Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για όποιον ασχολείται με φωτογραφία με dslr αυτό το blower (το πρώτο) ειναι must!

Eτσι ακριβως ειναι, απο την ενασχοληση μου με φωτογραφια το ανεκαλυψα και το μετεφερα στα εργαλεια :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

καλήμερα και καλό μήνα.
Μια που αναφέρθηκε το LIDL, το κρεβάτι που έχει αυτή την εβδομάδα είναι το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει στο είδος του. Απίστευτη κατασκευή και απίστευτα χοντρό στρώμα. Τα ξύλα που χρησιμοποιεί είναι συνδεμένα στο σκελετό και δεν κρατιούνται με ελατήρια με αποτελεσμα να δίνει αίσθηση κανονικού κρεβατιού.
Τα δε ροδάκια είναι όλα τα λεφτά.

Το έχουμε και εμείς αυτό το κρεβάτι και είναι ότι καλύτερο σε σπαστό έχω πετύχει!

ναι, αυτο ειναι το κρεβατι.

χα, δεν ειχα προσεξει οτι εχει θερινή και χειμερινή πλευρά......:worshippy:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τριβείο.
Θέλω να τρίψω καρέκλες και τραπέζι κήπου.
Έτριψα ένα τραπέζι με ένα τριβείο parkside τύπου black & decker mouse και ένα παλμικό τριβείο της πλάκας παλιό που έχω.
Το parkside για μικρές επιφάνειες είναι πολύ καλό αλλά με κούρασε πολύ για το τραπέζι.
Έτσι επειδή έχω να τρίψω 8 καρέκλες και 1 τραπέζι ακόμα και μια και η δουλειά αυτή θα γίνεται ίσως και κάθε χρόνο μια και τα
επιπλάκια κήπου δεν τα μαζεύουμε τον χειμώνα σκέφτομαι να πάρω ένα έκκεντρο περιστροφικό τριβείο.
Είναι το κατάλληλο εργαλείο για αυτό που θέλω και αν ναι ποιο θα προτείνατε;
Ευχαριστώ.

Για μεγάλες επιφάνειες δεν κάνει το mouse. Είναι εύκολο να το παρακάνεις σε σημεία.

Για μένα σε μεγάλες επιφάνειες παίρνεις ένα μπλοκ επίπεδο, κολλάς από κάτω γυαλόχαρτο 200άρι και το τρίβεις με μεγάλες κινήσεις προς τη φορά των νερών. Σε 5 λεπτά έχεις τελειώσει και το αποτέλεσμα θα είναι άξογο. Για τις λεπτομέρεις βάλε το mouse.

To εκκεντρο τριβειο δεν ειναι πανακεια, ιδιαιτερα για επιφανειες που δεν χρηζουν πολυ λειανση οπως ακριβως τα επιπλα κηπου.
Ειναι αληθεια οτι τριβουν και βγαζουν αρκετο υλικο γρηγοροτερα απο τα απλα τριβεια αλλα και παλι η μικρη και στρογγυλη επιφανεια δεν θα σε βολεψει χρονικα για το τραπεζι που θες.

Με αλλα λογια πιστευω οτι ενα εκκεντρο τριβειο μονο για το τραπεζι και τα επιπλα κηπου γενικοτερα, δεν ειναι καλη επενδυση.
Ενα παλμικο φτηνο τριβειο θα κανει τη δουλεια αν πρεπει να αγορασεις περισσοτερα τριβεια απο αυτα που εχεις. Και με απλα αναλωσιμα, μονο κοινο γυαλοχαρτο που το κοβεις. Το εκκεντρο θελει τα δικα του.
http://www.e-shop.gr/tribeio-palmiko-ilektriko-einhell-bt-os150-150w-4460544-p-TLS.050039

Λοιπόν, πετάγεσαι μέχρι το yalco Bazaar και τσιμπάς ένα Bosch ka200 με 25 ευρώ από 60 και σε συνδυασμό με το mouse θα τα κάνεις όλα άψογα.
Έχει αυτοπροσφυση με 1/3 του φύλλου και θα σε βοηθήσει απίστευτα.
Μπάμπη το δοκίμασες καθόλου???

Τα έπιπλα είναι αρκετά ποτισμένα από διάφορα συντηρητικά ξύλου και βερνίκια και γι'αυτό και με κούρασε το τραπέζι μια και ήθελε κάμποσο τρίψιμο.
Το τραπέζι έχει μεγάλη επιφάνεια από επάνω αλλά από κάτω και στα πόδια έχει και λεπτομέρειες. Το ίδιο και οι καρέκλες και έτσι σκεφτόμουν το έκκεντρο.
Για το yalco Bazaar έχω διαβάσει μια και το νήμα αυτό το βρίσκω πολύ μα πολύ ενδιαφέρον αλλά μένω Θεσσαλονίκη.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λοιπόν, πετάγεσαι μέχρι το yalco Bazaar και τσιμπάς ένα Bosch ka200 με 25 ευρώ από 60 και σε συνδυασμό με το mouse θα τα κάνεις όλα άψογα.
Έχει αυτοπροσφυση με 1/3 του φύλλου και θα σε βοηθήσει απίστευτα.
Μπάμπη το δοκίμασες καθόλου???

Κυριάκο δεν έχω δοκιμάσει τίποτε, ούτε τον αφροποιητή ούτε το Router, τίποτε. Τα μαζεύω για τη επόμενη εβδομάδα που θα είμαι χωριό. Αυτές τις μέρες ψάχνω για φρέζες για το ρούτερ κι έχω πελαγώσει. Μια λέω να πάρω 12-άρες μετά το μετανοιώνω και λέω να πάρω 8-άρες... Μια λέω να πάρω τις φτηνές μια να πάρω τις Bosch τις ακριβές, μετά ψάχνω e-bay..
Μετά ψάχνω για τραπέζι router , το μετανοιώνω και κοιτάζω μόνο το router plate, μετά ψάχνω για dovetail jig..
Άσε σου λέω... Τα έχω παίξει... Επιβάλεται επειγόντως να μιλήσουμε, χρειάζομαι καθοδήγηση από κάποιον έμπειρο ρουτεράκια γιατί είμαι στα πρόθυρα να την κάνω την παπαριά μου.... :p

Μαστορια μια ερωτηση, αυτα τα ξυραφακια που εχει η ηλεκτρικη πλανη πως λεγονται; ξερετε κανενα ηλεκτρονικο καταστημα;

Νομιζω οτι αν κανεις ενα τηλ στο Κεντρο Βιδας Ντετσικας, θα σου πουν και το ονομα και σιγουρα θα εχουν ανταλλακτικα...
http://www.kentrovidas.gr/

Μαστορια μια ερωτηση, αυτα τα ξυραφακια που εχει η ηλεκτρικη πλανη πως λεγονται; ξερετε κανενα ηλεκτρονικο καταστημα;

Τα ζητάς μαχαίρια πλάνης..... Πρέπει να ξέρεις και το μοντέλο της πλάνης που έχει γιατί πολλές φορές από μοντέλο σε μοντέλο και από εταιρία σε εταιρία υπάρχουν διαφορές.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα έπιπλα είναι αρκετά ποτισμένα από διάφορα συντηρητικά ξύλου και βερνίκια και γι'αυτό και με κούρασε το τραπέζι μια και ήθελε κάμποσο τρίψιμο.
Το τραπέζι έχει μεγάλη επιφάνεια από επάνω αλλά από κάτω και στα πόδια έχει και λεπτομέρειες. Το ίδιο και οι καρέκλες και έτσι σκεφτόμουν το έκκεντρο.
Για το yalco Bazaar έχω διαβάσει μια και το νήμα αυτό το βρίσκω πολύ μα πολύ ενδιαφέρον αλλά μένω Θεσσαλονίκη.

Έχω την εντύπωση ότι τα έπιπλα που είναι εμποτισμένα δεν έχουν βερνίκι από πάνω.

Ένα τραπέζι με τις καρέκλες που έχω εδώ και 15 χρόνια το μόνο που κάνω κάθε χρόνο είναι ένα πέρασμα Λάδι ΤΕΑΚ από πάνω.

Το Λάδι προστασίας ξύλου Teak Oil, συνίσταται για το φρεσκάρισμα και την συντήρηση σκληρών ξύλων όπως τικ, μαόνι, κλπ αλλά και κάθε γυμνό ξύλο, είναι ένα ειδικό μείγμα από έλαια το οποίο απορροφάται από το ξύλο και εμποδίζει την διείσδυση του νερού.

2284_0_L.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κυριάκο δεν έχω δοκιμάσει τίποτε, ούτε τον αφροποιητή ούτε το Router, τίποτε. Τα μαζεύω για τη επόμενη εβδομάδα που θα είμαι χωριό. Αυτές τις μέρες ψάχνω για φρέζες για το ρούτερ κι έχω πελαγώσει. Μια λέω να πάρω 12-άρες μετά το μετανοιώνω και λέω να πάρω 8-άρες... Μια λέω να πάρω τις φτηνές μια να πάρω τις Bosch τις ακριβές, μετά ψάχνω e-bay..
Μετά ψάχνω για τραπέζι router , το μετανοιώνω και κοιτάζω μόνο το router plate, μετά ψάχνω για dovetail jig..
Άσε σου λέω... Τα έχω παίξει... Επιβάλεται επειγόντως να μιλήσουμε, χρειάζομαι καθοδήγηση από κάποιον έμπειρο ρουτεράκια γιατί είμαι στα πρόθυρα να την κάνω την παπαριά μου.... :p

Ναι Μπαμπη ειναι οντως μπερδεμα η επιλογη.
Τα Bosch τα βρηκα με 50 ευρω την δωδεκαδα στο πλαστικο κουτακι τους αλλα δεν ξερω ανα αξιζει καθως με 50 ευρω παιρνεις πολλα περισσοτερα απο εξω.
Και θελω και εγω ενα σετακι μην το ξεχασεις να παρουμε μαζι!

Οσο για το κιτ για χελιδονοουρες θα σου προτεινα να περιμενεις λιγακι να ερθει το δικο μου και να το δοκιμασω ωστε να πας εκ του ασφαλους!

Επισης για τον φιλο με τα βερνικια εμποτισμου να ξερεις οτι αυτα ποτιζουν 2 και 3 χιλιοστα στην επιφανεια του ξυλου αναλογα το ξυλο οποτε θα ειναι πολυ δυσκολο να τα αφαιρεσεις εντελως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Ναι Μπαμπη ειναι οντως μπερδεμα η επιλογη.
Τα Bosch τα βρηκα με 50 ευρω την δωδεκαδα στο πλαστικο κουτακι τους αλλα δεν ξερω ανα αξιζει καθως με 50 ευρω παιρνεις πολλα περισσοτερα απο εξω.
Και θελω και εγω ενα σετακι μην το ξεχασεις να παρουμε μαζι!

Οσο για το κιτ για χελιδονοουρες θα σου προτεινα να περιμενεις λιγακι να ερθει το δικο μου και να το δοκιμασω ωστε να πας εκ του ασφαλους!

Οκ Κυριάκο, αυτό νομίζω είναι το καλύτερο, να σε περιμένω να δούμε τι παίζει γιατί τώρα πάω εντελώς στα τυφλά...

Περί ρούτερ και εξαρτημάτων, είναι μεγάλο χάσιμο. Δυστυχώς ούτε εγώ έχω ασχοληθεί σοβαρά, αν και πολύ μου αρέσει αυτό το εργαλείο (και το τι μπορείς να κάνεις με αυτό). Μόνο το τραπεζάκι με τον οδηγό έχω πάρει, ξεκίνησα να φτιάχνω DIY lift αλλά τα παράτησα λόγω έλλειψης χρόνου, ενώ από κοπτικά έχω μόνο τα απλά που είχε μέσα το (φτηνό) router μου και άλλα 2-3 που έχω αγοράσει εκ των υστέρων.

Έχει μεγάλη σημασία η επιλογή των κοπτικών πάντως. Και επειδή μιλάμε για 12.000σαλ δε θα ήθελα κακής ποιότητας - ήδη με ένα καλό την πάτησα.