IOANNISTSA
AVClub Addicted Member
- 10 July 2012
- 2,147
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Γιατί ?
Έτσι όμως είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη...
Γιατί ?
Γιατί ?
Γιατί, αν κατάλαβα καλά, δεν μπορώ να συγκρίνω δύο διαφορετικά μεν μηχανήματα αλλά σε μια κοινή τους λειτουργία.
πχ το δικό μου MAKITA BHP453RFTK με ροπή 42/27 Nm (τόσο αναφέρει αλλά δεν ξέρω πού) είναι πιο δυνατό από το Stanley FatMax FMC040LB-QW που αναφέρει ροπή 107Nm και πόσο; 30%, 50% διπλάσιο; Πόσο;
Γιατί, αν κατάλαβα καλά, δεν μπορώ να συγκρίνω δύο διαφορετικά μεν μηχανήματα αλλά σε μια κοινή τους λειτουργία.
πχ το δικό μου MAKITA BHP453RFTK με ροπή 42/27 Nm (τόσο αναφέρει αλλά δεν ξέρω πού) είναι πιο δυνατό από το Stanley FatMax FMC040LB-QW που αναφέρει ροπή 107Nm και πόσο; 30%, 50% διπλάσιο; Πόσο;
Ναι Μπαμπη, το Stanley ειναι πολυ ανωτερο σε ολα απο το Μακιτα.
Ενα μακιτα σαν το δικο σου πουλησε ο Θειος μου ο Γιαννης και πηρε το Stanley. To πουλησε 65 ευρω
Αμα θες, ξερω καποιον που ψαχνει μεταχειρισμενο μακιτα παντως....
![]()
Ναι Μπαμπη, το Stanley ειναι πολυ ανωτερο σε ολα απο το Μακιτα.
Ενα μακιτα σαν το δικο σου πουλησε ο Θειος μου ο Γιαννης και πηρε το Stanley. To πουλησε 65 ευρω
Αμα θες, ξερω καποιον που ψαχνει μεταχειρισμενο μακιτα παντως....
![]()
Aν λεμε τον ιδιο, μαλλον για καινουργιο μιλαμε![]()
Είσαι γνωστό λαμόγιο... Δεν κάνω δουλειές μ´εσένα. :tongue:
Μην μπερδεύεται την Ροπή ενός Δραπανοκατσάβιδου με αυτή ενός Παλμικού Κατσαβιδιού (impact driver).
Τα Παλμικά λειτουργούν διαφοορετιοκά σε σχέση με τα απλά.
Στα Παλμικά έχουμε περιστροφή και κρούση. Η κρούση είναι κάθετη στον Άξονα και όχι κατα μήκος αυτού όπως στα Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένη ροπή στρέψης κατά το βίδωμα/ξεβίδωμα
Ένα τυπικό 18v Παλμικό έχει ροπή γύρω στα 160-180 Nm και τα ισχυρά φτάνουν τα 700 Nm και παραπάνω.
Σωστα!
Παντως με 2 GSR 10,8 τοποθετησα αναδιπλουμενες σητες σε 6 παραθυρα στο εξοχικο χωρις κανενα προβλημα.
Το ενα τρυπαγε το αλλο βιδωνε.
Τρυπες 7 χιλιοστων.
Που το δες δαυτο;Παίδες γιά ρίξτε μιά ματιά σε ένα εργαλείο που βρήκα!
Στα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα έχουμε κρούση στην φορά του τρυπήματος ενώ στα παλμικά η κρούση είναι στην φορά περιστροφής .
Νομιζω οτι αυτο που περιγραφεις στα παλμικα, δεν ειναι κρουση, ειναι η "απασφαλιση" του ροπομετρου. Οπως και τα δυναμοκλειδα !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.