Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
ωχ και εγω εχω 2 στην μπριζα...οταν παω θα τα βγαλω...
...53 ευρω...
ωχ και εγω εχω 2 στην μπριζα...οταν παω θα τα βγαλω...
...53 ευρω...
Δεν έχω νυχτερινό. Ο υπολογισμός μου γίνεται με ένα μέσο 0,15 ευρώ η KWh που υπολόγισα από το παράδειγμα της ΔΕΗ.
Λάθος τα ξέρω? Είμαι στην κατώτερη βαθμίδα κατανάλωσης.
30W χ 24 ώρες χ 365 μέρες / 1000 = 262,8 KWh
262,8 χ 0,15 = 39,42
Χάνω κάτι? Το ΦΠΑ?
Γιατί να καίει τόσο σε κατάσταση αναμονής βρε παλικάρια ; Μια πλακέτα ειναι (ένας ελεγκτής που περιμένει σήμα on/off)
Γιατί να καίει τόσο σε κατάσταση αναμονής βρε παλικάρια ; Μια πλακέτα ειναι (ένας ελεγκτής που περιμένει σήμα on/off)
τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
το φπα γιατί δεν το υπολογίζεις ? (το εκπίπτεις? 13% είναι).
βγαίνει γύρω στο .21 με το κλειδί στο χέρι.
(είσαι σίγουρος ότι είσαι στην κατώτατη? πόσες κιλοβατώρες το τετράμηνο καις? - αν επιτρέπεται...)
Το σκεπτικο στο υπολογισμο τους κοστους (νομιζω) πως ειναι λαθος, αφου οι χρεωσεις της ΔΕΗ ειναι κλιμακωτες, συν οτι βαση του "Για την ΔΕΗ πλωρωνετε ΧΧΧ", πεφτους και αλλες χρεωσεις
Η τιμή είναι κλιμακωτή όχι η χρέωση. Η τιμή είναι ίδια για όλες τις κιλοβατώρες. Απλά αν καίς παραπάνω, τις πληρώνεις παραπάνω.
πχ, αν εχεις 800 καταναλωση, και με την χχ που θα προσθεσεις πας στις 820, αυτες τις 20 θα τις πληρωσεις με 0,0946 και οχι με 0,0793[/FONT][/COLOR]
Kαι που να δείς πόσο έκαιγε ο αποκωδικοποιητής της TV στο standby...
Με βάση αυτό
http://www.dei.gr//Documents2/CUSTOMER SERVICE/ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ2013/Ανάλυση αξίας ηλεκτρικού ρεύματος.pdf
Βγαίνει ένα 0,16 η KWh στην πιο πάνω κλίμακα από μένα
Όχι
Και τις 820 τις πληρώνεις με 0,0946
Φαίνεται καθαρά και στο παράδειγμα
http://www.dei.gr//Documents2/CUSTOMER SERVICE/ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ2013/Ανάλυση αξίας ηλεκτρικού ρεύματος.pdf
δεν ισχύουν αυτά που λες Ντίνο.
τα 801 πάνε με 0.094 ολα
τα 2001 με 0.102 όλα
Noμιζω οτι το βασικο θεμα ειναι ποσα watt καταναλωνει καθε συσκευη και οχι αυτες καθ'αυτες οι χρεωσεις.
Η τιμολογηση ειναι δεδομενη και δεν αλλαζει, η καταναλωση ομως ειναι στο χερι σου και μπορεις να την ελεγξεις.
Οταν γνωριζεις ποσο καιει μια συσκευη εν ενεργεια ειτε σε standy, τοτε γνωριζεις τα δεδομενα που πρεπει.
Θελω να καταληξω οτι μια απλη συσκευη μετρησης καταναλωσης ενεργειας ειναι ο,τι χρειαζεται για αυτη τη δουλεια.
άσε τι λέει το παράδειγμα.
Σε δικό σου λογαριασμό τα υπολόγισες?
τα βασικά τιμολόγια είναι τρία.
800-2000->2000
Οι δε βασικές τιμές είναι 0.078-0.095-0.103.
μέχρι 799 για να κάψεις πρέπει στο σπίτι να έχεις μόνο ένα μπρικι.
Από 801 πάς στο τιμολόγιο 0.095 που βγάζει συνολική χρέωση γύρω στο .19
Καρατσεκαρισμένο.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.