Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μόνο το τραπεζάκι με τον οδηγό έχω πάρει...

Πιο τραπεζάκι πήρες;

Έχει μεγάλη σημασία η επιλογή των κοπτικών πάντως. Και επειδή μιλάμε για 12.000σαλ δε θα ήθελα κακής ποιότητας - ήδη με ένα καλό την πάτησα.

Σίγουρα έχει μεγάλη σημασία το κοπτικό αλλά για να αποφασίσεις πρέπει να γνωρίζεις και κάποια πράγματα...
Υπάρχουν φρέζες μα 15 το σετ αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες, όπως αυτές πχ, που στοιχίζουν σχεδόν δεκαπλάσια απ´(το δικό μου) router.

product_998195152.jpg

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Περι λαδι TEAK ο λογος...
χρειαζονται καποια προετοιμασια τα επιπλα κηπου πριν περαστουν...ή κατευθειαν...???
τα δικα μου ενος ετους και περα απο καποιες μπορες στο τελος καλοκαιριου Δεν εχουν ταλαιπωρηθει αλλο...ολο τον χειμωνα τα εχω αποθυκεθμενα στην αποθηκη...απο οτι φαινεται το ξυλο ειναι ευκαλιπτος...και δεν πρεπει να εχει καποιο λαδι περασμενο ηδη μιας και ειναι αρκετα τραχυ σε ηφη...

Σε ενα χωρο στον κηπο που ηταν χωμα, εστρωσα ενα γαιοπανο, απο πανω αμμο (οικοδομης) 1 με 3 εκατοστα βαθος, και απο πανω ακανονιστες πλακες Καρυστου.

Στους ακανονιστους "αρμους" που εχχουν δημιουργηθει, λεω να βαλω χαλικι

Προκειμενου να μενουν τα χαλικαι στην θεση τους, υπαρχει καποια κολλα ?

Φανταζομαι μια σκονη.... που να την ανακαταυω στο νερο, να παραμενει διαφανο το μειγμα και να το χυσω στους αρμους ? Υπαρχει τετοιο πραμα ?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χρειαζονται καποια προετοιμασια τα επιπλα κηπου πριν περαστουν...ή κατευθειαν...???
τα δικα μου ενος ετους και περα απο καποιες μπορες στο τελος καλοκαιριου Δεν εχουν ταλαιπωρηθει αλλο...ολο τον χειμωνα τα εχω αποθυκεθμενα στην αποθηκη...απο οτι φαινεται το ξυλο ειναι ευκαλιπτος...και δεν πρεπει να εχει καποιο λαδι περασμενο ηδη μιας και ειναι αρκετα τραχυ σε ηφη...

Μπορείς και κατ´ευθείαν αλλά το καλύτερο είναι ένα ελαφρύ τρίψιμο πρίν.

Δεν χρειάζεται προετοιμασία πέραν του ότι οι επιφάνειες να είναι καθαρές και στεγνές.
Το απλώνεις με πινέλο ή με πανί (το πανί βολεύει καλύτερα). Απορροφάται σε 3-5 ώρες και αν χρειάζεται και δεύτερο πέρασμα μετά από δύο μέρες.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπάρχει κι ένα jel που κυκλοφορεί και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.

Aρκετά από αυτά που κυκλοφορούν ως λάδια είναι στην πραγματικότητα βερνίκια. Αν θέλετε να δείτε όντως τι είναι, ρίξτε μια σταγόνα πάνω σε ένα τζάμι. Αν είναι βερνίκι θα μείνει απλά μια κολλώδης κηλίδα. Αν είναι λάδι θα μείνει ένα παχύρευστο υπόλοιμα με υφή σαν κερί.

Κάπου είχα ποστάρει τις διαφορές με φωτό... θα δω να τις βρώ

Τα βρήκα. Είναι φωτός τραβηγμένες μετά από μια μέρα στέγνωμα

Αυτό είναι λάδι της πλάκας. Κολλούσε και μύριζε σαν βερνίκι.

DIM_1092.jpg

Και αυτό είναι καλό teak oil. Είχε υφή σαν κερί και μετά από λίγες μέρες ζάρωνε και σούρωνε όσο πολυμεριζόταν.

DIM_1084.jpg

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ποιο τραπεζάκι πήρες;

http://www.rutlands.co.uk/sp+woodwo...g-deluxe-full-size-router-table-dakota+dk2009

Τα βάζει συχνά πυκνά προσφορά σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, βέβαια δεν περιλαμβάνονται οι χτένες αλλά πήρα 2 για παν ενδεχόμενο. Επίσης δε στέλνει απευθείας στην Ελλάδα, αλλά με βοήθησε φίλος άγγλος που δουλεύει στη Royal Mail (βρεττανικά ΕΛΤΑ). Δυστυχώς όσο κι αν έψαξα στην Ελλάδα δεν μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο (και σε παραπλήσια τιμή). Γενικώς τα εξαρτήματα για router, πλην των κοπτικών, είναι αρκετά δυσεύρετα εδώ.

Με το που το έστησα, ξεκίνησα τις τροποποιήσεις/προσθήκες:

2012-08-19195059.jpg

Επίσης κάνει και για άλλα πράγματα (φτωχός συγγενής πολυπόθητου μεγάλου παγκοπρίονου):

2013-09-23202332_zpsdb5334d9.jpg

2013-09-23203427_zpsabf54b5e.jpg

Και μια λίγο πιο γενική φωτό του μισού χώρου, η οποία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι το σύστημα αναρρόφησης είναι εκ των ων ουκ άνευ, εφόσον δουλεύεις με router. Αν κόβεις δε MDF, φτιάχνεις και κεφάλι. :ADFADF1:

2013-09-22210241_zps0381e500.jpg

Σίγουρα έχει μεγάλη σημασία το κοπτικό αλλά για να αποφασίσεις πρέπει να γνωρίζεις και κάποια πράγματα...
Υπάρχουν φρέζες μα 15 το σετ αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες, όπως αυτές πχ, που στοιχίζουν σχεδόν δεκαπλάσια απ´(το δικό μου) router.

http://papadopoulostools.com/images/product/product_998195152.jpg

Αχ, τα έχω δει αυτά τα CMT, λένε ότι είναι πολύ καλά - αλλά και απλησίαστα για ερασιτεχνική σποραδική χρήση...

Last edited:

ΟΚ, σ´ευχαριστώ πολύ... :a0210:

Εδώ βέβαια που είμαι (γραφείο) δεν μπορώ να δώ απολύτως τίποτε, ούτε το link ούτε τις φωτογραφίες αλλά θα κάνω υπομονή μέχρι να πάω το βράδυ στο σπίτι...

Δεν χρειάζεται προετοιμασία πέραν του ότι οι επιφάνειες να είναι καθαρές και στεγνές.
Το απλώνεις με πινέλο ή με πανί (το πανί βολεύει καλύτερα). Απορροφάται σε 3-5 ώρες και αν χρειάζεται και δεύτερο πέρασμα μετά από δύο μέρες.

Περιπου ποσο καιρο πιστευεις οτι χρειζεται για να στεγνωση...και ειναι καλυτερο να στεγνωσουν στην σκια δλδ να τα περασω και να τα αφησω στην αποθηκη να στεγνωσουν ή και στον ηλιο ειναι οκ...το μπαλκονι ΔΕΝ εχει τεντα και εχει ηλιο σχεδον ολη μερα...

Τα ζητάς μαχαίρια πλάνης..... Πρέπει να ξέρεις και το μοντέλο της πλάνης που έχει γιατί πολλές φορές από μοντέλο σε μοντέλο και από εταιρία σε εταιρία υπάρχουν διαφορές.

Ok σε ευχαριστω.

Σε ενα χωρο στον κηπο που ηταν χωμα, εστρωσα ενα γαιοπανο, απο πανω αμμο (οικοδομης) 1 με 3 εκατοστα βαθος, και απο πανω ακανονιστες πλακες Καρυστου.

Στους ακανονιστους "αρμους" που εχχουν δημιουργηθει, λεω να βαλω χαλικι

Προκειμενου να μενουν τα χαλικαι στην θεση τους, υπαρχει καποια κολλα ?

Φανταζομαι μια σκονη.... που να την ανακαταυω στο νερο, να παραμενει διαφανο το μειγμα και να το χυσω στους αρμους ? Υπαρχει τετοιο πραμα ?

Να κανω ενα UP ?

Ενταξει :p

Ρίξε το χαλίκι κι άστο όπως είναι... Δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κάτι για να κολλήσει...

Ευχαριστω Αντωνη!

Ελλαδα ?

Καλησπέρα, εγκυκλοπαιδικά ρωτώντας, μήπως ξέρει κανένας να μας εξηγήσει ποια η διαφορά μεταξύ πλάνης, ροκανιού και γκινόσου?

Περιπου ποσο καιρο πιστευεις οτι χρειζεται για να στεγνωση...και ειναι καλυτερο να στεγνωσουν στην σκια δλδ να τα περασω και να τα αφησω στην αποθηκη να στεγνωσουν ή και στον ηλιο ειναι οκ...το μπαλκονι ΔΕΝ εχει τεντα και εχει ηλιο σχεδον ολη μερα...

Εγώ τα αφήνω σε σκιά.

Εάν δεν υπερβάλεις στην ποσότητα δεν χρειάζονται πάνω από δύο μέρες.