Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τον 17-125 που λεει ο Δημητρης τον εχω και τον δουλεψα χθες πρωτη φορα για να κοψω δυο ατσαλινες βεργες.
Φωναζει ποιοτητα το εργαλειο.
TLS.031096.jpg

Τον 17-125 που λεει ο Δημητρης τον εχω και τον δουλεψα χθες πρωτη φορα για να κοψω δυο ατσαλινες βεργες.
Φωναζει ποιοτητα το εργαλειο.
TLS.031096.jpg

Απλά είπα να δοκιμάσω και τη METABO, γιατί γενικά τώρα τελευταία ακούω πολύ καλά λόγια και για αυτή. Για τη δουλεία που θέλω θα προτείνατε 1700W της BOSCH με απόδοση 1010W ή 1550W της METABO με απόδοση 940W?

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη βοήθεια.

Απλά είπα να δοκιμάσω και τη METABO, γιατί γενικά τώρα τελευταία ακούω πολύ καλά λόγια και για αυτή. Για τη δουλεία που θέλω θα προτείνατε 1700W της BOSCH με απόδοση 1010W ή 1550W της METABO με απόδοση 940W?

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη βοήθεια.

Και τα 2 σου κάνουν μια χαρά από θέμα δύναμης και ποιότητας..μετά κοιτάς εργονομία και εγγύηση... Η μεταβο έχει όνομα στα τρυπάνια 2 ταχυτήτων και στα τροχακια από παλιά.. αλλά να ξέρεις έχει εξαγοραστεί...

Παιδες, ο ανθρωπος λεει οτι θελει να ξεσκουριασει γεωργικα εργαλεια και σε λιγο θα του προτεινουμε αεροματσακονο...

Ενας καλος γωνιακος τροχος γυρω στα 800-900 watt ειναι μια χαρα. Ενας bosch η ενας skill με ρυθμιζομενη ταχυτητα του ειναι οκ.
Σαφως και το επαγγελματικο εργαλειο ειναι ανωτερο και ανθεκτικοτερο αλλα το χρειαζεται απαραιτητα για τη δουλεια που λεει? Ποσο μεγαλες επιφανειες εχει να καθαρισει και καθε ποτε?

Πες τα Μιχάλη ....έτσι που καταντήσαμε εδώ μέσα αν δεν έχεις φιρμάτο μηχάνημα ...δεν κάνεις για τίποτα ...
Εγώ μάγκες μου με αυτό το εργαλειάκι ...χρόνια τώρα έχω φτιάξει(δεν την "παίρνει την φωτό) τέλος πάντων ενα Kress 600W

Last edited:
Ο τροχός είναι ένα τόσο γενικό εργαλείο που σίγουρα θα το δουλέψει και αλλού και θα το χρησιμοποιήσει αρκετά, οπότε εφόσον μπορεί να δώσει λεφτά να τα δώσει, επίσης ρυθμιζόμενες στροφές σε φθηνό εργαλείο με λίγα watt και σταθερή ροπή δεν υπάρχει. Λένε ότι υπήρχε αλλά στην πράξη εγώ δεν το έχω δει.

Τώρα αν πρέπει να πάρει τον επαγγελματικό για να κάνει την δουλειά του ;! Όχι άλλα σίγουρα θα του λείψει.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο άνθρωπος είπε το θέλει για μόνιμη χρήση..όχι για μια φορά...η καλύτερη επιλογή για εμένα είναι ο d28136 λεφτά- ποιότητα

Εαν αρχισουμε να αμφισβητουμε τα specs που δινει η bosch και η καθε σοβαρη εταιρεια για τα εργαλεια τους, δεν βοηθαμε κανεναν.

Ο άνθρωπος είπε το θέλει για μόνιμη χρήση..όχι για μια φορά...η καλύτερη επιλογή για εμένα είναι ο d28136 λεφτά- ποιότητα

Εγω καταλαβα για μονιμη χρηση μονο με συρματοβουρτσα, δηλαδη σπανια θα βαζει κατι αλλο επανω. Προφανως οχι για μια φορα.

Εαν τωρα εννοουσε συχνη, καθημερινη, δηλαδη επαγγελματικη χρηση τοτε αλλαζει το πραμα.

Για μόνιμη και σχεδόν καθημερινή χρήση το θέλω. Τη συρματόβουρτσα τη βάζω σε ένα μεγάλο τροχό (230mm) 2400W που έχω της BOSCH, αλλά είναι αρκετά βαρύς και δύσχρηστος για αυτό είπα να πάρω κάτι μικρότερο που θα είναι πιο ελαφρύ αλλά θα κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά.

http://www.e-shop.gr/goniakos-ilekt...25-cie-1700watt-125mm-060179h002-p-TLS.031096

http://www.metabohellas.gr/metabo-x...roxoi/metabo-1550-watt-weva-15-125-quick.html

Πες τα Μιχάλη ....έτσι που καταντήσαμε εδώ μέσα αν δεν έχεις φιρμάτο μηχάνημα ...δεν κάνεις για τίποτα ...
Εγώ μάγκες μου με αυτό το εργαλειάκι ...χρόνια τώρα έχω φτιάξει(δεν την "παίρνει την φωτό) τέλος πάντων ενα Kress 600W

Νικο το λες και το ξαναλες αυτο αλλα το λες σε λαθος ανθρωπους αν μου επιτρεπεις.

Και εγω και ο Δημητρης εχουμε πληθωρα εργαλειων απο ολες τις μαρκες συμπεριλαμβανωμενων αρκετων Parkside.

Οταν λοιπον προτεινουμε κατι "καλυτερο" απο τα budget εργαλεια ειναι επειδη το απαιτουν οι συνθηκες που εχει θεσει ο χρηστης.

Το παλικαρι μονο του πριοτεινε τον ΜΕΤΑΒΟ των 170 ευρω οποτε αντιπροτειναμε τον μπλε και επειδη θελει να δουλευει καμπανα των 75 χιλιωστων σε καθημερινη βαση.

Απο εκει και περα δεν επιβαλαμε την αποψη μας σε κανενα σημειο για να "εξιστασαι".

Παντα φιλικα.

Αγαπητέ Κυριάκο .... ότι πεις .... πάντως συνήθως τα σχόλια μου "βγαίνουν" αυθόρμητα από την εντύπωση που μου αφήνουν άλλα σχόλια... και η γενική εντύπωση είναι αυτή που περιγράφω.

Νικο καλα κανεις και εισαι αυθορμητος σαν ανθρωπος.

Απλα θα ταιριαζε περισσοτερο σε απαντηση του φιλου Γιαννη αν τον θυμασαι ο οποιος ηταν φανατικος οπαδος των μπλε εργαλειων και δεν προτεινε κατι αλλο.

Ολα καλα.

Επισης στην περιπτωση μας πιστευω ενας τροχος 750 βατ σε αντικατασταση του 2200 που θελει ο φιλος θα ειναι πολυ λιγος.

750 watt ειναι λιγα? Η dewalt για τις αντιστοιχες συρματοβουρτσες πλεξουδα 3", συστηνει γωνιακους τροχους που αρχιζουν απο 650 watt!!

Εαν το θεμα ειναι το βαρος για τον συναδελφο, θα του ελεγα να μην φοβηθει να αγορασει ενα καλο 125αρη τροχο κατω απο 1000 watt (ονομαστικα).
Εδω μπορεις να κανεις δουλεια με βουρτσα πανω σε δραπανοκατσαβιδο και γωνιακο τροχο μπαταριας, δεν θα μπορεις να κανεις με ηλεκτρικο γωνιακο τροχο 800w? Eιδικα για αφαιρεση σκουριας!!

Εαν μπορουσε ο συναδελφος να ανεβασει μια ενδεικτικη φωτο απο ενα αγροτικο εργαλειο που θα ηθελε να καθαρισει και να συντηρει, θα ηταν πολυ χρησιμο. Για να καταλαβουμε την ενταση και εκταση της δουλειας.

Προχθές δούλεψα ένα dewalt 700-800 βαττ με δίσκο φτερού και το ένιωθα ότι δεν δούλευε ξεκούραστα...το φαντάζομαι με συρματοβουρτσα και το λυπάμαι...είχα μεταβο 700-750 βαττ και με δίσκο λείανσης μετά από λίγο έβραζε... Δεν μιλάω για ερασιτεχνικά... Αν θες τα εργαλεία σου να αντέχουν πας πάντα σε κάτι λιγο μεγαλύτερο και όχι σε κάτι οριακό..δεν είναι τυχαίο που οι εταιρείες για τα ίδια αναλώσιμα βγάζουν τροχούς με τόσα πολλά βαττ.. από 650 μέχρι 1700

750 watt ειναι λιγα? Η dewalt για τις αντιστοιχες συρματοβουρτσες πλεξουδα 3", συστηνει γωνιακους τροχους που αρχιζουν απο 650 watt!!

Εαν το θεμα ειναι το βαρος για τον συναδελφο, θα του ελεγα να μην φοβηθει να αγορασει ενα καλο 125αρη τροχο κατω απο 1000 watt (ονομαστικα).
Εδω μπορεις να κανεις δουλεια με βουρτσα πανω σε δραπανοκατσαβιδο και γωνιακο τροχο μπαταριας, δεν θα μπορεις να κανεις με ηλεκτρικο γωνιακο τροχο 800w? Eιδικα για αφαιρεση σκουριας!!

Εαν μπορουσε ο συναδελφος να ανεβασει μια ενδεικτικη φωτο απο ενα αγροτικο εργαλειο που θα ηθελε να καθαρισει και να συντηρει, θα ηταν πολυ χρησιμο. Για να καταλαβουμε την ενταση και εκταση της δουλειας.

Για κρουστικο δραπανο δεν ειναι λιγα Μιχαλη.
Για γωνιακο τροχο και εργασιες με καμπανα ειναι.

Δυστυχως η χρηση ειναι κατι που δεν μεταφερεται στο χαρτι και δεν μπορω να το ποτυπωσω.
Ειναι αυτο που λεει ο Δημητρης οτι ζοριζεται το εργαλειο.

Εξαρταται τι θες να κανεις Δημητρη. Αφαιρεση σκουριας δεν συνεπαγεται αυτοματα και λειανση σε βαθος.
Γιαυτο ειπα στον φιλο να βαλει εαν μπορει μια φωτο απο τα γεωργικα εργαλεια που θελει να καθαρισει. Να καταλαβουμε το ειδος και την ενταση της εργασιας.

Εαν υπηρχε σοβαρο προβλημα οι εταιρειες δεν θα προτειναν εργαλεια 650 και 800 watt για αυτες τις βουρτσες, θα προτειναν τα μεγαλυτερα.

Ολα τα εργαλεια ζεσταινονται, ειναι φυσιολογικο. Ομως το θεωρω υπερβολη (κοστος, βαρος, ευχρηστια) να πας σε 18βολτο κατσαβιδι την στιγμη που το 10βολτο σε καλυπτει, εστω και οριακα.

Εξαρταται τι θες να κανεις Δημητρη. Αφαιρεση σκουριας δεν συνεπαγεται αυτοματα και λειανση σε βαθος.
Γιαυτο ειπα στον φιλο να βαλει εαν μπορει μια φωτο απο τα γεωργικα εργαλεια που θελει να καθαρισει. Να καταλαβουμε το ειδος και την ενταση της εργασιας.

Εαν υπηρχε σοβαρο προβλημα οι εταιρειες δεν θα προτειναν εργαλεια 650 και 800 watt για αυτες τις βουρτσες, θα προτειναν τα μεγαλυτερα.

Ολα τα εργαλεια ζεσταινονται, ειναι φυσιολογικο. Ομως το θεωρω υπερβολη (κοστος, βαρος, ευχρηστια) να πας σε 18βολτο κατσαβιδι την στιγμη που το 10βολτο σε καλυπτει, εστω και οριακα.
Όχι δεν συνεπάγεται λείανση σε βάθος φυσικά...δεν τρώει μέταλο...αλλά ξαναλέω η καμπάνα είναι πολύ ποίο βαριά από τον δισκο... Οι εταιρείες ξέρουν πως κάποιος δεν θα πάρει τροχό 650 βαττ για να τρίβει μάρμαρα ούτε για να ξεσκουριάζει σε καθημερινή βάση... Απλά αν χρειαστεί να το κάνει για 10 λεπτά το μήνα θα τα καταφέρει ..

Άλλο να ζεσταίνεται και άλλο να βράζει...
Αν νιώθω ότι κάνω κακό στο 10βολτο (γρανάζια-μοτερ-μπαταρια) θα πάρω το 18βολτο...η μακροζωία των εργαλείων συνεπάγεται σεβασμό στις δυνατότητες του..

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Δεν είναι ένα εργαλείο που θα το χρησιμοποιήσω μόνο για ένα μηχάνημα περιστασιακά. Σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω επαγγελματικά. Γενικά από μάρκες που έψαξα και είδα και κάποια βίντεο με διάφορα μοντέλα κατέληξα στο παρακάτω METABO το οποίο έχει ένα σύστημα "Metabo integrated Autobalancer", όπου μειώνει αρκετά τους κραδασμούς. Με 1550 watt δε νομίζω να έχει πρόβλημα και σε σχετικά χαμηλές στροφές.

Metabo 1550 Watt Γωνιακός Τροχός WEVA 15-125 Quick
http://www.metabohellas.gr/metabo-x...roxoi/metabo-1550-watt-weva-15-125-quick.html

Metabo integrated Autobalancer
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.