Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστω για το καλωσορισμα.τα χοντρα ξυλα που αναφερομαι ηταν 12επι6εκ. και τα εκοβα αρκετα ανετα,οταν ομως ηθελα να κοψω τα ιδια ξυλα επι 20εκ. μηκος στο σοκορο τοτε δυσκολευοταν πολυ και ξεφευγε κιολας.

Mε τι πλατος πριονοκορδελας εκοβες? Μηπως με το μαξιμουμ του πλατους της κορδελας που επιτρεπει το μηχανημα θα ειχες ευκολοτερη κοπη?

Με μπερδεψες :))
Tριβειο (τυπου οcsillating sander) θελεις τελικα η επιτραπεζια σεγα?

Απ´ότι φαίνεται δεν κάνω τη δουλειά μου με επιτραπέζια σέγα. Βέβαια αν δώσω 295 γιά την Metabo, ok αλλά πούν´τα?. Από την άλλη μεριά, μέχρι 200 κάτι μπορεί να βρεθεί σε oscillating sander που σίγουρα κάνει γιά την δουλειά που θα κάνω, αφού θα κόβω χοντρικά με σέγα χειρός και μετά θα δουλεύω με αυτό γιά λεπτομέρεια αλλά και καλό φινίρισμα!

Nαι, καταλαβα πως το σκεφτεσαι. Εχεις δικιο.
Αλλα απο την αλλη παλι να δωσει κανεις 200 ευρω για να κανει μιση δουλεια, μου κακοφαινεται.

Καταρχην ευχαριστω και σενα Χιωτη για το καλωσορισμα,την ψυχη αυτης της στηλης του AVclub.Θεωρω πως για ξυλο 40mm η κορδελες που βλεπατε των 200w,250w ειναι μικρες πολυ περισσοτερο για κυκλικες κοπες κι ακομη περισσοτερο για σκληρα ξυλα.στη δικη μου κορδελα η δυσκολια παρουσιαστηκε οταν χρειαστηκε να κοψω ενα κομματι δρυος κατα μηκος 20εκ. 12επι6 παροτι θυμιζω το εργαλειο ειναι 900w.Στα σουηδικα ξυλα που ειναι μαλακα δεν εχω προβλημα.η κορδελα παραδιδεται με τη μεγιστου πλατους πριονοταινια 20mm.

Να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου στην μαστοροπαρεα μας!
Ωραίο εργαλείο η ΜΕΤΑΒΟ.

Μικε αν με 100 ευρώ παραπάνω κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα τότε φίλε μου να τα δώσεις. Δεν έχει νόημα να ταλαιπωρεισαι και να προσπαθείς να κάνεις την δουλειά σου κούρσα στραβά για εκατό ευρώ ειδικά όταν προτιθεσαι να δώσεις διακόσια.

Γεια σας κι απο μενα.Σας διαβαζω πολυ καιρο και μου αρεσει η τρελλα σας για τα εργαλεια.Παιρνω αφορμη τη κουβεντα που ανοιξατε για τις κορδελες για να εισελθω και εγω στο club σας.λοιπον εγω πηρα προ διμηνου μια κορδελα της metabo 900w και μπορω να πω πως με καλυπτει οριακα.Οταν κοβει καθετα προς τα νερα του ξυλου τοτε κοβει αρκετα χοντρα ξυλα,οταν κοβει ομως παραλληλα τοτε ζοριζεται πολυ.Ως εκ τουτου αυτες που αναφερετε τις θεωρω λιγες.

μηπως εχει να κανει με τον τυπο οδοντωσης της λαμας?
υποθεση κανω γιατι στα πριονια χειρος ισχυει αυτο, αλλο δοντι σε καθε περιπτωση

http://en.wikipedia.org/wiki/Crosscut_saw
http://en.wikipedia.org/wiki/Rip_saw
https://www.google.com/search?q=Rip...aNa2c0wWL0IGgCg&ved=0CCQQsAQ&biw=1117&bih=730

Last edited:

Πέρασα κι εγώ από το Lidl την Πέμπτη, τι το ήθελα... Εφυγα με το dremmel-οειδές, τον ανιχνευτή καλωδίων (είπα να παίξω για 10 ) και ένα σετάκι της Powerfix για λείανση αρμών (αυτό ίσως φανεί χρήσιμο και για εργασίες με πολυεστέρα). Είχα πάρει και δύο σετ σκύλες αλλά μπερδευτήκαμε στο ταμείο και τις άφησα εκεί προτού τις πληρώσω... :stupido:

Επίσης, την περασμένη Κυριακή πρόλαβα (μόλις και μετά βίας) το Bazaar της Henkel στην Καλλιθέα και πήρα αυτά σε εξαιρετικά καλές τιμές, κυρίως για δοκιμή:

2014-05-19%2014.55.39.jpg

Δυστυχώς κι εγώ το έμαθα παρεμπιπτόντως, την τελευταία στιγμή (3 ώρες πριν τη λήξη του). Είχε κάμποσα προϊόντα οικιακής χρήσης (σαμπουάν, αφρόλουτρα, καθαριστικά) αλλά τα περισσότερα τα είχαν εξαφανίσει. Κράτησε 3 μέρες.

Καλοριζικα!
Κολλες και ταινιες -παντος τυπου- ειναι η αδυναμια μου!!

Η αγαπημενη μου ειναι η παλια καλη cordobond (παστα+καταλυτης) με την συνοδευτικη ταινια υαλοβαμβακα:))

Bazaar Henkel???? Πότε ήταν αυτό?
Βάλτε μια φωνή βρε παιδιά.

ναι ρε παιδιά! αλληλεγγύη :)))

Καλησπέρα στην παρέα!!

Όρεστη αναφορά από την Χίο.
Τσίμπησα τα δύο τελευταία σετακια κρυφών ενώσεων της Wolfcraft από τα παιδιά στην χώρα και θα τα φέρω Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.
Να είναι καλά τα παιδιά με έμαθαν πλέον και μου τα έδωσαν όσο τα έχουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα τους!

Ωραία Κυριάκο!! και αναρωτιόμουν τί είχε γίνει αυτό το θέμα....

Χώρια που την προηγούμενη βδομάδα ΔΕΝ αγόρασα κάποιο εργαλείο και σκεφτόμουν πώς έχω πάρει κακό δρόμο!!!! :grandpa:

(όποτε είσαι Αθήνα μου λες και κανονίζουμεεεεε)

Αύριο πρωί θα είμαι Αθήνα αλλά με αεροπλάνο οπότε την Πέμπτη επιστρέφω ξανά στην νήσο και θα έρθω με το καραβάκι την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και θα το Φέρω μαζί.Δες αν θέλεις και τπτ άλλο από τα παιδιά!

Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο!!

Το κοιτάω και σου λέω, αν και δεν νομίζω να χρειαστώ κάτι!

Ευχαριστώ πάντως!!

Έχετε υπόψιν σας καμιά γωνιακή μέγγενη? Από αυτές που πιάνουν 2 ξύλα σε ορθή γωνία για να κολληθούν. Ξέρω ότι έχει μια πλαστική η wolfcraft, αλλά θέλω κάτι πιο αντρικό για κόλλημα μεγάλων επιφανειών.

Έχετε υπόψιν σας καμιά γωνιακή μέγγενη? Από αυτές που πιάνουν 2 ξύλα σε ορθή γωνία για να κολληθούν. Ξέρω ότι έχει μια πλαστική η wolfcraft, αλλά θέλω κάτι πιο αντρικό για κόλλημα μεγάλων επιφανειών.

Aν και η wolfcraft φαινεται πιο ποιοτικη, εγω εχω την αντιστοιχη stanley ειναι πολυ φτηνοτερη και κανει μια χαρα τη δουλεια που θελω.
Kαλυτερα να τις δεις απο κοντα αν γινεται.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3538

[url]http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3539

[/URL]

Last edited: