Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έτσι όμως είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη...

Αν και το θεμα λεει το αναποδο, αν ρωτησεις μαστορα, θα στο πει. Τα εργαλεια ΔΕΝ κανουν το μαστορα. :p

Επι της ουσιας. Σε τι θελεις να βγαλεις ακρη να βοηθησουμε -αν μπορουμε- βρε αδερφε ?

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γιατί ?

Γιατί, αν κατάλαβα καλά, δεν μπορώ να συγκρίνω δύο διαφορετικά μεν μηχανήματα αλλά σε μια κοινή τους λειτουργία.
πχ το δικό μου MAKITA BHP453RFTK με ροπή 42/27 Nm (τόσο αναφέρει αλλά δεν ξέρω πού) είναι πιο δυνατό από το Stanley FatMax FMC040LB-QW που αναφέρει ροπή 107Nm και πόσο; 30%, 50% διπλάσιο; Πόσο;

Γιατί, αν κατάλαβα καλά, δεν μπορώ να συγκρίνω δύο διαφορετικά μεν μηχανήματα αλλά σε μια κοινή τους λειτουργία.
πχ το δικό μου MAKITA BHP453RFTK με ροπή 42/27 Nm (τόσο αναφέρει αλλά δεν ξέρω πού) είναι πιο δυνατό από το Stanley FatMax FMC040LB-QW που αναφέρει ροπή 107Nm και πόσο; 30%, 50% διπλάσιο; Πόσο;

H 42/27 που λες ειναι οι ροπες του στις 2 σκαλες ταχυτητας.
Τωρα η συγκριση με Νm ειναι ξεκαθαρα στο τσοκ και ειναι αναλογικη. Αυτο που αλλαζει θα ειναι οι στροφες.
Το ενα θα εχει παραδειγμα 100Νm στις 200 στροφες, το αλλο 50 Nm στις 300 , αλλα δεν παυει το ενα να εχει διπλασια ροπη απο το αλλο.

Ναι Μπαμπη, το Stanley ειναι πολυ ανωτερο σε ολα απο το Μακιτα.

Ενα μακιτα σαν το δικο σου πουλησε ο Θειος μου ο Γιαννης και πηρε το Stanley. To πουλησε 65 ευρω

Αμα θες, ξερω καποιον που ψαχνει μεταχειρισμενο μακιτα παντως....

:flipout:

Ενα μακιτα σαν το δικο σου πουλησε ο Θειος μου ο Γιαννης και πηρε το Stanley. To πουλησε 65 ευρω

Aν λεμε τον ιδιο, μαλλον για καινουργιο μιλαμε :flipout:

Είσαι γνωστό λαμόγιο... Δεν κάνω δουλειές μ´εσένα. :tongue:

Aν λεμε τον ιδιο, μαλλον για καινουργιο μιλαμε :flipout:

Θα σου φερω ενα απο dubai αν περιμενεις, και αν με πιασουν οι τσιγγουνιες μου ;-)

Είσαι γνωστό λαμόγιο... Δεν κάνω δουλειές μ´εσένα. :tongue:

Για τον Χρηστο ελεγα, αλλα αφου θελει καινουργιο, κρατα την μπακαντελα σου... :p

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Βρε δεν κανουν για πολλα πολλα αυτα βρε, ειναι πολυ δυνατα. :grandpa:

Μην μπερδεύεται την Ροπή ενός Δραπανοκατσάβιδου με αυτή ενός Παλμικού Κατσαβιδιού (impact driver).

Τα Παλμικά λειτουργούν διαφοορετιοκά σε σχέση με τα απλά.

Στα Παλμικά έχουμε περιστροφή και κρούση. Η κρούση είναι κάθετη στον Άξονα και όχι κατα μήκος αυτού όπως στα Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένη ροπή στρέψης κατά το βίδωμα/ξεβίδωμα

Ένα τυπικό 18v Παλμικό έχει ροπή γύρω στα 160-180 Nm και τα ισχυρά φτάνουν τα 700 Nm και παραπάνω.

..........

To stanley που εχεις στο λινκ ειναι 'impact driver' ενω το δικο σου makikta ειναι "impact driver/drill". 2 διαφορετικα εργαλεια για διαφορετικες χρησεις.

Η απαντηση ειναι οτι το stanley ειναι πιο δυνατο και αποτελεσματικο στο βιδωμα/ξεβιδωμα ενω το μακιτα πιο δυνατο και αποτελεσματικο στην κρουστικη λειτουργια τρυπηματος.
Το stanley βεβαια δεν εχει κρουστικη λειτουργια τρυπηματος ενω το makita εχει λειτουργια βιδωματος με λιγοτερη ομως ροπη απο το συγκεκριμενο stanley.

Bottom line: το συγκεκριμενο μακιτα ειναι πολυ πιο χρησιμο απο το συγκεκριμενο stanley για γενικη χρηση :)

φτουυυυυ δεν μας εκατσε

Σωστα!
Παντως με 2 GSR 10,8 τοποθετησα αναδιπλουμενες σητες σε 6 παραθυρα στο εξοχικο χωρις κανενα προβλημα.
Το ενα τρυπαγε το αλλο βιδωνε.
Τρυπες 7 χιλιοστων.

Να πουλησεις το ενα GSR 10.8v για το βιδωμα και να παρεις ενα GSB 10.8v για το τρυπημα. Για να εισαι εντελως αρχοντας :)

http://www.bosch-professional.com/gr/el/gsb-10-8-2-li-33305-ocs-p/

Στα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα έχουμε κρούση στην φορά του τρυπήματος ενώ στα παλμικά η κρούση είναι στην φορά περιστροφής .

και μια διευκρινηση με απλα λογια μεταξυ ροπης και δυναμης ερχομενη απο τα αυτοκινητα...

Ιπποδύναμη: με τι ταχύτητα χτυπάς την μπαριερα
Ροπή: πόσο μακρυά παίρνεις την μπαριερα μαζί σου

και για επιπλεον "γνωσεις"...

Υποστροφή: όταν χτυπάς την μπαριερα με το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου
Υπερστροφή: όταν χτυπάς την μπαριερα με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου:flipout:

Στα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα έχουμε κρούση στην φορά του τρυπήματος ενώ στα παλμικά η κρούση είναι στην φορά περιστροφής .

Νομιζω οτι αυτο που περιγραφεις στα παλμικα, δεν ειναι κρουση, ειναι η "απασφαλιση" του ροπομετρου. Οπως και τα δυναμοκλειδα !

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Νομιζω οτι αυτο που περιγραφεις στα παλμικα, δεν ειναι κρουση, ειναι η "απασφαλιση" του ροπομετρου. Οπως και τα δυναμοκλειδα !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.