κλεισει με τετοια προκλητικη αδιαφορια και συμπεριφορα στον πελατη.

Προσωπικα αποφευγω να παραγγελνω απο τετοιου ειδους εικονικα καταστηματα και χωρις φυσικη παρουσια ΕΚΤΟΣ αν η διαφορα τιμης ειναι πολυ μεγαλη.
Κανονικα σε τετοια μαγαζια η διαφορα τιμης πρεπει να ειναι πολυ μεγαλη για να αντικατοπτριζει την εξοικονομηση εργατικου δυναμικου και την οικονομια στις αποθηκες/show room.
Αυτο σπανια συμβαινει... η κουτοπονηρια σε ολο της το μεγαλειο.

Απο την αλλη, μιας και ρωτας, εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο αρκετα Ελληνικα μαγαζια. Στο χωρο των εργαλειων μπορω να αναφερω ανεπιφυλακτα το www.kentrovidas.gr
Nα πω ομως οτι εχω την απολυτη βεβαιοτητα οτι θα μπορουσαν να χαμηλωσουν το τεραστιο περιθωριο κερδους που εχουν.

Εχω παρατηρησει οτι ολα τα ανταγωνιστικα σε τιμες Ελληνικα μαγαζια, θετουν τις τιμες τους στο ιδιο επιπεδο η λιγο υψηλοτερα απο τις τιμες του Amazon.uk+μεταφορικα.
Δεν μπορει να ειναι συμπτωση. Το εχω καρατσεκαρει. Απο ηλεκτρικα εργαλεια μεχρι εργαλεια χειρος.

Τελευταιο παραδειγμα ειναι ο παγκος εργασιας της Black and Decker που κοστιζει 19λιρες+μεταφορικα (~34ευρω). 35 ευρω κοστιζει στο κεντρο βιδας.. Λιγο ακριβοτερα σε αλλα Ελληνικα μαγαζια.

Το μονο μαγαζι που βρισκεις ανταγωνιστικες τιμες (με το εξωτερικο) σε εργαλεια καποιας ποιοτητας ειναι το lidl..δυστυχως.

χιωτη πως σου φαινεται το δικο μου pattern?

Παιρνουν την τιμη σε δολλαρια, την μετατρεπουν σε ευρω και βαζουν +30%...συμβαινει στα φουκουδικα , τα εκδρομικα και τα φωτογραφικα

Συμφωνω. Το εχεις παρατηρησει σωστα.
Και συνηθως η τιμη σε δολλαρια (που την κανουν ευρω) ειναι η προτεινομενη λιανικη του προιοντος (η ακριβη τιμη δηλαδη).

Οχι ομως τοσο στα (καλα/επαγγελματικα) φωτογραφικα ειδη οπου εκει συνηθως εχουμε πολυ καλες τιμες παρ'ολο το ΦΠΑ.
Ολο τον φωτογραφικο μου εξοπλισμο, αρκετες dSLR και καμμια ντουζινα φακους ΝΙΚΟΝ κλπ, τους εχω παρει αποκλειστικα απο Ελληνικα μαγαζια.

Γενικως ομως αισθανομαι οτι υπαρχει μια ντοπια ασυδοσια και απληστια που δεν μπορει να δικαιολογηθει με τιποτα. Ιδιως τωρα τελευταια που εχουν μισερωθει οι μισθοι και τα μισθωματα.
Ασε που σε ορισμενα προιοντα βλεπω και αυξηση τιμης!! Δηλαδη την μειωμενη ζητηση προσπαθουν να την ισοφαρισουν με αυξηση τιμης.

Οπως το 'κρατος' που την ελλειψη εσοδων προσπαθει να την ισοφαρισει με αυξημενους φορους πανω στους πολιτες με τους μειωμενους μισθους και συνταξεις..και στους ανεργους..

Λυπάμαι πολύ φίλε μακάρι να βρεις άκρη και σύντομα...

Γενικως ομως αισθανομαι οτι υπαρχει μια ντοπια ασυδοσια και απληστια που δεν μπορει να δικαιολογηθει με τιποτα. Ιδιως τωρα τελευταια που εχουν μισερωθει οι μισθοι και τα μισθωματα.
Ασε που σε ορισμενα προιοντα βλεπω και αυξηση τιμης!! Δηλαδη την μειωμενη ζητηση προσπαθουν να την ισοφαρισουν με αυξηση τιμης.

Οπως το 'κρατος' που την ελλειψη εσοδων προσπαθει να την ισοφαρισει με αυξημενους φορους πανω στους πολιτες με τους μειωμενους μισθους και συνταξεις..και στους ανεργους..

Αυτό το πρόβλημα με την ελληνική αγορά πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω...
Πανε με μια πώληση να βγάλουν μηνιάτικο που λέει ο λόγος...τι να πεις
Αντί να προσαρμόζεται η αγορά γίνονται ακριβωτερα...

Aντε για να επανελθουμε στα εργαλειακια, φορατε γυαλια προστασιας οταν τροχιζετε :))

12862263435_2fd603b89a_b.jpg

Προσεξτε τη δευτερογενη αναφλεξη των σπιθων αφου εχουν φυγει απο τον τροχο!

Aντε για να επανελθουμε στα εργαλειακια, φορατε γυαλια προστασιας οταν τροχιζετε :))

Προσεξτε τη δευτερογενη αναφλεξη των σπιθων αφου εχουν φυγει απο τον τροχο!

Έχω πάρει μάσκα, αλλά δεν βολεύει καθόλου στην ενασχόληση με ξύλο. Τη φοράω μαζί με μάσκα αναπνοής και μετά από λίγο που ιδρώνω θολώνει και δε βλέπω τίποτα. Πρέπει να πάρω κανένα καλό ζευγάρι γυαλάκια.

H μασκα, εχεις δικιο, δεν βολευει επειδη κυριως θαμπωνει ευκολα. Υπαρχουν και αντιθαμβωτικες αλλα δεν ξερω κατα ποσο δουλευουν.
Γυαλια προστασιας εχω κατι φτηνα, Μaco. http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6416&ref=bestprice.gr

Μου τα ειχε δωσει δωρεαν ενα μαγαζι που εκανε promotion για την Black and Decker.

Εχουν καλη εφαρμογη αλλα τα πλαστικα τζαμακια ειναι αντιπροσωπευτικα της τιμης.. Ετσι ειναι ολα τα φτηνα κατω των 5 ευρω.
Αν ειχα ιδιαιτερο θεμα, η αν ειμουν επαγγελματιας, θα αγοραζα καλυτερης ποιοτητας πλαστικο. Αντε να δωσεις 10-15 ευρω. Αυτα ομως με καλυπτουν πληρως.

Μιας που μιλαμε και για εργαλεια προστασιας, οσοι ειμαστε επιρρεπεις στα κοψιματα, καλο θα ηταν να εχουμε καβατσα γαντακια απο κεβλαρ.

KS%20845%20GY%20Gantia%20kevlar%20.png

http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=3021

http://www.amazon.co.uk/Silverline-...7&sr=8-2&keywords=kevlar+gloves+cut+resistant

Lidl από 10 Μαρτίου...

ImageUploadedByTapatalk1393832642.673843.jpg
ImageUploadedByTapatalk1393832659.270777.jpg
ImageUploadedByTapatalk1393832674.638191.jpg

Καλές αγορές...αφού δεν θα πετάξουμε χαρταετο...

Νομίζω ότι τα 39,99 για 14,4 κατσαβιδιερα ειναι σούπερ τιμή

...και με μπαταρία λιθίου μάλιστα

δεν σας φαίνεται περίεργο που λείπει το 12ρι κλειδί από την σειρά των γερμανικών;

πάντως έβαλα στο μάτι την θήκη κινητού για το μπράτσο. Φοβερή τιμή τα 3 ευρώ