Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αντίστοιχο, αλλά για τοποθέτηση οποιασδήποτε σέγας, είναι και το neutechnik jigsaw table.
6e06b7d47a622a977f52725f2acabdae.jpg

Δειτε και εδω....εργαλειο DIY

Η υλοποίηση DIY με τα μποκ ξύλου και τις 2 ροδέλες φαίνεται αρκετά καλή για τον ερασιτέχνη.. Το έτοιμο εχει 100 + αν είδα καλά.

την σέγα την έχω βάλει ανάποδα αλλά δυστηχώς χωρίς να την συγκρατεί ο μηχανισμός αυτός δεν κάνεις δουλειά σε καμία περίπτωση. Η λάμα παίζει λές και χορεύει..

Υπαρχει καποια προταση για τσιμπιδα υδραυλικου ή καβουρα?
Το θελω για μεικτη χρηση σε σωληνες ή βεργες και παξιμαδια σωληνας 1 1/2''.

Ευχαριστω!

Δες εδω http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=8&page=group_detail&parentID=&groupID=1500
Και εδω
http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=8&page=group_detail&parentID=1368&groupID=1501
Αν παρεις μια δεν θα θες να δοκιμασεις αλλη...
Εγγυημενα!
Πραγματικά κορυφή! Είχα δανειστεί μια από γειτονα υδραυλικό για κάτι σωλήνες γαλβανιζε που είχα στον κηπο και όταν τη δουλεψα κατάλαβα ότι η τιμή της είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Παιδια ευχαριστω πολύ!Δανειστηκα την παρακατω Rothenberger . Δεν πιστευα οτι θα μπορουσα να λυσω αυτο το σπειρωμα που ηθελα,οτι εβαζα γλιστραγε.Αυτη που σας λεω αρπαξε την βεργα χωρις γλιστριματα! Κανει ομως και για παξιμαδια αυτη η Rothenberger ?

Απο αυτες που μου λετε , η KNIPEX Cobra φαινονται να μου κανουν!ομως στο μεγεθος 1 1/2 εχουν μηκος 180mm ενω η Rothenberger 420mm και η 2η θα μου δινει πιο μεγαλες ροπες με μικρη δυναμη.

Αν και συγκρινω διαφορετικες κατηγοριες το θεμα μας νομιζω ειναι καθαρα στα δοντια.Να αρπαζουν καλα χωρις να φθειρονται!

aa20bffd511612f72b774f14248314e2937289c18915.8915.l.png

Last edited:
Αλέξανδρε εγώ έχω 2 από αυτές που είπα πιο πάνω μερικές δεκαετίες τώρα ...μάρκα δεν γνωρίζω ούτε και με ενδιέφερε ποτέ τι μάρκα είναι τα εργαλεία μου.
Τα παλιά γεροντομαστόρια έβγαζαν μεροκάματο με λίγα εργαλεία αγνώστου προελεύσεως.
Σήμερα τείνουμε προς το φιρμάτο εργαλείο !!! Τα σκάμε κανονικά και προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτό που πήραμε είναι κορυφή.
Βέβαια τα παλαιότερα εργαλεία είχαν όλα κάποια ποιότητα ... σήμερα η σχετική ποιότητα πληρώνεται χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο.

Σιγουρα το φιρματο κοστίζει, αλλα μια καλη εταιρια δεν το βγαζει στην αγορα αν δεν ειναι οντως καλο.
Οπως για παραδειγμα αν ενας κοφτης μασαει τα καλωδια αντι να τα κοβει και να μου τον χαρισει ο μαγαζατορας παλι αχρηστος θα ειναι .
ετσι και με την τσιμπιδα ,αν ειναι με 10 χρησεις τα δοντια να γινουν φλατ γιατι δεν ειναι απο καλο κραμα ή δεν εχουν γινει σωστα οι θερμικες κατεργασιες που έπρεπε και αναγκαζομαι να αγορασω ξανα αλλη για να κανω σωστη δουλεια θα μου κοστισει διπλά.
Και αναφερομαι για οποιον δουλευει τα εργαλεια του οχι να τα εχουμε για συλλογη!

Προσωπικά Νικο , επειδη δεν μπορω να αγοραζω συχνα εργαλεία γιατι δεν περισσεουν χρηματα ,προσπαθω να αγοραζω κατι ποιοτικο,
γιατι το φτηνό ειναι ακριβό !!!

@alexandros-
Υπαρχει αντιστοιχη τσιμπιδα που εχεις στην φωτο σε knipex
Oχι, δεν κανει για παξιμαδια, θα τα χαραξει και θα τα χαλασει. Για παξιμαδια ειναι αυτες http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=8&page=group_detail&parentID=1368&groupID=1500

@manolara
Aναλογα ποσο συχνα η/και ποσο εντονα χρησιμοποιεις το εργαλειο/α.
Τα stanley ειναι καλα αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν πχ. με τα κατσαβιδια της wera/wiha η με τις ταναλιες τις knipex/rothenberger.
H ποιοτητα του μεταλλου αλλα και της κατασκευης των ακριβων εργαλειων εχει μεγαλη διαφορα στην αποτελεσματικοτητα και αντοχη του εργαλειου.

Στο Αμερικα λενε... Only rich guys can afford cheap tools :))

Αλέξανδρε εγώ έχω 2 από αυτές που είπα πιο πάνω μερικές δεκαετίες τώρα ...μάρκα δεν γνωρίζω ούτε και με ενδιέφερε ποτέ τι μάρκα είναι τα εργαλεία μου.
Τα παλιά γεροντομαστόρια έβγαζαν μεροκάματο με λίγα εργαλεία αγνώστου προελεύσεως.
Σήμερα τείνουμε προς το φιρμάτο εργαλείο !!! Τα σκάμε κανονικά και προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτό που πήραμε είναι κορυφή.
Βέβαια τα παλαιότερα εργαλεία είχαν όλα κάποια ποιότητα ... σήμερα η σχετική ποιότητα πληρώνεται χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο.

Παλια τα πραγματα ηταν αλλιως. Οι μαρκες που βγαζαν εργαλεια μετρημενες και η ποιοτητα συνηθως σιγουρη μιας και ο σκοπος ηταν να παραμεινουν στην αγορα ως καλα εργαλεια. Τα περναν λιγοι και πληρωναν οσο καναν τοτε.
Τωρα εχουμε καλομαθει με τις φτηνες απομιμησεις κινεζιες και νομιζουμε οτι οι αλλοι ειναι οι ακριβοι. Εχει γεμιζει ο τοπος με εταιριες που παιρνουν φασον. Και βαζουν σταμπες πανω.

Ισως καποια εργαλεια/φιρμες να ειναι περισσοτερο ακριβα απο αλλα επιςης επωνυμα και ακριβα αλλα το οτι το καλο το πληρωνεις ισχυει στις περισσοτερες περιπτωσεις. Αλλιως μιλαμε για απατεωνια.

Αυτο ομως που μας ςνοχλει ειναι οτι πλεον συνηθως και τα φιρμας ποιοτικα ςργαλεια εχουν φυγει στην ανατολη ή παραμενει η κατασκευη στη δυση με εξαρτηματα φτιαγμενα στην ανατολη. Οπου ανατολη βαλτε Κινα, Μαλαισια, Τουρκια. Οποτε λεμε γιατι να μην παρω πχ ενα κινεζικο, την ιδια δουλεια θα κανει στα μισα λεφτα.

Ο όρος "Ανατολή" βέβαια δε σημαίνει τίποτα από μόνος του. Υπάρχουν εργοστάσια παραγωγής στην Κίνα, Μαλαισία, Ταϊβάν κλπ που πληρούν τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τμήματα ποιοτικού ελέγχου που θα ζήλευαν κάποια ευρωπαϊκά εργοστάσια. Οι κινέζοι κλπ μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε επίπεδο ποιότητας, ανάλογα με το τι πληρώνει η κάθε φίρμα.

Νεκτάριε απλά συμπληρώνω στην πολύ σωστή σου σκέψη, δεν αντιλέγω (προς αποφυγή παρεξήγησης).

Αν δεν έχεις μείνει μεσάνυχτα και με βροχή στην ερημιά επειδή δεν μπορούσες ν´ αλλάξεις λάστιχο, αφού το καρυδάκι άνοιξε σαν τριαντάψυλλο, δεν πρόκειται να εκτιμήσεις τα καλά εργαλεία.
Μια φορά θα σου χρειαστεί αλλά, όπως λέει κι το Μέρφυ, θα είναι η χειρότερη... :bigcry:

Θα ηθελα να ρωτησω κατι ακόμη , ποια ειναι η διαφορα των knipex 87 11 250 & 87 21 250 ? Βλεπω οτι ειναι αυτοματες αλλα που διαφερουν πρακτικά ?

Αξιζει η διαφορα χρηματών ή να παω απευθείας στην σειρα 87 01 250 ?

Αυτοματες ομως δεν ειναι και οι δύο ?Δηλαδη αφου τις ανοιξεις με το κουμπι , τις κλεινεις χωρις αυτο μεχρι να βρου υλικο για συσφιξη?