Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

ευχαριστώ για την απάντηση , οπότε ψάχνω μόνο με ρύθμιση στροφών.Το κόστος θα ανέβει αλλά ......μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος .

ευχαριστώ για την απάντηση , οπότε ψάχνω μόνο με ρύθμιση στροφών.Το κόστος θα ανέβει αλλά ......μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος .

Πάρε το parkside με 40 ευρώ για αρχή και μετά βλέπεις... ;-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν εχουμε φτηνιαρικα bit βαζουμε λιγοτερες στρόφες?
Ή δεν ισχυει αυτο που λεω?

Στις περισσότερες στροφές υπάρχει περισσότερο ζόρι οπότε στα φτηνιάρικα bits επιλέγουμε μικρότερο αριθμό στροφών μην γίνει καμιά στραβή...

Βαγγέλη καλό ρουτερ και ρύθμιση στροφών είναι ταυτοσημες έννοιες.
Στα μεγάλα μπιτ ρίχνεις τις στροφές!
Είναι θέμα ασφαλείας!!!
Σε τι χρήματικη κατηγορία θα κινηθείς?
Υπάρχει ένα Ryobi στα 120 κάτι ευρώ που μου άρεσε για το σύστημα ελέγχου βυθισης που έχει!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σκέφτομαι να δώσω το δικό μου Black & Decker για να το πάρω!

μάλλον προς Dewalt (το σετ) ή προς Makita (πάλι σέτ) . Προέχει να είναι και σκέτο τρίμμερ .Απογοήτευση το Bosch gfk 600 , ή κάπως έτσι λέγεται , που δεν έχει ρύθμιση στροφών .

Eνα ενδιαφερον εργαλειακι παγκου. Μονο 6.5 κιλα βαρος και κοβει οτι κοβει και μια σεγα αλλα κανει πολλα περισσοτερα. Μεγιστο υψος κοπης ξυλου 4 εκατοστα.

au_bladerunner_main(1).jpg

https://www.worx.com/en-AU/650W-BladeRunner-X2-AU.aspx
http://www.amazon.de/gp/product/B00...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A384AH8Q7NRTDK

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eνα ενδιαφερον εργαλειακι παγκου. Μονο 6.5 κιλα βαρος και κοβει οτι κοβει και μια σεγα αλλα κανει πολλα περισσοτερα. Μεγιστο υψος κοπης ξυλου 4 εκατοστα.

Μιχάλη, εγώ μόνο κοψίματα βλέπω, τι άλλο κάνει που δεν το κάνει η σέγα;

εγώ βλέπω ένα εργαλείο που σου δίνει κάποιες πρακτικές ευκολίες όπως της άμεσης κοπής ξύλου χωρίς να στήνεις πάγκους κ.λ.π σε συνδυασμό με την ευκολία της σέγας και του σταθερού παγκοπρίονου (για μεγάλα κομμάτια) και αυτό μόνο αν είναι ακριβές στην κοπή του και δεν έχει τον τζόγο της σέγας,γιατί αλλιώς δεν νομίζω ότι αξίζει. Τόσο καιρό έχω μάθει και κόβω σχεδόν τέλειες ευθείες με την σέγα μου ακόμα και σε μεγάλα μήκη.

Ειναι ενα καλο εργαλειο...τακτοποιημένο και χρηστικό...
Μπορει να αντιγράφει μιας και ειναι σχετικά απλό σαν σχέδιο...

εγώ βλέπω ένα εργαλείο που σου δίνει κάποιες πρακτικές ευκολίες όπως της άμεσης κοπής ξύλου χωρίς να στήνεις πάγκους κ.λ.π σε συνδυασμό με την ευκολία της σέγας και του σταθερού παγκοπρίονου (για μεγάλα κομμάτια) και αυτό μόνο αν είναι ακριβές στην κοπή του και δεν έχει τον τζόγο της σέγας,γιατί αλλιώς δεν νομίζω ότι αξίζει. Τόσο καιρό έχω μάθει και κόβω σχεδόν τέλειες ευθείες με την σέγα μου ακόμα και σε μεγάλα μήκη.

Σημερα προσπαθησα να κοψω με σεγα ενα κοματι πλατους 7ποντους και δεν μπορεσα να κοψω ευθεια...
Εκοψα μια αλλη επιφανεια με δισκοπριονο καινστο τελος μου εφυγε...
Πηρα το shogun στο τελος και εκοψα καλυτερα, αν και οχι τελεια δειχνει να στραβωσε η λαμα και μου φευγει και αυτο. Θα μου πεις 4 κασες απο καμαροπορτες εκοψε, τι αλλο να αντεξει.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιχάλη, εγώ μόνο κοψίματα βλέπω, τι άλλο κάνει που δεν το κάνει η σέγα;

Ναι, κοψιματα κανει, αλλα διαφορετικα κοψιματα. Εκει ειναι η ουσια.

Μπορει να παιξει το ρολο της σεγας, της επιτραπεζιας σεγας και του δισκοπριονου παγκου. Και ολα αυτα σε ενα περιποιημενο, μικρο, ελαφρυ και σχετικα φτηνο εργαλειο.

Αυτο που δεν ειναι ξεκάθαρο στο βίντεο...ειναι ο σταθεροποιητής της λάμας (?) γιατι ΑΝ εχει τοτε άνετα πέρνει και μια ακομα μεγαλύτερη λάμα και κόβει και παραπανω...αλλα και πολυ σταθερά...

Σημερα προσπαθησα να κοψω με σεγα ενα κοματι πλατους 7ποντους και δεν μπορεσα να κοψω ευθεια...
Εκοψα μια αλλη επιφανεια με δισκοπριονο καινστο τελος μου εφυγε...
Πηρα το shogun στο τελος και εκοψα καλυτερα, αν και οχι τελεια δειχνει να στραβωσε η λαμα και μου φευγει και αυτο. Θα μου πεις 4 κασες απο καμαροπορτες εκοψε, τι αλλο να αντεξει.

Μπορείς να πιάσεις πάνω στο ξύλο σαν οδηγό ενα ίσιο ξύλο η ακόμα καλύτερα μια γωνία μαραγκού όπως της wolfcraft που χρησιμοποιώ εγώ και ειναι αρκετά μεγάλη και με δυνατότητες για αλλά πράγματα. Έτσι καταφέρνω ολοισιες και κάθετες κοπές με την σέγα.

Αυτο που δεν ειναι ξεκάθαρο στο βίντεο...ειναι ο σταθεροποιητής της λάμας (?) γιατι ΑΝ εχει τοτε άνετα πέρνει και μια ακομα μεγαλύτερη λάμα και κόβει και παραπανω...αλλα και πολυ σταθερά...

Εχεις απολυτο δικιο στην σκεψη σου.
Αυτο σκεφτηκα και εγω οταν ειδα το εργαλειο. Υπαρχουν και μακρυτερες λαμες και νομιζω οτι ο οδηγος απο πανω μπορει να τις δεχτει, οπως το βλεπω εγω.

Δυστυχως δεν παραδιδουν ουτε Ελλαδα ουτε Ρουμανια. Αλλιως θα το ειχα παραγγειλει...να το δοκιμαζα απο πρωτο χερι :))

Εχεις απολυτο δικιο στην σκεψη σου.
Αυτο σκεφτηκα και εγω οταν ειδα το εργαλειο. Υπαρχουν και μακρυτερες λαμες και νομιζω οτι ο οδηγος απο πανω μπορει να τις δεχτει, οπως το βλεπω εγω.

Δυστυχως δεν παραδιδουν ουτε Ελλαδα ουτε Ρουμανια. Αλλιως θα το ειχα παραγγειλει...να το δοκιμαζα απο πρωτο χερι :))

και φθηνό !

Αντίστοιχο, αλλά για τοποθέτηση οποιασδήποτε σέγας, είναι και το neutechnik jigsaw table.
6e06b7d47a622a977f52725f2acabdae.jpg

Η παραπανω βαση ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη. Μαζι με το εξαρτημα για γωνιακες κοπες κοστιζει περιπου 70 ευρω.

Βεβαια, εαν τοτε που ειχα αγορασει την παραπανω βαση, ειχα την εναλλακτικη να αγορασω το worx, σιγουρα θα προτιμουσα το δευτερο που κοστιζει 120 ευρω. Η διαφορα δεν ειναι μεγαλη για αυτο που προσφερει σε σχεση με την βαση Neutechnic.

Mιας και το'φερε η κουβεντα να πω οτι η Νeutechnik εχει βγαλει ενα παρα πολυ χρησιμο εξαρτημα/ανταπτορα (κοστιζει ομως αλλα 37 ευρω) που μετατρεπει τη σεγα, σε επιτραπεζια σεγα παγκου για μοντελισμο. Μπορεις δηλαδη να χρησιμοποιεις τα μικρα λεπτα λαμακια.

image.jpg

http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/scroll-saw-adapter/