Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ μόλις παρέλαβα μια τετράδα σαν τις πρώτες που δείχνει ο Μιχάλης.
Είναι κινεζικές αλουμινένιες και με άνοιγμα 75 χιλιοστά.
Κόστος και οι 4 δώδεκα ευρωπουλα.
Γιατί θέλεις να έχει τόση πολύ δύναμη ένα τέτοιο σφιξιμο?

Mια χαρά μου φαίνονται και οι Stanley. Θα τις δώ

Δύναμη θέλω γιατί θα τις χρησιμοποιήσω σε κατασκευή ηχείου. για την ευθυγράμιση των πλευρών. Οι πλαστικές θα τα δουν όλα.

Για πείτε τώρα και καμια καλή πηγή για ποιοτικό κόντρα πλακέ θαλάσσης χωρίς κενά. Από praktiker και leroy merlin ήταν μάλλον χαμηλής ποιότητας.

Δύναμη θέλω γιατί θα τις χρησιμοποιήσω σε κατασκευή ηχείου. για την ευθυγράμιση των πλευρών. Οι πλαστικές θα τα δουν όλα.

Για το κόψιμο ή το κόλλημα? Αν είναι για το πρώτο (μάλλον) δεν κάνουν, το ενδεχόμενο λάθους και ανακριβούς κοψίματος είναι μεγάλο. Καλύτερα να πας σε σωστό μαγαζί να σου κόψουν εξαρχής τα φάλτσα.

Αν και τελικά ούτε αυτό είναι πάντα σωστή λύση. Έχω επιστρέψει 4 φορές λάθος κομμένα ξύλα (μιλάμε για διαφορές χιλιοστού ορατές με γυμνό μάτι, όχι αστεία) σε μαγαζί "diy ξυλεία/κοπή κλπ".

Η καλύτερη μέθοδος είναι σωστό και μεγάλο τραπεζοπρίονο ή/και router. :guitarist:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η καλύτερη μέθοδος είναι σωστό και μεγάλο τραπεζοπρίονο ή/και router. :guitarist:

Το τραπεζοπρίονο το καταλαβαίνω, το router όμως πως κόβει; Με φρέζα; :nounder:

Κάποια στιγμή οι πιο έμπειροι θα πρέεπι να ξεκινήσετε μια κουβεντούλα σχετικά με τα routers, είμαι στη φάση του ψαξίματος και δεν ξέρω σε τι να δώςω σημασία και τι πρέπει να προσέξω.

Κόβει κόβει μια χαρά φίλε Μπάμπη.
Και με τα κοπτικα με ρουλεμάν γίνεται και κάτι σαν παντογραφος.
Δλδ με ένα πατρόν βγάζεις όσα ολόιδια κομμάτια θέλεις.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κυριάκο, όπως καταλαβαίνεις έχουμε θέμα... :chinscratch: πρέπει να διοργανωθεί καφές πρίν το διαλύσουμε για καλοκαίρι.
Η εσύ ή ο Μιχάλης πρέπει να το αναλάβετε...-bye-

Χωρίς router (σε βάση εννοείται) δεν κάνεις δουλειά. Προσωπικά είδα κι έπαθα όλα τα προηγούμενα χρόνια να φτιάχνω πράγματα χωρίς αυτό. Από τότε όμως που πήρα το router και αργότερα το τραπεζάκι με τον οδηγό, και αφού είχα ξεστραβωθεί στα video και τα pdf για το τι και πώς μπορώ να φτιάξω το οτιδήποτε... δεν έχω ασχοληθεί καθόλου γιατί πήζω στη δουλειά και τα προβλήματα! :flipout:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραία... Μην τεμπελιάζετε. Κανονίστε μάζωξη με θέμα "πάγκος και router" .
Δηλώνω συμμετοχή... :ernaehrung004:

Για πείτε τώρα και καμια καλή πηγή για ποιοτικό κόντρα πλακέ θαλάσσης χωρίς κενά. Από praktiker και leroy merlin ήταν μάλλον χαμηλής ποιότητας.

Θα πρεπει να μας πεις την περιοχη σου για να μπορεσουμε να προτεινουμε καταστημα. Σαν υλικο προτεινω κοντρα πλακε σημυδας, ειναι πολυ πιο συμπαγες και πιο βαρυ απο το θαλασσης οκουμε που βρισκεις παντου. Ειναι επισης λιγο φτηνοτερο. Χωρις καθολου κενα στο εσωτερικο του δεν εχω βρει, λιγα κενα εχουν ολα οσα εχω παρει.
Εχε υποψην σου οτι αυτο που λενε ολοι σαν κοντρα πλακε θαλασσης ειναι στην πραγματικοτητα εξωτερικου χωρου, για πραγματικη χρηση σε νερο υπαρχει αλλο με διαφορετικες κολλες.
Για ηχεια ξερω οτι τα φτιαχνουν απο mdf που ειναι ΠΟΛΥ πιο οικονομικο αλλα και λιγοτερο ανθεκτικο ξυλο.

Μηπως πρεπει να αρχισουμε να συζηταμε σοβαρα για καμια συναντηση σε καποιο εργαστηριο; Τι λετε;

Last edited:

Παιδες, δωστε μου λιγες μερες καιρο και μπορω να κανονισω μια μαζωξη σπιτι μου, το ΣΚ στο τελος του μηνα, στο εργαστηριακι στη σοφιτα που μπορει να καθησει μεχρι 8-9 ατομα.
Περιμενω αυτες τις μερες μια απαντηση και παιζεται να φυγω αμεσα για δουλεια εκτος Ελλαδος.

Παιδες, δωστε μου λιγες μερες καιρο και μπορω να κανονισω μια μαζωξη σπιτι μου, το ΣΚ στο τελος του μηνα, στο εργαστηριακι στη σοφιτα που μπορει να καθησει μεχρι 8-9 ατομα.
Περιμενω αυτες τις μερες μια απαντηση και παιζεται να φυγω αμεσα για δουλεια εκτος Ελλαδος.

Take your time Μιχαλιό.. Με την ησυχία σου...

Θα πρεπει να μας πεις την περιοχη σου για να μπορεσουμε να προτεινουμε καταστημα. Σαν υλικο προτεινω κοντρα πλακε σημυδας, ειναι πολυ πιο συμπαγες και πιο βαρυ απο το θαλασσης οκουμε που βρισκεις παντου. Ειναι επισης λιγο φτηνοτερο. Χωρις καθολου κενα στο εσωτερικο του δεν εχω βρει, λιγα κενα εχουν ολα οσα εχω παρει.
Εχε υποψην σου οτι αυτο που λενε ολοι σαν κοντρα πλακε θαλασσης ειναι στην πραγματικοτητα εξωτερικου χωρου, για πραγματικη χρηση σε νερο υπαρχει αλλο με διαφορετικες κολλες.
Για ηχεια ξερω οτι τα φτιαχνουν απο mdf που ειναι ΠΟΛΥ πιο οικονομικο αλλα και λιγοτερο ανθεκτικο ξυλο.

Μηπως πρεπει να αρχισουμε να συζηταμε σοβαρα για καμια συναντηση σε καποιο εργαστηριο; Τι λετε;

Το μπετοφόρμ άραγες είναι πιό συμπαγές από το κοινό κόντρα πλακέ θαλάσσης?

Άνθρωπέ μου :) Eπιτέλους :)

Χαλάνδρι μένω, οπότε θα προτιμούσα κάτι προς τα πάνω.
Για σημύδα βαλτικής λένε τα σχέδια 19mm. Σαν οδηγό ποιότητας δίνουν να έχει τουλάχιστον 11 στρώματα.
Για MDF το σκεφτόμουν, αλλά γι ανα έχει την ίδια ακαμψία θέλει πιο μεγάλο πάχος ή περισσότερα μπρατσάκια μέσα και το βάρος αυξάνει πάρα πολύ. Είναι ήδη στο 1,70 το ύψος των καμπίνων, οπότε καταλαβαίνεις για τι μιλάμε...

Σ ευχαριστώ

Last edited:

Καλύτερα MDF αν πρόκειται για ηχεία. Είναι ίσως πιο ευπαθές στην υγρασία (εάν δεν προστατευτεί σωστά) αλλά είναι πιο αδρανές και πιο φτηνό από το κόντρα πλακέ. Το πρώτο είναι καλό για τον ήχο, το δεύτερο για την τσέπη.

Στα ηχεία τα νεύρα κάνουν καλό. Βασικά είναι ίσως η μόνη περίπτωση που ισχύει αυτό.

Καλύτερα MDF αν πρόκειται για ηχεία. Είναι ίσως πιο ευπαθές στην υγρασία (εάν δεν προστατευτεί σωστά) αλλά είναι πιο αδρανές και πιο φτηνό από το κόντρα πλακέ. Το πρώτο είναι καλό για τον ήχο, το δεύτερο για την τσέπη.

Στα ηχεία τα νεύρα κάνουν καλό. Βασικά είναι ίσως η μόνη περίπτωση που ισχύει αυτό.

++++++++++++++1 στα όσα αναφέρονται παραπάνω.

Άνθρωπέ μου :) Eπιτέλους :)

Χαλάνδρι μένω, οπότε θα προτιμούσα κάτι προς τα πάνω.
Για σημύδα βαλτικής λένε τα σχέδια 19mm. Σαν οδηγό ποιότητας δίνουν να έχει τουλάχιστον 11 στρώματα.
Για MDF το σκεφτόμουν, αλλά γι ανα έχει την ίδια ακαμψία θέλει πιο μεγάλο πάχος ή περισσότερα μπρατσάκια μέσα και το βάρος αυξάνει πάρα πολύ. Είναι ήδη στο 1,70 το ύψος των καμπίνων, οπότε καταλαβαίνεις για τι μιλάμε...

Σ ευχαριστώ

Για βορεια προαστια δεν ξερω καταστημα, απο το ιντερνετ μου εχει δωσει αριστες εντυπωσεις το καταστημα http://www.kounouvelis.gr/index.php/our-products/plywood/kontra-plake-simidas
Παρακατω ειναι κπ σημυδα 18χιλιοστων, εαν θυμαμαι καλα 14ευρω+23%. Βλεπεις οτι σε καποια σημεια τα εσωτερικα φυλλα δεν ειναι τελεια, στην εξωτερικη επιφανεια αυτο δεν φαινεται. Αναλογα την ποιοτητα που θα βρεις μπορει το κοντρα πλακε να εχει απο την μια πλευρα του σημαδια, ροζους κλπ, σε καμια περιπτωση μην αγορασεις εαν δεν δεις το φυλλο που θα σου κοψουν.

DSC08620_zpsd0baf7d2.jpg

DSC08619_zpsb4a97aea.jpg

Καλημέρα, για όποτε κανονίσετε καφέ είμαι μέσα και εγώ.:a0210:

Αυτά είναι!!! Άντε γιατί στην συνάντηση στο verde ήταν ΠΟΛΥ κυριλέ η κατάσταση.... σαν δεσποινίδες είχαμε πάει.. αντί φόρμας εργασίας, κουστούμια.. κι ούτε μισό σοβαρό εργαλείο δεν υπήρχε στο τραπέζι!!!!!!! :ears: