Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Συνάδελφοι μιά ερώτηση πρός τούς γνώστες τού αντικειμένου επειδή μετά τό διάβασα έχοντας αγοράσει δισκάκια dremel speed click,τό B&D πολυεργαλειο γράφει επάνω max cut-off disk 31 mm ,πειράζει άν τού βάλω νά κόψει μέ τούς δίσκους dremel speed click που γράφουν 38 mm ??

diskos11.jpg

diskos10.jpg

Συνάδελφοι μιά ερώτηση πρός τούς γνώστες τού αντικειμένου επειδή μετά τό διάβασα έχοντας αγοράσει δισκάκια dremel speed click,τό B&D πολυεργαλειο γράφει επάνω max cut-off disk 31 mm ,πειράζει άν τού βάλω νά κόψει μέ τούς δίσκους dremel speed click που γράφουν 38 mm ??

[/img]

Δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα ασφαλειας Δημητρη.

Τα dremel δισκακια ειναι σχεδιασμενα για να αντεχουν τα 135 και 175 watt αντιστοιχα των Dremel 3000 & 4000 καθως και τις μινιμουμ και μαξιμουμ στροφες τους, απο 5000-35000rpm.

Εγω εχω αγορασει και 50μμ δισκακι που δουλευει και αυτο απροβληματιστα.

Καλοριζικο το εργαλειακι, φοβερα χρησιμο!! Ελπιζω ομως τα 90 watt να σε καλυψουν στις κοπες..

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Μιχάλη δέν ρώτησα από θέμα ασφάλειας,αλλά από θέμα ζορίσματος τού μοτέρ μιάς πού είναι 90 watt μικρότερο απο του dremel 3000 (135 watt) καί άν θα καταφέρει νά κόψει βίδα π.χ η γονατίζει,αλλά όπως είπε ο Νίκος αύριο μέ μιά δοκιμή θά λυθή η απορία.
Αλλα άν είπες ότι μέ 50 mm δισκάκι (μέ τό dremel 3000 ?) εκοψες κανονικά καί δέν γονάτιζε τότε δέν νομίζω νά έχω θέμα.
Απο θέμα ισχύος καί τό proxxon μόλις 100 watt είναι,σχεδόν ίδια δηλαδή.

Δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα να κοψεις βιδα. Το δισκακι ειναι πολυ καλο. Αντε να εχεις καποια δευτερολεπτα διαφορα απο τα dremel.

Με το dremel 8000 (μπαταριας) εχω κοψει ανετοτατα 10μμ ραβδο ατσαλινη. Οποτε με το ρευματος και καλο δισκακι θα εισαι οκ.

11238276615_5489c53672_c.jpg

Το 50μμ δισκακι (ξυλου) το εχω χρησιμοποιησει στο dremel 4000.

Και χωρις μπαταρια κ χωρις φορτιστη ειναι η τιμη.

Νικ ποιο bosch παλμικο βγαινει στα 100 ευρω;

Στο περίπου πάντα.
Σκέψου ότι θα έχεις 3 χρόνια εγγύηση και δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και τα υπόλοιπα εργαλεία της σειράς με την ίδια μπαταρία.

http://www.werkzeugalarm.de/elektro...-ladegeraet-incl-bedienungsanleitung/a-10241/
http://www.werkzeugalarm.de/elektro...ah-li-ion-schnellladegeraet-al1130cv/a-10167/

Ιδανικά αν δεν έχεις και δραπανοκατσάβιδο θα σου πρότεινα να συνδυάσεις και το παρακάτω
http://www.werkzeugalarm.de/elektro...u-ladegeraet-al-1115-cv-in-i-boxx-72/a-11188/

Οπότε με 145 ευρώ περίπου θα έχεις και τα 2.
Πολύ καλή τιμή για επαγγελματικά εργαλεία.

ΧΩΜΑ.. πλακα κανεις?
τωρα κανω λογαριασμο να δω ποσο βγαινει με τα μεταφορικα

Χαχα...
15 ευρώ μεταφορικά έχει ότι και να πάρεις.Το καλύτερο πάντως σετάκι για μένα αν έχεις τα έξτρα χρήματα και ΔΕΝ έχεις δραπανοκατσάβιδο είναι:
1) Τo GDR σκέτο ή με το ένθετο για L-boxx (5 ευρώ παραπάνω).
2) Το GSR (απλό ή κρουστικό διαλέγεις και παίρνεις) με 2 μπαταρίες, l boxx και/χωρίς σετ τρυπάνια - μύτες.

Με λιγότερο από 200 ευρώ (με τα μεταφορικά) έχεις ένα τρομερό σετ που θα σε συνοδέψει πολλά χρόνια απροβλημάτιστα.

εχω ρε Νικ δραπανα, ενα παλμικο compact μου λειπει :)

Για μεγαλύτερη οικονομία σου το πρότεινα.
Αν αρκεστείς με μία μπαταρία, το σετάκι σου βγαίνει 145 ευρώ, ενώ το παλμικό σκέτο πάει στα 115 ευρώ. Είναι κρίμα για 30 ευρώ έξτρα να μην πάρεις και το δραπανοκατσάβιδο που σίγουρα θα χρειαστεί κάπου.

Πλέον τα έχω ψιλομάθει τα γερμανικά.
Αν δεν μπορείς μπες από Chrome να σου κάνει αυτόματη μετάφραση σε ότι γλώσσα θες (προσωπικά επιλέγω τα Αγγλικά γιατί στα Ελληνικά γίνεται χαμός).

Ενδιαφέρομαι για δραπανοκατσαβιδο για απλή χρήση,( ερασιτεχνική) με κασετίνα και δεύτερη μπαταρία.Υπάρχει καμία καλή πρόταση.