Και για να σχολιάσουμε και λίγο επάνω στον τίτλο του νήματος φτάνουμε στο τελικό συμπέρασμα ...
"" Τα καλύτερης ποιότητας εργαλεία σε κάνουν καλύτερο μάστορα ""
Είναι έτσι ....ή όχι ???
Αν σαν καλύτερο μάστορα εννοούμε αυτός που κάνει ποιο σωστά την δουλειά του ΝΑΙ. Πάντα κατα περίπτωση τα σωστά εργαλεία βοηθάνε στο να μην γίνουν λάθη ή να εχουμε λιγότερες πιθανότητες να πάει κάτι στραβά .Και για να σχολιάσουμε και λίγο επάνω στον τίτλο του νήματος φτάνουμε στο τελικό συμπέρασμα ...
"" Τα καλύτερης ποιότητας εργαλεία σε κάνουν καλύτερο μάστορα ""
Είναι έτσι ....ή όχι ???
Αυτής της απόψεως είμαι και εγώ γιατί και εγώ τους έχω ζήσει τους μαστόρους που περιγράφεις.Για το ερωτημα του φιλου αν τα ακριβοτερα εργαλεια σε κανουν καλυτερο μαστορα θα απαντησω οχι. Ειναι προσωπικη καθαρα γνωμη οτι ο μαστορας που ξεχωριζει απο τους αλλους θα καταφερει να κανει αυτο που πρεπει με οτι πεσει στα χερια του απο θεμα εργαλειων ή θα κανει πατεντες και θα το καταφερει γιατι ειναι ικανος να τις επινοήσει.
Τουτη η απαντηση μου ομως δεν μπορει να συμπεριλαβει ολα τα μαστορια ολων των κλαδων, ειναι λογικά αδυνατον. Καποια επαγγελματα που απαιτουν αρκετο εξοπλισμο ακριβειας, εκει σιγουρα νικαει οποιος εχει τα πιο συγχρονα (πχ μηχανουργεια).
Αυτη τη γνωμη μου ενισχυει η προσωπικη επαφη που ειχα ως παιδι τη δεκαετια του 80 και του 90 με πολλα ειδη μαγαζιων μαστορων (τζαμαδες-σιδεραδες-περιελικτες μοτερ-πολλα μαραγκεια κλπ) οι οποιοι μαστορες δεν ειχαν τον πλουτο προιοντων και εργαλειων που εχουμε σημερα (ιδιως στην επαρχια εκεινη την εποχη απο 'που καταγομαι). Ομως υπηρχαν ξακουστοι τεχνιτες που εκαναν θαματα με λιγοστα και φθαρμενα εργαλεια πιθανον ομως ευρωπαικά.
Πιστευω ειναι προσωπικο ζητημα του καθενα πως αντιμετωπιζει το θεμα αγορας εργαλειων. Δεν προκειται να βγει νικητης σε αυτη τη συζητηση ουτε καποιος λανθασμενος ή σωστος. Ειναι μια άκρα γκριζα ζωνη...
![]()
![]()
![]()
Εξαρτάται."" Τα καλύτερης ποιότητας εργαλεία σε κάνουν καλύτερο μάστορα ""
Είναι έτσι ....ή όχι ???
+οοΕπισης, δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ενιοτε η επιλογη δεν ειναι "φτηνο ή ακριβο", αλλα "φτηνο ή τιποτε".
Εγώ δεν το κατάλαβα έτσι. Νομίζω πως εννοούσε χάριν παραδείγματος πως οι φυσικές προδιαγραφές ενός φθηνού μηχανήματος μπορούν να περιορίσουν τις δυνατότητες χρήσης. Μπορεί βέβαια να κατάλαβα και λάθος.Στην προκειμένη περίπτωση υποθέτεις ότι το φτηνότερο μηχάνημα είναι και ελλαττωματικό. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι πάντα έτσι.
Ελαττωματικό το λές εσύ, ως χρήστης. Ο κατασκευαστής θα σου πει ότι είναι σωστό.Στην προκειμένη περίπτωση υποθέτεις ότι το φτηνότερο μηχάνημα είναι και ελλαττωματικό. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι πάντα έτσι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.