Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Bosch GSR 12V
Νομίζω ...θα το πάρω!
Πόσο να ζμπρωξω το ενός χρόνου περίπου ελαφρά δουλεμένο gsr μου?

Πρόσεξε αυτό δεν έχει μέσα τα έξτρα κοκοψίνια. Μόνο τσοκ έχει!
Δεν περιμένεις καλύτερα το κομπλέ σετ?

Σε σχέση με αυτό που έχεις μόνο η υποδοχή εξαρτημάτων είναι το έξτρα όλα τα άλλα είναι ίδια! :)

Σκέτο ναι αλλά με τις μπαταρίες αυξάνεται η τιμή!

Last edited by a moderator:
Μιχάλη δυστυχώς δεν είναι brushless.
Το l boxx το σουτάρεις άνετα με 15 ευρώ!

Eτσι γραφει το κεντρο βιδας στα τεχνικα χαρακτηριστικα, οτι ειναι brushless.
Ομως με τετοια τιμη χαμηλη μαλλον δεν ειναι. Θα κανιβαλιζε και τις πωλησεις του νεου GSR που ειναι brushless.

Eτσι γραφει το κεντρο βιδας στα τεχνικα χαρακτηριστικα, οτι ειναι brushless.
Ομως με τετοια τιμη χαμηλη μαλλον δεν ειναι. Θα κανιβαλιζε και τις πωλησεις του νεου GSR που ειναι brushless.

Λάθος κάνουν. Δες το οπτικά και θα καταλάβεις.
Αν ήταν brushless θα ήταν πιο κόμπακτ και σε καμία περίπτωση ίδιο με το παλαιότερο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Πρόσεξε αυτό δεν έχει μέσα τα έξτρα κοκοψίνια. Μόνο τσοκ έχει!
Δεν περιμένεις καλύτερα το κομπλέ σετ?

Σε σχέση με αυτό που έχεις μόνο η υποδοχή εξαρτημάτων είναι το έξτρα όλα τα άλλα είναι ίδια! :)
Εχει το βασικο τσοκ 10mm.
Κατανοητο.
Θα παρω τα κοκοψινια εν καιρο μαλλον ενα ενα. Σετακι σκετο σολο με τα κοκοψινια ανευ μπαταριας και φορτιστη δεν νομιζω να βγει

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Bosch GSR 12V
Νομίζω ...θα το πάρω!

Τί θά έχεις παραπάνω Νεκτάριε γιά να το πάρεις ? τό εξάγωνο τσόκ ? βάζεις στό ήδη υπάρχων έναν αντάπτορα γιά εξάγωνα μπίτ.
Ασε πού αυτά τά βγάλε-βάλε τσόκ δέν μού αρέσουν γιατί θα χαλάνε εύκολα.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τί θά έχεις παραπάνω Νεκτάριε γιά να το πάρεις ? τό εξάγωνο τσόκ ? βάζεις στό ήδη υπάρχων έναν αντάπτορα γιά εξάγωνα μπίτ.

Συμφωνω Δημητρη.
O γωνιακος ανταπτορας wolfcraft/dewalt ειναι ΠΟΛΥ πιο βολικος απο το γωνιακο εξαρτημα της bosch.
To λεω καθως εχω το γωνιακο δεκαβολτο κατσαβιδι της bosch και οταν το χρειαστηκα προσφατα για να βιδωσω μια εσωτερικη βιδα, δεν χωρουσε. Ο ανταπτορας εκανε τη δουλεια αψογα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και

Εχει το βασικο τσοκ 10mm.
Κατανοητο.
Θα παρω τα κοκοψινια εν καιρο μαλλον ενα ενα. Σετακι σκετο σολο με τα κοκοψινια ανευ μπαταριας και φορτιστη δεν νομιζω να βγει

Θα βγει κάνε λίγο υπομονή.
Εν τω μεταξύ αν τα πάρεις ένα ένα θα σου βγει πολύ ακριβότερο από την έκδοση με τα κοκοψίνια και τις μπαταριες + φορτιστή.

Για να μου είπε ο Εργαλειοσυναγερμός ότι θα βγει πάει να πει ότι θα βγει (μου είχει πει τιμή στα 120 ευρώ με τα εξαρτήματα).

Απλα θα παρω τα εξαρτηματα του γωνιακου και του ανταπτορα "πλησιον στο τοιχο". Αμα δωσω το υπαρχον μαζι με το l-boxx και τις δυο μπαταριες μου, η διαφορα θα ειναι ενας ανταπτορας dewalt ή wolfcraft. Το αν θα αντεξει ή χαλασει ευκολα, σιγουρα παιζει ως πιθανοτητα. Πονταρω στα ανθεκτικα μεταλλα τις συναρμογης...
Συμφωνω Δημητρη.
O γωνιακος ανταπτορας wolfcraft/dewalt ειναι ΠΟΛΥ πιο βολικος απο το γωνιακο εξαρτημα της bosch.
To λεω καθως εχω το γωνιακο δεκαβολτο κατσαβιδι της bosch και οταν το χρειαστηκα προσφατα για να βιδωσω μια εσωτερικη βιδα, δεν χωρουσε. Ο ανταπτορας εκανε τη δουλεια αψογα.

Κυριως για το γωνιακο.
Φυσικα αν δεν το δουλεψω στο χερι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για τη ευχρηστια ή οχι του. Με τον ανταπτορα δεν εχει την ιδια απαιτηση για τον ιδιο χωρο με το γωνιακο, νομιζω. Εξαρταται φυσικα και τη βιδα. Δεν ειναι και οφις να χωραει παντου.
Αυτοι οι ανταπτορες ειναι robust ή χωρευουν χουλα χουπ επανω στο εργαλειο?

Συμφωνω Δημητρη.

Θα βγει κάνε λίγο υπομονή.
Εν τω μεταξύ αν τα πάρεις ένα ένα θα σου βγει πολύ ακριβότερο από την έκδοση με τα κοκοψίνια και τις μπαταριες + φορτιστή.

Για να μου είπε ο Εργαλειοσυναγερμός ότι θα βγει πάει να πει ότι θα βγει (μου είχει πει τιμή στα 120 ευρώ με τα εξαρτήματα).

Ολα μαζι ρε? Χωρις λβοχχ κλπ?

Απλα θα παρω τα εξαρτηματα του γωνιακου και του ανταπτορα "πλησιον στο τοιχο". Αμα δωσω το υπαρχον μαζι με το l-boxx και τις δυο μπαταριες μου, η διαφορα θα ειναι ενας ανταπτορας dewalt ή wolfcraft. Το αν θα αντεξει ή χαλασει ευκολα, σιγουρα παιζει ως πιθανοτητα. Πονταρω στα ανθεκτικα μεταλλα τις συναρμογης...
Κυριως για το γωνιακο.
Φυσικα αν δεν το δουλεψω στο χερι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για τη ευχρηστια ή οχι του. Με τον ανταπτορα δεν εχει την ιδια απαιτηση για τον ιδιο χωρο με το γωνιακο, νομιζω. Εξαρταται φυσικα και τη βιδα. Δεν ειναι και οφις να χωραει παντου.
Αυτοι οι ανταπτορες ειναι robust ή χωρευουν χουλα χουπ επανω στο εργαλειο?

Είναι μεταλλικοί ακριβώς σαν του 18βολτου GSR FC απλά πιο μικροί σε μέγεθος!
Απ ότι βλέπω κλειδώνουν πάνω στο εργαλείο οπότε κανένα θεματάκι!

Ολα μαζι ρε? Χωρις λβοχχ κλπ?

Όλα μαζί με τα εξαρτήματα σε χαρτόκουτο.

Αυτη η υποδοχη ειναι η κλασσικη για να κλειδωνει στο 1/4 τσοκ. Δεν ειναι κατ'αναγκην impact rated. Εαν δεν το αναγραφει, δεν νομιζω οτι ειναι.
Μπορει ομως να χρησιμοποιηθει σε παλμικο και ας μην ειναι impact rated.

οπότε δηλαδή αν ζοριστεί σε κάποιο βίδωμα μπορεί να σπάσει το στέλεχος στο καρυδάκι αφού δεν είναι impact rated ;

οπότε δηλαδή αν ζοριστεί σε κάποιο βίδωμα μπορεί να σπάσει το στέλεχος στο καρυδάκι αφού δεν είναι impact rated ;

Θεωρητικα ναι.
Πρακτικα εαν προσεχεις λιγο, δεν θα εχεις προβλημα για χρηση σε παλμικο. Βοsch ειναι, δεν ειναι και της πλακας.

Ο θορυβος του παλμικου αρχιζει απο νωρις και ενω νομιζεις οτι βιδωνει γρηγορα (λογω του θορυβου), βιδωνει αργα!
Eνα κανονικο δραπανο βιδωνει πιο γρηγορα μια μεγαλη ιδιως βιδα/παξιμαδοβιδα. Ομως το παλμικο δεν καταστρεφει την κεφαλη της βιδας το οποιο ειναι εξαιρετικα σημαντικο.
Ιδιως οταν βιδωνεις τσιπικες βιδες των οποιων η κεφαλη 'λιωνει' στα ζορια.

Ο θορυβος του παλμικου αρχιζει απο νωρις και ενω νομιζεις οτι βιδωνει γρηγορα (λογω του θορυβου), βιδωνει αργα!
Eνα κανονικο δραπανο βιδωνει πιο γρηγορα μια μεγαλη ιδιως βιδα/παξιμαδοβιδα. Ομως το παλμικο δεν καταστρεφει την κεφαλη της βιδας το οποιο ειναι εξαιρετικα σημαντικο.
Ιδιως οταν βιδωνεις τσιπικες βιδες των οποιων η κεφαλη 'λιωνει' στα ζορια.

:a0210: :a0210: :worshippy:

Ναι... Οπως και κατι ρουτερ bit που εχουν 200-300 . Δεν ειναι για ερασιτεχνες.
Πολυ καλους για την τιμη τους θεωρω τους bosch/freud. Απο εκει και περα με cmt κανεις μια μικρη υπερβαση ως ερασιτεχνης και πιο πανω δεν ασχολεισαι...

http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/category&path=63_64

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θα περιμενω απο την μπλε σειρα :p

Αμα θες μπλε σειρα, δες sigma. Ολοι οι πλακατζιδες που δεν ειναι τις πλακας, τετοιους εχουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Αμα θες μπλε σειρα, δες sigma. Ολοι οι πλακατζιδες που δεν ειναι τις πλακας, τετοιους εχουν.
Εχεις δει πολλους πλακατζιδες να εχουν κοφτες των 200 ; Εναν εχω δει στη ζωη μου που μου εφτιαξε τη δευτερη τουαλετα στη σχολη αλλα εχει δεν εκανε το εργαλειο τον μαστορα. Χερι αλφαδι στο κολλημα.