Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Με 7 ευρώ, πάρτο και αν δεν σου κάνει πέτατο χωρίς τύψεις. Αν και αυτά δουλεύουν, ειδικά αν υπάρχει τάση στα καλώδια. Χωρίς τάση, μπορεί και να μην το δει. Το σίγουρο είναι ένα, λίρες με αυτό δεν πρόκειται να βρεις.

@ djebel
Τα εργαλεια στο Lidl τα ειδα στο διαφημιστικο που δινουν στο καταστημα.
Δεν εχει λινκ ακομα στο site τους αλλιως θα το ποσταρα. Μαλλον απο την Πεμπτη θα το εχουν στο ιντερνετ.

ευχαριστώ!
παρεπιπτώντος, αυτό το ηλ. κατσαβίδι έχω και γω και έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητά του
γι' αυτό μπήκα και στην διαδικασία και αγόρασα και το δραπανοκατσάβιδο ...

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας...
μην είσαι και τόσο σίγουρος
δηλ. αυτό που λες γενικά ισχύει, αλλά στην περίπτωση αυτή
ούτε το λιδλ ούτε βέβαια και η metabo φτιάχνουν bits (μύτες)

φτιάχνουν κάποιοι ποιοτικά (με διάφορες διαβαθμίσεις) στην ευρώπη (γερμανία, τσεχία ίσως και σλοβακία)
και μετά είναι τα ταιβάν (μέτρια) και τα κίνα (χαμηλής ποιότητας)
είναι πιθανό (ειδικά για τα μεγάλα σετ) να είναι τα ίδια (λιντλ-metabo) κάποιας μέτριας ποιότητας από ταιβαν

θα πρότεινα, εκτός και αν πραγματικά χρειάζεται κανείς τόσα πολλά και διαφορετικά,
να αγοράζει κανείς 5-6 μεμονωμένα καλά
δηλ. 2 ίσια (0.6Χ4.5 - 0.8Χ5.5)
2 σταυρωτά (ph1 - ph2)

ή κανά μικρό αλλά καλό σετάκι 8-10 ευρά (κατάστημα ιντερνετ τυχαίο) http://www.toolstore.gr/μυτες-ush-σετ-7-τεμχ-p-5014.html
από μαγαζί με εργαλεία στην αθηνάς, σπ. πάτση, σε κάποια γειτονιά κλπ. (αλλά να είναι wera, ush, wiha , felo)
εκτός και αν ξέρει κανείς ότι το Α σετ της metabo το φτιάχνει η wera, ή το Β σετ της bosch το φτιάχνει η ush κλπ.

πιστεύω ότι κάνουν διαφορά
γνώμη μου

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μην είσαι και τόσο σίγουρος
δηλ. αυτό που λες γενικά ισχύει, αλλά στην περίπτωση αυτή
ούτε το λιδλ ούτε βέβαια και η metabo φτιάχνουν bits (μύτες)

Σ´αυτό έχεις δίκιο... Το "άλλα τα μάτια του λαγού..." το έγραψα για να πώ οτι τα Metabo είναι γαμάτα εργαλεία, τουλάχιστον όσα πέρασαν απ´τα χέρια μου.
Τώρα για τα bits..
Πήρα ένα πολύ καλό δραπανοκατσάβιδο Makita με τα ανάλογα χρήματα βέβαια (πάνω από 200 ). Μέσα στο βαλιτσάκι του είχε, εκτός απ´τα διάφορα εξαρτήματα, και τρυπάνια. Προσπαθώντας να τρυπήσω μια βάση μεταλική 5 χιλιοστά δεν μου άρεσε ο τρόπος που τρύπαγε, πολύ ζόρι. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κάποια άλλα Γερμανικά (δεν θυμάμαι ακριβώς τη μάρκα αυτή τη στιγμή αλλά ήταν ακριβούτσικα) και τη λαμαρίνα την τρύπαγε σε χρόνο dt, κυριολεκτικά σαν βούτυρο!
Τρομερό εργαλείο το Makita αλλά τα παρελκόμενα δεν σημαίνει οτι είναι ανάλογης ποιότητας.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σ´αυτό έχεις δίκιο... Το "άλλα τα μάτια του λαγού..." το έγραψα για να πώ οτι τα Metabo είναι γαμάτα εργαλεία, τουλάχιστον όσα πέρασαν απ´τα χέρια μου.
Τώρα για τα bits..
Πήρα ένα πολύ καλό δραπανοκατσάβιδο Makita με τα ανάλογα χρήματα βέβαια (πάνω από 200 ). Μέσα στο βαλιτσάκι του είχε, εκτός απ´τα διάφορα εξαρτήματα, και τρυπάνια. Προσπαθώντας να τρυπήσω μια βάση μεταλική 5 χιλιοστά δεν μου άρεσε ο τρόπος που τρύπαγε, πολύ ζόρι. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κάποια άλλα Γερμανικά (δεν θυμάμαι ακριβώς τη μάρκα αυτή τη στιγμή αλλά ήταν ακριβούτσικα) και τη λαμαρίνα την τρύπαγε σε χρόνο dt, κυριολεκτικά σαν βούτυρο!
Τρομερό εργαλείο το Makita αλλά τα παρελκόμενα δεν σημαίνει οτι είναι ανάλογης ποιότητας.

ναι γιατί "θεωρούν" ότι τα τρυπάνια είναι κάτι σαν "δώρο" στην συσκευασία με το τρυπάνι
επίσης ξέρουν ότι δεν θα τους κακολογίσει κανείς για τα μέτρια τρυπάνια μέσα στην βαλίτσα με το καλο εργαλείο

το κάνουν λοιπόν για να προσελκύσουν diyers και άλλους μη-επαγγελματίες για να πουν:
άντε και δεν θα πάρω και έξτρα τρυπάνια! άντε είναι και αυτό μέσα έξτρα!

αν το δει κανείς από την ανάποδη: φαντάζεσται επαγγελματία να διαλέγει δράπανο και να λαμβάνει
υπόψιν του και τα τρυπάνια που περιέχονται στην συσκευασία, για την επιλογή?
σίγουρα όχι
και ο λόγος είναι απλός: ανάλογα την δουλειά που κάνει υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, ξυλουργός κλπ
θα θέλει διαφορετικά τρυπάνια για διαφορετικά υλικά και μεγέθη που θα τα έχει ήδη διαλέξει ή/και ξαναδουλέψει

όσο αφορά τα metabo δεν αμφιβάλλω ότι είναι κορυφαία εργαλεία

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το πιστολι θερμου αερα δεν βλεπω

Υπαρχει. 11,99 ευρω 2000w με δυο σκαλες αερα και διαφορα ακροφυσια. Το ειδα στο διαφημιστικο. Στο λινκ ισως να μην το εχει περιλαβει.

Το εχω. Φτανει τους 500 βαθμους αν θυμαμαι καλα. Μια χαρα για τα λεφτα του, δεν υπαρχει τετοια τιμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπαρχει. 11,99 ευρω 2000w με δυο σκαλες αερα και διαφορα ακροφυσια. Το ειδα στο διαφημιστικο. Στο λινκ ισως να μην το εχει περιλαβει.

Το εχω. Φτανει τους 500 βαθμους αν θυμαμαι καλα. Μια χαρα για τα λεφτα του, δεν υπαρχει τετοια τιμη.
..

Δεν είναι όλα την ίδια μέρα, κάποια, όπως το πιστόλι θερμού αέρα το γωνιακό τριβείο κλπ, ξεκινούν την επόμενη Πέμπτη.

Έχει κανείς εμπειρία από αυτόν τον ανιχνευτή μετάλλου και ηλεκτρικών καλωδίων ? Αξίζει η αγορά του, θα ψιλοκάνει την δουλειά του ?

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/SID-938F69E6-95059559/lidl_gr/hs.xsl/index_34920.htm

Τον εχω και κανει αυτο που λεει. Παντα ομως τον τσεκαρω σε μερος που ξερω οτι εχει ρευμα/μεταλλο. Οπως θα εκανα και για οποια αλλη μαρκα.
Βλεπω οτι η τιμη του εχει πεσει απο τα 12 ευρω που τον ειχα παρει πριν κανα δυο χρονια. Τιμη ξεφτιλα τα 6.99 ευρω. Παρ'τον κι ασ'τον να καθεται.

Αν ομως τον θες για πραγματικα επαγγελματικη/συνεχη χρηση, παρε bosch η οτιδηποτε Αμερικανικο. Σε υπερπολλαπλασια τιμη βεβαια...

Τον εχω και κανει αυτο που λεει. Παντα ομως τον τσεκαρω σε μερος που ξερω οτι εχει ρευμα/μεταλλο. Οπως θα εκανα και για οποια αλλη μαρκα.
Βλεπω οτι η τιμη του εχει πεσει απο τα 12 ευρω που τον ειχα παρει πριν κανα δυο χρονια. Τιμη ξεφτιλα τα 6.99 ευρω. Παρ'τον κι ασ'τον να καθεται.

Αν ομως τον θες για πραγματικα επαγγελματικη/συνεχη χρηση, παρε bosch η οτιδηποτε Αμερικανικο. Σε υπερπολλαπλασια τιμη βεβαια...

Οκ, θα τον πάρω... Και καλή ιδέα να τον τσεκάρεις πριν για να δεις αν είναι οκ... Για πολύ περιστασιακή χρήση τον θέλω, όποτε χρειασθεί να τρυπήσω κάνα τοίχο.
Thanx pal :smile:

Για περιστασιακη χρηση ειναι ιδανικος και για τον λογο του οτι παιρνει 2 ευκολες και κοινες μπαταριες ΑΑΑ και οχι 9βολτες οπως σχεδον ολα τα σχετικα εργαλεια/ανιχνευτες.

Παιδες ο αποχυμωτης του Lidl που ελεγα παραπανω ειναι καταπληκτικος!! Πολυ καλο υλικο, δυνατος και τα απορριματα ειναι στεγνα σαν ξερα!!

Μολις εκανα και ενα ζωμο που μου προτεινε η υπευθυνη του καταστηματος με πατζαρια (μπλιαχ), καροτα και μηλα και το αποτελεσμα ηταν μαγικο στη γευση!!

Το ξεπλυμα ηταν πολυ ευκολο παρ'ολο το κοκκινο του πατζαριου (καλο υλικο κατασκευης προφανως). Το καθαρισμα του φιλτρου επισης με το μεγαλο βουρτσακι που εμπεριεχεται.

Συνισταται ανεπιφυλακτα. Κανει 33.99 ευρω.

Γεια σου Μιχαλη της υγειηνης διατροφης!

Να βαλω δυο μπυρακια στην καταψυξη?????

GR_86587_01_v.jpg

Αυτο το σετακι θα το παρω και εγω και ας εχω και Metabo & Dewalt & Bosch σετακια!

Μπα, ευχαριστω, δεν πινω μπυρα, προτιμω Απαλαρινα με μεζεκλικια :))

Το σετακι αυτο θα το παρω και γω λογω των torx ασφαλειας (με την τρυπα στη μεση) που δεν εχω και μου εχουν χρειαστει κατα καιρους.
Οπως θα χτυπησω και το επαναφορτιζομενο κατσαβιδακι που ευθυγραμμιζεται και επισης την ενδοσκοπικη καμερα!! Καλο gadget:))

Το σετακι αυτο θα το παρω και γω λογω των torx ασφαλειας (με την τρυπα στη μεση) που δεν εχω και μου εχουν χρειαστει κατα καιρους.

Και εγώ θα το χτυπήσω, απαλαρίνα ούζο ή λικέρ (ή και τα δύο);

χε χε, διαβασμενο σε βλεπω!
Και τα δυο ειναι θεσπεσια, αλλα με μεζεδες, μονο το ουζακι Απαλαρινα:)

Απο Δευτερα με βλεπω να πηγαινω στο Lidl για ενα εργαλειακι, αλλα να φευγω με πολλα..

Γεια σου Μιχαλη της υγειηνης διατροφης!

Να βαλω δυο μπυρακια στην καταψυξη?????

GR_86587_01_v.jpg

Αυτο το σετακι θα το παρω και εγω και ας εχω και Metabo & Dewalt & Bosch σετακια!

παιδια μια ερωτηση , αυτα τα bit , θα κανουν σιγουρα και για το κατσαβιδι που θα εχει στης 25/6 ? και να υποθεσω και για το δραπανοκατσαβιδο που ειχε το προηγουμενο Σαββατο και αγορασα ?

Αν κανουν με βλεπω να αγοραζω και αυτα παρολο που το κατσαβιδι στης 25/6 εχει ηδη μεσα bits ..

Το σκεφτομαι και εγω για την ενδοσκοπικη καμερα ρε γαμωτο , το ξερω αν δεν την παρω θα μου τυχει καμια δουλεια που θα την χρειαστω και θα βλαστημάω που δεν την πηρα

Nαι κανουν.
Αν δεν κανουν, λεμε τωρα, τα πας πισω και παιρνεις τα λεφτα σου.

100% Θα κανουν!

Και αν δε κανουν στον ανταπτορα των ΒΙΤ του δραπανακιου το τσοκ θα τα δαγκωσει στανταρ!

Μιχαλη απαλαρινα ειναι απλα ΚΟΡΥΦΗ!

Χαιρομαι που πολλα μαγαζια και εδω στην αθηνα την εχουν στον καταλογο και εχθες ειδα διαφημιση και σε καναλι της TV!!!

images
images

Στις 28 φευγω για Χιο 4 μερουλες!!!

Last edited:

Πηγα το απογευμα στα LIDL και το ειχαν φερει και το αρπαξα...Τα bits μπαινουν δεξια οπως φαινεται το εργαλειακι(στον κ@λο του).Απο μπροστα (εκει που ειναι το μαυρο κομματι) πως χρησιμοποιειται και τι μπορει να μπει;

Πηγα το απογευμα στα LIDL και το ειχαν φερει και το αρπαξα...Τα bits μπαινουν δεξια οπως φαινεται το εργαλειακι(στον κ@λο του).Απο μπροστα (εκει που ειναι το μαυρο κομματι) πως χρησιμοποιειται και τι μπορει να μπει;

Το μαύρο προφανώς μπαίνει σε κάποιο δραπανοκατσαβιδο, ηλεκτρικό κατσαβιδι κτλ. Ωραίο σετάκι πάντως!