Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

καλησπερα σε ολους,
επειτα απο καιρο και αρκετη οικονομια ηρθε η ωρα για αγορα καποιων εργαλειων και αντικατασταση καποιων αλλων με νεα

λοιπον εχουμε και λεμε

γωνιακο τροχακι αντικατασταση ενος einhell με νεο,κοιταζω αυτο εδω

http://www.skroutz.gr/s/266506/Bosch-GWS-7-125.html

σεγα μιας και η προηγουμενη επειτα απο 18 χρονια αξιοπρεπους πορειας παρεδωσε τα κομματια της,
κοιταζω αυτη εδω

http://www.skroutz.gr/s/3007721/Skil-4585ME.html?keyphrase=Skil+Masters+4585MA

και για τριβειο ειμαι μεταξυ αυτων των 2

http://www.skroutz.gr/s/6558761/Skil-7455-AA.html?keyphrase=SKIL+-+7455AA
και
http://www.skroutz.gr/s/6330612/Skil-7226AC.html?keyphrase=SKIL+-+7226AC

θα ηθελα να ακουσω γνωμες - παρατηρησεις - προτασεις για κατι καλυτερο στα ιδια λεφτα ή αν αξιζουν οι επιλογες που σκεφτομαι

κατα κυριο λογο η σεγα θα εχει την περισσοτερη χρηση , το τριβειο αραια και που και το τροχακι δεν ξερεις πότε θα χρειαστει να κοψεις καποιο σιδερο ή να λειανεις καποια επιφανεια μεταλλικη,
οποτε ειναι ενα χρησιμο εργαλειο οχι καθημερινης χρησης αλλα οταν χρειαστει πρεπει να ειναι ετοιμοπολεμο

σας ευχαριστω πολυ

Τόσο με τον τροχό, όσο και με την σέγα και το τριβείο (αυτό στο πρώτο link) έχεις κάνει πολύ καλή στόχευση και σωστές επιλογές. :2thumb22sup:

και εγω ετσι πιστευω,
απλα ρωτησα μηπως υπηρχε και κατι καλυτερο στα χρηματα που εχω σκοπο να δαπανησω

δεν ανεβαινει ομως η τιμη αν εχει ρυθμιζομενες στροφες ??

πχ το ιδιο μοντελο με ρυμθιζομενες στροφες φτανει τα 170

εκανα λαθος
τωρα ειδα οτι αυτο που κοιταζα ηταν σε πιο πολλα watt

Last edited by a moderator:
Τροχακι,με ρυθμιζόμενες στροφές...Μόνο...

Φίλε Πάνο γιά νά μαθαίνω μιάς πού έχεις μεγάλη πείρα,γιατί μόνο μέ ρυθμιζόμενες στροφές γωνιακό τροχό ?
Αν κόβουμε μέταλλο δεν χρειαζόμαστε και τίς 11.000 στροφές πού δίνουν οι σταθερών στροφών γωνιακοί τροχοί ?

Καλησπέρα φίλε Δημήτρη και Τάσο

Με ρυθμιζόμενες στροφές μπορούμε επιπλέον να βάλουμε συρματοβουρτσα,γυαλοχαρτο και γενικά να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα που θέλουν χαμηλότερες στροφες.

Σήμερα όλο το πρωινο,ξύνω παλιό τσιμεντένιο εικόνισμα με γεννητρια και τροχακι μαϊμού με ποτηροσυρματοβουρτσα...Κόλαση σκόνης και κλοτσιματος.Με ένα καλό ρυθμιζόμενο τροχό θα ήταν και πιο εύκολα και πιο καλή η δουλειά

Φωτό με την επιστροφή.

Εικονοστάσι του 1966...

Αααα,δεν έχω πείρα...Κ.Π.Ι έχω.

Κατακόρυφη
Πτώση
Ιπποδύναμης.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα φίλε Δημήτρη και Τάσο

Με ρυθμιζόμενες στροφές μπορούμε επιπλέον να βάλουμε συρματοβουρτσα,γυαλοχαρτο και γενικά να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα που θέλουν χαμηλότερες στροφες.

Σήμερα όλο το πρωινο,ξύνω παλιό τσιμεντένιο εικόνισμα με γεννητρια και τροχακι μαϊμού με ποτηροσυρματοβουρτσα...Κόλαση σκόνης και κλοτσιματος.Με ένα καλό ρυθμιζόμενο τροχό θα ήταν και πιο εύκολα και πιο καλή η δουλειά

Φωτό με την επιστροφή.

Εικονοστάσι του 1966...

Ευχαριστώ Πάνο,κατάλαβα γιά νά είναι περισσότερο πολυχρηστικό :a0210:
Καλή ξεκούραση γιατί καταλαβαίνω τί τράβηξες σήμερα.

Χαμός
Τώρα μόλις τελείωσα κολλώντας κάτι παγκάκια...

Είναι το οξυγόνο όμως που σε ξεκουράζει.

Μπορεί να είναι και βίτσιο.

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

και εγω ετσι πιστευω,
απλα ρωτησα μηπως υπηρχε και κατι καλυτερο στα χρηματα που εχω σκοπο να δαπανησω

Καλός ρυθμιζόμενος τροχός, αλλά made in china ο χρόνος θα δείξει αν αξίζει...

bosch1.jpg

bosch.jpg

Και εγώ αυτόν έχω Νίκο.

Το made in China δεν λέει απολύτως τίποτα πλέον, οπότε εγώ θα το προσπερνούσα αυτό!

Για μένα τουλάχιστον είναι πολύ τίμιο τροχάκι και όποτε το έχω δουλέψει ακόμα και σε κόψιμο πέτρας δεν με έχει απογοητεύσει!

Και εγώ αυτόν έχω Νίκο.

Το made in China δεν λέει απολύτως τίποτα πλέον, οπότε εγώ θα το προσπερνούσα αυτό!

Για μένα τουλάχιστον είναι πολύ τίμιο τροχάκι και όποτε το έχω δουλέψει ακόμα και σε κόψιμο πέτρας δεν με έχει απογοητεύσει!

Και εμένα δεν με απασχολεί γενικά, (έχω parkside έχω αρκετά einhell κανένα παράπονο ή πρόβλημα), αλλά όταν παίρνεις μπλε bosch για ψυχολογικούς λόγους θα ήθελα να λέει made in germany... Ίσως να είναι κόμπλεξ αλλά θα το ήθελα.

Υ.Γ. και ας ξέρω ότι τα κορυφαία milwaukee (που δεν έχω ακουμπήσει ποτέ) στη κίνα φτιάχνονται.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Και εμένα δεν με απασχολεί γενικά, (έχω parkside έχω αρκετά einhell κανένα παράπονο ή πρόβλημα), αλλά όταν παίρνεις μπλε bosch για ψυχολογικούς λόγους θα ήθελα να λέει made in germany... Ίσως να είναι κόμπλεξ αλλά θα το ήθελα.

Υ.Γ. και ας ξέρω ότι τα κορυφαία milwaukee (που δεν έχω ακουμπήσει ποτέ) στη κίνα φτιάχνονται.

Αν σε παρηγορεί & η πριονοκορδέλα της ΜΕΤΑΒΟ που έχω πάρει made in China γράφει, αλλά είναι μια χαρά.

Το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές αυτό το θέμα Νίκο.

Αν ήταν Γερμανικό αντί για 50 - 60 ευρώ που κάνει τώρα (τουλάχιστον από Γερμανία) θα έκανε ένα 100άρικο χωρίς εμφανή διαφορά στην ποιότητα ή στην διάρκεια ζωής.

Aμφιβαλλω αν τα milwaukee ειναι καλυτερα απο τα Βosch η τα Μακιτα -γενικα μιλωντας.

Βy the way, εχω μερικα μπλε bosch και δεν θυμαμαι κανενα δεν γραφει made in germany. Εμενα μου αρκει που γραφουν bosch :))

Aμφιβαλλω αν τα milwaukee ειναι καλυτερα απο τα Βosch η τα Μακιτα -γενικα μιλωντας.

Βy the way, εχω μερικα μπλε bosch και δεν θυμαμαι κανενα δεν γραφει made in germany. Εμενα μου αρκει που γραφουν bosch :))

To GBH2600 που πήρα πριν από μερικούς μήνες είναι made in Germany καθώς και το μικρό τροχάκι των 10.8 V.
Αλλά σε ποιότητα και αφή ειναι το ίδιο με τα υπόλοιπα made in China/Malaysia Bosch που έχω...

Με 29 ευρώ πήρα ένα Stanley fatmax tr350 και είναι φοβερό!!!
https://www.google.gr/imgres?imgurl...ODSAhWoHpoKHcB5AFwQMwgYKAAwAA&iact=mrc&uact=8

Tελικά φίλε endura είχες απόλυτο δίκιο :ernaehrung004: . 2 άλλα που δοκίμασα ήταν για τον φούτσο, αυτό πραγματικά την κάνει την δουλειά άψογα μαζί με τις βαρέου τύπου διχάλες που πήρα