Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πως να κανετε τη ταπεινη σεγα..πολυεργαλειο!! :))

home-BoreBlade.png

57604-3X3-Blade-Header-1_1_jh.jpg

tool-BoreBlade.jpg

tool-Scraper.jpg

tool-brush2.jpg

tool-GroutOut.jpg

tool-JigSaw.jpg

tool-Sander.jpg

tool-SkeletonJigSaw.jpg

maxresdefault.jpg

http://www.spyderproducts.com/toolpages/spyder-skeleton-jig-saw-blade/

Καλημέρα. Αυτό το γνωρίζει κανείς ; κοπή γυαλιου με ψαλίδι, φαίνεται να λειτουργεί

https://www.youtube.com/watch?v=j2RLzzNNNwg

https://prismaglass.wordpress.com/2012/02/22/cut-glass-scissors/

«water causes glass to crack more easily because when a water molecule enters the crack, a reaction occurs in which a silicon-oxygen bond at the crack and an oxygen-hydrogen bond in the water are cleaved, creating two hydroxyl groups attached to silicon. As a result, the length of the crack grows by the size of one bond rupture. The water reaction reduces the energy necessary to break the silicon-oxygen bonds, thus the crack grows faster.»

Ανουσιο.
Η Σεγα λογω μεγεθους και σχηματος δεν μπορει σε καμια περιπτωση να μιμηθει το πολυεργαλειο.
Αυτο προσπαθει να κανει ο παραπανω.

Αμα δεν το δοκιμασεις στην πραξη δεν μπορεις να πεις με σιγουρια. Τα λαμακια μπαινουν και σε σεγες -και σε σπαθοσεγες να θυμισω διακριτικα.

Ομως οι λαμες διπλης οψης, οι λαμες διαφορετικων υλικων σε μια, οι κουφιες για λιγοτερη θερμοτητα, οι λαμες 'αλυσοπριονο' δεν σε συγκινουν καθολου? why my patriot? :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αμα δεν το δοκιμασεις στην πραξη δεν μπορεις να πεις με σιγουρια. Τα λαμακια μπαινουν και σε σεγες -και σε σπαθοσεγες να θυμισω διακριτικα.

Ομως οι λαμες διπλης οψης, οι λαμες διαφορετικων υλικων σε μια, οι κουφιες για λιγοτερη θερμοτητα, οι λαμες 'αλυσοπριονο' δεν σε συγκινουν καθολου? why my patriot? :))

Και στο χειροπρίονο της Bosch που έχουμε πάρει κάνουν τα αντίστοιχα ...

Bosch 2608000495.jpg

Σωστος, ενημερωμενος, τυπικος και παρατηρητικος οπως παντα Γιαννη!! :ernaehrung004:

Μορφεα αψογος, μπραβο!!
Αν μπορεις να προσαρμοσεις και ενα αφαιρουμενο 'Π' στον παγκο ωστε να υπαρχει μια καθετη βαση μπροστα απο τον τροχο, θα ανεβασεις κατακορυφα την ευχρηστια της!!

Ωραιος ο τροχογυαλιστης. Μελλοντικο προτζεκτ στα σιγουρα.
Απο ζυγοσταθμιση και κραδασμους πως πας? το χαρτι ειναι κολλημενο με κολλα?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

DIY τριβείο 35cm

Η ζυγοστάθμιση με παίδεψε λίγο αλλά τα κατάφερα. Τώρα μένει η βάση.

View attachment 124041

View attachment 124042

Manolo άξιος... :grinning-smiley-043

Θυμάσαι παλιά που σου έλεγα οτι κράτησα το μοτέρ ενός πλυντηρίου MIELE που χάλασε για να το κάνω τριβείο και μου είχες πεί να προσέξω γιατι αυτά διυλεύουν σε πολύ υψηλές στροφές;
Ακόμα στα σχέδια είμαι, δεν έχω κάνει τίποτε.
Τώρα όμως που εσύ απέκτησες τεχνογνωσία ετοιμάσου... Για συμβουλές και βοήθεια... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Manolo άξιος... :grinning-smiley-043

Θυμάσαι παλιά που σου έλεγα οτι κράτησα το μοτέρ ενός πλυντηρίου MIELE που χάλασε για να το κάνω τριβείο και μου είχες πεί να προσέξω γιατι αυτά διυλεύουν σε πολύ υψηλές στροφές;
Ακόμα στα σχέδια είμαι, δεν έχω κάνει τίποτε.
Τώρα όμως που εσύ απέκτησες τεχνογνωσία ετοιμάσου... Για συμβουλές και βοήθεια... -bye-
Μπαμπη προσοχή με αυτά τα μοτερ. Λογικά είναι μοτερ universal, με ψήκτρες και όχι με πυκνωτή. Η ονομαστική ταχύτητα των κινητήρων αυτών είναι πολύ μεγάλη.(12000-20000 στροφές το λεπτό) . Η τροφοδοσία τους δεν γίνεται σε καμια περίπτωση απευθείας απ' τα 220V (τάση δικτύου), αλλά από κυκλώματα PWM (ρύθμιση εύρους παλμών) που βρίσκονται στην πλακέτα του πλυντηρίου. Μπορείς στιγμιαία με κατάλληλη σύνδεση να το δοκιμάσεις για να δεις απλά αν δουλεύει, αλλά για μόνιμη λειτουργεία αε καμια περίπτωση. Αν ασχοληθείς, έστω και για δοκιμή, φρόντισε να στερεώσεις πολύ καλά το μοτέρ πριν το τροφοδοτήσεις με τάση, με σφιγγτηρες ή σε μεγάλη μορσα. (σου μιλάει παθών)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Μπαμπη προσοχή με αυτά τα μοτερ. Λογικά είναι μοτερ universal, με ψήκτρες και όχι με πυκνωτή. Η ονομαστική ταχύτητα των κινητήρων αυτών είναι πολύ μεγάλη.(12000-20000 στροφές το λεπτό) . Η τροφοδοσία τους δεν γίνεται σε καμια περίπτωση απευθείας απ' τα 220V (τάση δικτύου), αλλά από κυκλώματα PWM (ρύθμιση εύρους παλμών) που βρίσκονται στην πλακέτα του πλυντηρίου. Μπορείς στιγμιαία με κατάλληλη σύνδεση να το δοκιμάσεις για να δεις απλά αν δουλεύει, αλλά για μόνιμη λειτουργεία αε καμια περίπτωση. Αν ασχοληθείς, έστω και για δοκιμή, φρόντισε να στερεώσεις πολύ καλά το μοτέρ πριν το τροφοδοτήσεις με τάση, με σφιγγτηρες ή σε μεγάλη μορσα. (σου μιλάει παθών)

Καλά...
Θανάση σέ ευχαριστώ πολύ αλλά μ´ αυτά που μου λές ούτε που θα το ακουμπήσω.... Πολύ επικίνδυνα μου ακούγονται όλα αυτά.

Μοτερ ηλεκτρικης σκουπας, ποσες στροφες φαιρνει?
Ενας τετοιος τροχος ποσες ειναι οι ιδανικες στροφες για να κανει δουλεια?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ποτε φτασανε τοσες πολλες στροφες τα μοτερ των πλυντηριων; Εγω τα ειχα αφησει στις max 5000. Γι' αυτο οταν στιβουν τα καινουργια κανουν σαν F4E που παιρνει μπροστα απο επιγεια;

Δεν γραφουν πλεον επανω τους τα τεχνικα χαρακτηριστικα - αρα και τις στροφες - για να μπορεσει να δει ο κ. Μπαμπης στις ποσες γυρναει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μοτερ ηλεκτρικης σκουπας, ποσες στροφες φαιρνει?
Ενας τετοιος τροχος ποσες ειναι οι ιδανικες στροφες για να κανει δουλεια?

Μοτερ σκουπας λογικα δεν θα εχει την ιπποδυναμη - ροπη. Οι διδυμοι τροχοι γυρνανε περιπου στις 3000 στροφες.

http://postimg.org/image/qdk11r8dr/
Το συγκεκριμένο το έβγαλα προχθές από ένα Bosch εξαετίας που δεν άξιζε η επισκευή του (καμμενη πλακέτα). Siemens Bosch φοράν ακριβώς αυτό το μοτέρ. Δεν ξέρω αν φαίνεται το ταμπελακι στη φωτογραφία, γράφει 15000rpm.

Last edited:
Συνάδελφοι τό σέτ ακονίσματος τής stanley τό έχει κάποιος γιά νά μού πεί άν κάνει σωστή δουλειά ?
Καί σέ ποιά γωνία 25-30-35 μοίρες γίνεται τό σωστό ακόνισμα σέ σκαρπέλα καί λάμα ροκανιού ?