Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας είναι τυχερός που δεν έπαθα τίποτα εγώ και το μηχάνημα κάτι σοβαρό.θα δοκιμάσω να φτιάξω την παραπάνω ξυλοκατασκευη

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όπως είπαν όλοι, το δισκοπρίονο δεν κόβει free hand στη λογική στης σεγας. Όλοι βέβαια κατά καιρούς, κάνουμε υπερβάσεις. Το θέμα είναι να είμαστε ασφαλείς και όσο το δυνατόν καλύτερα εξοπλισμένοι και προφυλαγμενοι. Τα γράφω αυτά γιατί νομίζω ο δίσκος έχει φθαρεί τόσο που δεν κόβει πια ούτε βούτυρο.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όπως είπαν όλοι, το δισκοπρίονο δεν κόβει free hand στη λογική στης σεγας. Όλοι βέβαια κατά καιρούς, κάνουμε υπερβάσεις. Το θέμα είναι να είμαστε ασφαλείς και όσο το δυνατόν καλύτερα εξοπλισμένοι και προφυλαγμενοι. Τα γράφω αυτά γιατί νομίζω ο δίσκος έχει φθαρεί τόσο που δεν κόβει πια ούτε βούτυρο.

Για ποιον δίσκο μιλάς για τον δικό σου;

Για αυτό στη φώτο. Ίσως ξεγελάει βέβαια.
514ea11dab198c67fd2ba9130dfdce94.jpg

Ισως ξεγελαει η φωτο αλλα φαινονται τα δοντια του να εχουν ανομοια φθορα.
Μπορεί να είναι Γιατί επιασε το ξύλο από πλαγια και το πήρε μέσα αλλά δεν έχω κόψει και πολλα παντός από κόψιμο Δεν έχω θεμα

Αν πάντως ο δίσκος δεν έχει απόλυτα όμοια φθορά σε όλη την περιφέρεια, και φυσικά αν δεν έχει ζωή ακόμα, εγώ δεν θα τον χρησιμοποιούσα.

Έβγαλα νέα Φωτό Τώρα νομίζω ότι φαινόταν ετσι από το φλας Τώρα φαίνετε μια χαρά
8e33f25b27a1a24eca8b6be86e4a7c26.jpg

Duct tape γιγας απο Αμερικη, 15εκ υψος!
Το ειχε φερει ο πατερας μου απο το καραβι στη δεκαετια του 70. Ηταν πολλαπλασιο σε μεγεθος, τωρα ειναι στα τελειωματα.

36583425626_ac7d789d11_z.jpg

Χρησιμοποιηθηκε για να σφραγισει προχειρα (?) τρυπα σε στρωμα θαλασσης. Η κολλα της ταινιας ειναι ακομα σε αριστη κατασταση!!

Μιχάλη... τυχερός ο πατέρας που βλέπει ότι ο υιός του αξιοποιεί ότι έχει κουβαλήσει και πιάνουν τα χέρια του .... οι δικοί σου τα "παλεύουν" ή θα μείνουν έτσι οι συλλογές ?? -bye-
Και να δω τι θα γίνει με το δεύτερο πλάνο ....παίζεις με τον πόνο μας !!!

Μιχάλη... τυχερός ο πατέρας που βλέπει ότι ο υιός του αξιοποιεί ότι έχει κουβαλήσει και πιάνουν τα χέρια του .... οι δικοί σου τα "παλεύουν" ή θα μείνουν έτσι οι συλλογές ?? -bye-
Και να δω τι θα γίνει με το δεύτερο πλάνο ....παίζεις με τον πόνο μας !!!

Και οι δυο σπουδαζουν στις Οινουσσες για να γινουν και αυτοι καπεταναίοι, οποτε στον πατερα μου θα μοιασουν στις πατεντες και στα μαστορεματα!
Απλα εγω τους εχω ετοιμη την υλικοτεχνικη υποδομη :))

Το δευτερο πλανο, ασε, και εγω τοσα χρονια δεν μπορω να το χορτασω Νικο!

Η έτοιμη υλικοτεχνική υποδομή είναι το παν .... πολλοί λένε "θέλω να φτιάξω αυτό" αλλά αφού δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία ...το ξεχνάνε ... πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία... είναι σίγουρο ότι θα τα αξιοποιήσουν και ακόμα πιο σίγουρο ότι με τις δυνατότητες που θα έχουν θα κουβαλήσουν και πολλά "διαστημικά" εργαλεία. :flipout:-bye- Το DNA .....

αυτη την ιδεα πως την βλεπετε? Θα δοκιαμσω κατι αναλογο για να στερεωνω ενα φωτιστικο USB στο αυτοκινητο

s-l1600.jpg

Nεος παγκος εργασιας απο την DeWalt διαθεσιμος απο Σεπτεμβρη στα 69 δολλαριακια!
Aνοιγει και κλεινει με μια μονο κινηση!

Dewalt-Quick-Deploy-Folding-Workbench.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλημερα...θα ηθελα τις προτασεςι σας για την αγορα εξαρτηματων για το πολυεργαλειο μου

προς το παρον εχω ή θα παρω αυτα;
Διμεταλλικη λαμα - διαμαντοκοπτης - ξυστρα (γτπκ) - τριβειο δελτα
https://www.lidl-hellas.gr/catalog3media/gr/article/285801/gallery/overlay/lg/285801_27.jpg
τριβειο δακτυλο
https://i.ebayimg.com/images/g/TSwAAOSw2gxYuHiX/s-l400.jpg
κοφτης αρμων
http://i.ebayimg.com/images/g/ulwAAOSw42dZAbaH/s-l1600.jpg
γιαπωνεζικο πριονι
https://i.ebayimg.com/images/g/FGAAAOSwXYtYuHi7/s-l400.jpg
μια σοβαρη διμεταλλικη λαμα

ερωτησεις....

ποια η χρησιμοτητα αυτου?
http://i.ebayimg.com/images/g/LWgAAOSwcgNZAbaP/s-l1600.jpg

καποια εξαρτηματα υπαρχουν και με επικαλυψη καρβιδιου και "διαμαντιου". να προτιμησω τα δευτερα?

για κοπη πλαστικου και σωληνων PVC χρησιμοποιω οτι λαμα θελω?

απο τα πριονια να προτιμησω τα ισια ή τα ημικυκλικα?

για να κοψω ατσαλι και πλακακι τι εξαρτηματα ειναι καταλληλα?

ξερω οτι ρωτω πολλα, οποτε ευχαριστω για τον χρονο σας...

Κωστα το bit που ρωτας την χρησιμοτητα ειναι κυριως για καθαρισμα/αφαιρεση υλικου απο τους αρμους των πλακιδιων.
Για τα υπολοιπα, αν δεν λαβεις απαντησεις, θα σου πω απο βδομαδα γιατι φευγω σε λιγο για τριημερο.

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω τέτοιο ή παρόμοιο router bit ετοιμοπαράδοτο για άμεση παραλαβή ;
Table Edge Router Bit λέγονται αυτά.

c8f22f30d50040fbb9817daea9119d2f.jpg