Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγω γουσταρω τις γερμανικες πλακες. Στο κονο που εχω ενδιασμους ειναι στην αξιοποιηση των κοκοκοψαρων και πως μπορω να τα χρησιμοποιησω γιαντομοτιδηποτε.

Τα κοκοψαρα κανουν και καλη σουπα!!!
Χαχα αχα χαχα

Νεκταριε αυτα τα εξαρτηματα για εμενα ειναι η ουσία! !!!!

Βρε καταλαβαινω τι γινεται, απλα υπαρχουν καποια εργαλεια που μαλλον δεν μπορουν να περιοριστουν σε αυτα τα στηριγματα. ΠΑντως αν παιχτει καποια αγορα ελπιζω να αποφασιστει γρηγορα γιατι ειμαι σε διαμορφωση χωρου.

Στην τιμή δεν βάζεις όμως τα κοκοψόψαρα που δίνει ο γερμανός τα οποία εδώ είναι πανάκριβα... ;-)

Τι είναι τα κοκοψοψαρα ρε παιδιά?

Τα ςξαρτηματα που μπαινουν πανω στις πλατες

Χαχαχαχαχαχα!!!!!
Ελα βρε Νικο καλα δε ξερεις τα κοκοψοψαρα????
Ειναι τα μεταλλικα εξαρτηματα των φυλλω.διατρητης λαμαρινας!!!

Χαριτολογοντας...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιες οι διαφορες χρησης ρων διαφορων σφικτηρων? πχ με ελατηριο, με σκανδαλη, μεταλλικοι? απλα στο μεγεθος ή εχουν καινκαποια λειτουργικη διαφορα σε χρησεις? εγω μεχρι στιγμης εχω 2 πλαστικους με ελατηριο καινδυο μεταλικους φτηνους με ραγα/ραβδο και πρεπει/θελω να εφοδιαστω με μερικους μεγαλους σχετικα.

Χαχαχαχαχαχα!!!!!
Ελα βρε Νικο καλα δε ξερεις τα κοκοψοψαρα????
Ειναι τα μεταλλικα εξαρτηματα των φυλλω.διατρητης λαμαρινας!!!

Όχι ρε παιδιά Πρώτη φορά τα άκουσα. Και μάλιστα ότι είναι γραμμένο και λάθος (τυπογραφικό)...κοκοψοψα....

Χαριτολογοντας...

Ποιες οι διαφορες χρησης ρων διαφορων σφικτηρων? πχ με ελατηριο, με σκανδαλη, μεταλλικοι? απλα στο μεγεθος ή εχουν καινκαποια λειτουργικη διαφορα σε χρησεις? εγω μεχρι στιγμης εχω 2 πλαστικους με ελατηριο καινδυο μεταλικους φτηνους με ραγα/ραβδο και πρεπει/θελω να εφοδιαστω με μερικους μεγαλους σχετικα.

Για μεγάλους πήγαινε σε ffgroup που λέγαμε. Είναι θηρία. Αν πάρεις κανέναν 80αρι, κοίτα μην το βάλεις για δέσιμο σε πλάτη καρέκλας...θα πέσει κάτω από το βάρος. Πολύ καλύτεροι από κάτι κινεζικους που κυκλοφορούν (πχ praktiker) και στην ίδια τιμή.

Fourlis&fidakis ειναιντο group?

Fourlis&fidakis ειναιντο group?

Αν δεν το λες αστεία..., νομίζω ότι είναι γερμανική εταιρία (με κατασκευή? Δεν ξέρω πού)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στην τιμή δεν βάζεις όμως τα κοκοψόψαρα που δίνει ο γερμανός τα οποία εδώ είναι πανάκριβα... ;-)
Αυτό ακριβώς λέω, ότι είναι ακριβά εδώ. Θα περιμένω και το φίλο που τα έφτιαξε μόνος του να μας πει λεπτομέρειες μιας και ψήνομαι για ιδιοκατασκευή!

Ναι. Γερμανικη εταιρία είναι και στο σαϊτ τους έχουν γερμανική διεύθυνση. Για κατασκευή λέει σε εργαστάσια της Ε.Ε

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναι. Γερμανικη εταιρία είναι και στο σαϊτ τους έχουν γερμανική διεύθυνση. Για κατασκευή λέει σε εργαστάσια της Ε.Ε

Καλά, έχουμε γεμίσει "γερμανικές" εταιρείες που αγοράζουν φασόν εργαλεία από Κίνα και τα πουλάνε σαν made in Germany. Εκμεταλεύονται το γερμανικό νόμο που τους δίνει το δικαίωμα να γράφουν "Germany" σε εισαγώμενα εργαλεία από Ασία και Ανατολική Ευρώπη. Αν το εργαλείο δε γράφει επί λέξει "made in Germany" τότε δεν είναι κατασκευασμένο στη Γερμανία. Εξάλλου οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν και 2-3 βίντεο από τα εργοστάσια τους.

Χαριτολογοντας...

Ποτέ δεν είναι αρκετά όσα νταβιδια κ να έχεις! Προτίμησε κάτι βαρύ κ ακριβό (bessey ίσως). Μην ξεγελαστεις με πρακτικερ λιντλ wolcraft κλπ. Μόνο για παιχνίδι κάνουν πριν σπάσουν.

κάποια εργαλεία εχω διαβάσει έρχονται απο Πολωνία. Σχετικά με τα εργαστάσια ΕΕ εκει με παραπέμπει.

Μιας και λέτε για σφιγκτήρες ειναι απο τα πιο βασικά εργαλεία στον πάγκο εργασίας. Χωρίς καλό σφιγκτήρα δεν κόβεις ουτε παρανυχίδα :p

Ερώτηση

Σφιγκτήρες με σκανδάλη τύπου wolfraft stanley κτλ σφίγγουν τό ιδιο καλά με τους βιδωτούς;

Ετσι όπως τους βλέπω φαντάζομαι πως όχι.

Θέλω 2 σφιγκτήρες για να κρατάνε πολύ σταθερό το ξύλο κατα την κοπή λόγο κραδασμών κτλ.

Λοιπον!
Μαλλον η παρεγγελεια απο εξω ειναι μονοδρομος.
Μια επιφανεια διατρητης λαμαρινας αβαφη διαστάσεων 120*70 ενος χιλιοστου με στρατζα στις ακρες ωστε να μπορει να κρεμαστει στον τοιχο θελει 30 ευρω χωρις τα κοκοψοψαρα.
Υπολογιστε το βαψιμο και τα κοκοψοψαρα ξεχωριστα και θα δειτε πως ο Γερμανος τουλάχιστον για εμενα ειναι μονοδρομος.

Ερώτηση

Σφιγκτήρες με σκανδάλη τύπου wolfraft stanley κτλ σφίγγουν τό ιδιο καλά με τους βιδωτούς;

Ετσι όπως τους βλέπω φαντάζομαι πως όχι.

Θέλω 2 σφιγκτήρες για να κρατάνε πολύ σταθερό το ξύλο κατα την κοπή λόγο κραδασμών κτλ.

Αν ειναι καλης ποιοτητας ναι. Και ειναι πολυ πιο γρηγοροι απο τα νταβιδια.

Μονο σφιγκτηρες σκανδαλης χρησιμοποιω πλεον για τις περισσοτερες δουλειες. Η ευχρηστια τους ειναι μεγαλη υποθεση.

Οι σφιγκτηρες μαραγκου (εαν αυτους εννοεις βιδωτους) εχουν βεβαια περισσοτερη δυναμη συσφιξης.

Μολις κυκλοφορησε!

Bandy clamps, σφιγκτηρακια ελατηριου αλλα με μια καινοτομια που το καθιστα πολλαπλασια ευχρηστο!

Rockler-Bandy-Clamps-Product-Shot-Holds.jpg
Rockler-Bandy-Clamps-holding-down-glued-edge-band.jpg

54258-03-1000-44-1427406106.jpg
54258-13-1000-27-1427406112.jpg

http://www.rockler.com/rockler-bandy-clamps-pair?SSAID=377553
http://toolguyd.com/rockler-bandy-clamps-for-edge-banding/ (δειτε το βιντεακι που υπαρχει)