Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπαμπη......... Αρχοντας!!!!! :ernaehrung004:

Τι εργαλεια εχει η μπλε σακκουλα? :))

Μιχάλη, δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά... μάλλον Makita θα είναι... :grinning-smiley-043

Εχει κανεις γνωση για ραγα οδηγο για δισκοπριονο..? δισκοπριονο εχω το PHKS 1350 A1 .. γιατι βλεπω οτι οι περισοτερες ραγες λενε για την ταδε μαρκα δισκοπριονο κλπ.

Έχει η wolfcraft:

https://www.toolstore.gr/wolfcraft-6910000-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B1-p-9140.html#.VV8DFFL3T8Q

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιχάλη, δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά... μάλλον Makita θα είναι... :grinning-smiley-043

Makita ήταν, κάποιο επαναφορτιζόμενο

Επαθα ενα σοκ με τη τιμη.
Το περιμενα ποιο φθηνο.

Οταν λες ραγα? το γνωστο οδηγο που υπαρχει παντου στο ιντερνετ ή κατι διαφορετικο?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Thanks Αδερφε entoura.. απ οτι βλεπω κανει για τα περισσότερα ε..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επαθα ενα σοκ με τη τιμη.
Το περιμενα ποιο φθηνο.

πραγματι ρε φιλε.. το σκεφτομαι να δωσω τοσα λεφτα για ενα κομματι αλουμίνιο..

Οταν λες ραγα? το γνωστο οδηγο που υπαρχει παντου στο ιντερνετ ή κατι διαφορετικο?

Νομιζω ειχα δει στο youtube ενα βιντεο..

Ψαχνω ενα σετ μπιτ με σταυροκατσαβιδα με αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης αν εχει καποιος υποψη του απο εδω ελλαδα , κοπιαστε.

Ψαχνω ενα σετ μπιτ με σταυροκατσαβιδα με αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης αν εχει καποιος υποψη του απο εδω ελλαδα , κοπιαστε.

του λιντλ δε σου κανουν?
Για ποιο εργαλειο τα θες? Θα τραβανε ζορι?

Δουλευω αυτες τις μεγαλες βιδες 6.0Χ70mm και θελουνε μεγαλυτερο μπιτ για δεν κουμπωνει πανω και κλωτσανε.. για ζορι ναι, θα τραβανε.. αρκετο θα ελεγα..

IMG_20150523_015708.jpgIMG_20150523_015530.jpg

Δουλευω αυτες τις μεγαλες βιδες 6.0Χ70mm και θελουνε μεγαλυτερο μπιτ για δεν κουμπωνει πανω και κλωτσανε.. για ζορι ναι, θα τραβανε.. αρκετο θα ελεγα..

View attachment 115906View attachment 115907

Δημήτρη, φαντάζομαι σε ξύλο τις χρησιμοποιείς σωστά?
Αν ναι γιατί δεν κάνεις ένα προτρύπημα με κάποιο ξυλοτρύπανο για να μην τρώει ζόρι το μπιτ αλλά και το εργαλείο που χρησιμοποιείς?

Εγώ από τότε που "προτρυπάω" τα μπιτ μου ακόμα και τα φτηνιάρικα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Να φανταστείς ένα bosch πράσινο που έχω φθάρθηκε λίγο έπειτα από βίδωμα 400+ βάλε βιδών και αυτό πάλι ελάχιστα (ίσα που έφυγε η βαφή από την άκρη).

Εργαλειο εχω το παναρχαιο BLACK DECKER KD 356 CRE αλλα μπορει να το δουλεψω και με το PBH 1050 A1 ..

d33cc33b5ed9e6c5acd79635c38df058-1-stazeni-manualu-naradi-black-decker-kd-356-cre.jpeg

IMG_20150523_020320.jpg

Δημήτρη, φαντάζομαι σε ξύλο τις χρησιμοποιείς σωστά?
Αν ναι γιατί δεν κάνεις ένα προτρύπημα με κάποιο ξυλοτρύπανο για να μην τρώει ζόρι το μπιτ αλλά και το εργαλείο που χρησιμοποιείς?

Εγώ από τότε που "προτρυπάω" τα μπιτ μου ακόμα και τα φτηνιάρικα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Να φανταστείς ένα bosch πράσινο που έχω φθάρθηκε λίγο έπειτα από βίδωμα 400+ βάλε βιδών και αυτό πάλι ελάχιστα (ίσα που έφυγε η βαφή από την άκρη).

Εκανα με 3αρι φιλε D, και ζοριζοτανε.. μετα εκανα με 4αρι αλλα στις τελευταιες 4-5 στροφες, παλι ζοριζοτανε αρκετα.. καλυτερα μεν, αλλα ζοριζοτανε..

Αυτό το δράπανο το έχει και ο ξάδερφος μου και να φανταστείς ακόμα ζει μετά από τόσο ζόρι που έχει φάει!
Το έχω δουλέψει και εγώ και δεν μασάει...

Απλά πληροφοριακά, η ροπή του είναι αρκετά χαμηλή γι αυτό και στο βίδωμα έχεις θέμα.
Χρειάζεσαι ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας με ροπή μεγαλύτερη από 8 nm (δεν παίζει να έχει παραπάνω το συγκεκριμένο δράπανο).

Τέλος ο λόγος που σου χαλάνε οι μύτες είναι γιατί όπως "γκαζώνεις" το δράπανο η μύτη πατινάρει στην κεφαλή της βίδας και φθείρεται αμέσως.

Αυτό το δράπανο το έχει και ο ξάδερφος μου και να φανταστείς ακόμα ζει μετά από τόσο ζόρι που έχει φάει!
Το έχω δουλέψει και εγώ και δεν μασάει...

Απλά πληροφοριακά, η ροπή του είναι αρκετά χαμηλή γι αυτό και στο βίδωμα έχεις θέμα.
Χρειάζεσαι ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας με ροπή μεγαλύτερη από 8 nm (δεν παίζει να έχει παραπάνω το συγκεκριμένο δράπανο).

Τέλος ο λόγος που σου χαλάνε οι μύτες είναι γιατί όπως "γκαζώνεις" το δράπανο η μύτη πατινάρει στην κεφαλή της βίδας και φθείρεται αμέσως.

Εχω δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας αλλα δεν.. περα απο αυτο, δεν ειχα τα καταλληλα μπιτ για αυτες τις νοβοπανοβιδες.. πηγα πηρα 2 μπιτ το πρωι και το B&D απλα οργωνει..

περα που εχει και ρυθμιση ταχυτητας 1->7 η πιεση της σκανδαλης λειτουργει και σαν επιπλεον ρυθμιστης εντασης.. πολυ καλο εργαλειο.. προσεξα και τη χωρα κατασκευης σημερα.. "Made in England" !

Σωστός. Το δράπανο δεν βολεύει για βίδωμα. Οι 6άρες πάντως, θέλουν 3άρα μύτη.

Πραγματι.. 3,5 το πολυ.. πανω απο κει βιδωνει ευκολα μεν, χανει σε δυναμη συγκρατησης δε..

Καλημέρα.
Ψάχνω για καλά τρυπάνια , μέχρι 8-10 mm , γενικής χρήσης (όχι sds). Στις ομαδικές , ορισμένα παιδιά αγόρασαν ένα σετ από την σειρά CYL-9 της Bosch.
Γενικά ήθελα να ρωτήσω αν έχετε καλή γνώμη για τα συγκεκριμένα τρυπάνια , ιδιαίτερα αυτοί που τα έχουν χρησιμοποιήσει και αν τελικά είναι γενικής χρήσης
(για μένα γενική χρήση είναι τρύπημα σε τοιχοποιία και μπετόν, ελάχιστες φορές σε πλακάκι , για μέταλλο έχω της Bosch ένα σετάκι HSS-Tin.