Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα σε όλους

Απο 26 Μαΐου lidl...

Εργαλεία...

Ούτε με το κυαλι δεν θα δούμε...zaras το έχουν καταντήσει...

Νεύρα...νεύρα...νεύρα... :)

Καλημέρα παίδες.
Σέγα επιτραπέζια (βλ. link) αξίζει καμία μέχρι 200 ?. Να κοιτάξω γιά μεταχειρισμένη σε αγγελίες?.
Θέλω να κόβω άνετα και 40mm (90°). Και εννοείται με ενδιαφέρει η ακρίβεια κοπής.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

http://mixanimata.eu/sites/default/files/styles/default/public/5900500_5_270611.jpg?itok=bvdPOtwr

Δεν εχεις και πολλες επιλογες για σεγα παγκου που να κοβει 40μμ. Ειναι και πολυ φτηνοτερες απο τα 200 ευρω που λες.
Ειναι η Einhell, η parkside και 1-2 αλλες παρομοιες. Εγω θα προτιμουσα την parkside λογω εγγυησης. Ειτε την μπλε einhell αν την δουλευεις ερασιτεχνικα.

Παντως η κοπη ξυλου βαθους 40μμ ειναι καπως μεγαλη και ετοιμασου να εχεις αρκετες spare λαμες. Εκει χρειαζεται δισκοπριονο παγκου, ξεκαθαρα.

Εαν ψαχνει για επιτραπεζια σεγα τοτε το πιο δυνατο εργαλειο δεν ειναι το δισκοπριονο αλλα η πριονοκορδελα. Το δισκοπριονο μπορει να κοψει μονο ευθεια ενω η σεγα και πριονοκορδελα ειναι για καμπυλες ενω μπορουν με φρακτη να προσπαθησουν και στην ευθεια. Δυστηχως η πριονοκορδελα ξεφευγει πολυ απο την εννοια τους ερασιτεχνισμου και το κοστος ειναι μεγαλο.

Mikep τι ξυλο θες να κοψεις;

Μάλιστα!. Δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν οι απαντήσεις, αν και λίγες.
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να κόβω αρκετά συχνά ξύλα με πάχος 35-40mm και επιπλέον αυτά τα ξύλα να κόβονται με καμπύλες.

Αυτό το μηχάνημα είναι ακριβώς ότι χρειάζομαι. Αλλά δεν ξέρω πως το λένε και φυσικά αν υπάρχει έτοιμο σ´αυτή τη μορφή, αλλά και αν παλεύεται η τιμή του!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    16.7 KB · Views: 165

Kαι περισσοτερες απαντησεις να υπηρχαν, οι εναλλακτικες θα ηταν και παλι ελαχιστες για επιτραπεζια σεγα :))

Επιπλεον, αν θες και καμπυλες σε τετοιο παχος, οπως εγραψα παραπανω, δεν θα κανεις δουλεια. Εκτος και αν κοβεις με ρυθμο χελωνας η μαλλον σαλιγκαριου!! Μιλαω εκ πειρας..

Αυτο που βαζεις σε φωτογραφια το λενε oscillator sander ειναι περιστοφικο τριβειο ιδανικο για καμπυλες. Μια φτηνη εκδοχη του ειναι εαν εχεις καθετο δραπανο, τοποθετεις τα ειδικα τυμπανα, φτιαχνεις και ενα τραπεζι και ειναι ετοιμο. Εχω δει και ιδιοκατασκευες με ξυλεια και δραπανο χειρος.
Κοιταξα και ειδα οτι οι πριονοκορδελες δεν ειναι τοσο ακριβες οσο ειχα στο μυαλο μου, ξεκιναει η τιμη απο 110ευρω. Μαλλον πριονοκορδελα επρεπε να ειχα παρει και οχι σεγα.

Οι μικρές επιτραπεζιες κορδέλες όντως δεν είναι ακριβές αλλά δε νομίζω να κόβουν στις 45 μοίρες που θέλει ο φίλος.
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο?
Μια ισχυρή φορητή σεγα δεν βολεύει?

Δεν θέλω να κόβω στις 45°. Και γι ´ αυτό το λόγο δεν μου κάνει και η σέγα χειρός.
Στην πριονοκορδέλα όπως και στη σέγα πάγκου κόβεις κάθετα και σίγουρα με μεγαλύτερη ασφάλεια στις καμπύλες.

Ανάμεσα σε αυτή
http://www.cheap-tools.gr/index.php/1302/41/prionokordeles/einhell-th-sb-200-detail

Και αυτή
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7153

Ποιά προτείνετε?

Αν δεν γνωριζει καποιος τις ιδιαιτεροτητες του συγκεκριμενου εργαλειου στην πραξη ειναι δυσκολο να σου προτεινει.
Γενικα μιλωντας ομως, τα πραγματα που πρεπει να προσεξεις ειναι η ισχυς του εργαλειου (μου φαινονται λιγα τα 200w) και οι επιλογες της λαμας που μπορει να φορεσει το εργαλειο.

Αν κοιταγα ποτε για πριονοκορδελα θα πηγαινα σε κατι ισχυροτερο οπως η φτηνοτερη σεγα της metabo. Ειναι κριμα να πεταξεις λεφτα χωρις να μπορεις να κοβεις ευκολα και με ασφαλεια αυτο που θες.
http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?cPath=89_197&products_id=10770

Εκπλήσσομαι απο τις τιμές για προιονοκορδελες...ολόκληρο εργαλείο με τόσα ¨λιγα¨ χρήματα μου κάνει εντύπωση...
Επίσης μου κάνουν εντύπωση τα λίγα w αλλα ίσως ο τρόπος που μεταφέρεται η κίνηση της κορδέλας καθώς και η Μονή φορά επιτρέπουν τόσο μικρά w...

Σίγουρα χρειάζεσαι χώρο για τέτοια μηχανήματα...δεν ειναι μια σέγα που την βάζεις σε ενα ντουλάπι...

Έβλεπα σε βίντεο στο YouTube να προτείνονται οι προιονοκορδελες σαν ασφαλέστερη εναλλακτική των δίσκοπριονων πάγκου...με κάποιες μικρότερες δυνατότητες...

Στην Ελλάδα θα βρω oscillating sanders?...πως λέγονται στα Ελληνικά?

Γεια σας κι απο μενα.Σας διαβαζω πολυ καιρο και μου αρεσει η τρελλα σας για τα εργαλεια.Παιρνω αφορμη τη κουβεντα που ανοιξατε για τις κορδελες για να εισελθω και εγω στο club σας.λοιπον εγω πηρα προ διμηνου μια κορδελα της metabo 900w και μπορω να πω πως με καλυπτει οριακα.Οταν κοβει καθετα προς τα νερα του ξυλου τοτε κοβει αρκετα χοντρα ξυλα,οταν κοβει ομως παραλληλα τοτε ζοριζεται πολυ.Ως εκ τουτου αυτες που αναφερετε τις θεωρω λιγες.

Καλώς ήλθες...

Θα μπορούσες να μας πεις περίπου πόσο χοντρά ειναι τα Ξυλά στα οποία αναφέρεσαι...?

Στην Ελλάδα θα βρω oscillating sanders?...πως λέγονται στα Ελληνικά?

Με μπερδεψες :))
Tριβειο (τυπου οcsillating sander) θελεις τελικα η επιτραπεζια σεγα?

Ευχαριστω για το καλωσορισμα.τα χοντρα ξυλα που αναφερομαι ηταν 12επι6εκ. και τα εκοβα αρκετα ανετα,οταν ομως ηθελα να κοψω τα ιδια ξυλα επι 20εκ. μηκος στο σοκορο τοτε δυσκολευοταν πολυ και ξεφευγε κιολας.

Γεια σας κι απο μενα.Σας διαβαζω πολυ καιρο και μου αρεσει η τρελλα σας για τα εργαλεια.Παιρνω αφορμη τη κουβεντα που ανοιξατε για τις κορδελες για να εισελθω και εγω στο club σας.λοιπον εγω πηρα προ διμηνου μια κορδελα της metabo 900w και μπορω να πω πως με καλυπτει οριακα.Οταν κοβει καθετα προς τα νερα του ξυλου τοτε κοβει αρκετα χοντρα ξυλα,οταν κοβει ομως παραλληλα τοτε ζοριζεται πολυ.Ως εκ τουτου αυτες που αναφερετε τις θεωρω λιγες.

Καλως τον στην παρεα μας!

Ευκαιρια να μας βοηθησεις και να καλυψεις τα κενα μας σχετικα με τις πριονοκορδελες μιας και εχεις ενα αρκετα ισχυρο και καλο μηχανημα.
Να αναφερω οτι ο φιλος που ρωτουσε αρχικα για επιτραπεζια σεγα ενδιαφεροταν κυριως για κοπη ξυλου παχους εως 40μμ.

Για τι παχους και σε τι ειδους ξυλο αναφερεσαι που σου φερνει δυσκολια στο Metabo που εχεις?

Παρεμπιπτοντως να πω και να προσκαλεσω τους φιλους που μας παρακολουθουν και τους ενδιαφερουν τα gadgets και τα εργαλεια να εγγραφουν στο AVclub.
Θα ηταν μεγαλη χαρα να συμμετεχουν ενεργα ολοι!