Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να τραβήξω γραμμή αδύνατον.
Ίσως να αλλάξω την ασφάλεια με άλλου τύπου να είναι μια λύση.

:unsure:

Να τραβήξω γραμμή αδύνατον.
Ίσως να αλλάξω την ασφάλεια με άλλου τύπου να είναι μια λύση.

:unsure:
Δες τι καμπύλη έχει η τωρινή ασφάλεια.
Για απότομα βυθισματα, με πάσα επιφύλαξη γιατί ηλεκτρολόγος δεν είμαι, βάζουν καμπύλη C

Τύπου C είναι αυτή που εχει τώρα. Αυτή είναι

Πάντως το radial φαλτσοπρίονο της Parkside που είναι και αυτό 2000w και που δουλεύει μαζί με την ηλεκτρική σκούπα και με ανοιχτά όλα τα φώτα στο εργαστήριο τα αντέχει. (δεν ξερω ομως αν το radial έχει soft start)

το ραντιαλ δεν εχει σοφτ σταρτ. αρα δεν θα εχεις θεμα.
σκουπα και ραντιαλ μαζι σημαινει περιπου 3200 βατ σε πληρη ζορισμα δηλαδη περιπου 14Α.
το θεμα ειναι οτι αυτα τα αμπερ δεν τα ζηταει το συστημα σου ποτε!
αν μετρησεις ενα εργαλειο θα δεις οτι καταναλωνει τα μισα περιπου βατ της ονομαστικης του ισχυος
μονο οταν το εργαλειο ζοριστει τρελα, πχ μπλοκαρεις το εργαλειο απο το ζορι, θα ανεβει στα ονομαστικα του βατ.
αρα προχωρα σε αγορα κανονικα
στην αναγκη με ενα ντιμερακι θα κανεις τη δουλεια σου με κανα δεκαρικο μονο.

τωρα για τα παγκοπριονα, μιας και δεν εχω , δεν ξερω και πολλα.
ομως σκεπτομαι οτι αν κατι δεν σου αρεσει, αν το μετανιωσεις, μεσα σε 3 μηνες γυρνας το παρκυ πισω και σου δινουν τα λεφτα σου πισω!

εγω θα επαιρνα το παρκσαιντ, θα το δουλευα και θα μαθαινα στην πραξη το τι δεν με ικανοποιει και μετα θα κοιτουσα αν τα αλλα στο συγκεκριμενο τομεα με καλυπτουν.
τοτε θα επεστρεφα το παρκσαιντ και θα επαιρνα το αλλο.
ομως αποκλειεται να εχουν τις τρελες διαφορες αυτα τα εργαλεια μεταξυ τους σε αυτη τη περιοχη τιμων και θα γλιτωσεις και 50-70 ευρω

Σας ευχαριστώ παιδιά.
Νικόλα, με βοήθησες να οργανώσω τις σκέψεις μου :) Τα γράφεις πολυ λογικά. Έχεις δίκιο.

• Like
Reactions: nickolas
Θα συμφωνήσω απόλυτα για το σκεπτικό του Νικόλα περί αγοράς του Parkside.
Χτύπα και έναν επώνυμο ποιοτικό δίσκο και βάλε για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα.
Θεωρητικά θα μπορούσες να το δοκιμάσεις και με τον δίσκο από το radial, αν έχουν ίδιες προδιαγραφές, μόνο που επειδή είναι 210mm θα χάσεις σε ύψος κοπής.
Παντως το θέμα στα περισσότερα παγκοπρίονα είναι η ακρίβεια του φράχτη το οποίο διορθωνεται με πατέντες σε μεγαλο βαθμό.

• Like
Reactions: nickolas
Θεωρητικά θα μπορούσες να το δοκιμάσεις και με τον δίσκο από το radial, αν έχουν ίδιες προδιαγραφές, μόνο που επειδή είναι 210mm θα χάσεις σε ύψος κοπής.
Επειδή οι δίσκοι στα παγκοπρίονα δουλεύουν σε συνδυασμό με το μαχαίρι πίσω από τον δίσκο (riving knife) θέλει λίγο προσοχή στην επιλογή δίσκου. Πρέπει να πας με την διάμετρο που σου λέει το παγκοπρίονο - με μικρότερης διαμέτρου δίσκους δεν δουλεύει σωστά το μαχαίρι. Επίσης πρέπει να ταιριάξεις το πάχος του δίσκου με το πάχος του μαχαιριού.
Κάποιοι δουλεύουν το παγκοπρίονο χωρίς μαχαίρι (άρα και χωρίς τους παραπάνω περιορισμούς), αλλά είναι για πιο προχωρημένες καταστάσεις και όχι για εμάς τους αρχάριους.

Σημερα αλλαξα μια μινι 12βολτη μπαταρια απο ενα τηλεκοντρολ και ειπα να την ανοιξω -απο νοσηρη περιεργεια- πριν την ανακυκλωσω 😬

Πολυ ενδιαφερουσα η νεκροτομη της αλκαλικης μπαταριας η οποια παρουσιαζεται για πρωτη φορα πανελλαδικα, αποκλειστικα στο ΑVClub!

dGU40Tkh.jpg

For the record, αυτη ειναι η μπαταρια...
DNxw7BWh.jpg

...η οποια ανοιχτηκε προσεκτικα με το φινο χειροπριονο της Βαhco πανω στην ξυλομεγγενη.
llCVAAph.jpg

Η 12 βολτη μπαταρια αποτελειται απο 8 μπαταριες κουμπια των 1.5v (8x1.5v=12v).
r0RPu4hh.jpg

Τελικα δεν θα την πεταξω, αλλα θα την αφησω ετσι γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον σαν εκθεμα!
0aLbG9mh.jpg

** Το πειραμα εγινε σε απολυτως ελεγχομενο χωρο κατω απο τα αυστηροτερα μετρα εξαερισμου, ασφαλειας και προσωπικης προστασιας. Μην το επιχειρησετε σπιτι!

Και η 9V αποτελείται απο 6 μικρες 1,5V
Αν και μικρότερες σε μέγεθος ειναι απόλυτα λειτουργικές σε περίπτωση ανάγκης

• Like
Reactions: johann69
Mετα την 18βολτη καφετιερα, η ΜΑΚΙΤΑ εβγαλε και 18βολτο βραστηρα για τους γεροντες μαστορες, να φτιαχνουν το τσαγακι τους :)

Makita 18v (x2) Kettle.

Maktia-Cordless-Kettle.jpg

Eπειδη η ενεργεια που καταναλωνει ο βραστηρας για να βρασει το νερο ειναι πολυ μεγαλη, το εργαλειο χρησιμοποιει 2 18βολτες και μαλιστα των 3μΑω, για να βρασει 800γρ. νερου.
Θα ειναι διαθεσιμο σε μπλε και ασπρο χρωμα και η αρχικη τιμη θα ειναι 179 δολλαριακια.

Απο τα πλεον αχρηστα (και απιστευτα ενεργοβορα) εργαλεια μπαταριας που εχω δει αλλα μου αρεσει που υπαρχουν:)

...και εδω ενα σπανιο βιντεο που εξηγει λεπτομερως τα χαρακτηριστκα του μαγειρικου σκευους
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Wow
  • Like
Reactions: panoss1 and almaz
Το επόμενο θα ειναι το ΜακιτοBastuni που θα κάνει τα γερόντια βιονικά με φωτάκι νυκτός καί δόνηση γιά να ειναι σε εγρήγορση:oops:
Ακου 2 18βολτες μπαταρίες!!
Ας ηταν τουλάχιστον transformer se αλυσοπρίονο :sneaky:

Mετα την 18βολτη καφετιερα, η ΜΑΚΙΤΑ εβγαλε και 18βολτο βραστηρα για τους γεροντες μαστορες, να φτιαχνουν το τσαγακι τους :)

Makita 18v (x2) Kettle.

Maktia-Cordless-Kettle.jpg

Eπειδη η ενεργεια που καταναλωνει ο βραστηρας για να βρασει το νερο ειναι πολυ μεγαλη, το εργαλειο χρησιμοποιει 2 18βολτες και μαλιστα των 3μΑω, για να βρασει 800γρ. νερου.
Θα ειναι διαθεσιμο σε μπλε και ασπρο χρωμα και η αρχικη τιμη θα ειναι 179 δολλαριακια.

Απο τα πλεον αχρηστα (και απιστευτα ενεργοβορα) εργαλεια μπαταριας που εχω δει αλλα μου αρεσει που υπαρχουν:)

...και εδω ενα σπανιο βιντεο που εξηγει λεπτομερως τα χαρακτηριστκα του μαγειρικου σκευους
Για σουπιτσες

Τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.

Μπααααααααααααμπηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη ενα τετοιο να παρουμε ρε φιλε.

• Wow
Reactions: almaz
Aυτο θα ηταν ιδανικο εαν εβγαινε σε μινιατουρα και να μπορουσε να σανιδοκοψει κορμουδακια διαμετρου εως 15-20 εκ.
Να χωραει στο εργαστηριο. Να ειναι και 18βολτο για να το βγαζεις στον κηπο το καλοκαιρι. :cool:

• Like
Reactions: KOSSTV