Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για το αν θε πετυχει τελικα η στεγανωση Μπαμπη. Ειναι ατιμο πραγμα οι αρμοι στα πλακακια.

Αυτό ξαναπές το.... Γενικά η υγρασία είναι ατιμο πραγμα... :angry:

Πριν 4-5 χρόνια που τα είχα ξηλώσει και ξαναπέρασα καινούρια θα έπρεπε να έχω κάνει καλύτερη υποδομή. Αν είχα βάλει και μια μεμβράνη τώρα θα ήμουν άρχοντας αλλά... Τότε τα λυπήθηκα, τώρα τα πληρώνω διπλά και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιας και το εχει η κουβεντα για τα πλακακια, θελω να ρωτησω ποιος ειναι ο λογος που ξηλωθηκαν απο των τοιχο μετα απο 15 χρονια. Δεν τα εβαλα εγω αλλα μαστορας και τωρα που εβαφα ειδα οτι εχουν ξεκολλησει και με τα ζορια στεκονται στον αερα. Σκεφτομαι να τα βγαλω ηρεμα και να τα βαλω μονος εχετε να προτεινετε καμια σωστη τεχνικη δηλ να μην πεσουν ολα οταν βγαλω το πρωτο απο ψηλα.

Μπαλώματα.....

Ξήλωμα ΟΛΑ, ασφαλτόπανο από επαγγελματίες με καλές κολλήσεις και προσεχτικά τελειώματα που να σηκώνονται γύρω-γύρω στα πρεβάζια και βάλε από πάνω ότι θες μετά.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δουλειες με φουντες ^^

γυρω στα 15 ευρω το τετραγωνικο υλικα (ασφαλτικο βερνικι + ασφαλτοπανο) και εργασια

Αν θες να βαλεις απο πανω πλακακι,
+ πλεγμα, + τσιμεντοκονια + πλακακια, κολλες + εργασια = παει πολλα...

Βεβαια το κανεις και ξενοιαζεις μια και καλη...

Και εδω ισχυει το "η φτηνια τρωει τον παρα"....

Σε μεγαλες φλατ επιφανειες που ειναι εκτεθιμενες (πχ ταρατσα), θελει ανα μερικα μετρα μεγαλους αρμους (οχι με αρμοστοκο) για να αποροφουνται οι διαστολοσυστολες...

Last edited:

Ευχαριστω για της συμβουλες σας, αλλα πως θα τα βγαλω χωρις να ξεκολλησουν ολα; Θα βγουν αριθμημενα και με σχεδιο για το που ηταν το καθε ενα. Ετσι οπως ειναι καλυτερα να τα βγαλω πριν πεσουν και αργοτερα φωναζω μαστορους για την μονωση.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδω ειναι το εξαρτημα που μιλαμε. Φαινεται να δουλευει.

Κυριακο, γιαυτο το εξαρτημα ελεγες οτι κατι δε σου κολλαει?

Εντάξει, τώρα το βλέπω το βιντεάκι.
Οχι, δυστυχώς στην πραγματική ζωή δεν συμβαίνει οτι και στα promo βιντεάκια, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Ο αρμός στο βίντεο μοιάζει πιο πολυ με ξεραμένη λάσπη. Σε πραγματικά σκληρό αρμό το μηχανάκι τρώει γερό ζόρι και το δισκάκι ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί θες heavy duty μηχανηματα αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Υπάρχει λόγος που πληρώναμε 45 Ευρώ το τμ την μόνωση σε ταράτσες. Π.χ. Η παρακάτω αποτελείται από 12 στάδια συνολικά:

1) Τοποθέτηση θερμομονωτικής πλάκας.
2) Δημιουργία κλίσεων έως 1% με αφρομπετόν.
3) Προετοιμασία της επιφάνειας για ασφαλτικό βερνίκι. (Επιδιωρθώσεις με ειδικό υλικο που δεν συρρικνώνεται κατά την τήξη)
4) Πέρασμα όλης της επιφάνειας με ασφαλτικό βερνίκι
5) Τοποθέτηση ειδικής εξομαλυντικής γωνίας περιμετρικά (όπως στα στηθαία)
6) Διάστρωση διάτρητου ασφαλτόπανου
7) Δεύτερη ενδιάμεση στεγανωτική ασφαλτική μεμβράνη gum 4 kg/τμ (μετά το 6)
8) Τρίτη μεμβράνη ασφαλτική 6kg/τμ με επικάλυψη ψηφίδας
9) Ενίσχυση ξανά σε όλα τα ευπαθή σημεία (μετά το 8)
10) Κάλυψη όλων των συνδέσεων με μεταλλικά στοιχεία με μαστίχη
11) Τοποθέτηση εξαεριστικών για εξάχνωση εγκλωβισμένης υγρασίας
12) Ότι δεν έχει καλυφθεί με μεμβράνη (δύσκολα σημεία) καλύπτεται με ασφαλτικό αλουμίνιο.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ, παλίά. Τώρα με τον νέο ενεργειακό νόμο που παίζει και κέλυφος αλλάξαν τα δεδομένα αν θες κλάση Α. (Το κέλυφος είναι ότι καλύτερο.

Μερικες φώτο - δυστυχώς δεν τις έχω πρόχειρες όλες αλλά μια ιδέα θα την παρετε.

$MG_0323_resize.jpg$MG_0325_resize.JPG$MG_0327_resize.jpg$MG_0329_resize.jpg$MG_0330_resize.jpg$MG_0331_resize.jpg$MG_0341_resize.jpg$MG_0343_resize.jpg

τι ειναι ακριβως το κελυφος αυτο ?

Φλογιστρο Dremel.
Eνα πολλαπλο εργαλειο, πολυ καλοφτιαγμενο και εξυπνο.
Εχει ασφαλεια για παιδια ωστε να μην μπορουν να το αναψουν, εχει αυτοματο μηχανισμο αναφλεξης, ρυθμιζομενη φλογα και κουμπι για συνεχη φλογα που σου απελευθερωνει τα δυο χερια.

Απο κει και περα, εχει εξαρτημα ζεστου αερα (παραγει ζεστο αερα) και πανω του προσαρμοζεται αν θες ανακλαστηρας για πιο στοχευμενη θερμανση.
Επισης εχει μυτη για κολλητηρι το οποιο προσαρμοζεται πανω στον καταλυτη (ενα εξαρτημα που πνιγει τη φλογα).
Ο καταλυτης μπορει να δουλεψει μονος του, παραγοντας καυτο αερα και θερμαινοντας περιορισμενη περιοχη και ακομα να λιωσει καλαι πανω σε μεταλλο.

Το εργαλειο ειναι ακριβο. 45 ευρω. Το θεωρω ομως πιο βολικο και ευχρηστο απο το πολυ αξιοπιστο σετακι της portasol που εχω. Η διαρκεια φλογας ειναι πανω απο 60 λεπτα (στο full).

To set Dremel versaflame ερχεται σε ενα ποιοτικοτατο αλουμινενιο κασελακι με τα εξης παρελκομενα.

10021618376_20f9076dfa_b.jpg

Πανω το καλαι.
Απο αριστερα, το μακρυ εξαρτημα ζεστου αερα. Παραδιπλα η βαση του φλογιστρου.
Διπλα στην βαση ειναι ο ανακλαστηρας που μπαινει πανω στο εξαρτημα ζεστου αερα. Διπλα ειναι ο καταλυτης οπου πανω του βιδωνει η μυτη για το κολλητηρι.
Πανω δεξια, το κιτρινο, ειναι ενα αλουμινενιο κουτακι με ενα υλικο στο οποιο βαζεις λιγο νερο, φουσκωνει και καθαριζεις τη μυτη απο το καλαι.

Ολα σε ενα (σετακι), νοικοκυρεμενα!
Πολύ όμορφο, από πού το πήρες?

Πολύ όμορφο, από πού το πήρες?

Νομίζω το κέντρο βίδας τα έχει και τα δύο

To σκέφτομαι και γώ... Είχα ρωτήσει στο Φανό για κολητήρι αερίου και μού χαν πεί ~40 το φτηνότερο και το τσιγγουνεύτηκα γιατί ήταν κινέζικο.

Αλλά τώρα που είδα το Versatip νομίζω θα το πάρω.

Το Versaflame είναι ωραίο αλλά φαίνεται ότι είανι για πιο χοντροδουλειές. Εγώ το θέλω απλά για κολλήσεις σε κανένα μεταλλικό σημείο που μου κρυώνει το ηλεκτρικό, πχ στην επιστροφή σε μεταλλικά locking RCA.

Ερώτηση... Τι αέριο παίρνουν αυτα? Και σε τι τιμή το βρίσκουμε?

Το φλογιστρο απο εδω: http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=243

Boυτανιο παιρνουν. Αυτα που πουλανε και στα supermarket και συμπεριεχουν και διαφορα στομια/bits.

Αναφορικα με τα κινεζικα, εχω παραγγειλει και αυτο με διαφανο σωμα για να τσεκαρεις τη σταθμη του αεριου. 4.75 ευρω.
http://www.ebay.com/itm/20084193554...eName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Απο σημερα δεν ειναι οι προσφορες του lidl ?

Εισαι ικανοποιημενος με το συγκεκριμενο κινεζικο;
Λεω να παρω κι εγω ενα

Do not fill the tank with full of gas,otherwise it will cause fire because of the pressure,and also the air exhaust hole will be blocked up

Εγώ πάλι θα το απέφευγα μόνο και μόνο γι αυτό... δείχνει κακοσχεδιασμένο εργαλείο... και με τη φωτιά δεν παίζουμε...

Μηπως γνωριζει καποιος που θα βρω ενα "ρολοι" για να το προσαρμοσω σε μια φιαλη υγραεριου προκειμενου να βλεπω το περιεχομενο της φιαλης ??

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εισαι ικανοποιημενος με το συγκεκριμενο κινεζικο;
Λεω να παρω κι εγω ενα

Δεν το εχω παραλαβει ακομα, αλλα το περιμενω απο μερα σε μερα. Αμα ερθει θα ενημερωσω το νημα.

Εγώ πάλι θα το απέφευγα μόνο και μόνο γι αυτό... δείχνει κακοσχεδιασμένο εργαλείο... και με τη φωτιά δεν παίζουμε...

οι οδηγιες αυτες ισχυουν για ολα τα φλογιστρα με αεριο.

Ειχα παρει αυτο το κινεζικο απο το DX.com με 10 ευρω, που κανει τη δουλιτσα του, αλλα δεν ειχε κουμπι για να μενει σταθερη η φλογα και δεν ειχε περισσοτερα εξαρτηματα.

DSC_8203.jpg
DSC_8207.jpg