Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Nεο 18βολτο (γινεται και 36βολτο βαζοντας δυο 18βολτες μπαταριες εν σειρα!) συρομενο brushless φαλτσοπριονο απο την ΜΑΚΙΤΑ

Makita-18V-X2-Cordless-Miter-Saw.jpg

Makita says that the new 18V X2 cordless miter saw enables you to cut as fast as if you were using a corded slide compound miter saw.

http://toolguyd.com/makita-18v-x2-cordless-miter-saw/

Στα σταθερά εργαλεία, ποιος ο λόγος για μπαταρία;

O ιδιος λογος που ισχυει για ολα τα εργαλεια μπαταριας, τα παιρνεις παντου χωρις εξαρτηση απο το ρευμα.

Επισης εχεις το πλεονεκτημα να χρησιμοποιεις την ιδια μπαταρια για πολλα εργαλεια της ιδιας σειρας της ιδιας μαρκας.

Με την τεχνολογια των μπαταριων που συνεχως βελτιωνεται, καποια εργαλεια μπαταριας (οπως το παραπανω) υποχονται την ιδια αποδοση οπως ενα ηλεκτρικο.

Το φαλτσοπριονο μπαταριας που εχω, περαν της καλης αποδοσης, ζυγιζει 7 κιλα! Το αντιστοιχο ρευματος θα ζυγιζε πολλαπλασια.

Καλε μου φιλε Μιχαλη.

Ενα φαλτσοπριονο σαν σταθερο εργαλειο πρεπει να ειναι βαρυ για να καθεται στην θεση του.

Τωρα αν εισαι επαγγελματιας κατασκευαστης που δουλευεις σε σημεια χωρις ηλεκτρικο ρευμα εκει ναι θα το αξιοποιησεις.
Αλλιως εγω θεωρω πως ειναι υπερβολη καθως θα ξελιγωνει ακι τις μπαταριες συχνα λογω υψηλης αναγκης σε ρευμα και αυτες δεν ζουν για παντα οπως ξερουμε.
Δλδ δε θεωρω προσωπικα πως ανηκει στην κατηγορια των φορητων εργαλειων.

Απο την αλλη το δισκοπριονο μπαταριας που εχω μου εχει λυσει τα χερια!!!
Προχθες εκοβα στην ταρατσα φυλλα κοντρα πλακε πανευκολα.
Αλλα ακομη και μεσα στο σπιτι η απουσια καλωδιου ειναι ολα τα λεφτα σε φορητα εργαλεια.

Μια πλανη μπαταριας περιμενω.....

Last edited:
χεχε, καθε φαλτσοπριονο, ανεξαρτητου βαρους πρεπει απαραιτητως να στερεωνεται στον παγκο. Αρα το βαρος λιγο ρολο παιζει αν θα ειναι 10 ειτε 20 κιλα.

Απο κει και περα, για εναν ερασιτεχνη, τα 10-20 λεπτα αυτονομιας -συνεχους κοπης- με μια μπαταρια νομιζω οτι ειναι υπερ υπερ αρκετα.
Μια καλη μπαταρια λιθιου (bosch,makita,dewalt,milwaukee) με νορμαλ χρηση εχει μεσα στο νερο 5+ χρονια ζωης.

Για εναν επαγγελματια -με αναγκες φορτητοτητας- και οποιοδηποτε εργαλειο μπαταριας χρειαζεται, ειναι ουτως η αλλως μονοδρομος.

Έχετε να προτείνετε κανένα καλό και τεσταρισμενο ηλεκτρικό καρφωτικο?

Εχω καταργησει τα ηλεκτρικα και χρησιμοποιω πλεον το μπαταριας της bosch -αψογο- το οποιο ΔΕΝ μου εχει κολλησει ΟΥΤΕ μια φορα!!

Εαν για καποιο λογο αγοραζα ηλεκτρικο θα αγοραζα το skil

Εχω καταργησει τα ηλεκτρικα και χρησιμοποιω πλεον το μπαταριας της bosch -αψογο- το οποιο ΔΕΝ μου εχει κολλησει ΟΥΤΕ μια φορα!!

Εαν για καποιο λογο αγοραζα ηλεκτρικο θα αγοραζα το skil

Το Bosch έχει ενσωματωμένη μπαταρία και μπορεί να σε αφήσει εύκολα στην Μέση, ειδικα για την δουλειά που το θέλω, που θα έχει πολλά καρφωματα.

Την skil την συμπαθώ και πήρα το καρφωτικο χτες αλλά μου βγήκε σκαρτο και το επέστρεψα σήμερα. Βαράει οπότε θέλει και αν θέλει. Πιθανόν να ήταν το συγκεκριμένο προβληματικό. Τώρα σκέφτομαι το Bosch το ηλεκτρικό αλλά μου βγαίνει ακριβό αλλά και δεν έχω διαβάσει πολύ καλά...

το παραπάνο καρφωτικό της skill το έχω καιρό. Δεν εχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Οπότε μαλλον έπεσες σε ελλατωματικό .

το παραπάνο καρφωτικό της skill το έχω καιρό. Δεν εχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Οπότε μαλλον έπεσες σε ελλατωματικό .
Και εγώ σκέφτηκα να το ξαναπάρω και μάλλον θα το επιχειρήσω...μου έκανε έκπληξη για skilτέτοιο πρόβλημα από το δεύτερο διχαλο που προσπάθησα να βάλω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο χωρο πως εισαι Νικο?

"Μηδενικός" Κυριάκο. Γιατί τι έχεις υπ'οψην σου? Κανένα θηρίο αέρος?

Ναι.
Τα του λιντλ, κομπρεσσερ και καρφωτικο.
και ειμαι σιγουρος πως θα του βρεις και αλλες χρησεις του αεροσυμπιεστη!

Χαχα...το περίμενα. Έχω κομπρεσσερ. Αλλά το καρφωτικο το θέλω να "κουβαλιεται"...