Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχω το pocket hole jig της wolfcraft και το καλοκαίρι μου έκαναν δώρο το μικρο jig της Kreg(αυτό που έχει μια τρύπα).
Προσωπικά προτιμώ αυτό της wolfcraft.
Όσο για τις τρύπες φροντίζω να τις κρύβω αλλά αν δεν είναι εφικτό τότε κόβω κανονικές καβίλιες υπό γωνία σαν τις ειδικές που έχουν.
Συνήθως παίρνω 10mm καβιλια από οξιά την πιάνω στο τσοκ ενός τρυπανιού και με ένα γυαλόχαρτο την τρίβω και την μετράω με το παχύμετρο.

Κάποια στιγμή θέλω να φτιάξω κάτι σαν αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=dR9-gdNdZAA

Last edited:
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια φορά που χρειάστηκα επιπλέον καβίλιες, μεγάλωσα την τρύπα με 10άρι τρυπάνι και έβαλα 10άρα καβίλια, κομμένη.
Καλούτσικο αποτέλεσμα αλλά την επόμενη φορά θα το κάνω όπως το είπες.

Γνωμη μου να μην βιαστεις.
Μονο μονο τα εργαλεια χειρος του Lidl να μαζεψεις που δεν εχουν ιδιατερο κοστος θα γεμισεις μια βαλιτσα και θα εισαι καλυμενος για πολλες οικιακες εργασιες!

Αθάνατο Ελληνικό forum!
-Τι να πάρω για καμία ψιλοδουλιτσα στο εξοχικό;
-Τον εργαλειοφορο της facom, αλλά Προσοχή να είναι cdx η καστανια!
- Ή άλλη λύση είναι lidl τα partside! Μια η άλλη και είναι κ φθηνότερα!

Μην τους ακούς άνθρωπε μου! Πάρε έναν αλβανό μόνιμο. Με πενσα κ σύρμα, σου φτιάχνει όχι μόνο το εξοχικό, σου κατεβάζει κ το σασμαν!

Πέρα από την πλάκα, αν σκοτώσω τη σύζυγό μου κ πάρω την ασφάλεια, Τον εργαλειοφορο θα τον τδιμπηδω γιατί όλα χύμα τα εχω!

Σωστος ο Γιωργος για τις καβιλιες.
Και για το κοψιμο τους ακριβως στην σωστη γωνια χρησιμοποιειστε το oscilating tool !!!
Θα βγει αψογο!
Το wolfcraft σετακι εχω και εγω και ειμαι ευχαριστημενος.
Εχω παρει και μια ταμπακιερα Stanley με διαμορφωσιμα χωρισματα και εχω βαλει μεσα και την καβιλιερα της με πληρη σετ απο καβιλιες βιδες, ποντες, τρυπανια κλπ κλπ.

Ποιο ειδος βιδας χρησιμοποιειτε για pocket holes?
πως τις λενε στην ελληνικη αγορα...???

Οι επιπλέον του σετ όμως λοξές καβίλιες τις Wolfcraft, αρμυρούτσικες και σε μυστήρια διάσταση διαμέτρου, μάλλον 9,3.....

To τρυπανι ειναι 9.5 οποτε λογικα τοσο θα ειναι και αυτες.

Σε μας εδώ φαίνεται μυστήρια η διάσταση 9,5mm αλλά το σετ προέρχεται από Αμερική που σημαίνει ότι η διάσταση είναι 3/8" (3/8*25,4mm=9.525mm)

Παίδες εχω τρελαθεί με τα pocket holes...καταραμένο YouTube... :)
Ποιο jig προτείνετε και απο που...???

καταραμένε Ασωτε θες να πεις που ανεβάζεις τετοια πράγματα στο forum και τρελένεις και άλλους.

Λοιπόν παιδιά τα πράγματα ειναι πολύ σοβαρά. Το Σάββατο πρέπει να το έχω στα χέρια μου γιατί ξεκινώ κάτι εργασίες και θα βόλευε τρελά να το κάνω με pocket holes.

Αυριο κατεβαίνω κέντρο με την μηχανή. Πείτε που θα βρω κάτι τετοιο.

χαχαχαχαχαχαχα...
φαντασου οτι σκεφτομουν να παω να παρω φρεζοκαβαλιερα για ενα προτζεκτακι που ηθελα να κανω με κρυφες ενωσεις...
η μεση λυση (αν και τα jig) Δεν ειναι πολυ φθηνοτερα απο μια απλη φρεζοκαβαλιερα...ειναι οι pocket holes...

παραγγειλε σημερα και περνα αυριο απο μοναστηρακι να παραλλαβεις...
Το toolstore® είναι ένα κατάστημα εργαλείων καί άλλων ειδών το οποίο πραγματοποιεί πωλήσεις μέσω internet.

Εάν θελετε νά αγοράσετε κάποιο από τα είδη μας μπορείτε να το κάνετε με παραγγελία μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (όχι με μήνυμα).
Το toolstore® εδρεύει στην Αθήνα, Ερμού 73 Μοναστηράκι. Πωλήσεις από την έδρα μας δε γίνονται.

αλλα
Παραλαβή από την έδρα μας.
Μπορείτε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας να επιλέξετε να την παραλάβετε και να την πληρώσετε στην έδρα μας.
Στη περίπτωση αυτή θα λάβετε πολύ σύντομα (συνήθως εντός των επομένων ωρών) ενημερωτικό email με την ακριβή διεύθυνση μας και για τις ημέρες και ώρες που μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας.
Η παραλαβή μπορεί να γίνει και αυθημερόν και πάντως όχι αργότερα από 3 εργάσιμες ημέρες.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας μπορείτε να αφαιρέσετε όποιο προϊόν από αυτά που παραγγείλατε δεν θέλετε για οποιοδήποτε λόγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Leroy & Merlin γωνια!!!!

Κυριακο στην ιδια τιμη με το toolstore το δινει το Leroy Merlin...???

Δεν το εχω τσεκαρει Ευγενιε.
Αν θυμαμαι καλα ηταν πολυ ανταγωνιστηκη η τιμη και το τσιμπησα απο εκει.
Εχει καλες τιμες στα wolfcraft πολυ καλυτερες σε σχεση με Πρακτικερ.

Ποιο ειδος βιδας χρησιμοποιειτε για pocket holes?
πως τις λενε στην ελληνικη αγορα...???

Εχει κανεις καμία απάντηση για αυτο....???

μολις έλαβα εμαιλ που γράφει "αυριο ελα εταιρία", ήτοι θα βρίσκομαι παιανία οπότε το leroy & merlin γωνία είναι πιο κοντά.

Ασωτε, χωρίς να είμαι βεβαιος, από τα video που ειδα, το wolfcraft μου φαίνεται χρησιμοποιεί απλές βίδες του εμπορίου ενώ το greg αυτές με το τετραγωνο κεφάλι.

Τσιφ, μιας και έχεις και τα δύο μας διαφωτίζεις αν το διαβάσεις ?

Εγώ χρησιμοποιώ απλές βίδες ξύλου με κωνικό κεφάλι.
ΑΛΛΑ οι κανονικές βίδες που θέλουν και τα δυο μοντέλα για μέγιστη αντοχή είναι με κεφαλή ψωμάκι και κοπτικό άκρο στην μύτη(όχι αυτοδιάτρητες).
Το σετ της wolfcraft είχε απλές βίδες με κωνική κεφαλή στην συσκευασία του.
Και εδώ οι βίδες της Kreg:
http://www.amazon.com/Kreg-SML-C125-100-8-Coarse-Washer-Head-100-Count/dp/B0000DD5H1/ref=pd_sim_hi_5/186-8323021-2617867?ie=UTF8&refRID=180MQSKSZX4HGA90W2E5

Υπάρχει και ειδικό εργαλείο για να κόβει τις τάπες:
http://toolmonger.com/2009/09/15/pocket-hole-plug-cutter/

Τσιφ, σε ευχαριστω για την απαντηση.

Σωστος η παρατηρηση για τις βιδες με κεφαλι ψωμακι

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Με 15 ευρώ επιπλέων, δηλαδή 147 ευρώ (με τα μεταφορικά για Ελλάδα) αντί 132 ευρώ παίρνεις το ίδιο Set με μόνη διαφορά ότι έχει μπαταρίες 1x2Ah και 1x4Ah αντί 2x1.5Ah.
Αρκετά πιο συμφέρον εάν σκεφτείς ότι η μπαταρία 4Ah έχει πάνω από 52 ευρώ στο Amazon.de και στην Ελλάδα γύρω στα 100 Ευρώ !!!.
=> Amazon.de :Bosch GSR 10,8-2-LI Bohrschrauber Akku 1 x 2,0 Ah + 1 x 4,0 Ah + 39-tlg

Υπαρχει το ιδιο πακετο στο eshop μεχρι 31-1-2015 στα 149οŸ‚ χωρις ομως τα τρυπανια. Εχει γραφτει και παλιοτερα.

Με ενδιαφέρει το εν λόγω πακέτο και είμουν έτοιμος να το παραγγείλω, παρατήρησα όμως ότι στην περιγραφή στο e-shop λέει ότι είναι το BOSCH PRO GSR 10.8V LI-2 που νομίζω ότι είναι άλλο μοντέλο από το BOSCH PRO GSR 10.8V-2-LI .
Ψάχνοντας είδα ότι έχει αναφερθεί και παλιότερα εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...ι-αλλα?p=1057051925&viewfull=1#post1057051925.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει αγοράσει κάποιος να μας πει ποιό από τα δύο δίνει το e-shop

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Με ενδιαφέρει το εν λόγω πακέτο και είμουν έτοιμος να το παραγγείλω, παρατήρησα όμως ότι στην περιγραφή στο e-shop λέει ότι είναι το BOSCH PRO GSR 10.8V LI-2 που νομίζω ότι είναι άλλο μοντέλο από το BOSCH PRO GSR 10.8V-2-LI .
Ψάχνοντας είδα ότι έχει αναφερθεί και παλιότερα εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...ι-αλλα?p=1057051925&viewfull=1#post1057051925.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει αγοράσει κάποιος να μας πει ποιό από τα δύο δίνει το e-shop

Μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους ρωτήσεις.

Το GSR 10.8V LI-2 είναι παλιότερο μοντέλο που έχει καταργηθεί.

Από Amazon.de το πακέτο με επιπλέων 39 εξαρτήματα έχει 138,85 ευρώ αντί 149 ευρώ που έχει στο e-shop.

Πέρασα από leroy & merlin γωνία το πρωί και ούτε που το είχαν ακούσει το pocket hole jig.
Σταμάτησα και σε κάνα δυο άλλα μεγάλα μαγαζιά αλλά και εκεί δεν ήξεραν για τι πράγμα μίλαγα.

Μου την πέσαν για καβιλιες και φρεζοκαβηλιέρες κλπ αλλά δεν...
Με βλέπω να πηγαίνω σε πιο παραδοσιακά πράγματα, να δω και τι ψάρια πιάνω δηλαδή ως μάστορας http://en.wikipedia.org/wiki/Mortise_and_tenon

Θα το πάρω όμως όπως και να’χει το σκατουλάκι κάποια στιγμή,

Πέρασα από leroy & merlin γωνία το πρωί και ούτε που το είχαν ακούσει το pocket hole jig.
Σταμάτησα και σε κάνα δυο άλλα μεγάλα μαγαζιά αλλά και εκεί δεν ήξεραν για τι πράγμα μίλαγα.

Μου την πέσαν για καβιλιες και φρεζοκαβηλιέρες κλπ αλλά δεν...
Με βλέπω να πηγαίνω σε πιο παραδοσιακά πράγματα, να δω και τι ψάρια πιάνω δηλαδή ως μάστορας http://en.wikipedia.org/wiki/Mortise_and_tenon

Θα το πάρω όμως όπως και να’χει το σκατουλάκι κάποια στιγμή,

Οσον αφορα το walcraft δεν το λεει pocket hole, αλλα wolfcraft 4642000 εργαλειο συνδεσης με καλυμμενες βιδες, με τον κωδικο και μονο θα μπορουσες ΙΣΩΣ να το βρεις στα Leroy...
Αλλα γιατι δεν κανεις αυτο που σου ειπα στο αλλο ποστ μου...
παραγγειλε το online στο
https://www.toolstore.gr/wolfcraft-...-με-καλυμμενες-βιδες-p-6142.html#.VMI1d7ccTIW
και περνα ακομα και αυθημερον να το παραλαβεις απο το μοναστηρακι...

Το toolstore® είναι ένα κατάστημα εργαλείων καί άλλων ειδών το οποίο πραγματοποιεί πωλήσεις μέσω internet.

Εάν θελετε νά αγοράσετε κάποιο από τα είδη μας μπορείτε να το κάνετε με παραγγελία μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (όχι με μήνυμα).
Το toolstore® εδρεύει στην Αθήνα, Ερμού 73 Μοναστηράκι. Πωλήσεις από την έδρα μας δε γίνονται.

αλλα μπορεις να κανεις Παραλαβή από την έδρα μας.
Μπορείτε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας να επιλέξετε να την παραλάβετε και να την πληρώσετε στην έδρα μας.
Στη περίπτωση αυτή θα λάβετε πολύ σύντομα (συνήθως εντός των επομένων ωρών) ενημερωτικό email με την ακριβή διεύθυνση μας και για τις ημέρες και ώρες που μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας.
Η παραλαβή μπορεί να γίνει και αυθημερόν και πάντως όχι αργότερα από 3 εργάσιμες ημέρες.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας μπορείτε να αφαιρέσετε όποιο προϊόν από αυτά που παραγγείλατε δεν θέλετε για οποιοδήποτε λόγο.

Από το Toolstore έχω ψωνίσει αρκετές φορές και είναι πανεύκολο.
Αν έχεις χρόνο να πεταχτείς μέχρι το Μοναστηράκι είσαι μια χαρά... Ψάξε όμως καλά το site γιατί θα την πατήσεις όπως εγώ. Πάντα κάτι ξεχνάω... :smile: